Kako odstraniti datoteke brez obnovitve: najboljši način za izbiro programa

Obstaja več načinov brisanja datotek brez obnovitve. Ta priročnik obravnava najboljše načine za brisanje podatkov v prenosnih računalnikih, pametnih telefonih in računalnikih z različnimi operacijskimi sistemi (Windows, Linux, iOS, Android). Zahvaljujoč specializirani programski opremi in uporabniku prijaznim postopkom je hitro brisanje zaupnih informacij in sprostitev potrebnega prostora za shranjevanje.

iPhone podatkovni brisalec za iOS

Najprej morate prenesti program za odstranitev nepopravljivih datotek na vaš osebni računalnik ali prenosni računalnik, ki mora imeti vrata USB za povezavo iPad in iPhone. Aplikacijo lahko najdete na spletnem mestu recover-iphone-ios-8.com/iphone-data-eraser.html. V tem primeru, kot podprti OS, izberite Mac in kliknite na "Free Trial" možnost ali nakup izdelka.


Aplikacijo lahko namestite tako, da preprosto odprete preneseno datoteko in jo povlečete v imenik Aplikacije. Odpre se, če kliknete njegovo bližnjico. Nato morate povezati iphone (ali drugo napravo iOS) z računalnikom ali prenosnim računalnikom. To lahko storite s kablom USB. Po tem bo aplikacija določila napravo in na zaslonu prikazala informacije o pomnilniku, ki ga uporablja.
Nato morate izbrati najboljšo možnost za brisanje podatkov. Uporabnik bo videl štiri možnosti, ki so navedene poleg zaslona Hello iPhone. Vsak od njih ponuja svoj način brisanja datotek. Možnost"Hitro čiščenje odstrani nepotrebne podatke iz naprave iOS. Ko ga izberete, morate zagnati ukaz "Začni preverjanje", da program zazna neshranjene podatke v pomnilniku. Po končanem postopku se na zaslonu prikaže seznam datotek, v katerem lahko uporabnik označi tiste, ki jih želite izbrisati. Dodatne informacije o njih si lahko ogledate tako, da kliknete modro bližnjico na desni strani vsake kategorije. Po pregledu morate nastaviti potrditvena polja za datoteke, ki so predmet končne odprave, in nato kliknite gumb »Počisti zdaj«.


Izbira »Izbriši osebne podatke« izbriše zgodovino iskanja, piškotke in druge osebne podatke. Po tem morate zagnati ukaz "Start check", da program najde zaupne datoteke. Po končanem postopku se na zaslonu prikažejo različni osebni podatki, iz katerih lahko uporabnik izbere izbris. Več informacij o njih si lahko ogledate tako, da kliknete modro bližnjico na desni strani vsake mape. Potem lahko poleg predmetov, ki jih želite znebiti, nastavite potrditvena polja in nato kliknite gumb »Izbriši zdaj«. Pred brisanjem datotek brez obnovitve vas bo program pozval, da vnesete besedo delete. Možnost »Brisanje izbrisanih datotek« je za predmete, ki so že premaknjeni v »koš». Za zagon aplikacije morate klikniti gumb za zagon skeniranja. Na koncu postopka se na zaslonu prikaže seznam oddaljenih objektov, iz katerega lahko izberete tiste, ki jih želiteizbris za vedno. Uporabnik si lahko ogleda dodatne informacije tako, da klikne modro bližnjico na desni strani vsake mape. Celoten seznam datotek je privzeto označen za brisanje, zato morate zbrisati tiste, ki jih želite shraniti, in nato kliknite gumb »Izbriši zdaj«. Za potrditev njihovih dejanj mora uporabnik vnesti "izbriši".
Možnost "Zbriši vse podatke" uniči vse zaupne informacije in reproducira tovarniške nastavitve naprave. Pred brisanjem datotek brez obnovitve bo uporabnik pozvan, da izbere raven varnosti, ki ustreza različnim metodam odstranjevanja, zato morate prebrati pojasnila in izbrati tisto, ki vam najbolj ustreza. Za potrditev zahteve morate vnesti izbrisati.

Secure Delete za Android

Program Uninstaller for Uninstaller na platformi Android je Secure Delete. Ta brezplačna aplikacija deluje z operacijskim sistemom Android 233 in kasneje. Poiščite program v storitvi Google Play. Ko namestite Secure Delete, lahko uporabnik najde programsko bližnjico in jo premakne na katerokoli primerno mesto. Če se dotaknete ikone programa, lahko zaženete program. Nato izberite vrsto izbrisanih datotek. Na vrhu zaslona je spustni meni s postavkami »Fotografije«, »Dodatki«, »Pomnilniška kartica« in »Naložene datoteke«. Ko uporabnik izbere enega od njih, bo program na zaslonu prikazal seznam najdenih.
Za določitev posebnih predmetov, ki jih želite izbrisati, je treba pred vsako od njih vstaviti oznako v pravokotnikeod njih. Odstranjevanje izbrisanih datotek brez obnovitve se izvede s klikom na zeleni gumb na dnu zaslona. Uporabnik bo pozvan, da operacijo potrdi z vnosom besede Da. Ko kliknete gumb "OK", bodo datoteke izbrisane brez obnovitve.

