D-Link DAP 1360 Router: Pregled, nastavitve, navodila, funkcije in pregledi

D-Link DAP 1360, ki ga je mogoče konfigurirati brez težav, je na tržišču na voljo v dveh različicah. Ta naprava lahko deluje kot usmerjevalnik in usmerjevalnik. To bo odlična rešitev za tiste, ki želijo kupiti odlično napravo za dom in ustvariti brezžično dostopno točko. Nastavitev naprave je na splošno jasna, pri dveh vrstah tega usmerjevalnika pa je majhna razlika. V članku bomo preučili, kaj vsaka revizija predstavlja, katere funkcije so opremljene in kako se izvaja firmware.
Splošne informacije

Router DAP 1360 - dostopna točka z odprto kodo. Praviloma se uporablja za delo v manjših pisarnah in hišah. Enota je vsestranska. Ima 7 različnih možnosti, ki omogočajo ustvarjanje in razširjanje brezžičnega omrežja. Pri izbiri potrebne izvedbe morate razumeti, kateri način bo deloval usmerjevalnik. Lahko je repetitor, brezžični odjemalec, dostopna točka, most WDS in AP. Naprava, poleg navedenih, lahko deluje z dvema načinoma WISP. Ima antene, ki sprejemajo signal od ponudnika. Usmerjevalnik se izvaja v Linuxu. Komplet je opremljen s pogonom s posebno programsko opremo, ki vam omogoča hitro razumevanje funkcionalnosti DAP 1360. Nastavitev usmerjevalnika s programsko opremo bo takojšnja in enostavna. Notranji pomnilnik - 16 MB.

Pregled funkcij

Oprema deluje s tremistandardi - b /g /n. Zaradi tega bo hitrost prejetega interneta visoka in visoka, kolikor ponudnik to dovoljuje. Uporabljajo se sodobni protokoli šifriranja, ki filtrirajo naslove MAC.


Najvišja hitrost prenosa podatkov do 150 Mb /s. Zaradi prisotnosti anten je območje pokritosti precej obsežno. Kot poudarjajo potrošniki, so hitrosti več kot dovolj za običajno domačo uporabo. Dostopna točka, repetitor, most - te funkcije so povezane z revizijo B1 usmerjevalnikom DAP 1360. Njegova konfiguracija je precej preprosta, vse nianse, opisane spodaj. Druga revizija je lahko usmerjevalnik, zato je povsem realno, da jo imenujemo polni usmerjevalnik. Razlika med najnovejšo spremembo trenutne naprave drugega proizvajalca je, da ima samo eno LAN vrata. Čeprav je standardni znesek 4.

Nastavitev revizije B1

Nastavitev DAP 1360 revizije B1 se izvede nekoliko drugače kot druga sprememba. To je posledica dejstva, da ne deluje kot usmerjevalnik. Ta naprava se najpogosteje uporablja kot običajna naprava za distribucijo brezžičnih signalov in interakcijo z njimi. Da bi oprema delovala pravilno, morate narediti nekaj nastavitev na samem računalniku. Če želite začeti, povežite napravo z računalnikom prek omrežnega kabla. Nato v "Control Panel" našli meni "Network". Obstaja dostopna točka. Lastnik usmerjevalnika zanima razdelek »Lastnosti«. V protokolih morate spremeniti naslov, masko podomrežja in prehod. Vsi podatki so standardni in jih lahko najdete v navodilih za napravo.

Nastavitev omrežnih nastavitev

Če želite spremeniti spremembo B1 v načinu brezžične dostopne točke, je treba izvesti naslednje manipulacije. V brskalniku pojdite v meni Nastavitve usmerjevalnika. To storite tako, da v iskalno polje vpišete naslov naprave (standardna je in navedena v navodilih). Po uspešnem nalaganju bo sistem odprl okno z zahtevkom za prijavo in geslo. V prvi vrstici morate napisati skrbnika, drugo pa pustite prazno. V meniju Nastavitve odprite razdelek LAN. Prikaže se okno, ki vas prosi, da izberete povezavo. Morate biti pozorni na kategorijo "Static". Naslov je treba spremeniti v 1921681.150. Standard Gateway, morate pogledati navodila. DNS je bolje dati 888.8. Tako bodo težave s strežniki ponudnikov storitev lahko uporabljale Googlove protokole.

