Kako ponastaviti iPad na tovarniške nastavitve: namigi in triki

Na žalost lahko tudi tako draga naprava Apple ne uspe. Iz tega nihče ni zavarovan. Toda, če imate podoben problem s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, se ne panikajte takoj. Lahko poskusite ugotoviti, kako ponastaviti iPad na tovarniške nastavitve. Ta rešitev pogosto pomaga lastnikom naprav Android, čeprav je ni mogoče obravnavati kot rešitev za vse težave.

Kaj je to?

Ponastavitev na tovarniške nastavitve je zapleten postopek, zlasti ko gre za naprave Apple. Zgodilo se je že, da podjetje "Apple" dela na varnosti svojih naprav, zato popolna odstranitev ni tako enostavna kot v drugih pametnih telefonih in tablicah. Vendar pa ima ponastavitev na tovarniške nastavitve podoben algoritem. Po tem uporabnik prejme povsem nov sistem. Vsi osebni podatki uporabnika, njegove nastavitve in konfiguracija se izbrišejo iz naprave. Podatki o računu se prav tako izbrišejo.


Zakaj?

Kako ponastaviti iPad na tovarniške nastavitve, ne vsi vedo. Toda v primeru napak v programski opremi se morate ukvarjati s to zadevo. Pogosto takšni kardinalni ukrepi zahtevajo resne sistemske zrušitve. Če se iPad preneha odzivati ​​na ukaze, sistem živi do svoje življenjske dobe in tako naprej, še posebej pa ta možnost pomaga v primeru vdora v napravo virusov. Taka operacija je potrebna tudi v primeru prodaje naprave ali nakupa rabljene opreme. Da novi lastnik ne bo prejel vaših podatkov, boste morali napravo popolnoma počistiti. Na ta način -najbolj zvest

Ponastavitev

Kako ponastaviti iPad na tovarniške nastavitve? To lahko storite na več načinov. Vse je odvisno od situacije, ki se je zgodila z napravo. Postopek lahko izvedete s standardnim menijem naprave. Ta možnost je najlažja in ne zahteva dodatnih orodij. Zahteva samo tableto in morda polnilnik. Nastavitve lahko ponastavite z novim profilom. Ta možnost ni najlažja, zato morate o tem razmisliti, jo izbrati ali ne. Kot ponavadi lahko iTunes reši težavo. Ali pa uporabite način za obnovitev.


Toda pred tem je treba hraniti vse osebne podatke.

Sinhronizacija

Ni pomembno, če veste ali ne znate ponastaviti iPad na tovarniške nastavitve. Kot smo že omenili, proces vodi do odstranitve vseh podatkov iz naprave. Če jih želite shraniti, morate varnostno kopirati. To lahko storite preko iTunes ali iCloud.

Sync via iTunes

Da bi to naredili, morate tablični računalnik priključiti na računalnik in zagnati program. Pred posodabljanjem preverite, ali morda ne bo pravilno delovala. Nato na glavni plošči izberite element "Pregled". Pojavile se bodo informacije na desni strani. Morali boste najti gumb "Ustvari kopijo zdaj". Varnostno kopiranje lahko šifrirate, preprosto vnesite svoje geslo. Ne pozabite ga shraniti, sicer ne boste mogli prenesti informacij na obnovljeno napravo.

Sync via iCloud

Ni potrebe po temuporabljajte računalnik Dovolj za povezavo z internetom, po možnosti Wi-Fi. Zdaj morate iti do nastavitev tabličnega računalnika. Tam poiščemo ime računa, za katerega je naprava registrirana, in nato gremo neposredno v iCloud.
Spodaj lahko označite podatke, ki jih želite shraniti in ki bodo trajno izbrisani. Pod tem seznamom bo razdelek »Varnostno kopiranje«. Morate iti tja, vklopiti stikalo in klikniti na "Ustvari".

Ponastavitev prek menija

Ponastavitev na tovarniške nastavitve za iPad 2 je mogoče iz menija naprave. To naredite tako, da izberete nastavitve in nato izberete zavihek Splošno. Na voljo bo veliko možnosti. Boste morali izbrati tistega, ki je pravi za vas. Če želite popolnoma izbrisati, morate izbrati razdelek »Ponastavi vsebino in nastavitve«. Tako bodo vse informacije uničene. Tu lahko izbrišete podatke o omrežju, geo-konfiguracijo in konfiguracijo naprave.