Uporaba zbirke Windows Trash

Datoteke in mape v Microsoftovem operacijskem sistemu lahko izbrišete na naslednji način. Najprej jih morate najti, z desno miškino tipko kliknite in v kontekstnem meniju izberite »Izbriši«. Lahko pa kliknete levo tipko Delete. Datoteko lahko izbrišete iz diska, ne da bi jo obnovili, ne da bi jo poslali v »Trash«, tako da jo izberete in vnesete kombinacijo tipk Shift + Delete. "Trash" se odpre z dvojnim klikom na ustrezno bližnjico na namizju. Po navigaciji do oddaljenih map in datotek jo izberite tako, da kliknete z levim gumbom miške, pritisnete tipko na tipkovnici Delete. Če želite izbrisati vse vsebine v košu, namesto tega za en predmet naenkrat lahko izvedete ukaz »Free Trash«.

Prav tako je predvidena možnost odstranitve vsebine, ne da bi odpadki odprli svoje okno. V ta namen z desno miškino tipko kliknite njeno bližnjico in v kontekstnem meniju izvedite ukaz »Počisti košarico«. Res je, da z uporabo te metode za brisanje izbrisanih datotek brez možnosti okrevanja ne bo delovalo. Windows Trash lahko odstrani podatkovne povezave, blokira dostop do njih in osvobodi del prostora na disku. Toda podatki iz računalnika niso popolnoma izbrisani.Če želite izvedeti, kako brisati datoteke brez obnovitve v računalnik, morate uporabiti eno od spodaj opisanih metod. Zahtevajo uporabo specializirane programske opreme.

Eraser za Windows

To je eno izmed najbolj priljubljenih brezplačnih orodij, ki vam omogočajo brisanje datotek brez obnovitve. Za razliko od možnosti trajne odstranitve, ki je na voljo v košu Windows, jih aplikacija nepreklicno izbriše. Brisalec deluje tako, da zapisuje naključne podatke po datoteki, dokler je ne more več obnoviti. Najprej morate najti predmet, ki ga želite izbrisati in ga kliknite z desno miškino tipko. Pojavil se bo pojavni meni, podoben tistemu pred namestitvijo pripomočka. Zdaj pa vsebuje vrstico Eraser, ki se nahaja nad postavko "Odpri s pomočjo". Nato odprite podmeni, izberite možnost Zbriši. To storite tako, da v kontekstnem meniju pokažete na Eraser in ga držite, dokler se ne prikaže drug meni. Če želite izbrisati datoteke brez obnovitve, izberite element Zbriši. Program bo takoj izvedel potrebno dejanje in prikazalo se bo pojavno okno, ki vas bo obvestilo o zaključku naloge.
Namesto ukaza Erase ima uporabnik možnost "Izbriši pri ponovnem zagonu". Hkrati datoteka ne bo takoj izbrisana in naslednjič, ko boste zagnali računalnik.

SDelete za Windows

SDelete je Microsoftov program za odstranjevanje datotek brez obnovitve. To vam omogoča, da to naredite iz ukazne vrstice operacijskega sistema Windows. Ta pripomoček, tako kot Eraser, ciklično beleži ničle in enote nad datotekamina disk, dokler neobdelani podatki niso pretvorjeni v niz naključnih vrednosti. Ne odstrani njihovih imen, temveč popolnoma in nepreklicno izbriše vsebino. Zaženite program iz ukazne vrstice. V meniju Start morate izbrati Run (Zaženi), vnesite cmd v polje z besedilom in kliknite na "OK" (V redu) ali tipko Enter na tipkovnici. Nato morate iti v mapo s pripomočkom SDelete. To naredite tako, da z ukazom spremenite trenutni imenik CD-jev. Če je na primer program v imeniku C: tools, morate v ukazno vrstico vnesti orodja C: C :. Po tem morate pritisniti gumb za vnos in ta mapa bo postala aktualna. Določite lahko, kaj natančno želite izbrisati, tako da vnesete v ukazno vrsticosdelete [parameters] . Kot parametre lahko uporabite naslednje vrednosti:
 • -p [N] - omogoča prepis datotek N-krat. Na primer, če morate to storiti 30-krat, morate vnesti p 30;
 • -a - odstrani atribut samo za branje;
 • -e - počisti prosti prostor;
 • -q - preprečuje izhodne informacije o napakah ukazov;
 • -s ali -r - Določa rekurzivni klic podimenikom;
 • -z - Določitev ukaza za zapolnitev datoteke z ničlami, potem ko je bila prepisana z ničlami ​​in enotami. Uporablja se za optimizacijo navideznih pogonov.
 • Ime datoteke mora vsebovati pot do nje. Če želite na primer izbrisati besedilno datoteko passwords.txt, ki je v mapi C: javni dokumenti, morate vnesti C: Public Documentspasswords.txt in pritisniti tipko enter. Po tem bo pripomoček začel in izbrisal podani objekt.Po zaključku ukazne vrstice potrdite, da so bili podatki trajno izbrisani. Na tej točki lahko zaprete okno cmd. Naloga je končana.