Delo v načinu dostopne točke

Če vas zanima način DAP 1360 v načinu dostopne točke, morate upoštevati naslednje smernice za nastavitev. Pojdite v brskalnik. V naslovni vrstici napišite posebno kombinacijo, ki vam bo omogočila, da odprete meni za nastavitev naprave. Ko prenesete spletno mesto, se prikaže okno, ki zahteva prijavo in geslo. So isti - admin. Če želite izvesti samodejno osnovno nastavitev, morate iti v meni za povezavo (to je pod "Omrežje"). S pritiskom se odpre vodnik. Če je poleg brezžične povezave kljukica, vam ni treba storiti ničesar. To je vredno potiskati "Naprej".Odpre se novo okno. Odstraniti mora kljukico poleg vrstice, ki je odgovorna za skrivanje imena signala. Ime omrežja bo na voljo. Nato morate izbrati zahtevani način delovanja, in sicer 80211 b /g /n. Če greste na "varnost", bodite pozorni na vrste šifriranja. Dostopna točka mora biti WPA-PSK. Tam morate najti omrežno geslo.

Delo v usmerjevalniku

Da bi DAP 1360 deloval kot usmerjevalnik, je treba izvesti določene nastavitve. Pojdite na nastavitve in aktivirajte želeni način delovanja naprave poleg menija "Sistem". Če to ne deluje, lahko preprosto odprete razdelek in izberete med vsemi razpoložljivimi možnostmi "Router".
V meniju "Network" morate biti pozorni na linijo WAN. Po izpolnitvi navodil bo lastnik videl, da je bila povezava ustvarjena. Če ponudnik dela z dinamičnim naslovom osebnega računalnika, nadaljnje spremembe niso potrebne. Za tiste, ki prejemajo signal iz drugih protokolov, morate odpreti povezavo, ki ste jo ustvarili, in jo odstraniti. Nato ustvarite lastno povezavo. V elementih menija morate navesti vse podatke, ki jih bo dobavitelj zahteval. Običajno pričevanje potrošnikov kaže, da ni treba neposredno stopiti v stik s centrom, saj so vse informacije navedene v pogodbi.

Nadgradnja vdelane programske opreme

Kaj storiti, če se usmerjevalnik DAP 1360 zruši? Za delovanje usmerjevalnika je potrebna programska oprema, brez katere ne bo mogla opraviti glavnih nalog. Ko se naprava zruši, se naprava bodisi preneha odzivati ​​bodisivedno so napake. Poleg tega proizvajalec priporoča redno posodabljanje različic vdelane programske opreme. Tako bo vaše delo na internetu bolj varno. Razmislite o posodobitvi vdelane programske opreme na usmerjevalniku D-Link DAP 1360 revizija B1. Spletna stran proizvajalca mora najti zahtevano različico programske opreme. Treba je opozoriti ne le, da je namenjen za ta usmerjevalnik, ampak tudi za revizijo. Datoteko morate prenesti v računalnik ali prenosni računalnik. Izbrati morate možnost "Vzdrževanje", ki bo imela kartico "Firmware". V oknu kliknite "Posodobi". Nato morate podati pot do datoteke nove programske opreme. Potem bo usmerjevalnik naredil vse. Zato se bo znova zagnal. Kako posodobiti DAP 1360 usmerjevalnik D1 revizijo? Kot v prejšnjem primeru prenesite vdelano programsko opremo iz uradne spletne strani proizvajalca. Nato pojdite na nastavitve in pojdite v meni "Napredno". "Sistem" bo imel "Posodobitev". Tam se nalaga naložena datoteka.

Sorodne publikacije