Overflow CSS: Prikaže vsebino elementa

Tabele kaskadnih stilov so preproste za uporabo, če ne greste v pekinsko dediščino, porazdelitev prednostnih nalog, strukturo razreda, teoretične trenutke in praktične izkušnje. Glavni namen vsake lastnosti CSS je prikazati, vendar to sploh ne pomeni, da je "viden": nič manj pomembna je zasnova "CSS Overflow hidden".

Elementi strani

Stran vsebuje ne samo elemente, lahko vsebuje elemente elementov, bodisi okvirje (in to ni le niz komponent, temveč tudi drugo mesto v celoti) ali samo-izdelani objektni sistemi.


Seveda je velika večina razvijalcev gradbišča v praksi vezana na gumo, prisiljena je računati na vse več informacij in dejstvo, da je pregrada od 800 do 600 pik - ne pregrada 640 KB, kar je nekaj deset Skozi leta je miselnost ustvarjalcev MS DOS presegala zapleteno življenje za programerje in uporabnike prvih osebnosti.
Pri gradnji spletnih strani je na začetku vse lažje: na zaslonu ni nobene strani, zato se brskalnik pomika. Čeprav lahko razvijalec napove izhodno vsebino strani v oknu brez drsnih trakov in brez drugih lastnosti: vsebina strani nikoli ne preseže okna, ki mu je dodeljeno. To je naravno, zunaj okna so drugi programi in okno brskalnika - nič boljši od drugih oken: operacijski sistem vedno pomeni enakost aplikacij. Vendar, ne glede na to, kako so prednostne naloge imele prednost pri izbiri različice postavitve, ne glede na to, kako je zanimanje obiskovalcev porazdeljeno na optimalnoločljivost zaslona za ogled spletnih mest, danes obstajajo različni zasloni, ki nimajo vedno pravokotnih funkcij fiksne velikosti.


Dinamični svet prek prelivnega CSS

Sprejeto je, da je stran mesta vsebina, označena s hipertekstom, ki določa, kako jo pod določenimi pogoji prikazati na tak ali drugačen način. . Vse se nenehno spreminja. Tudi če je spletno mesto takšno, da njegove vsebine ni mogoče spreminjati več let, ni nobenega zagotovila, da ga nepričakovan obiskovalec ne bo odprl na novi napravi, ki je razvijalec tega spletnega mesta ni niti uganil. Lastnosti pravila overflow CSS vključujejo le štiri: možno je skriti vse, kar presega območje elementa, prikazati, omogočiti pomikanje vedno ali samo, kadar je to potrebno, ali pa podedovati vrednosti prednika.
V prvem primeru (overflow: hidden) bo vsa vsebina, ki presega element, skrita, manjkajoča pa ne bo na voljo. Ta položaj je učinkovita, a enako zanimiva možnost za prikaz vsega, kar presega (prelivanje: vidno). Zato razvijalec omogoča obiskovalcu, da ima vedno idejo o celotni vsebini predmeta in upravlja z njegovim obsegom. Manjše možnosti omogočajo drsenje (prelivanje: pomaknite se - vedno so vrstice za pomikanje ali pa se prelivajo: po potrebi se prikažejo vrstice za samodejno pomikanje).

Značilnosti uporabe pravila Overflow

Elementi, ki so znotraj oznake, so smiselni. CSS "overflow" besedila je posebej zanimiv le, če je besedilo. Dajanje drugihkomponente so običajno določene s koordinatami ali relativnimi položaji.
Besedilni elementi ne vsebujejo vedno določenega števila znakov in če je potrebno uporabiti pravilo prelivanja, je CSS zadolžen za nadzor nepredvidljivih sprememb obsega vsebin. Še posebej lahko v fazi odpravljanja napak uporabite vrednosti lastnosti auto ali drsite in nato blokirate preslikavo vsega, kar sega izven regije, tako da obiskovalcu omogočite nabor gumbov, ki bodo nevidno vsebino premaknili v vidno območje. To je običajna praksa. Vsakdo ne ima rad drsnega traku, nekateri imajo raje štiri gumbe: do začetka, naprej, nazaj, do konca. Poleg tega se prekoračitveno CSS-pravilo v vrednosti za samodejno /pomikanje na strani pripelje do neprijetne negotovosti: brskalnik ima prednost v delu pomikanja od strani do elementa, ko je kazalec miške nad njim. Kadar je element besedilni blok, ni zelo opazen in neprijeten, če pa postavite drsnik (blok elementov slike) skozi širino okna, potem ne morete vedno premagati takšne oblike z miško, pogosto morate uporabiti gumbe "začetek" ali "konec strani".

Prioritete pri pomikanju

Pogovor na strani z obiskovalcem ima pomemben pomen, kakor tudi oblikovanje, razvoj, vsebino, saj spletno mesto odpre brskalnik in ga naredi v svojem oknu ali na ločenem zavihku, potem pa najverjetneje pravica do drsenja imeti stran, ne pa jedo Slednje ne sme biti samo veliko, ampak ima lahko vsaka svojo funkcijo.
Stran vedno vsebuje določeno vsebino, tudi če se nanaša na področje filozofije, misticizma ali druge nepredvidljive vsebine. Zato lahko vedno predvidite določeno obremenitev pogovornega okna za elemente s pravilom overjanja CSS. Še posebej, če je element izbirnik leta (datum), bo klasični izbirnik neroden in njegova drsna vrstica bo prinesla očitne nevšečnosti. Če se v tem primeru uporabi preliv, se lahko CSS učinkovito uporabi tudi: notranji elementi elementa, izbrana obdobja, omogočajo obiskovalcu, da hitro in udobno določi želeno številko, mesec, leto.

Sorodne publikacije