Programi za vzdrževanje diskov: Primeri

Danes imajo skoraj vsi v hiši svoj osebni računalnik. Ta stvar je priročna, praktična in izjemno potrebna v sodobni realnosti. Toda z vsemi očitnimi prednostmi, obstajajo številne pomanjkljivosti, s katerimi se uporabniki srečujejo skoraj vsak dan.

Če nov računalnik deluje kot ura in veseli svojega lastnika, se bo sčasoma na trdem disku nabralo veliko nepotrebnih informacij, ki ovirajo normalno delovanje celotnega sistema. Poleg tega, slednji, kot Plyushkin, zbira vse, kar bo padel v roko, ki verjamejo, da brez podatkov, zbranih v zabojnikih ona ne more storiti brez.


Zato je treba trdi disk očistiti "smeti" in tudi registra operacijskega sistema. To ne bo samo obnovilo prejšnjo zmogljivost, temveč bo tudi prihranilo veliko nepotrebnih podatkov, ki zavzamejo nepotrebne količine, kar pomeni, da bomo preprosto sprostili prostor na trdem disku. Rešitev tega problema vključuje vgrajene programe za servisiranje trdih diskov in posebnih storitev "Vetrovi". Ker pa so iste storitve "v dogovoru" s sistemom, je čiščenje le površinsko in učinkovitost tega postopka se zmanjša na skoraj nič. Alternativno lahko (in morate) uporabljati programe drugih proizvajalcev.

Pripomočki tretjih oseb

Storitveni programi za magnetne diske vključujejo posebne pripomočke, ki imajo dostop do datotek sistemskih datotek in registra. Na internetu je veliko podobne programske opreme. Nekateri bodo resnično očistili disk in sistem, drugi pa bodo pomagalile delno, tretji so popolnoma neuporabni in bolj kot škodljivci kot primerni.


Primeri programov za množično shranjevanje trdega diska, vendar je povprečni uporabnik, pa tudi novinec, zelo težko krmariti po tej sorti. Poleg tega nekateri programi, zlasti nepreverjeni, vsebujejo zlonamerno kodo. Z namestitvijo tega boste storili več škode za vaš računalnik, kot bi imeli koristi. Kateri programi ne potrebujejo za vzdrževanje diskov, vsi obljubljajo zavidljivo učinkovitost in brezhiben rezultat. Poskušali bomo, kot pravimo, ločiti zrnje od koščkov in pokazati resnično inteligentne aplikacije, kateri disk in kako očistiti ter urediti register. Tako vam predstavljamo seznam programov za servisiranje diskov na Windows, ki jih odlikuje kakovostna komponenta in učinkovitost njenega dela. Vsa ta programska oprema se distribuira brezplačno, v nekaterih primerih pa s funkcionalnimi omejitvami.

"Računalniški pospeševalnik"

Ta programska oprema je jasen primer programa vzdrževanja diskov, ki bi moral biti dejansko. Če ga primerjamo z drugimi analogi, potem se to prednostno razlikuje po svoji učinkovitosti v splošnem ozadju.
Utility bo zelo skrbno očistil vaš trdi disk od nepotrebnega smeti, izbrisal celoten register in s tem povečal splošno učinkovitost vašega osebnega računalnika. Ta program za vzdrževanje diska optimizira vse obstoječe programske opreme, defragmentira trdi disk in ga obnovi.delovanje platforme.

Značilnosti programske opreme

Opozoriti je treba tudi na visoko hitrost programa. Če drugi pripomočki, da počakajte nekaj deset minut, in včasih nekaj ur (v težkih primerih), nato pa "Računalnik pospeševalnik dobesedno v nekaj minutah bo preveril vaš sistem, da sklepe, začetek in konča delo, in vam podrobno poročilo. Razvijalec te storitve vzdrževanja diska za računalnik skrbi za svojega otroka, ga nenehno posodablja in izboljšuje. Dodali so nekaj novih funkcionalnih, bolj praktičnih orodij in drugih uporabnih "čipov". Podobni programi za vzdrževanje diskov pripadajo popolnim kompleksom, kjer uporabniku ni treba iskati dodatnih programov za servisiranje pogonov in odpravljanje težav z operacijskimi sistemi. Edina stvar, ki jo je vredno omeniti, je, da so vse uporabne funkcije na voljo samo v profesionalni različici, tj. Razvijalec izda dovoljenje za raziskovanje za 30 dni, vendar bo po njegovem zaključku funkcionalnost postala občutno skromnejša.

