Tuning 124 "Mercedes" - pomlajevanje legendarnega modela

"Mercedes" - legendarni avto 1984-1997, ki ga je proizvedel nemški koncern. Bil je prvi predstavnik serije E z izrazitim dizajnom in odličnimi tehničnimi lastnostmi. V avtomobilu je bilo "Mercedes" 124 karoserija izvedeno v petih spremembah: vsestranska oseba, štiri - in petvratna limuzina, kabriolet in razširjena limuzina. Avto je bil opremljen z dizelskimi in bencinskimi motorji s kapaciteto 135-370 konjskih moči. Na avtomobilskih trgih je model Mercedes še vedno izjemno priljubljen in velja za večno klasiko nemške avtomobilske industrije.


Kljub težkim značilnostim avtomobila mnogi lastniki avtomobilov poskušajo prilagoditi Mercedes 124. Spremembe v avtomobilu se lahko spreminjajo, kot bo obravnavano spodaj.

Klasiki nemške avtomobilske industrije

Mnogi vozniki iz celega sveta so cenili izjemne tehnične lastnosti, majhen aerodinamični indeks, dobro zvočno izolacijo kabine in konzervativno zasnovo Mercedesa. Kljub dejstvu, da se v devetdesetih letih ni pojavilo 124 modelov v Rusiji, so bile številne njegove spremembe uvožene v državo. Najnovejša različica "Mercedes" 124 je postala kabriolet - v tem telesu je bil avto v letih 1991-1997. Oddelki, kabrioleti in limuzine so bili opremljeni z dizelskimi in bencinskimi motorji; Njihova moč se je gibala od 136 do 365 konjskih moči. Danes vsi ti modeli zahtevajo veliko obdelavo in spremembo: čas jim ni prizanesel, kljub temudejstvo, da so nekateri primerki dobro ohranjeni.


Profesionalni tuning 124 "Mercedes"

Žal se vsi tuning studiji ne strinjajo, da bi ujeli preoblikovanje legendarnega avtomobila. To delo, ki vpliva na različne podrobnosti Mercedesovega avtomobila 124 (karoserija, motor, salon itd.), Opravljajo samo veliki in znani svetovni servisni centri: Carisson, Brabus, Lorinser, AMG. V takšnih profesionalnih studijih lahko naročite resnično eleganten in edinstven tuning "nemški", ampak tudi plačilo za storitve bo imelo veliko vsoto.
Vsak lastnik takega avtomobila tega ne more privoščiti. Vendar pa je tuning 124 "Mercedes" je mogoče storiti na lastno, brez zatekanja k pomoči uglednih mojstrov.

Možnosti uglaševanja

Najpogostejše možnosti za posodobitev avtomobila so uglaševanje kabine. "Mercedes" 124 in v smislu zunanjosti - dobra podlaga za ustvarjalnost. Takšne spremembe se nanašajo le na videz avtomobila, ne da bi to vplivalo na njegove specifikacije. Izboljšati slednje je mogoče le s pomočjo celovitega razvoja nemškega avtomobila. Prilagoditev merilnika Mercedes 124 vključuje naslednje spremembe:
 • Zamenjava vzmetenja in zavornega sistema.
 • Izboljšanje notranje opreme.
 • Dodajanje delov motorju, nameščanje izboljšanega izpušnega sistema izpušnih plinov.
 • Zamenjava optike - novi in ​​sodobni žarometi za Mercedes 124.
 • Namestitev dodatnih akumulacij, skoraj popolnoma spremeni zunanjost vozila.
 • Zamenjava menjalnika - MEHANIKA na "Mercedes" 124.
 • Posodobitev konstrukcije

  Sprememba zunanjosti "Mercedesa" praktičnovedno se začne s zamenjavo stekla. Za njihovo izbiro pristop zelo previdno: če upoštevate nasvet strokovnjakov, je bolje, da poberem steklo zelenkast odtenek in mora biti napeta. Kabino ščitijo pred prekomernimi količinami in zmanjšajo učinek sončne svetlobe na oči voznika. Priporočljivo je, da namestite senzorje za dež in svetlobo ter vetrobranska stekla. "Mercedes" 124 bo naredil še bolj udoben avto.


