Spletni logitech C270: pregledi

Tisti, ki so stari več kot trideset let, se spomnijo, kako draga je bila video oprema in kako težko jo je obdelovati, urejati in distribuirati. Danes lahko za manj kot 30 dolarjev kupite fotoaparat, ki posname slike in zvoke ter jih predvaja na drug konec sveta, kar omogoča HD-kakovostno komunikacijo z oddaljenimi družinskimi člani. Ta lepa naprava je spletna kamera Logitech C270. Kljub priložnostim, ki se odpirajo pri uporabi storitve Skype, ne stane veliko.

Oblikovanje

Kot večina drugih Logitechovih izdelkov, je fotoaparat na voljo v precej veliki škatli. Poleg tega so garancija in navodila za namestitev v notranjosti. Spletna kamera je narejena tako z barvnim umetniškim oblikovanjem sprednje plošče kot tudi brez nje. Kodrasti vzorec izgleda zavit. To je res lepa in presenetljivo nasprotje z dekoracijo konkurentov, tako da žalost naredi dolgočasen industrijski dizajn.

Dimenzije kamere - 70x18x30 mm, zlahka se prilegajo dlanu. Logitech C270 je idealen za tiste, ki ne želijo uničiti estetike svojega prenosnega računalnika ali monitorja, vendar želijo napravo z vsemi funkcijami. Majhna leča je na levi, poleg nje pa je na eni strani mikrofon s sistemom za dušenje zvoka, na drugi pa zelena LED, ki utripa, ko se izvaja video oddajanje. Na hrbtni strani je kabel USB, ki je dovolj dolg in vam omogoča, da ne skrbi za lokacijo spletne kamere.

Sistemske zahteve

Fotoaparat podpirajo operacijski sistemi Windows Vista 7 in 8. Osnovne zahteve modela, povezanega z računalnikom, so prisotnost vrat USB, 200 MB prostora na disku, 512 MB RAM-a, internetna povezava in procesor, frekvenca, ki ni manjša od 1 GHz. Da bi Logitech C270 zagotovil visoko kakovostno video komunikacijo, bi morala minimalna konfiguracija računalnika vključevati USB vmesnik 20200 MB neuporabljenega prostora na trdem disku, 2 GB RAM-a, 24 GHz Intel Core 2 Duo, omrežno povezavo s podatkovno hitrostjo najmanj 1 Mbit /s in monitor z ločljivostjo vsaj 1280x750 slikovnih pik.

Povezava

Namestitev ne predstavlja dela. Ker so spletne kamere običajno nameščene na monitorju, bi moral obstajati način, da jih priključite. Podjetje je razvilo mehanizem tečajev, ki ne bo samo zaščitil naprave na zaslonu, ampak jo bo tudi obrnil v poljubni kot, tako da lahko opravljate video klice ali klepetalnice, če so seveda še vedno razpoloženi. Glavni del Logitech C270 je mogoče nagibati, da se zagotovijo optimalni koti gledanja. Glede na povratne informacije uporabnikov je pritožba tisto, kar je mogoče le v navpični ravnini. Šarnir ne omogoča vrtenja naprave levo ali desno. Univerzalna sponka, ki poveže spletno kamero z zaslonom, je primerna za vsak prenosnik, LCD ali CRT monitor. Vendar pa se zgled ne zdi zelo zanesljiv, še posebej, če je C270 nameščen na prenosnem računalniku. Na srečo je namestitev naprave na računalnik bolj stabilna.

Funkcionalnost

Logitech ponuja posebno aplikacijo za osebni računalnik, ki se samodejno zažene, ko jo fotoaparat potrebuje. Posnete video posnetke in fotografije si lahko ogledate in pošljete po e-pošti, Facebooku ali YouTubu. Snemanje se lahko vključi v urnik, kot tudi v zaznavanje gibanja, kar vam omogoča, da spletno kamero spremenite v cenovno ugoden varnostni sistem. C270 omogoča spreminjanje nastavitev med sejo videoklica. Če je priključenih več kamer, lahko preklapljate med njimi.
Naprava je priložena lastni aplikaciji Logitech za video klice, imenovano Vid HD. Kljub temu je model združljiv tudi s telekomunikacijskimi aplikacijami, kot so Yahoo, Skype, AOL in Windows. Kontaktirate lahko prijatelje s katero koli od teh storitev. Na začetni namestitvi Logitech C270 optično prebere trdi disk, da bi odkril katerega koli od teh združljivih programov, nato pa doda bližnjico do začetnega okna kamere.

Specifikacije

Fotoaparat snema videoposnetke z ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih pik pri 30 sličicah na sekundo, medtem ko so fotografije z največjo ločljivostjo 3 MP (2048 x 1536) format 4: 3. Posnetek je enak, brez znakov pikselizacije. Vendar se zdi, da so barve nekoliko zamegljene. Vgrajeni mikrofon s tehnologijo RightSound omogoča snemanje jasnega in jasnega zvoka, ki ga ne moti hrup. Uporabnik lahko izbira med snemanjem videoposnetkov in fotografij v standardnem ali širokozaslonskem načinu. Če vklopite funkcijo Sledi sledenju obrazu, lahko fotoaparat zagotovi, da bo oseba vedno glavni predmet okvirja. Lahkoomogočite ali onemogočite tehnologijo RightLight, ki optimizira sliko v slabih svetlobnih pogojih. Podjetje Logitech C270 HD ponuja uporabnikom možnost brezplačnega prenosa programske opreme za urejanje fotografij in videov MAGIX.


