Programi za preverjanje diskov SSD zaradi napak in zmogljivosti

Eden od najpomembnejših podrobnosti polja računalniškega sistema je trdi disk. Shrani potrebne podatke, nekatere objekte operacijskega sistema in informacije. Trdi disk je občutljiva stvar in potrebuje ustrezno nego. V nasprotnem primeru obstaja veliko tveganje, da boste izgubili vse, kar ste zbrali in prenesli.

Ena od možnosti za shranjevanje podatkov s trdega diska je rezervno storitev v oblaku in /ali zunanji medij. Prvi postopek se razlikuje po trajanju in absorbira veliko prometa, drugi pa traja neprekinjeno kopiranje. Za omejitev glavnega podatkovnega nosilca pred takšnimi težavami morate pridobiti nekaj razlagalnih orodij za diagnosticiranje navadnih in kombiniranih trdih diskov (HDD, HDD + SSD) ter zunanjih SSD-jev. O zadnjih dveh bo danes govoril.


Nekateri programi pravočasno pomagajo pri iskanju problematičnih področij v območju sistema in uporabnika vnaprej opozorijo na potrebo po tehničnem postopku izterjave, medtem ko drugi rešujejo to vprašanje celovito, tj. Torej vam predstavljamo seznam programov za preverjanje SSD diska zaradi napak. Vsi programi se spoštujejo tako v profesionalnem kot v amaterskem okolju uporabnikov in so več kot enkrat pomagali drugim in drugim pri reševanju težav s hitrim trdim diskom.

Crystal Disk Mark

Ta program je namenjen preverjanju trdih diskov (SSD, HDD) in zunanjih medijev. Pripomoček se je začelsvojo zgodovino pred več kot 10 leti, zato so razvijalci obremenjeni z bogatimi izkušnjami in podporo uporabnikom.


Na splošno imamo program za preverjanje hitrosti SSD. To pomeni, da aplikacija omogoča uporabniku, da pozna prave parametre branja in zapisovanja podatkov na trdi disk ali kateri koli drug pogon. Kot osnovno orodje za analizo se uporablja algoritem Seq. Slednje uporabljajo praktično vsi proizvajalci hitrih notranjih in zunanjih SSD-pogonov. Ta algoritem vam omogoča primerjavo rezultatov preskusnih številk s tistimi, ki so navedeni v specifikaciji opreme. Če je toliko drugače, potem ste lahko zaskrbljeni in se zatekajo k težjim programskim orodjem. Preverjanje hitrosti trdega diska SSD je priporočljivo vsaj enkrat na teden, saj je težava, ki se pojavlja na novo, veliko lažje odpraviti kot tista, ki je bila zagnana in pravilno obdelana na trdem disku.

HDDScan

Ta SSD disk za preverjanje bo uporabniku zagotovil vse tehnične informacije o napravi in ​​protestiral z uporabo različnih algoritmov. Utility ima veliko funkcionalnosti.
Tu lahko najdete temperaturo notranjega in zunanjega diska SSD ter druge povezane pogone. Aplikacija identificira posamezne sektorje, ki delujejo počasi in bogata baza podatkov na trdem disku omogoča primerjavo prejetih poročil s prvotnimi specifikacijami proizvajalca.

Posebne značilnostiProgramska oprema

Programska oprema SSDS HDDScan podpira napredne matrike in povezovalne vmesnike, kar pomeni, da ne deluje samo s hitrimi mediji, ampak tudi s strojno opremo na prenosnih računalnikih SATA in starejšimi pomnilniškimi karticami.
Kot žlico katrana je naveden proces izvajanja trenutnih nalog, oziroma odsotnost le-tega kot takega. Linearna diagnostika polprevodniških nosilcev se ni nikoli razlikovala po zmogljivostih tudi na močnih računalnikih, zato pomanjkanje pasu po meri z odstotkom dopolni strop in alarm: drugič se zdi, da je program za preverjanje SSD-jev samo obesil.

