CIS - Kaj je to?

V primeru nakupa licencirane različice sistema Windows 7 uporabniki pogosto opazijo, da so imena različic sistema, kot so CIS, OA, GE, itd. Vendar pa lahko samo zmanjšanje CIS pomeni nekaj drugih konceptov. Za začetek upoštevajte izraz CIS. Kaj je, bo še naprej jasno. Vendar je takoj nujno opozoriti vse bralce, da se razlaga tega zmanjšanja ne more vedno nanašati na računalniško opremo in nameščene operacijske sisteme. Če pa greste z vidika nameščanja in uporabe operacijskih sistemov Windows, se jezik nadaljuje. Za začetek pa obstajajo nekateri splošni koncepti, ki se žal ne ujemajo s splošno sprejeto ideologijo.


CIS: kaj je to? Osnovni pojmi

Torej, prva stvar, ki jo bomo opredelili s pogoji, ki nam jih ponujajo uradni viri, kot je Wikipedija.
Menijo, da je lahko vrednost tega zmanjšanja precej velika. Med najbolj znane interpretacije pa spadajo:
 • ime znane angleške zavarovalnice;
 • Skupnost Comodo Internet Security (oboževalci istega protivirusnega programa);
 • ime strojnice;
 • ime tehnologije, s katero se uporabljajo fotosenzitivne matrice;
 • ime neprofitne organizacije, ki sodeluje pri razvoju orodij za internetno varnost;
 • označevanje zapisov pred operami;
 • Nogometna zveza ZSSR;
 • mednarodna kratica CIS;
 • Postopek programske opreme PowerBuilder Desktop;
 • Delovne različiceWindows sistemi.
 • In to še ni popoln seznam vsega, kar se nahaja na internetu pod to kratico. Če se bodo pojavila tudi osnovna iskanja, jih bo na stotine.


  Računalniška tehnologija, ki temelji na operacijskem sistemu Windows

  Ker je v tem primeru gre le za operacijske sisteme Windows, se ustavimo pri njih, še posebej toliko uporabnikov, ki so kupili licenčni disk in videli nekaj dodatnih oznak na škatli, popolnoma ne razumem, kaj so kupili.
  Nekateri na splošno postavljajo vprašanja o tem, ali je možno namestiti takšne sisteme na svoje računalnike in prenosne računalnike, če jih upoštevamo kot neuradne. Delež zdravega razuma je v tem. Ampak, če ste kupili uradno različico operacijskega sistema Windows CIS, ni nič strašnega. Še več! Kot kaže praksa, se s takšnimi spremembami ne pojavlja niti pri namestitvi niti pri uporabi težav.

  Funkcionalnost

  Toda to je le na splošno. Kaj pa sistemi Windows CIS? Kaj je to v smislu funkcionalnosti? Pri tem je treba jasno razmejiti različice samih sistemov. Nekatere omejitve lahko veljajo zanje.
  Tako kot pri spremembah sistema Windows 10, kot je Home, takšne distribucije, če lahko tako rečete, so povsem slabe v primerjavi z različicami Pro, Education ali Enterprise, ki so zasnovane tako, da izkoriščajo največje zmogljivosti sistema. Z drugimi besedami, imajo nekatere omejitve pri nastavljanju sistemskih parametrov (tudi na upravni ravni dostopa), ni drugih elementov programa, ki so v drugih različicah, in upravljanjesistem je dovoljen samo tako imenovanemu superadministratorju (namestitev ali odstranitev aplikacij je lahko blokirana).
  In to je le majhen del tega, kar lahko omogočajo različice CIS. To je malo jasno. Ampak tukaj je treba upoštevati, da polje lahko kažejo na zmanjšanje CIS le zato, ker je ta različica namenjena za namestitev izključno v post-sovjetski prostor (za države CIS). V tem primeru gre za povsem drugačen preobrat. Operacijski sistem je popolnoma funkcionalen in ruski jezik, ima možnost spreminjanja privzetih jezikovnih nastavitev, vendar ga je treba uporabljati samo v CIS (seveda z registracijo).

  Različica OEM

  Ne bi smeli biti v skušnjavi tudi pri različicah OEM, ki se imenujejo tudi blagajna. Prvič, njihovo sprostitev po zaustavitvi sistema Windows 7, tako da, če ste pozvani, da prenesete ali namestite tako spremembo za osmo ali deseto različico sistema, lahko trdite, da to ni nič drugega kot vmesnik posilstva, ki ga ustvarijo navdušenci ali podporniki določene spremembe. Windows Tudi na uradni spletni strani Microsofta ni na voljo nobenih slik takšnih sistemov za prenos.
  Na podlagi zgoraj navedenega je mogoče trditi, da proizvajalci originalne opreme v načrtu namestitve predstavljajo precej dvomljivo možnost za običajnega uporabnika, vendar le v smislu namestitve glavnih gonilnikov. V škatlasti različici je na primer gonilnik za zaslon na dotik, tipkovnico, vgrajeno grafično kartico itd., Ki jih je razvil izključno Microsoft Corporation. Druga oprema nipodpira. Poleg tega je v prisotnosti takšnega sistema malo verjetno, da bo uporabil zagon nekaterih sistemskih orodij v imenu skrbnika (na primer za odpravljanje težav OS). V tem primeru ni nič drugega kot zagonsko iz izmenljivega medija, ki ima nameščeno nameščeno namestitev ali konfiguracijo za obnovitev sistema, ne more storiti. In to je, kot je že jasno, precej resen minus. In najbolj žalostna stvar je, da takšna sprememba prihaja samo s prvim servisnim paketom (SP1) za Windows 7. Vse ostalo bo treba posodobiti ročno.