  Naslednji korak je namestitev novih odbijačev. Pridobivanje aerodinamičnih uteži ne bo samo dodalo "Mercedesu" bolj modernega videza, temveč bo tudi zmanjšalo porabo goriva in povečalo Mercedesove "124 funkcije". Predmeti so zaželeni za nakup samo tistih, ki so primerni za to znamko in model avtomobila. Dodate lahko športni avto s spojlerji in kromiranimi letvami. Dokončanje slike bo pomagalo kovinski oblogi na ročajih vrat in stranskih ogledalih iz nerjavečega jekla s kromirano površino. Ne pozabite na rešetko radiatorja. Manjši dodatek bo dušilec zvoka s kromirano površino.
  Zadnje spremembe v zunanjosti avtomobila so lahko zadnji in prednji žarometi: zaželeno je, da se izberejo kristalni kompleti s smerniki.

  Izboljšanje notranjosti

  Prvo se spremeni na sedež. Mercedes 124 najprej ima dolgočasno oblogo. Lahko kupite že pripravljene prevleke ali jih zašijete sami. Bolj ugodna možnost je prva - gotovi kompleti bodo stali manj kot njihova proizvodnja. Edini minus - ustrezno barvanje je precej težkonajti na trgih, tako da, če lastnik želi nekaj izvirnega, bomo morali poskrbeti za nakup materiala in lastno izdelavo prevlek.
  Naslednja faza v uglaševanju kabine je armaturna plošča. Mercedesova proizvodnja 124 iz 80-ih let ima moralno in tehnično zastarelo torpedo. Armaturno ploščo je treba popolnoma zamenjati; Da bi olajšali vožnjo, lahko namestite zaslon, video snemalnik in navigator, zanesljiv multimedijski sistem. Nastavitev avtomobila lahko vključuje naslednje spremembe:
 • Namestitev novega volana.
 • Namestitev posebnih blazinic na pedala.
 • Namestitev prekrivnih plošč na pragove kabine. Takšni deli so izdelani iz kroma ali okrašeni z osvetljenim ozadjem.
 • Specifikacije

  Skoraj vse spremembe Mercedesa 124 so odlične lastnosti: motorji imajo dober rezervo moči in vzdržljivosti. Slednje vam omogoča malo razširiti obzorja in povečati tehnični potencial železnega konja. Glavno delo v tej smeri je vgradnja kompresorja: izboljšuje kakovost in zmogljivost mešanice zrak-gorivo. Prednost te možnosti je, da sistem za gorivo ostane nedotaknjen in ne zahteva sprememb. Kompresor vam omogoča povečanje moči motorja avtomobila, izboljšanje njegove dinamike in nadzora, medtem ko pozitivno vplivajo na obdobje delovanja "Mercedesa".
  Kompresor je nameščen v obliki dveh polžev. Masters na bencinskem servisu je sposoben narediti takšno tuning 124 "Mercedes" v nekaj urah.Kompresor se lahko v teoriji zamenja s turbino, vendar se lahko takšne spremembe v tehnični komponenti avtomobila podaljšajo dolgo časa. Revizije zahtevajo pomembne spremembe v zasnovi motorja in izbiri ustrezne programske opreme.

  Drugi načini za povečanje moči motorja

  Za povečanje moči pogonskega sklopa Mercedes je lahko več drugih načinov:
 • Montaža ogljikove AMG sklopke in mehanskega menjalnika.
 • Namestitev novega, lahkega bata, namesto starega.
 • Nastavitev čipa ali popravljanje delovanja krmilne enote.
 • Chip Tuning

  Treba je upoštevati to vrsto uglaševanja. Izvedite ga praviloma samo za avtomobile, opremljene z turbo kompresorskimi dizelskimi motorji. Pri bencinskih motorjih ta postopek ne bo dal želenega rezultata: povečanje moči bo minimalno. To je nemogoče neodvisno čip tuning: vse delo, in še posebej sistemske nastavitve, je treba izvajati samo strokovnjaki. V odsotnosti potrebnega znanja lahko naredite napake, ki popolnoma odpravijo vse sisteme in vozlišča avtomobila.

