Imax B6 (polnilnik): navodila, pregledi

Številne sodobne elektronske naprave delujejo na polnilne baterije. Najpogostejši vir energije so baterije NiMH, ki so kupljene za posebne polnilnike, kot so MAHA in La Crosse. Na žalost imajo te naprave določene pomanjkljivosti: pri polnjenju akumulatorjev jih je treba odstraniti iz naprav, ne polniti drugih vrst baterij, ker so primerne samo za baterije NiMH. V zvezi s tem mnogi uporabniki poskušajo kupiti dodatne polnilnike ali druge vrste baterij - Pb, Li-Pol, Li-Ion.


Uporaba več polnilnikov naenkrat je neprijetna in neprimerna, zato je zaželeno dobiti eno, vendar univerzalno. Izbrana naprava mora ustrezati vsem modernim baterijskim paketom. Njihova učinkovita in dolgotrajna zmogljivost je zagotovljena z nadzorovanim polnjenjem in praznjenjem. Univerzalni polnilnik IMAX B6 - mikroprocesorska naprava, ki lahko vzdržuje zmogljivost različnih vrst baterij.

Stroški

Glavna pomanjkljivost polnilnika IMAX B6 je žal strošek. Na domačih trgih je cena naprave previsoka, pri naročilu s Kitajske pa bo treba plačati približno 34 dolarjev.

Paket

Polnilnik IMAX B6 je dobavljen v škatli z blagovno znamko. V notranjosti so:
 • polnilec;
 • kabli;
 • Navodila za polnilnik IMAX B6 v angleščini.
 • Videz

  Ohišje naprave je izdelano iz visoko kakovostnega materialaeloksirani aluminij. Polnilnik je opremljen z dvorednim zaslonom z osvetljevanjem in štirimi tipkami, s katerimi se izvaja vsa kontrola. Priključki za priključitev akumulatorja, napajalnika in izravnalne verige se nahajajo na stranskih površinah. Polnilec baterij IMAX B6 lahko priključite na osebni računalnik s posebnim kablom preko priključka na eni od stranskih plošč. Ob njem je temperaturni senzor.


  Prednosti IMAX B6: Inteligentni nadzor

  Polnilec IMAX ima nedvomne prednosti, zaradi katerih je veliko obstoječih analogov na trgu izginilo.
  Senzorji za polnilnik nadzorujejo vsak program. Nastavitev nastavitev ima določene omejitve. Pojav kakršne koli okvare spremlja samodejno prenehanje postopka polnjenja baterije in pojav sporočila na zaslonu okvare. Uporabnik lahko spremeni vse nastavitve. Upravljanje je preprosto in intuitivno, vse potrebne informacije so prikazane na zaslonu naprave.

  Moč

  Največja zmogljivost polnilnika IMAX B6 je 50 vatov, kar je zelo dober pokazatelj. S tem pripomočkom lahko polnite in praznite do 15 baterij NiCd /NiMH in do 6 litijevih baterij do 5A pri toku do 5A. To je potrebno za pravilno in učinkovito delovanje baterijebaterije, ki vsebujejo 2 do 6 LiFe /LiIo /LiPo elementov.

  Uravnoteženje vsakega elementa pri praznjenju

  Elementi litijeve baterije se nadzorujejo s polnilnikom IMAX B6 in so med izpraznitvijo uravnoteženi. Postopek se ustavi, če se napetost vsaj enega od elementov nepravilno spremeni. Na zaslonu pripomočka se prikaže napaka v zvezi z napako.

  Podpora za litijeve baterije

  Danes se razlikujejo tri glavne vrste litijevih baterij: LiFe, LiIo in LiPo. Vsak od njih se lahko polni z napravo IMAX B6.

  Več načinov delovanja

  Hitro polnjenje je hitrejše kot v načinu shranjevanja, saj je slednje namenjeno pripravi baterije za podaljšano shranjevanje.

  Varnost in zanesljivost

  Ob doseganju 100% napolnjenosti se postopek polnjenja baterije samodejno ustavi. Funkcija spremljanja napetosti Delta Peak vam omogoča nadzor nad celotnim procesom. Trenutna jakost baterij Ni-celic je nastavljena samodejno. Uporabnik lahko nastavi maksimalno jakost toka, ki jo je mogoče doseči pri polnjenju baterij NiCd ali NiMH. Ta funkcija je najbolj uporabna za NiMH baterije, ki imajo majhno zmogljivost in notranji upor.