  Windows 7 Home Basic, CIS

  Zdaj malo o drugih bližnjicah. Ni težko uganiti, da ta imena ustrezajo različici sistema. To pomeni, da Windows 7 Home CIS, OA, GE nimajo maksimalnega nabora orodij, ki so prisotna samo v različici Pro. Če celo preprosto prevedemo njihova imena, bomo dobili dom in osnovno različico.
  In ker mnogi uporabljajo spremembo sistema Windows 7 Ultimate (razširjeno). V tem primeru zmanjšanje CIS samo kaže, da je bila ta različica dejansko razvita za postsovjetski prostor in da se lahko uporablja izključno v CIS. Mimogrede, da bi slepo Windows in dobili okoli omejitve s svojimi orodji je lahko zelo elementarno. Za začetek uporabite vsaj razdelek za izbiro primarnega jezika sistema in lokacijo računalnika, na primer Združeno kraljestvo ali Združene države. Izklopite določanje lokacije (vključno z GPS-om) in znova zaženite računalnik ali prenosni računalnik. Po ponovnem zagonu pa boste dobili popolnoma angleški jezikvmesnik. Toda to ima tudi svoje prednosti. Zelo verjetno je, da bo sistem začel nameščati posodobitve, ki niso namenjene državam Commonwealtha (CIS), in sicer tistim, ki so bile razvite za izvajanje in integracijo v Združenih državah.

  Spremembe OA

  Zdaj pa poglejmo, katere spremembe so predstavljene v operacijskem sistemu Windows 7 CIS OA. Če je na škatli takšno zmanjšanje z namestitvenim diskom, lahko le razbijete. Problem je, da je OA spletna aktivacija. Grobo rečeno, tudi po namestitvi operacijskega sistema bo uporabnik moral aktivirati sistem na spletu, kar zahteva stalno povezavo z internetom. V nekaterih primerih se boste morda morali registrirati pri Microsoftu.

  GE Versions

  Zdaj nekaj besed o sistemu Windows 7 CIS GE. Ta kratica, kot se pogosto domneva, izhaja iz izraza Splošna izdaja (splošna izdaja). Takšne namestitvene porazdelitve lahko uporabljajo uporabniki katere koli stopnje usposabljanja in brez kakršnih koli omejitev.
  Najpomembnejši pogoj pa je, da najprej uporabnik kupi stacionarni računalniški terminal ali prenosni računalnik z že nameščenim operacijskim sistemom in ga lahko uporabi po lastni presoji. Toda namestitveni distro ni vključen v komplet. Grobo rečeno, če sistem "flop" ali boste morali ponovno namestiti, aktivacijski ključ ali številko licence ne bo v uporabniku (je sešiti v obstoječi OS).

  Kaj morate iskati pri aktiviranju sistema?

  Torej z dejstvom, da predstavljajo zmanjšanje, kot je Windows 7 CIS (GE, OA), malougotovili Zdaj pa nekaj besed o najpreprostejšem načinu aktiviranja sistema, če uporabnik nima ključa ali številke licence.
  Najpreprostejša možnost je uporaba aktivatorja tretje osebe, kot je KMSAuto Net. Prenosno aplikacijo je potrebno zagnati le v imenu skrbnika, klikniti na gumb za aktiviranje, strinjati se s seznamom opravil, seznamom nalog "Task Scheduler" in počakati na zaključek postopka. Seveda, za operacijski sistem Windows 7 CIS, tako kot pri kateri koli drugi različici sistema, se to lahko imenuje nekaj nezakonitega koraka. Kaj pa, če kupec ne more kupiti uradne različice sistema? Ne pozabite, da so isti Američani ali prebivalci zahodne Evrope, ki so se izselili iz nekdanje ZSSR, pred nami glede dohodka in si lahko privoščijo nakup licenčnih različic operacijskega sistema Windows.

  Na koncu

  To je vse, kar morate vedeti o zmanjšanju CIS. To je seveda razumljivo. V tem gradivu je bil glavni poudarek podan izključno na Windows, vendar se lahko interpretacija izraza, kot ste že opazili iz opisanega opisa, popolnoma inicializira. Kot za Windows-sisteme, o katerih smo večinoma razpravljali, je najbolje namestiti različice, kot sta Pro ali Ultimate. Za sedmo spremembo Ultimate obstaja, za sisteme zgoraj - ne. Toda različica Pro nikakor ni slabša (ali celo boljša v smislu uporabljenih orodij, ki pa morajo vedeti, kako pristopiti). Toda, če govorimo o maksimalnem funkcionalnem nizu, je težko trditi tukaj. Tako Ultimate kot Pro sta dovoljveliko priložnosti. Edina razlika pa je v tem, da je prva bolj osredotočena na prilagajanje uporabniških nastavitev, medtem ko druga omogoča uporabo bolj prilagodljivih nastavitev za sam sistem. Na splošno ima vsaka profesionalna različica katerega koli sistema, tudi če je v primerjavi z naprednimi spremembami, takšen nabor orodij, ki si jih lahko zavidate.

  Sorodne publikacije