Shazam - Kaj je ta program? Prepoznajte glasbo v računalniku

Verjetno veliko ljubiteljev glasbe vedo ali vsaj slišali za tako zanimivo aplikacijo, kot je Shazam. Kaj je ta program, mnogi ne vedo, čeprav ugibajo o njegovem namenu. Tukaj je nekaj trenutkov, povezanih s samim paketom, njegovimi glavnimi značilnostmi in uporabo. Poleg tega se bomo na kratko posvetili nekaterim zanimivim odtenkom, ki bodo olajšali delo s to aplikacijo.

Shazam: Kaj je ta program?

Začetek je nekoliko oddaljen. Večina od nas ve, da so vsi, ko ste poslušali neznano najljubšo skladbo, začeli zvoniti prijatelje, petje melodij ali besede, da bi ugotovili, kaj je pesem. Enako velja za internet. Nekdo je na primer objavil glasbo na forumu, vendar ni določil imena skladbe ali njenega izvajalca. Pesem je bila všeč, takoj je želela najti in prenesti na vaš računalnik ali mobilno napravo. Ampak kako to storiti? In tu so se začele glavne težave.

Zdaj ni treba iti daleč, saj lahko vsakdo uporablja edinstveno aplikacijo Shazam. Kaj je ta program? Njegova vloga je bila v bistvu namenjena izključno priznavanju zvočne glasbe (pod pogojem, da je mikrofon vklopljen in da je obvezen neprekinjen dostop do interneta). Sčasoma je Shazamov program za prepoznavanje glasbe prenehal biti samo sredstvo za definiranje prvotne skladbe, močno razširil njegove zmogljivosti in je zdaj postavljen kot skoraj celotna spletna glasbena žetelica.Vključuje številne dodatne funkcije in orodja.

Izdane različice programa in njegove glavne značilnosti

Do danes je ta vloga večplastna, to pomeni, da deluje v okolju najbolj znanih operacijskih sistemov, vključno s stacionarnimi računalniškimi operacijskimi sistemi in praktično vsemi vrstami mobilnih naprav.
Kar zadeva njegove zmožnosti, poleg glavne smeri prepoznavanja, povezanega s trenutno predvajanjem skladb, ima program ogromno število dodatnih orodij ali, kot je sedaj običajno rečeno, "čipi".

Med celotno funkcionalnostjo ločeno, je mogoče opozoriti na avtomatsko ustvarjanje značilnih seznamov predvajanja iz priznanih skladb z zaključkom celotnega seznama informacij o umetniku, sami kompoziciji, albumu, letu izdaje, itd. najbolj priljubljenih zadetkov in več. Najbolj zanimivo pa je, da so v razdelku "Tape" neposredno povezane povezave za nakup ali prenos skladbe iTunes, ogled posnetka ali predvajanje v živo na spletnem gostovanju YouTube.

Program Shazam za računalnik

Za stacionarne računalniške sisteme, ki temeljijo na operacijskih sistemih Windows, MacOS X in Linux, so narejene posebne spremembe, ki so posebej zasnovane za delo v svojem okolju. Po zagonu programa v katerem koli OZ je treba upoštevati številne priporočene pogoje. Prvič, to je posledica dejstva, da je bil vklopljen mikrofon z normalno zaznavo prvotne ravni signala. V tem primeru ne bi smel biti vir signalaniti predaleč od mikrofona, niti ne preveč blizu (v obeh primerih je zvok lahko napačno identificiran ali sploh ni določen).
Če govorimo o dodatnih zmogljivostih, jih je veliko. Program bo samostojno oblikoval hit parade (karte), ki bodo obveščale o najbolj priljubljenih novostih. Res je, da je za udobnejšo uporabo programa in upravljanje potrebno registrirati ali odobriti. To lahko storite na primer s svojim računom v socialnem omrežju Facebook.

Mobilna aplikacija

Mobilna različica, kot je aplikacija Android Shazam, ali za jabolčne mobilne naprave, skoraj v celoti ponavlja organizacijo vmesnika in glavna orodja stacionarnih sprememb. Lahko ga prenesete v katerokoli od skladišč (Google Play ali AppStore).
Pri prenosu apleta na iPhone ali iPad pa je treba opozoriti, da je pred prenosom na voljo tri spremembe: brezplačno z oglaševanjem, polno (Encore - plačano, brez oglasov) in Rdečim (posebno, pri nakupu in uporabi, kateri del prihodkov se pretvori v dobrodelnost).

Nekatere razlik v uporabi

Nekateri uporabniki trdijo, da računalniška različica aplikacije v naravi ne obstaja. Karkoli že je! Program lahko najdete v trgovini Windows 10.

Mimogrede, uporabniki desete različice sistema Windows, ki uporabljajo angleški vmesnik (ameriška ali angleška sprememba), in vključeni glasovni pomočnik, je zanimiva priložnost za upravljanje programa. Za identifikacijoizvirna skladba ne uporablja nujno vmesnika programa in klikne na gumb za prepoznavanje.
Dovolj je dati pomočniku Cortane glasovni ukaz za Shazam to! In pesem bo določena. Tudi v mobilnih sistemih obstaja takšna priložnost, a le malo ljudi se zaveda tega, čeprav vedo, da je uporaba glasovnih ukazov dovolj preprosta.

Zaključek

Tukaj je zanimiv dodatek k Shazamu. Kaj je ta program, želim upati, nekoliko razumljivo. Kljub vsem njegovim prednostim nekateri uporabniki raje uporabljajo njegove protipostavke. Danes so programi, podobni Shazamu, predstavljeni na isti spletni strani zelo široko. Ampak med najbolj priljubljenimi aplikacijami, je verjetno vredno omeniti kot SoundHound, MusicBrainz Picard, Tunatic, MiciXmatch, AudioTag, Rhapsody. Vsi delajo na podobnem principu. Ampak tukaj skladišče prvotnega programa, po različnih ocenah, v povprečju vključuje približno enajst milijonov poti. In govoriti o nečem

Sorodne publikacije