Advanced SystemCare

Še en dober primer programa za vzdrževanje diskov s kakovostno komponento. Pripomoček bo popolnoma obnovil vaš trdi disk in podatke o njem ter hkrati očistil sistemski register od nepotrebnega junk-a. Po zagonu programa in optimizaciji platforme se zmogljivost računalnika bistveno poveča.
Programi magnetnih storitev Advanced SystemCare so se dobro izkazali v okolju Windsor. Če verjamete v izjave razvijalcev, potem po zagonu lastnetrdi disk in celoten sistem s to programsko opremo, se bo zmogljivost računalnika povečala za kar 400%. Ta številka je seveda nerealistična in dejansko povečanje, če ga ocenimo z povratnimi informacijami uporabnikov, je od 30 do 70 odstotkov. Toda tudi takšen indikator je zelo dober za pripomoček, ki posega samo v programski del računalnika, ne da bi se dotaknil strojne opreme.

Posebne značilnosti pripomočka

Za arzenal aplikacij je značilna široka funkcionalnost in veliko število različnih orodij za servisiranje notranjih in zunanjih pogonov, kot tudi operacijski sistem, RAM in celo procesor. Posebej za igralce, obstaja ločen nabor orodij, ki bodo pripravili trdi disk za zagon za posebej zmogljive igre. Kot pri "Accelerator", ima ta program za servisiranje diskov in operacijskega sistema tako brezplačno kot razširjeno plačano različico. Prvi je prejel skromno, a zelo učinkovito funkcijo za delo s pogoni in registrom, drugi pa je kompleks za reševanje skoraj vseh problemov, povezanih z diski in delom platforme kot celote.

Wise Care 365

Za ta program vzdrževanja diskov je značilna kakovostna defragmentacija pogonov. Pripomoček ne bo samo zmanjšal sektorjev in poti, temveč bo to storil čim bolj učinkovito in hitro. Poleg tega bo aplikacija vzela dodatne datoteke in podatke, jih odstranila s trdega diska in sistemskega registra.
Program vam omogoča enostavno in hitro optimizacijo operacijskega sistemapotrebe. Morate hitro prevrniti datoteke iz enega kraja v drugega - določite potrebne mape in program "jih pripravi" za vse operacije. Želite igrati "težke" igre - aplikacija bo konfigurirala platformo tako, da bo onemogočila neželene komponente (za ta proces) in obdelala prostor na trdem disku, kjer so datoteke iger, da bi izboljšale zmogljivost. Razvijalec ponuja uporabnikom plačano in brezplačno licenco za distribucijo. Prvi ima napredno funkcijo in optimizira vaš sistem od in do. Drugi je omejen na sredstva, toda najpomembnejši adut uporabnosti je defragmentacija, deluje tako kot bi morala in v celoti.

CCleaner

Ta program za servisiranje diskov je pridobil spoštovanje in spoštovanje med domačimi potrošniki. Priljubljenost pripomočka je v veliki meri posledica značilnosti brezplačne različice, kjer ima uporabnik dostop do praktično vseh razpoložljivih funkcionalnosti brez kritičnih omejitev.
To programsko opremo lahko imenujemo kompleksna, kjer je vsaka podružnica odgovorna za določeno smer. Recuva bo povrnila izbrisane datoteke, CCleaner pa je sam odgovoren za boj proti smeti v sistemskem registru in nameščen v aplikacijah operacijskega sistema.

Značilnosti programa

Natančneje, trde diske upravlja Defraggler, ki bo skrbno analiziral vaše pogone in podal nekaj priporočil. No, kot je razvidno iz naslova, bo defragmentacija, čeprav dolgotrajna, vendar izjemno pristojna. Vse to je namenjeno optimizaciji operacijskega sistema in povečanju hitrosti servisiranjadisk in platforma registra. S svojo nalogo se programska oprema zelo dobro sooča, zato je nameščena na dobro polovico domačih uporabnikov računalnikov.

