Križanka "Lifan X50": tehnične značilnosti, komplet, pregledi

Če imate 10 tisoč dolarjev rok, lahko izberete zelo dober avto. Poleg tega ne le na sekundarnem trgu. Če mislite, da po tej ceni ne morete kupiti proračunskega crossoverja, se motite. Torej izpolnite - Lifan X50. Testna vožnja, pregledi in tehnične podrobnosti - še v našem članku.

Kratek opis

Lifan avtomobili so se pojavili na ruskem trgu pred kratkim. Vendar, če je prej ta blagovna znamka prodala fiskalne limuzine, so se Kitajci odločili, da bodo z novim sprednjim kolesnim pogonom izkoristili trg. "Lifan X50" je bil prvič predstavljen spomladi 2014 na avtomobilskem salonu v Pekingu. Bližje poletju leta 2015 so bile prve kopije poslane v Rusijo. Sedaj lahko ta avto kupite v uradnem predstavništvu Lifana v Rusiji. Sam proizvajalec ga postavi kot mladostni crossover v evropskem slogu. Dejansko ni potrebno govoriti o terenskih značilnostih stroja. Ampak o tem malo kasneje. Za zdaj se premaknimo na videz avtomobila.

Oblika

Videz "kitajskega" je podoben crossoverju "Ford Eco-Sports". Z velikimi žarometi v obliki mandljev, širokimi krmi in kratkim pokrovom motorja se zavedate. Ja, Kitajci niso kopirali modela, vendar ni povsem edinstveno, da bi ga poimenovali.
Če se umaknete iz plagiatorstva in prevedete videz čisto v oblikovanje, lahko rečemo, da imajo avtomobili "Lifan X50" dokaj dober videz. Avto se uporabljaoptična leča in LED antifog. Tudi avtomobil ima barvno kodirane zrcalne vogale z repetitorjem in vrati "euroroach". Bistveno drugačna stranska linija zasteklitve. V ozadje je zelo zoženo. Vendar to ne vpliva na celotno zasnovo avtomobila. Nemogoče je imenovati zlobno.
Za vsem - kot klasičen crossover. Nagnjene, gladke stene in visoka optika držanja. Mimogrede, izpušni plini so videti zelo dobri. Ampak tukaj je prvo razočaranje - Kitajci so varili šobo iz nerjavečega jekla s standardnim dušilcem. Na splošno, lastniki kitajskega avtomobila Lifan X50 videti precej dobro. Avto izgleda ne proračunsko in zelo moderno. Za to imajo Kitajci velik plus. Mimogrede, avto se je izkazal za zelo kompakten. Tako je dolžina crossover "Lifan X50" 41 metrov, širina - 154 višine - 172 metrov. S parkiriščem v ozkih dvoriščih ne bo težav. Crossover teža je nekoliko manjša od 1,2 tone.

Salon

Notranjost avtomobila izgleda precej sveža, vendar videz "kitajščine" ni všeč vsem. Prvi trenutek je rdeča osvetlitev armaturne plošče. Zdi se, da proizvajalec namiguje na športnost. Toda o kakšni športnosti se lahko razpravlja, če crossover stane takšen motor? Tehnične značilnosti bomo opisali nekoliko kasneje. V tem času nadaljujemo s pregledovanjem salona.
Sama arhitektura panela ne spominja na "Handy", ne na "Kia". Edinstvena za ime notranjost ne more (pa tudi, kot tudi oblikovanje). Vozniku je na voljo volan s tremi krakiplastični vložki "pod aluminijem". Levo je krmilna enota za električna okna. V središču - dve zračni kanal deflektorji z gumbom "nujnih primerih", kasetofon in kontrolna enota peči. Za sovoznika je širok predal za rokavice in majhna pnevmatika v vratnem krilu. Ni imetnikov čaše. Naslonjalo za roke se nahaja med prednjimi sedeži.
Vendar pa je tako ozek, da ga lahko uporablja samo ena oseba, ugotavlja pričevanja. Kaj še nima crossover Lifan X50? Avtomobilisti opozarjajo na pomanjkanje običajnega prostega prostora in na majhen obseg prilagoditev (tako volan in sedeži). Stolpec lahko konfigurirate samo na pobočju. Mnenja pravijo, da bodo odrasli ljudje spredaj neudobno, da ne omenjamo druge vrstice. Čeprav je zasnovan za tri osebe, vendar z udobjem, lahko vozijo samo otroci (pristojbina za kompaktne dimenzije telesa). Poleg tega se zadnja vrstica nahaja po vrsti, ki je višja od spredaj - velika je verjetnost, da se dotaknete strehe glave, še posebej, če je vaša višina približno 170 centimetrov. Glede na deblo, je njegov volumen močno izrezan z loki koles. Avto lahko sprejme do 570 litrov z zloženimi sedeži (s tem, da navadni vsestranski ljudje držijo do 1500 litrov v tej obliki). Edina stvar, ki je všeč - polno velika niša za rezervno kolo.

