Preskus pomnilnika Windows 7 (64 bit): najboljše prakse

Ne zveni žalostno, vendar lahko reže RAM-a, tako imenovani RAM ali v angleški različici RAM, povzročijo veliko število težav, ki segajo od običajne zamude pri nalaganju operacijskega sistema in končajo s popolnim zlomom (zlasti če ne upoštevajo najbolj primitivnih pogojev, ki jih je treba obravnavati). Na splošno bo potreben test pomnilnika (Windows 764 bit bo vzet za primer) pri nameščanju novih modulov ali zamenjavi starih. In vredno je razmisliti o več ključnih dejavnikih, ki lahko dodatno vplivajo na prepoznavanje vzrokov za okvaro ali nastanek konfliktov.

Zakaj potrebujete preizkus Windows 764 bitnega pomnilnika?

Najprej moramo jasno razumeti, da vsak modul RAM-a ne more postati režo za matično ploščo in delati brez težav. "Matična plošča" preprosto ne podpira namestitve nekaterih vrst trakov ali celo podobne opreme neznanih proizvajalcev (čeprav lahko izpolnjuje vse zahtevane kriterije).

Druga stvar je: preizkus pomnilnika, ki ga večina uporabnikov poskuša narediti le, če so v računalniku preveč očitne težave. In pri preverjanju opreme večina od nas ne upošteva takih parametrov, kot so delovna ura, časovna nastavitev, delovna napetost, podprt vodilo, pasovna širina (ki mora biti združljiva s procesorjem) itd.

Nazajoprema za preverjanje

In v primeru težav, ki se najpogosteje izražajo v dejstvu, da ko operacijski sistem začne prikaz sporočil o trčenju (najpogosteje gre za modri zaslon s kodo napake, ki kaže, da je do napake prišlo ne na programski opremi, temveč na fizični vse) poskušajo ponovno zagnati sistem, ob upoštevanju napake kot začasnega kratkotrajnega pojava. To ni res.
Zato je treba testni pomnilnik (v našem primeru Windows 764 bit) najprej zmanjšati na preverjanje fizičnega stanja slotov na matični plošči, zmogljivosti RAM regalov in medsebojno ujemanje značilnosti opreme.

Za začetek, resnično, samo poskusite znova zagnati računalniški terminal ali prenosni računalnik. Včasih (s preveč pomnilnikom) sistem visi prav zaradi tega. To pomeni, da se trenutno izvaja preveč aplikacij in sistemskih procesov, ki zasedejo največjo količino pomnilnika RAM in dodatnega navideznega pomnilnika, za katerega ustreza datoteka pagefile.sys, ki rezervira tudi prostor na sistemu in logične diske. ni dovolj
Malo moteče, vredno je reči, da tudi če obstajajo logične particije, je ostranjevalna datoteka ustvarjena za vsako od njih.

Najenostavnejši način preverjanja, kdaj se na stacionarnih računalnikih pojavijo modri zasloni

Zdaj pa se obrnemo na fiksne računalnike, ker se v njih opravi preverjanje učinkovitosti vseh vrstic. Vsaj, predlagani Windows 764 bit test je bodisikaterikoli drugi sistem - bo rezultat dal takoj. Spodnja vrstica je, da najprej dobite vse module RAM ustreznih slotov, ko je računalnik izklopljen, in jih nato vstavite enega za drugim, nato pa znova zaženite. Če se sistem zažene v delovnem načinu, ni težav s pomnilnikom. V nasprotnem primeru je treba vrvico samodejno zamenjati zaradi okvare ali zaradi neusklajenosti parametrov čipa na matični plošči.

Ali obstajajo vgrajeni sistemski viri?

Preskus Windows 764 bitnega pomnilnika, če nekdo ne ve, se najprej zažene na začetku samega računalnika. Z drugimi besedami, ko se napetost nanaša na matično ploščo, primarni sistem za identifikacijo "železnih" BIOS naprav ali sodobnejšo različico UEFI, ki ima grafični vmesnik, vstopa v zadevo. Stvar ni v tem. Opazili smo, da je stacionarna enota v času vklopa signalov iz sistemskega zvočnika? Kratek enkratni signal ustreza dejstvu, da so vse komponente sistema v redu.
Če ne, morate vnesti nastavitve primarnega V /I sistema in preveriti parametre RAM-a (zlasti se nanaša na napetost, ki se uporablja za palice, uporabljeni mostiček itd.

Kako uporabljati vgrajeno diagnostiko?

Vendar pa je samodiagnoza v BIOS-u daleč od najbolj idealne možnosti za določanje polne operativne zmogljivosti operacijskega sistema. Napaka pri preizkusu Windows 764 bitnega pomnilnika lahko povzroči, da se v poročilih prikažejo napačni podatki. Problem je, da lahko BIOS in Windows precej različno zaznavata RAM.