  "Trash" v Mac OS

  Za brisanje imenika ali datoteke, morate iti na predmet, iz katerega se želite znebiti, kliknite njegovo bližnjico z levim gumbom miške in pritisnite tipko Delete ali jo povlecite na ikono Trash v opravilni vrstici. S klikom na bližnjico »Trash« in držanjem gumba odprete meni z možnostmi. Običajno sta na voljo dve možnosti: "Open" in "Free Basket". Ko izberete zadnjo vrednost, se povezave ali poti do objektov v koši izbrišejo. To vam omogoča več prostora na trdem disku, vendar podatki ne izginejo popolnoma. Kasneje jih je mogoče obnoviti, če se uporablja samo standardna metoda čiščenja. Če pritisnete in držite tipko Command, ko je odprt meni Trash, se mora spremeniti ime možnosti čiščenja. Zdaj je to napis "Nepovratno očisti smeti". Če izberete to možnost, lahko izbrišete izbrisane datoteke brez možnosti obnovitve. V tem primeru se izbriše celotna vsebina »Koša« na trdem disku računalnika. Ampak na ta način, ne morete izbrisati 1-2 posebnih datotek in pustite ostalo nedotaknjeno. Ta funkcija je na voljo samo v operacijskih sistemih MacOS od različice 10.3. Nekateri uporabniki lahko naletijo na težave pri izvajanju tega postopka, na zaslonu pa se prikaže sporočilo o tem, da dejanja ni mogoče dokončati, ker je določen predmet blokiran. V tem primeru lahkoposkusite pritisniti Option in v meniju Finder izberite "Trash". Če to ne pomaga, morate iskati drug razlog.
  Preverite, ali je v košu ena ali več zaklenjenih datotek. Uporabniki morajo pritisniti tipki Alt in Shift za izbiro možnosti Koš. Lastniki MacOS X 10.0-1004 lahko poskušajo z desno tipko miške klikniti predmet, aktivirati možnost "Info", se prepričati, da potrditveno polje poleg možnosti "Block" ni označeno. Če to ne pomaga, poiščite odgovor na spletnem mestu Apple Support. Preverite lahko tudi, ali ima uporabnik pravico do spremembe datoteke. Če ne, potem bo najverjetneje na zaslonu prikazano opozorilo, da dovoljenja in privilegiji lastnika niso dovolj. Začenši z MacOS X 10.2 lahko uporabniki iz menija "Programi - pripomočki - Disk Utilities" izvajajo ukaz "Obnovi dovoljenja za diske". Če to ne deluje ali če je nameščena druga različica operacijskega sistema, preberite pojasnila na spletnem mestu Apple Support.

  Utility za Mac

  Permanent Eraser je brezplačen program za naprave Macintosh, ki zanesljivo izbriše podatke iz računalnika uporabnika in vam omogoča tudi odstranitev izbrisanih datotek brez obnovitve. Aplikacija je varnejša z možnostjo "Varno čiščenje". Če slednji prepiše podatke datoteke 7-krat, potem prvi ponovi postopek 35-krat, spremeni ime datoteke in zmanjša njegovo velikost na skoraj nič. Najprej povlecite datoteke v bližnjico programa, ki je v izvornem imeniku programa, Finder ali Dock.Če želite to narediti, se morate premakniti na bližnjico Permanent Eraser, ko jo želite izbrisati, ko jo želite izbrisati. Potem se bo program zagnal in takoj odstranil predmet iz pomnilnika. Če si želite ogledati povezavo aplikacije v programu Doc, pojdite v njeno mapo in tam pomaknite bližnjico. Če želite, da je bližnjica v podoknu Finder, jo morate premakniti tam. Če želite očistiti koš, morate aplikacijo zagnati iz mape, Doc ali Sidebar, tako da kliknete njeno bližnjico. Preden izbrišete datoteke brez obnovitve, vas bo program pozval, da potrdite svojo odločitev. Po tem bo vsebina Koša izbrisana za vedno. To bo trajno izbrisalo vse, kar je bilo v njem, in ne samo ene datoteke ali mape.