Glary Utilities

Programsko opremo lahko imenujemo tudi integrirana rešitev za servisiranje trdih diskov in osebnega računalnika na splošno. Poleg običajne defragmentacije, ki, mimogrede, gre dovolj dobro, bo pripomoček skrbno preveriti vse datoteke in mape za poškodbe, in če je potrebno, potem popraviti težave z njimi.
Program se ne razlikuje po visoki hitrosti dela s trdimi diski, ampak vse opravi s potrebno skrbnostjo, zato ga ni mogoče kriviti v nesposobnosti. Dolg proces je v veliki meri posledica podvajanja ukrepov. Nekatere vrste trdih diskov "se upirajo" dejanjem takšnih pripomočkov in skušajo skriti svoje podatke na različnih področjih.

Glary Utilities

ima dvojni, celo trojni prehod, dostop do teh kock in pametno opravlja nekaj podobnega kot inventar. Po tem se je hitrost trdega diska, še posebej, če je bila v vas že dolgo časa in deluje kot pogon, močno povečala. Da ne bi imeli učinka snežnega prsnega koša, lahko program popravite v pladnju ali ga celo vključite v samodejni nalaganje, po katerem bo spremljal dan za dnem, in če je potrebno, posegal v trdi disk in /ali register, popravil težave. Pripomoček odvzame kar nekaj sistemskih sredstev, tako da njegovo delo praktično ne vpliva na hitrost računalnika, ampak samoRavno nasprotno - hitrost izmenjave podatkov se povečuje. Program je razdeljen brezplačno, vendar z nekaterimi omejitvami. Popolna plačana različica odstrani ony, vendar ima povprečni uporabnik dodatno funkcionalnost, praviloma po nepotrebnem. Slednji je namenjen lastnikom resnih računalnikov, kjer je nameščenih več kot dveh trdih diskov, zato za mnoge nakup profesionalne možnosti preprosto ni praktičen.

Carambis Cleaner

Je sodobna in napredna programska oprema za shranjevanje pogonov in čiščenje računalnika pred prekomernimi odpadki. Program ne uživa tako zavidljive priljubljenosti kot CCleaner ali Glary Utilities, zaradi izjemno skromne funkcionalnosti brezplačne različice. Kljub temu, kot orodje za delo s trdega diska, kot tudi povečanje zmogljivosti sistema, je zelo prijetno.
Program ima razkošno funkcionalnost za vse priložnosti. Veliko število orodij vam omogoča izvajanje skoraj vseh postopkov s trdimi diski in sistemskimi datotekami: defragmentacijo, popravljanje map, posamezne datoteke, pripravo na zagon "trdih" programov, čiščenje registra, nameščanje in odstranjevanje programov (tudi skritih) in še veliko več.

Posebne značilnosti programa

Poleg tega je treba omeniti razpoložljivost pristojnega razporejevalnika nalog. Lahko ga zaženete ali prisilite na samodejni zagon. Razporejevalnik vas bo popeljal na vse kritične lokacije računalnika in prikazal trenutne težave. Da ne bi kopičil napak, bo vsak dan izvedel postopke, ki jih bo uporabnik izbral, s čimer bo zagotovil, da tega ne bosamo dobro povečanje zmogljivosti sistema, vendar tudi opozarjanje na resne težave, ki se lahko pojavijo na trdem disku ali nameščenih aplikacijah. Najnovejša različica pripomočka je popolnoma optimizirana za novo deseto platformo "Windsor", zato ne bi smelo biti težav pri integraciji. Kot smo že omenili, se program razdeli brezplačno, vendar z omejitvami. Če imate en navaden domači računalnik z enim trdim diskom in več pogoni flash, potem lahko to storite tudi s skrajšano različico. V drugih primerih je bolje kupiti razširjeno spremembo. Zadnji, čeprav, bo stalo pošteno znesek (v primerjavi z istim "Computer Accelerator"), vendar je zaskrbljenost zaradi vaših veliko pogonov raztopi vsak dan v obliki okna z besedami "Optimizirano."

Sorodne publikacije