O slabostih

Ker je avtomobil Lifan X50 razred crossoverja proračuna, so materiali tukaj zelo poceni. Plastika neprijetna na dotik. Zdi se, da komu to moti - ne na potise ga dotakneš? Toda s postopnim nizom hitrosti, začne proizvajati takšno "simfonijo", ki očitno ni kot lastnik avtomobila. Torej je notranjost precej dobra. Obstaja celo imitacija kože. Toda sedeži so zelo ploski, brez dobre bočne in ledvene opore. Plus, nizka raven hrupa. Zadnji kavč je zasnovan za samo dve osebi, nato pa - nizko rastoča. V sončnem vremenu steklo instrumentne plošče močno sveti. In sama puščica v "vodnjaku" ima rdečo barvo (in kot se spomnite, osvetlitev ozadja tukaj uporablja enako barvo). Stroj zahteva veliko izboljšav, predvsem pa plastiko.

Specifikacije

Zdaj pa preidimo na linijo motorjev. Linija motorjev je skromna v crossoverju "Lifan X50". Pripombe lastnikov kažejo, da motorjev ni mogoče izbrati glede na raven opreme. Ne glede na opremo je avto opremljen s pol litrskim bencinskim motorjem za 4 valje. Enota razvija kapaciteto 103 konjskih moči (z vsemi potenciali je razvidno iz kar šest tisoč vrtljajev).
To očitno ni dovolj za crossover, kot je Lifan X50. Značilnosti govorcev dopuščajo še veliko želje - pravijo lastniki. Pospešek do sto kilometrov na uro traja 14 sekund. Največja hitrost je 170 km /h, vendar je to plus plus. Zaradi majhne prostornine zgorevalne komore in relativno majhne teže samega križnega motorja porabi motor v mešanem ciklu 65 litrov goriva. Za mesto - to je to.

Prenos

Katere škatle so opremljenecrossover "Lifan X50"? Lastnikova povratna informacija pravi, da je bolje kupiti različico z mehanskim prenosom 5 korakov. Z njim ima avtomobil bolj dinamično dinamiko in ekonomično porabo goriva. Glede na drugi menjalnik (ta variator) je že na voljo v srednjem območju. Do sedaj lastnikom niso bile predstavljene nobene opazne težave. Toda njegov vir iz obrata ne presega dvesto tisoč (in to je s pravočasno storitev). Da bi podaljšali življenjsko dobo "mehanike", voznikom svetujemo, da zamenjajo olje vsakih 80 tisoč kilometrov (čeprav proizvajalec ne ureja zamenjave in pravi, da podatki na kontrolni točki - ne potrebujejo vzdrževanja).