  "Trash" v Linuxu

  mapo ali datoteko v Linuxu lahko izbrišete tako, da jih najprej izberete. Če želite to narediti, pojdite do njih in kliknite levi gumb miške na njihovi bližnjici. Taka funkcija je y Gnome in druge platforme, ki temeljijo na Linuxu, vendar morda ni na voljo za nekatere različice operacijskega sistema. Nato pritisnite Ctrl + Delete ali Shift + Delete. V prvem primeru bo datoteka začasno odstranjena in premaknjena v koš, kjer si jo lahko ogledate pred končnim brisanjem. Običajno je to najprimernejša možnost. Druga možnost je uporabljena, ko morate storiti brez "smeti". Če pritisnete in držite tipko Shift, nato pa Del, potem bo sistem pred trajnim brisanjem datotek brez obnovitve zahtevalpotrdite dejavnost uporabnika. Nato bodo navedeni predmeti brez vmesnih stopenj popolnoma izbrisani iz pomnilnika računalnika. Če želite očistiti smeti, morate z desno miškino tipko klikniti na bližnjico v stranski vrstici in v pojavnem meniju izberite možnost Koš. Odvisno od različice operacijskega sistema se lahko trajno in trajno izbriše iz pomnilnika računalnika. V zadnjem primeru se izbriše samo pot ali povezava. To onemogoča dostop do podatkov, vendar informacije ostajajo nedotaknjene.

  Shred na "Linux" -platforms

  Kako izbrisati datoteke brez možnosti obnove v OS Linux? Če želite to narediti, se ukaz uniči. Za to morate odpreti terminal s pritiskom na Alt + Ctrl + T na tipkovnici, poleg tega pa lahko izberete točko menija "Applications - Accessories - Terminal". Omeniti je treba, da je orodje za odstranjevanje lahko uporabljeno v Ubuntu in v večini drugih distribucij Linuxa, vendar morda ni na voljo na nekaterih drugih platformah. Potem morate izvršiti sam ukaz. Če želite to narediti, morate v okno terminala vnesti besedilo v obliki shred [parametrov]. Kot parametre lahko uporabite naslednje vrednosti:
 • -n [M] - omogoča enkratno prepisovanje datoteke. Na primer, če morate to storiti 30-krat, morate vnesti -n 30;
 • -z - Naročiti ekipi, da datoteko zapolni z ničlami, potem ko jih ponovno napiše z enotami in ničlami. B, izgledalo bi, kot da ne bi šlo za postopek prepisovanja;
 • -u - možnost brisanja po ponovnem pisanju.
 • Na primer:izbrišite datoteko z imenom gesla.txt 30-krat, potem ko vnesete pripomoček, morate vnesti ukaz shred -z -u -n 30 passwords.txt. Po zaključku dela na svojem Linux-terminalu bo uporabnik prejel potrdilo, da je dejanje končano in je bila datoteka izbrisana.

  Secure-Delete v Linuxu

  Kako trajno izbrisati datoteke brez možnosti obnove na platformi Linux? To storite tako, da odprete terminal tako, da na tipkovnici vnesete Alt + Ctrl + T, poleg tega pa lahko to storite z menijskim ukazom "Applications - Accessories - Terminal". Zbirka orodij Secure-Delete je na voljo v Ubuntuju in nekaterih drugih distribucijah Linuxa, vendar morda manjka na ločenih platformah. Če želite namestiti paket, vnesite apt-get install secure-delete in pritisnite enter. Vključuje 4 ekipe. Z ukazom srm lahko trajno izbrišete podatke iz računalnika. Obstaja tudi ukaz za čiščenje pomnilnika računalnika smem, varno brisanje informacij iz prostega diskovnega prostora sfill in sswap izmenjalne particije. Za trajno brisanje datotek brez obnovitve morate v terminal vnesti ukaz srm. Na primer, srm passwords.txt. Za mapo se izvede ukaz srm -r. S tem boste izbrisali celoten imenik in ne določenih datotek. Paket vsebuje več drugih možnosti:
 • smem;
 • sfill mount /;
 • ​​
 • cat /proc /swap.
 • Če vnesete ukaz, morate pritisniti tipko enter. Pripomoček mora začeti in trajno izbrisati imenik ali datoteko, podano v nastavitvah. Po zaključku operacije bo uporabnik prejel potrdilo v terminalu. V Ubuntu in drugih distribucijah Linuxa se lahko dampingSporočilo »Ne morem najti imena datoteke za dir«, potem pa bo postopek končan in mapa bo izbrisana.

  Sorodne publikacije