Seagate SeaTools

To je lastniški program, podoben trdemu disku za testiranje SSD-jev. Kingston mediji in naprave iz Toshiba, na žalost, ne delujejo s to aplikacijo, vendar Western Digital naprave so zelo udobno v tandemu s to korist.
Programska oprema omogoča tri osnovne vrste analiz:
 • kratka, kjer se izvaja samo površinsko testiranje, da se ugotovijo očitne težave;
 • ekspresna diagnostika s počasnim branjem zaporednih nizov (preverjanje SSD diska v sektorskem bitu);
 • popolna analiza vsega in vsega. Zadnji postopek bo trajal veliko časa, vendar na podlagi njegovih rezultatov obstaja celo igla v plastu sena. To pomeni, da noben posamezen zdrobljen sektor ali nekakšen problem ne bo izginil, tudi v najbolj skrivnih hackih trdega diska.
 • Druga koristna značilnost tega programa je preverjanje SSD - sledenje in nameščanje trenutne programske opreme zatrdega diska Vedno se boste zavedali izdaje nove firmware ali nekaterih gonilnikov.

  WD Data Lifeguard Diagnostic

  Še ena lastniška pripomoček, vendar že Western Digital. Soft je bolj zvest konkurenci, zato se ta program lahko uporablja (v večini primerov) na napravah Seagate, Kingston ali Toshiba.
  Prav tako je treba opozoriti, da se ta pripomoček ne razlikuje v enostavnem in intuitivnem vmesniku, zato ga ni mogoče priporočiti začetnikom. Poleg tega je eden od razlogov, zakaj bi se ljubitelji izognili funkcionalnosti te aplikacije, razpoložljivost nepovratnih načinov, kot je globoko oblikovanje skladb in sektorjev. Po izvedbi, na primer, funkcija WRITE ZEROS za obnovitev podatkov ne more biti jezik.
  Druga pomembna lastnost tega programa za pogon SSD je preverjanje trdega diska trdega diska in nadaljnje odpravljanje težav, to je globoka analiza in ponovna dodelitev poškodovanih mest. V tem primeru pripomoček na sektorski bit postavi posebne oznake, po katerih je operacijskemu sistemu prepovedano snemanje podatkov na tej strani. Zato imamo ne samo diagnostično programsko opremo, temveč univerzalno rešitev za analiziranje in popravljanje težav pri pogonu.

  Victoria HDD

  To je ena najstarejših javnih storitev na tem področju. "Victoria" se je pojavila na začetku vmesnikov ATA in bila je pred več kot petnajstimi leti. Kljub častitljivi starosti in zmerni podpori razvijalcev se program popolnoma spopada z nalogami, ki so mu dodeljene in bo za pasom zaprl dobro polovico moderne programske opreme tegasegmentu
  "Victoria" je dobro seznanjena z običajno ekspresno diagnozo in prerazporeditvijo sektorjev udarcev. Poleg tega vmesnik zagotavlja odsek za preverjanje povezovalne naprave z matično ploščo. To pomeni, da lahko v realnem času vidite stanje zanke in napajanje na trdem disku.

  Značilnosti programske opreme

  Eden od pozitivnih in hkrati negativnih vidikov programa je vmesnik. Po eni strani imamo preprosto kodo, ki deluje tako, kot da bi bila ločena od operacijskega sistema in se lahko zažene na tako imenovanem kolenu, to je v okolju DOS ali BIOS. Po drugi strani pa je težko za mnoge uporabiti pripomoček, ker preprosto ni nobenih uradnih zbirk pod "vetrovi" in se morajo posmehovati z ukazno vrstico ali prenesti amaterske različice, prilagojene oknom. Kljub tem izzivom program odlikuje stabilno in učinkovito delo. Poleg tega je programska oprema popolnoma brezplačna in zavzema zelo malo prostora, kar vam omogoča, da jo potisnete na katero koli napravo za shranjevanje, in celo na sistemsko območje diska, kjer je kraj in tako pod obrvmi. Utility se zdi preprost, vendar ga ni mogoče priporočiti začetnikom. Zahteva vsaj osnovno znanje in razumevanje procesa diagnostike in obnavljanja trdih diskov. To pomeni, da so tisti, ki so vajeni pritisniti gumb za zagon in nato kliknejo OK v oknu "Done" - ta programska oprema ni primerna.

