Atributi HTML: Vrste in aplikacije. Referenca HTML

HEP tekstovni označevalni jezik H TML ima širok izbor oznak, ki dajejo mestu prijeten videz. Sčasoma spletni oblikovalec za začetnike razume, da ni dovolj preprosto označiti besedilo. Med sodobnimi spletnimi stranmi se srečujejo resnična umetniška dela. Mojstri za ustvarjanje spletnih mest igrajo pisave, velikost in lokacijo elementov, kot želijo. To je atribut HTML, ki vam omogoča, da oznakam dodelite določene lastnosti, dodate in spremenite njihovo vsebino.

Atributi

Atributi so zapisani v izvirni oznaki in so sestavljeni iz dveh delov. Prva je ime, napisano v presledku za naslovom oznake. Drugi del je pomen znaka, ki označuje znak "=" in je v dvojnih narekovajih. Atributi HTML so različni za različne oznake. Večina jih opravlja različne naloge, vendar obstaja več skupnih lastnosti. Lahko jih uporabite na številnih elementih spletne strani.


Ena oznaka lahko vsebuje več atributov. Napisane so ena za drugo in se nahajajo izključno v izvirni oznaki. Zapiranje ne sme vsebovati nobenih atributov.

Univerzalni atributi elementov HTML

Obstaja več atributov, ki se lahko uporabljajo za različne oznake. Odgovorni so za lokacijo elementov na strani, njeno višino, širino, barvo in druge vizualne učinke. Ena izmed njih je Align, ki se lahko dodeli desna, leva ali sredinska vrednost. Oznako poravna vodoravno, zato je lahko uporabna za večino elementov označevanja. Valign počne istotočno, vendar vertikalno. Lahko se dodeli vrednost vrha, dna in sredine. Naslednji univerzalni atribut bgcolor je odgovoren za barvo ozadja. Njegove vrednosti so podane v obliki številčne kode, kar pomeni eno od RGB barv. Slika ozadja je lahko, če uporabljate ozadje ozadja.Določite lahko element, ki bo prikazan na zaslonu, ko ga boste usmerili. V ta namen uporabite atribut naslov, katerega vrednost določi uporabnik. Obstaja še en podoben atribut, ki služi za ustvarjanje edinstvenega identifikatorja elementa. Ta atribut se imenuje id in ustvarjalcu spletnega mesta omogoča, da določi slog za določeno oznako. CSS uporablja atribut, imenovan razred, ki se bo obravnaval kot ime oznake v kaskadnih listih slogov. Določite lahko širino tabele, slike ali celice s širino in višino z atributom višine. Obstajajo tudi drugi globalni atributi, vendar je malo verjetno, da bodo začetniki.

Atributi oznake HTML

Obstaja več uporabnih atributov, ki vplivajo na celoten dokument HML TML. Nekatere od njih lahko uporabimo za posamezne fragmente, kot je lang. Ta atribut določa jezik besedila na spletni strani. Zakaj to potrebujem, če spletno mesto izgleda pravilno in ne določa jezika? Nekateri znaki so v različnih jezikih prikazani drugače. Na primer, noge za angleški jezik izgledajo tako - "", za rusko os pa je "". V nekaterih primerih je uporaba jezika potrebna, vendar lahko pogosto brez nje. Atribut xml: lang je podobenfunkcijo, vendar se uporablja v dokumentih XHTML.
Določite lahko ne samo jezik dokumenta, temveč tudi poseben opis orodja. Sledi, ko se kazalec premakne na spletno stran in je podan z atributom naslova. Obstaja še en atribut za oznako, ki določa imenski prostor dokumenta XHTML. Njegovo ime je xmlns. Vrednost tega atributa je povezava - http://www.w3.org/1999/xhtml. Nobene druge vrednosti mu ni mogoče dodeliti.

Nastavitve pisav CSS

Nekateri atributi HTML se uporabljajo za označevanje pisave v CSS. Prva se imenuje družina pisav. Določa seznam pisav, ki se uporabljajo v katerem koli elementu. Vrednost tega atributa je ime pisave. Izbrano pisavo lahko spremenite s slogom pisave. S to možnostjo lahko pisavo označite s poševno pisavo. Vrednosti - normalno, ležeče (poševno) in poševno (poševno). Naslednji uporaben atribut za kaskadne liste slogov se imenuje različica pisave. Uporablja se lahko za označevanje besedila s posebnimi velikimi črkami. V varianti pisav sta samo dve vrednosti normalni in majhni.
Še en atribut za pisavo se imenuje font-weight in je odgovoren za debelino besedila. Nastavite ga lahko na normalno, če potrebujete črke standardne debeline. Za svetlo besedilo morate nastaviti svetlejšo vrednost, za krepko pa krepko. Krepko besedilo je v tem atributu označeno kot krepko. Določite lahko debelino znakov v številski obliki. V tem primeru je 100 tanka pisava, 900 pa je najdebelejša različica. Atribut velikosti pisave določa velikost pisave. Lahko ga označitetočke (pt), slikovne točke (px) in odstotke (%). Da bi dobili standardno velikost pisave, nastavite vrednost tega atributa na normalno.

Lastnosti besedila

S pravilno uporabo atributov lahko spremenite pisavo, pa tudi celotno besedilo. Razmik vrstic lahko podate z atributom višine vrstice. Ta parameter je podan z določitvijo točne vrednosti v slikovnih pikah, odstotka ali množitelja. Ta atribut je nastavljen na normalno. Če je potrebno, lahko dodate lepe besedilne učinke. To je atribut za dekoracijo besedila. Dajte mu vrednost nič, če želite odstraniti vse učinke oblikovanja. Podčrtaj besedilo doda podčrtaj, nadrejeno pa je vrstica nad besedilom. Vrednost utripa bo besedilo utripalo in prelet bo prekoračil.
Še en uporaben atribut je besedilna transformacija. Če mu dodelite vrednost z velikimi črkami, se bo besedilo začelo z velikimi črkami. Z velikimi črkami bodo velike črke velike, male črke pa so majhne. Če želite odstraniti vse učinke, temu atributu dodelite vrednost none. H, ki bo zgradil zamik prve vrstice, bo pomagal z besedilom. Lahko se dodeli vrednosti v pikslih ali odstotkih. Besedilo - poravnava - atribut, ki je odgovoren za poravnavo besedila. Možne vrednosti za ta parameter so levo, desno, sredinsko, upravičeno. Ne poskušajte se takoj spomniti glavnih atributov, na začetni stopnji vam bo pomagala referenca HTML.

Oznake in atributi HTML

Če se odločite za obvladovanje umetnosti ustvarjanja spletnih strani, boste morali zapomniti veliko oznak. Atributi HTML so tako pomembni kot brezne morejo ustvariti spletnega mesta. Spretna uporaba teh komponent jezika vam bo omogočila ustvariti dostojne spletne strani.
Nekatere oznake imajo svoje edinstvene lastnosti, ki jih je težko zapomniti in neuporabne. Zato tudi izkušeni spletni oblikovalci vodijo HTML vodnik na dosegu roke. Nič ni narobe s tem, saj nikoli ne veste, kakšno oznako ali atribut potrebujete danes. Vendar je zaželeno, da si zapomnite globalne atribute, ki jih lahko uporabite za večino obstoječih elementov. Za utrditev gradiva poskusite uporabiti znanje, pridobljeno v praksi. Naučite se jezika HTML, ki vam bo prinesel veliko pozitivnih čustev, pa tudi dober dohodek.

Sorodne publikacije