Nov profil

Ponastavitev iPad Mini na tovarniške nastavitve je možna po ustvarjanju novega profila. Zaželeno je takoj reči, da ta možnost ne izbriše podatkov v telefonu. Ustvari samo nov profil s tovarniškimi nastavitvami. Prav tako je treba omeniti, da je možnost primerna za tiste z napravo za jailbreak. Brez pravice upravitelja, da ne stori ničesar. Namestiti morate kateri koli upravitelj datotek in pojdite v mapo Knjižnica. Na seznamu poiščite mapo Preferences in jo preimenujte.

Uporaba iTunes

Včasih se zgodi, da se tablica ne vklopi in se ne odzove uporabniku. VV tem primeru morate ponastaviti tovarniške nastavitve na gumbe iPad. Za to morate uporabiti iTunes.
To je korporativna aplikacija podjetja Apple. Je glavno orodje pri upravljanju in upravljanju naprave. Omogoča sinhronizacijo podatkov, prenos vsebine, izdelavo varnostne kopije ali spreminjanje strojne programske opreme. Zato bo v tem primeru pomagalo tudi pri ponastavitvi. Pred zagonom morate posodobiti programe. Nato napravo povežite z računalnikom. V nekaterih primerih boste morali vnesti geslo naprave. V oknu aplikacije se prikaže tablični računalnik, s katerim lahko delate. Če želite to narediti, kliknite nanj, pojdite v meni in kliknite "Obnovi".
Če je vse v redu, ni treba ponastaviti iPad 2 na tovarniške nastavitve. Toda najpogosteje na tej stopnji pride do napak, zato morate uporabiti drugo metodo.

Način obnovitve

Ta možnost je primerna v različnih primerih. Najpogosteje se uporablja, ko pozabite geslo naprave. Če želite to narediti, morate izklopiti tablični računalnik in počakati nekaj minut. Zdaj morate zagnati obnovitveni način. To lahko storite na različne načine. Vse je odvisno od modela naprave. Seveda, če želite to narediti, morate pritisniti gumb Home, medtem ko ga držite, tablični računalnik priključite na računalnik. V napravi se prikaže odprta aplikacija iTunes. Nato lahko izberete možnost »Obnovi«. Ko boste videli okno, v katerem lahko izberete "Preveri". To bo samodejno sprožilo preverjanje posodobitve. Po tem morate izbrati "Obnovi in ​​posodobiti". Običajno postopek ne trajaveliko časa. Vse je odvisno od hitrosti interneta in delovanja računalnika.

Nadomestno

iPad 3 lahko ponastavite tudi na tovarniške privzete nastavitve z iCloud. Ta možnost je manj pogosto uporabljena, saj je bolj koristno uporabljati iTunes. Ko pa obstaja alternativa, je nemogoče, da tega ne omenjamo. Za ta postopek, morate iti na iCloud stran od katerega koli priročno za vas. Nato se morate prijaviti prek računa Apple ID. Kartica naprave mora biti povezana. Da bi se vse izkazalo, naj ima tablica aktivno funkcijo "Najdi iPad".
Ko spletna stran prikaže vašo napravo, kliknite gumb "Ponastavi". Potem potrdite dejanje z vnosom gesla. Posodobitev se bo začela, naprava se bo ponastavila na tovarniške nastavitve. Če zanemarite vnos gesla, bo tablica postala "opeka" in jo boste morali prenesti v servisni center. Zato je pri tem pomembno paziti, da ne pokvarite sistema.

Pozor

Obnovitev sistema ali ponastavitev na tovarniške nastavitve je resna zadeva. Če nimate izkušenj ali naredite vse na rokah, lahko pokvarite pripomoček. Da bi se temu izognili, poskusite to vprašanje preučiti pred tem postopkom. Poglejte vadnice in različne preglede. Če ne želite obiskati servisnega centra, se obrnite na prijatelje, ki že vedo, kako to storiti. Pomembno je, da ste zelo pozorni in se ne mudi. V nasprotnem primeru, namesto tablete v rokah boste našli "opeko", ki ne more ravnati niti strokovnjaki.

Sorodne publikacije