Grafični adapter GeForce FX-5200. Izpolnjevanje, značilnosti in pregledi

GeForce FX-5200 je pripadal segmentu najmanj produktivnih grafičnih pospeševalnikov. Ta pospeševalnik je bil izdan leta 2003. Njihov komplet, tehnične specifikacije in pregledi lastnikov te naprave bodo podrobneje obravnavani v tem gradivu.

Specializacija adapterja. Dokončanje

Do leta 2003 je GeForce FX-5200 veljala za proizvajalca začetnih igralnih rešitev. S svojimi parametri je bilo dovoljeno izvajati večino ustrezne programske opreme takrat. Toda z najnižjo kakovostjo prikazane slike.


Paket obravnavane naprave je vseboval naslednje komponente:
 • diskretni grafični pospeševalnik.
 • Navodila za uporabo.
 • Disk z specializirano programsko opremo, gonilniki in komplet diagnostičnih pripomočkov.
 • Komplet žičnih povezav.
 • Garancijska kartica.
 • Specifikacije grafične kartice

  NVIDIA GeForce FX-5200 temelji na mikroprocesorju NV34. Izdelana je bila s tehnologijo 150 nm in je vključevala 47 milijonov tranzistorskih elementov. Nazivna taktna frekvenca tega čipa je bila 250 MHz. Pikselni transporterji v tem mikroprocesorju so bili 4 AA moduli - 1. Količina nameščenega RAM-a je lahko 64128 ali 256 MB. Vrsta čipa je DDR z nazivno frekvenco 400 MHz. Glavna in edina reža na matični plošči za namestitev tega grafičnega pospeševalnika je AGP. Za priključitev monitorja je ta rešitev opremljena z dvema priključkoma: VGA in DVI. VV nekaterih primerih je ta naprava opremljena s pasivnim hladilnim sistemom. V drugih je to miniaturni hladilnik, ki ga dopolnjuje kompaktni ventilator.

  Ocene o pospeševalniku. Njegova vrednost

  Glede na to, da je od izdaje grafičnega pospeševalnika ekonomski razred GeForce FX-5200 minil več kot 10 let, potem v novi državi ni več kupljen. V stari obliki, lahko tak adapter kupite za 400-1000 rubljev. Samo smotrnost takega nakupa v tem trenutku je veliko vprašanj. Video pospeševalnik je zastarel in ni združljiv s sodobnimi modeli matičnih plošč.


  Glede na preglede je mogoče pripisati njegovim prednostim: energetska učinkovitost, nizka raven hrupa med obratovanjem, cenovno dostopna vrednost. Negativna v tej grafični kartici je popolnoma zastarela glede na trenutne standarde.

  Na koncu

  V času izdaje je pospeševalnik modela GeForce FX-5200 resnično aktualna rešitev. Vendar je zdaj ta adapter zastarel in njegova zmogljivost je nižja kot pri integriranih grafičnih karticah. Zato so sistemske enote, opremljene s tem modelom pospeševalnika, moralno in fizično zastarele. V bistvu jih je treba nujno nadgraditi.

  Sorodne publikacije