Ni dostopa do ciljne mape Windows 7: kako popraviti situacijo

Verjetno je, da se mnogi uporabniki sistema Windows 7 soočajo s problemom, da sistem včasih pri izvajanju določenih dejanj z datotekami in mapami ne zahteva le potrditve na ravni upravnih pravic, temveč da tudi obvestilo, da ni dostopa do ciljne mape Windows 7. Upoštevali bomo, kako popraviti to stanje. Toda za začetek z malo teorije.

Ni dostopa do ciljne mape sistema Windows 7. Zakaj?

Dejstvo je, da so ga razvijalci sedme različice sistema, kot tudi vse nadaljnje spremembe, poskušali zaščititi pred naključnim posredovanjem neizkušenih uporabnikov, ki so ustvarili za tega računa superupravitelja, v imenu katerega vsa dovoljenja za izvajanje kritičnih operacij za sistem .


Zato lahko včasih vidite sporočilo, ki pravi, da uporabnik nima dostopa do ciljne mape sistema Windows 7 (kopiranje, premikanje, brisanje ali poskušanje spreminjanja nekaterih pomembnih sistemskih komponent.) Veliko takšnih omejitev ni odkrito.

Težave s kopiranjem ali premikanjem datotek

Običajno, če se dejanja uporabnika ne nanašajo na sistemske komponente, ampak na primer z namestitvijo programov, kopiranje in premikanje kje cal strani, ponavadi samo prosi za potrditev.
Dogovoriti se je treba le, da se bo postopek izvajal brez težav. Še veliko večStanje je slabše, ko se poskuša dostopati do določenih dejanj ali jih izvajati s sistemskimi datotekami in mapami. Tukaj je sporočilo, da uporabnik nima dostopa do ciljne mape sistema Windows 7. V najenostavnejšem primeru gre za poskus kopiranja predmeta v sistemsko particijo ali iz nje. Da bi popravili stanje, je logično predpostaviti dve rešitvi: onemogočiti "preverjanje" nadadminov in zagotoviti absolutno vse pravice za dostop ali spremembo komponent sistema.


Ni dostopa do ciljne mape Windows 7: kaj storiti?

V prvem primeru je tehnika dokaj preprosta, vendar boste najprej morali uporabiti upravne pravice.
Potrebno je zagnati obnovitveno konzolo, ki se v meniju Run pokliče prek cmd. Tukaj morate napisati eno vrstico: net user Administrator /active: yes (če je dejanje v angleški različici operacijskega sistema Windows, uporabite ustrezni analogni namesto ruske besede - Administrator) in pritisnite tipko Enter. Druga metoda traja nekaj več časa, vendar daje popolno zagotovilo, da sporočilo, da uporabnik, vsaj trikratni skrbnik, nima dostopa do ciljne mape, se ne bo ponovno pojavilo. To velja izključno za izbrane izbrane predmete, ki naj bi naredili nekaj dejanj. Tukaj morate uporabiti kontekstni meni, ki ga pokličete tako, da z desno tipko miške kliknete mapo ali datoteko, ki najprej izbere vrstico lastnosti, nato pa uporabite varnostni zavihek, kjer želiteIzberite skupino ali uporabnika, za katerega želite nastaviti dodatne pravice. Spodaj je gumb za dodatne nastavitve, po kliku na katerega se prikaže novo okno.
Uporabiti mora kartico z dovoljenji (prva je), v stolpcu vrste pa si oglejte vse prepovedane vrstice in nato kliknite gumb za spreminjanje velikosti. V novem oknu najdemo isto vrstico in ponovno pritisnemo gumb, kot v prejšnjem primeru. Nato preprosto spremenite vrsto dovoljenja tako, da nastavite oznako pred polno dostopno črto.
Če se vrnete v prvi meni, boste videli, da stolpec dovoljenj samodejno postavi kljukice na vse vrste operacij. Zdaj, ko delate z izbranim sporočilom objekta, da uporabnik nima dostopa do ciljne mape, Windows 7 ne bo več prikazan. Upoštevajte, da to velja samo za izbrani predmet. Če potrebujete pravice za drug imenik, boste morali zgornje operacije ponovno izvesti. Mimogrede, ta metoda deluje tudi v primeru zavrnitve dostopa do izmenljivih naprav, samo v tem primeru morate uporabiti meni lastnosti lastnosti same naprave.

Težave z dostopom do lokalnih omrežij

Vendar to ni vse. Težave se lahko pojavijo pri "domačinih". Včasih sistem poroča tudi, da uporabnik (ali skupine uporabnikov) nima dostopa do ciljne mape operacijskega sistema Windows 7. Lokalno omrežje ima lahko naslednje parametre, kadar so določene nekatere omejitve ne le za skupno rabo imenikov na omrežnih terminalih, temveč tudida jih odkrijete na spletu.
Najprej morate preveriti napredne omrežne nastavitve in nastaviti možnost, da jih vključite za vse parametre, razen za dostop z geslom. Na ta način je vidna vidnost računalnikov v omrežju in vse, kar se nahaja na njih.
Nato izberite določeno mapo in preprosto odprite mapo v skupni rabi v ustrezni vrstici v meniju z desnim klikom. Poleg tega lahko v nastavitvah določite skupino uporabnikov ali posebej izbrane uporabnike, za katere bodo ti parametri uporabljeni.

Namesto izida

Kot lahko vidite, se lahko znebite nenehno pojavljajočih se sporočil v različnih situacijah. Katero metodo uporabite? Vse je odvisno od posameznega primera. Vendar pa prva dva načina za uporabnike domačega terminala delata nemoteno. V primeru podjetniških omrežij se bo morda treba obrniti na skrbnika sistema za uporabo nekaterih nastavitev. To velja zlasti za nastavitev omrežnih parametrov. Toda vključitev delitve ločenega uporabnika imenika lahko sama (to dovoljenje admin ni potrebno).

Sorodne publikacije