  Omejitve zmogljivosti

  Zmogljivost baterije se lahko omeji v nastavitvah polnilnika. Proces zaračunavanja se samodejno ustavi, ko dosežete določeno vrednost, kise izračuna z množenjem časa polnjenja in jakosti toka.

  Omejitve temperature

  Vgrajeni polnilnik Temperaturni senzor IMAX B6 omogoča nadzor temperature. Nastavite lahko tudi nastavitve za samodejni izklop postopka polnjenja, ko dosežete določeno temperaturo.

  Omejitev časa polnjenja

  Nastavitve naprave lahko prikažejo čas, potreben za polnjenje baterije.

  Krmiljenje vhodne napetosti

  Mikroprocesor pripomočka prilagodi vhodno napetost naprave, ki ščiti akumulator, ki se pogosto uporablja kot vir napajanja za IMAX B6. Polnjenje baterij se samodejno ustavi, ko vhodna napetost pade pod nastavljeno mejo.

  Nalaganje in shranjevanje podatkov

  V spominu polnilnika je pet ločenih celic, od katerih vsaka lahko shrani podatke o polnjenju in praznjenju nekaterih vrst baterij. Shranjene podatke lahko uporabnik kadar koli pregleda in popravi.

  Cycler

  NiCd /NiMH polnilne baterije se lahko polnijo in praznijo zaporedno s polnilnikom IMAX B6. Največje število takih ciklov je 5, kar vam omogoča povečanje zmogljivosti baterije.

  Slabosti

  Poleg prednosti naprave IMAX B6 so značilne tudi nekatere pomanjkljivosti. Ena od njih je neenakomerno polnjenje dveh ali več NiCd /NiMH baterij, ko so istočasno priključene. Vse priključene elemente polnilnik dojema kot edino akumulatorsko baterijobaterijo Ta vloga ne predstavlja takšne slabosti v primeru polnjenja novih baterij iz ene serije. V nasprotnem primeru je treba vse baterije napolniti ali izprazniti do enake ravni. Uporabniki v svojih pregledih polnilnika IMAX B6 opažajo tako pomanjkljivost kot potrebo po uporabi zunanjega napajanja pri delu s pripomočkom doma. Vendar je pomanjkljivost v prednosti uporabe pomnilnika v avtomobilu. Pri modelu IMAX B6 lahko polnilec za izmenični tok priključite na standardno napajanje 220 V preko dodatne enote, polnilnik pa lahko priključite tudi na napajanje računalnika. Druga pomanjkljivost polnilnika IMAX B6 je meni angleškega jezika in s tem proces programiranja. V tem primeru za vsak tip baterije obstajajo posamezni uporabniški programi, ki se namestijo enkrat.
  Kljub dejstvu, da ima IMAX B6 določene pomanjkljivosti, bo dal veliko podobnih polnilnikov, ki so namenjeni polnjenju NiMH /NiCd pogonov. Velika prednost pri polnjenju baterije s polnilnikom IMAX B6 je, da jo odstranite iz pripomočka. Dodatni plus - varnost in samodejni izklop po doseganju 100% napolnjenosti. Uporaba IMAX-a omogoča polnjenje akumulatorjev in polnjenje akumulatorjev. Naprava se lahko uporablja v avtomobilu - povezuje se z omrežjem vozila na vozilu in deluje na njenem akumulatorju. Varnostni sistemvaruje akumulator pred kratkimi stiki in preobremenitvami. Polnilnik IMAX B6 je idealen za tiste, ki morajo redno polniti različne vrste baterij. Nekateri modeli polnilnikov IMAX - na primer B6 SKYRC - so opremljeni s priključki USB za priključitev na osebni računalnik. S to funkcijo lahko posodobite programsko opremo pripomočka in v realnem času spremljate postopek polnjenja baterije. Povprečni strošek pomnilnika IMAX B6 je 34 $, skupaj z dostavo, s ceno originalne naprave je veliko višja. Kljub prisotnosti nekaterih pomanjkljivosti lahko pripomoček bistveno konkurira s podobnimi napravami.

  Sorodne publikacije