  Zamenjava kolesnih kolutov

  Zunanji tuning 124 "Mercedes" lahko brez zamenjave izvornih kolesnih diskov na odlitku. Tak avtomobil je najbolj primeren za nizko profilne gume. Strokovnjaki za takšne pnevmatike svetujejo, da jih uporabite za boljši oprijem s površino avtoceste, zaradi česar je avtomobil bolj obvladljiv in vožnja je udobna. Vedno lahko okrasite kolesazvitki - vijaki, za katere se razvija individualna oblika glave. To ni le estetska, ampak tudi praktična rešitev: takšna pritrditev ne dovoljuje napadalcem, da odstranijo kolesa iz avtomobila. Role lahko odvijate samo s posebnim ključem z ustrezno glavo.

  Tuning očala

  Posodobitev stekla se izvaja v dveh glavnih smereh:
 • Zamenjava tovarniških kozarcev.
 • Namestitev toniranih analogov.
 • Vsaka od teh možnosti ima svoje prednosti in slabosti. Toniranje mora izpolnjevati zahteve prometne policije, po kateri prepustna sposobnost vetrobranskega stekla ne sme biti nižja od 70%, njihovo toniranje ne sme biti več kot 30%. V primeru kršitve kazalnikov, je lastnik avtomobila ogrožen z denarno kaznijo tisoč rubljev. Posebej je treba opozoriti, da pravila dovoljujejo uporabo utopnega traku na vetrobranskem steklu, katerega širina ne sme presegati 140 mm. Tak trak je nameščen v zgornjem delu stekla; njena prepustnost svetlobe mora biti vsaj 70%. Inšpektor prometne policije nima pravice kaznovati lastnika avtomobila, če je steklo odstranljivo toniranje, ki je prikazano na prvi zahtevi cestnega inšpektorja.
  ​​Trenutna različica uglaševanja avtomobilskih oken je elektrokemična samodejna nastavitev, ki se regulira s pritiskom na ustrezno tipko. Med dvema slojema takega filma so prevodni kristali, ki so polarizirani pod napetostjo, zaradi česar postane film prozoren. Tonski učinek dosežemo z enakimi kristali brezvpliv na njih napetost. Dvojna zasteklitev avtomobila lahko poda podoben rezultat. Takšna sprememba v "Mercedes" zahteva namestitev dveh kozarcev, od katerih je eden - pregleden, in drugi - tonirana. Recikliranje bo zahtevalo pomembne spremembe pri zasnovi vrat in vgradnji dodatnih dvigal. Postavljeno na vetrobransko steklo za ujetnike za ogrevanje vam omogoča ravnanje z ledom v hladnem obdobju - njegova struktura vključuje tokovne niti. Napravo napaja sistem vgrajenih avtomobilov.

  Rešetka hladilnika - ena od stopenj uglaševanja

  Zamenjava "obraza" "Mercedesa" pomeni vgradnjo nove žarnice hladilnika. Najbolj koristno in trdno na 124 modelih nemškega avtomobila pogledati krom in mat črne rešetke.
  Pogosto je mogoče najti kombinacijo variant: v njih je kromirana obroba uokvirjena z mat črnim središčem. Za uporabo s temi tuning je zaželeno osebje sestavnih delov iz nemških avtomobilov. Na 124 "mercedes" velikost je primerna za kromirane rešetke, ki so nameščeni na avto E in CE razredov. Mat črne rešetke lahko kupite v avtomobilskih trgovinah ali tuning studiu. Vendar pa se lahko izdelajo z lastnimi rokami iz standardnega kromiranega. Postopek poteka preprosto:
 • Kromirana rešetka radiatorja odstrani tovarniško prevleko s smirkovim papirjem.
 • Površina je očiščena prahu in razmaščena.
 • Rešetka je prekrita z več plastmi akrilnega premaza.
 • Po sušenju tal je površina pobarvana z mat črno barvo.
 • Popolnoma suhIgra je nameščena na avto, kar mu daje izviren in edinstven videz, s čimer dopolnjuje tuning 124 "Mercedes".

  Sorodne publikacije