Suspenzija

Za osnovo je bil uporabljen salon "Lifan 530". Celotno vzmetenje se je "premaknilo" v nov "Lifan X50". Torej, spredaj je klasika "McPherson". Od zadaj - polzvezna torzijska gred. Za večjo stabilnost je avto opremljen s stabilizatorjem. Tudi pri krmiljenju je vgrajen električni pogon. Tukaj so kolutne zavore (spredaj in zadaj), z ABS in EBD. Vzmetenje je dovolj tesno, da odpravi neenakosti. Po naravi vedenja se ne razlikuje od limuzine Lifanovsky.

Off-road lastnosti

Vsi vemo, da so sovremennih jeepov zelo različni od tistih SUV, ki so bili izdelani v 90. letih. Tudi slavni "Rendzh Rover" je zdaj postal "eskadrila" z elektronsko simulacijo ključavnic.
Toda Kitajci so se odločili, da se o tem ne bodo zadrževali. Ko so vzeli platformo iz potniške limuzine, Lifan X50 niso opremili niti s polnim pogonom ali elektronsko ključavnico. Zato čez prehod crossoverja niNižje od običajnih avtomobilov s pogonom na prednja kolesa. Poleg tega kolesna formula 4x4 ni na voljo niti v luksuzni različici. Sama zračna razdalja je tudi precej majhna - 185 centimetrov. "Kitajci" v pogojih neprehodnosti bodo opazno izgubili celo "Ladi Kaliny Cross". Zato ni treba govoriti o prepustnosti. "Lifan X50" je povsem mestni avto in robusten teren, da ne bi ničesar storil.

Cena vprašanja

Razmislimo, kakšna vrsta crossoverja "Lifan X50" prihaja in koliko stane, da ga plačate. Na ruskem trgu ima stroj v več različicah opreme.
Opozoriti je treba, da je raven opreme v prvotni različici crossoverja "Lifan X50" precej dobra. Salon je opremljen z avdio sistemom, klimatsko napravo in električnimi okni. Že v "bazi" sta dve zračni blazini. V ceno so vključena tudi 15-palčna lita platišča. Kar zadeva opremo, "kitajska" zmaga na AvtoVAZ-u, kjer je akustika "dopom", liti diski pa niso vedno na voljo niti pri vrhunski opremi.
bo opremljen z variatorjem, ESP in multimedijskim sistemom z zaslonom na dotik in navigacijo. Med drugimi možnostmi je treba omeniti prisotnost vzvratne kamere. V smislu varnosti je luksuzni "Lifan" opremljen s šestimi zračnimi blazinami. Na voljo je tudi usnjena notranjost.

Ali obstajajo konkurenti?

Na domačem trgu za "Lifan X50" je tako kot Lada Kalina Cross. Vendar pa je veliko slabša od ravni opreme, celo v primerjavi z osnovnimi "kitajski". Med "Evropejci" je "Renault Sander Stepway". Obstajatekmovalci iz nebesnega cesarstva. Ja, vredno je omeniti "Gili MK Cross". Stroj z zelo zanimivim dizajnom.

Zaključek

Tako smo ugotovili, kaj predstavlja kitajski crossover. Kot lahko vidite, ima lep videz avto veliko "okostij v omari" - šibek motor, neprijetno in tesno salon, nizka kakovost prehodnosti. Ne delajte na lepem ovoju. In če kupite, potem z izračunom dodatnih stroškov (velja za zvočno izolacijo telesa). Mimogrede, avto "Lifan X50" podaljša garancijo za obdobje 5 let, ali 150 tisoč kilometrov. Če kupim ta avto, je za vsakogar. Vendar pa vozniki svetujejo, da bodite pozorni na cenejši "Gili MK Cross". Prav tako ima dobro raven opreme (čeprav je kakovost obdelave materialov - skupaj z Lifan). V zaključku o "Lifane" ugotavljamo, da ima ta crossover zelo slabe značilnosti dinamike, vendar se razlikuje po zmernem apetitu. Avto je primeren za tiste, ki se ukvarjajo predvsem z gospodarstvom, ne pa z močnimi motorji in razkošnim salonom.

Sorodne publikacije