  HD Tune

  To je dokaj preprosta brezplačna aplikacija za diagnosticiranje navadnih in hitrih trdih diskov. Programska oprema deluje na dveh standardnih načinih: ekspresna analizapametna metoda in iskanje napak nizke ravni v načinu branja.
  Treba je tudi opozoriti, da imajo uporabljena orodja lastne razvojne algoritme, tako da lahko zaznajo večino nestandardnih napak, ko navadni programi samo minejo. Programska oprema podpira skoraj vse znane povezovalne vmesnike od klasičnih pogonov SATA do sodobnih protokolov SSD, zato ne bi smelo biti težav pri sinhronizaciji.

  Posebne lastnosti pripomočka

  Če kupite plačano licenco, se funkcionalnost programa bistveno razširi in kar je najpomembnejše (za mnoge) - oglaševanje in nenehno pojavno okno izginejo s ponudbo za nakup nekaj malenkosti. Profesionalna različica ima ne le diagnostične zmožnosti, ampak tudi oživljanje. Slednje vključujejo prepoved beleženja v sektorju, v nekaterih primerih pa tudi njihovo vračanje v polno zmogljivost. To je vredno Pro različico približno 2000 rubljev, in jo je mogoče kupiti na uradni spletni strani razvijalca. Če imate srečo, lahko programsko opremo kupite pri znatnem padcu iz katerega koli distributerja na zalogi ali sploh poleg dražjega izdelka.

  HDD Regenerator

  To je že kompleks, kjer je uporabniku na voljo ogromna funkcionalnost za diagnosticiranje in reševanje težav, povezanih s trdimi diski in SSD-trdimi diski, vključno z. Soft kot glavna orodja za upravljanje uporablja lastne metode in algoritme za iskanje s korekcijo udarjenih sektorjev.
  Za razliko od prejšnjega pripomočka, Regenerator ne samo, da prepoveduje dostop do operacijskega sistemana težavna področja diska, vendar tudi poskuša obnoviti zadnje. Kombinacija posebnih signalov in površnega oblikovanja na visoki in nizki ravni omogoča (včasih) pretvarjanje sektorja življenja v življenje. Prav tako je treba opozoriti, da pripomoček deluje z vsemi znanimi vmesniki pogonov, zato pri sinhronizaciji ni težav. Programska oprema se razlega kot starejši SATA, kot tudi novi hibridni ali zunanji SSD-ji.

  Značilnosti programa

  Edini minus takšnega zmogljivega orodja za delo s trdimi diski - to je strošek licence. Na uradni vir razvijalec lahko kupite program za 5000 rubljev. V drugih distribucijskih omrežjih lahko dobite popust, vendar ne več kot 500 rubljev, tako da te programske opreme ni mogoče imenovati poceni. Kljub visokim stroškom program upravičuje svoje priloge, še posebej, če ima vaša sistemska enota več kot en trdi disk ali celo zbirko flash pogonov in drugih zunanjih pogonov. Utility več kot enkrat in ne dva, bo shranite vaše podatke in zdravi naprave iz posebnih bolezni. Profesionalni uporabniki so opazili, da redna uporaba tega programa močno poveča življenjsko dobo trdega diska (s 15 na 40%, odvisno od vrste in obsega). Zato lahko programsko opremo varno priporočamo vsem tistim, ki skrbijo za svoje pogone, kot tudi informacije, ki so na njih shranjene.

  Sorodne publikacije