Kakovost snemanja

Kot večina kamer, katerih proizvajalci trdijo, da lahko zajamejo HD slike, Logitech C270 ne sije s kakovostjo videa. Čeprav ima okvir ločljivost 1280x720 pik, njegova stopnja podrobnosti ni zelo visoka. Glede na povratne informacije uporabnika je slika preveč mehka. Poleg tega kompresija slike povzroča veliko hrupa, na določenih področjih pa opazno strukturo blokov. Ponoči, z umetno razsvetljavo, je slika dovolj svetla, toda cena tega je pojav dodatnega hrupa. Po povratnih informacijah uporabnikov so opazne modre rakete in blokade. Morda je najboljši način za opis rezultatov primerjava z zapisom VHS. Zelo spominja na videokasete iz daljne preteklosti.
Zdi se, da ni mogoče pričakovati več od naprave, ki stane manj kot dve vstopnici za film, vendar je treba vsak nakup zavestno uresničiti in vedeti, kaj lahko dobite za svoj denar. Čeprav je kakovost videa dobra za aplikacije, kot je Skype, je malo verjetno, da bi jo kdo želel prenesti na YouTube, da bi postal naslednji občutek na internetu. Po drugi strani pa gonilniki Logitech ne omogočajo dovolj popolnega nadzora nad fotoaparatom. Prilagodite lahko ravnovesje beline, osvetlitev, svetlost in povečavoobrezovanje slike je bilo bolj gosto. Osvetlitev fotoaparata je fiksna, zato ni mogoče prilagoditi - fotografije so vedno nekoliko zamegljene, kot vedno s fiksnimi objektivi.

Kakovost zvoka

Zanimivo je, da je zvočni kabel, ki ga zajema fotoaparat, odličen. Vgrajeni mikrofonski zvok Logitech C270 se imenuje zelo čist in eden najboljših v napravah za snemanje zvoka, ki se uporabljajo v programu Skype. To omogoča tudi sistem za zmanjševanje hrupa kamere. Mikrofon je zelo občutljiv - sogovornik sliši govor naročnika, ki je 5 metrov oddaljen od računalnika.

Značilnosti dela s Skypeom

Lastniki, ki so uporabljali Logitech HD Webcam C270 v aplikaciji Skype, niso imeli težav. Vgrajen mikrofon je zelo priročen, saj večina lastnikov ločeno priključenih mikrofonov na računalniku manjka. Njegova dobra lokacija, saj bo med pogovorom uporabnik govoril neposredno z njim, zato je prisotnost dveh naprav namesto ene uspešna pridobitev. Na drugi strani komunikacijske linije naročniki opozarjajo, da je kakovost videa zadovoljiva, vendar se zdi, da je spletna kamera zelo občutljiva na svetlobo. Lastniki, ki so med pogovorom poskušali spremeniti nastavitve osvetlitve, so lahko dosegli boljšo sliko, a rezultat je bila lahka obrv. Do neke mere je to neizogibno, kadar ni neposredne razsvetljave, zato se veliko pozornosti posveča televizijskim sprejemnikom.
Glede na povratne informacije lastnika, ko Logitech preide na širokozaslonski video, trpi več kot večina drugih uporabljenih kamerv programu Skype. Prehod na slikovni način z visoko ločljivostjo vedno spremljajo zamude, v večini primerov pa je C270 tega zavrnil. Preizkušanje drugih kamer kaže, da ta funkcija deluje veliko hitreje kot v tem modelu, čeprav včasih deluje odlično. To je čudno in najverjetneje zaradi Skypea, saj je preverjanje v drugih aplikacijah, kot so Google+ Hangouts, pokazalo, da Logitechova spletna kamera C270 dosledno oddaja video v 16: 9.

Razsodba

Za ceno 30 $ bo spletna kamera Logitech C270 zagotovo donosna pridobitev, čeprav ni vrhunska naprava. Samo priključite ga na računalnik in ga lahko začnete uporabljati. Z dobro osvetlitvijo je kakovost slike sprejemljiva in zvok je kristalno jasen in jasen. V odsotnosti svetlobe, video postane malo dolgočasno v smislu hrupa, vendar svetlost slike je impresivna, glede na to, da se snemanje izvaja v razpršeni svetlobi. Logitech C270 je poceni, dobro deluje in če lahko najdete model z umetniškim oblikovanjem, bo bolj simpatičen kot velika večina konkurenčnih naprav. To nima nič opraviti z zmogljivostjo fotoaparata, vendar so veliko bolj zaskrbljeni glede tega, kako izgleda njihov računalnik, in z veseljem bodo dobili nekaj izjemnega.

Sorodne publikacije