Tukaj boste morali uporabiti vsaj vgrajeno sistemsko orodje. Najprej morate poklicati meni Start in ga postaviti v vrstico mdsched, potem pa v oknu aplikacije ponuditi dve različici preverjanja: brez ponovnega zagona in ob naslednjem zagonu. Bolje je izbrati drugo metodo, ne glede na sistemska priporočila. Ob ponovnem zagonu bo trajalo nekoliko dlje, vendar bodo težave zagotovo določene.

Test pomnilnika Windows 764: Memtest86 + aplikacija in AIDA64

Toda sistemska orodja Windows pogosto izgubijo programsko opremo tretjih oseb. Ena izmed najmočnejših aplikacij, ki jih priznava pripomoček Mentest86 +.
Njegova edina pomanjkljivost je, da deluje le v načinu DOS in izdaja natančno napake pri dostopu do sektorjev RAM-a kot vrsto skeniranja trdega diska. Navaden uporabnik ne razume veliko o tem, vendar napake napredno naslov uporabnika lahko pove veliko o tem.
Drugi pripomoček (v ruskem jeziku) testira Windows 764 bit RAM tako, da tudi med zagonom objavlja glavne značilnosti matične plošče in njenih združljivih pomnilniških modulov. Če uporabljate oddelek SPD, boste izvedeli veliko zanimivega za vašo matično ploščo in RAM. Na primer, jasno bo označeno, kateri največji obseg je podprt, kateri proizvajalec je primeren, katere reže z njihovimi električnimi parametri je mogoče uporabiti, itd. program "AIDA"najboljši (čeprav nobena od predlaganih težav s pripomočki ne odpravlja, govoriš natančno diagnozo). Vendar to ni vse.

Preverjanje pomnilnika RAM c USB pomnilnika

Tudi če obstaja težava s zagonom trdega diska, pomnilnika ali računalnika, lahko preizkusite Windows 764-bitni pomnilnik (napake bodo določene le, vendar ne bodo popravljene). pri prenosu z USB-medijev, kot je običajen pogon USB. Najpomembnejši pogoj je prenos ne samo Utility Memttest86 +, temveč tudi dodatnega namestitvenega programa, vendar ne kot ISO-podoba, temveč kot poseben USB-namestitveni program, iz katerega boste morali ustvariti zagonski flash pogon. Po tem, ko boste ponovno zagnali sistem, boste najprej morali vnesti nastavitve BIOS-a, da boste napravo USB, ki se uporablja kot prva, ob zagonu, nato zagnati in opraviti ustrezen test.

Snemanje in uporaba optičnega diska

Če ta možnost ni všeč nekemu (na primer, oseba se uporablja samo za CD /DVD ali pa je namestitev primarnega sistema v smislu zaznavanja prve naprave iz optičnega medija preprostejša), lahko izkoristite isti pripomoček Memtest86 +, ki je bil zagnan izključno v načinu združljivosti z operacijskim sistemom Windows (in ne v DOS-u), nato pa v meniju izberete ustrezen pogon, ko podate medij, na katerem bodo zabeleženi glavni paket in podatki za zagon.

Možne težave

Včasih lahko opazite, da uporabniki, ko prenesete zgornji pripomoček za izmenljive medije, pogosto opazijo, da je preverjanje na začetku dovolj hitro, vendar na nekaterihfazi samo visela. Načeloma, kot poudarjajo razvijalci, je to normalno. Dejstvo je, da testiranje temelji na načelu več prehodov. V tem primeru zadostuje ena ali dve. Če pride do napak v RAM-u, bodo takoj zaznane. Če jih ni, potem se lahko postopek testiranja zaključi v obratovanju javnih služb.

Sklepna ugotovitev

Kot lahko vidite, je videti točno to, kar je test Windows 764 bitnega pomnilnika. Kateri program se lahko uporablja? Vprašanje je precej zapleteno, saj nobeden od trenutno ustvarjenih pripomočkov za napake in ne more rešiti problema (v nasprotju z istim testiranjem programske opreme, popravljanjem napak ali celo obratno magnetizacijo površine trdega diska). Na žalost, ko se odkrijejo težave, je treba spremeniti pomnilniške vrstice, saj lahko povzročijo fizične poškodbe "železa" in sprožijo konflikt strojne opreme tudi na ravni programske opreme primarnih sistemov BIOS /UEFI, da ne omenjamo glavnih komponent operacijskega sistema Windows, ki so bile pred RAM so pomembni le v smislu sistemskih zahtev in največjega razpoložljivega obsega prenesenih programskih modulov v obliki težkih dinamičnih knjižnic, ki so za resne programske izdelke v glavnem setu prisotne v obveznih knjižnicah. red.

Sorodne publikacije