Povezovanje domačih gledališč. Navodila za domači kino

Če ste prebrali ta članek, so se odločili, da naredijo dolgo pričakovano darilo in se zbrali za nakup domačega kina. Mnenja so že dolgo preučevani, forumi se berejo, čas je za nakup.

Morda vam bo naše gradivo pomagalo sprejeti pravo odločitev in vam ne bo treba sedeti na novi strojni opremi in pomisliti, kako jo najbolje povezati.

Paket

Standardni paket običajno vključuje naslednjo opremo:
 • multimedijski predvajalnik;
 • dekoder zvoka;
 • AV ojačevalnik ali sprejemnik;
 • akustični sistem.
 • Poleg strojne opreme je potreben tudi niz kablov, ki povezujejo celotno obodo med seboj in z izhodno napravo slike. Zato povezovanje domačih gledališč ni velika naloga. V veliki večini primerov kupite vse, kar potrebujete v enem kompletu.

  Izbira nastanitve

  Določitev prostora, v katerem se bo nahajal multimedijski center vašega stanovanja, je pomembna naloga. To je treba rešiti, preden greste za takšen nakup. Slike 5: 1 ali 7: 1, s katerimi se srečujete v imenu, označujejo število zvočnikov in globokotoncev, ki se uporabljajo v tem modelu. Pri izbiri se prepričajte, da boste upoštevali možnost kabelske povezave sistema zvočnikov, zlasti tistega dela, ki bo nameščen za gledalcem.
  Če ni možnosti neposredne povezave zadnjih zvočnikov, je to mogočeVnaprej bodite pozorni na modele, ki podpirajo brezžični vmesnik prenosa. Na primer, Sonyjevo domače kino ponuja takšno priložnost in izbira naprav za to blagovno znamko v cenovno ugodnem segmentu je precej široka.

  Pred priključitvijo

  Prvi pomočnik za neodvisno povezavo bo priročnik za domači kino. V njej proizvajalci podrobno opisujejo celotno zaporedje operacij, ki jih bo treba izvesti. Multimedijska oprema s tako velikim naborom funkcij zahteva njihovo podrobno proučevanje. In tudi če še nikoli niste prebrali navodil za gospodinjske aparate, boste morali v tem primeru umakniti to pravilo. Po izgubi določenega časa za teoretično usposabljanje boste lahko pravilno in hitro dokončali povezavo celotnega kompleksa opreme, pri čemer boste izključili verjetnost poškodb, kar je vedno mogoče z metodo poskusov in napak.

  Povezovanje s televizorjem

  Uporaba televizorja kot izhodne naprave za novo napravo je logična rešitev. Sodobni televizijski sprejemniki so opremljeni z velikim številom priključkov, tako analognih kot digitalnih. Zato je v večini primerov niz kabelskih izdelkov, ki so na voljo na vašem domu, dovolj za rešitev tega problema.
  Poglejmo, kako povezati domači kino s televizorjem. Odvisno od modela in leta izdaje uporabljenega sprejemnika TB, lahko ima različne vrste priključkov. Zaželeno je, da se izvedepovezavo z digitalnim. V tem primeru dobite največjo kakovost zvoka in videa. Naslednji odsek prikazuje vizualne parametre vhodov glavnih kablov, ki se uporabljajo v sodobnih televizorjih.

  TV priključki

  Analogni tip:
 • Kompozitni ali preprosto "tulipan". Tri okrogle vdolbine, označene z barvo od leve proti desni: rumena, bela in rdeča. Prvi prejme video signal, druga dva - zvok, razdeljen na desni in levi kanal.
 • S-Video. En vnos je običajno podpisan v skladu z imenom;
 • Komponenta. Tako kot "tulipan" ima tri vhodne luknje okrogle oblike. Barvne oznake z leve proti desni: rdeča, modra in zelena. Zasnovan za prenos deljenega video signala, vam omogoča, da dobite boljšo sliko kot prejšnja dva priključka.
 • Digitalni tip:
 • DVI. Prijava, poznana uporabnikom računalniške tehnologije. Izvedena v obliki pravokotnika, napolnjenega z belo plastiko in ima tri vrstice stikov. Uporablja se za prenos videa v digitalni obliki;
 • HDMI. Vhod v stanovanje, ena vrsta stikov. Barva notranjega plastičnega polnila je črna. Zasnovan za sprejemanje digitalnih večkanalnih zvokov in videov.
 • S kombinacijami, ki so potrebne za prenos signalnih kablov in razumevanje, kako povezati domači kino s televizorjem, ugotovite, da gre za glavno nalogo. Na hrbtni strani sprejemnika se priključite na priključek OUT, na zadnji strani pa na vhod IN.Po tem lahko preklopite na povezavo z razdeljenim zvočnikom.

  Povezovanje z računalnikom. Načini

  TV sprejemnik ni edina digitalna naprava v sodobnem domu. Povezovanje domačega kina z računalnikom je prav tako resnično. V nekaterih primerih je lahko ta način skupne rabe teh naprav celo boljši. Možnosti uporabe:
 • uporaba avdio sistema za oddajanje prostorskega zvoka;
 • monitor kot napravo za reprodukcijo slike;
 • računalnik kot domače shranjevanje informacij o medijih.
 • Vse tri možnosti so enostavne za izvajanje. Še posebej, če upoštevate, da lahko strojni del računalnika vedno nadgradite, če želite. Z domačim gledališčem takšna manipulacija ne bo uspela.

  Povezovanje z računalnikom. Praksa

  Najlažji način za sinhronizacijo dveh elektronskih naprav je, da dobite prostorski zvok. Edino, kar lahko storite je, da povežete ojačevalnik s prostimi priključki zvočne kartice računalnika s kablom s priključki "tulipan". Popolnoma je primeren za namenske igralce, ki se bodo lahko popolnoma potopili v ozračje igre, zahvaljujoč visokokakovostni seriji zvokov, ki jo ponuja domači kino. Ocene o tej metodi povezave so običajno le pozitivne.

  Povezava monitorja tudi ne zahteva posebnega znanja. Za to potrebujemo HDMI kabel, ki je, kot smo že omenili, sposoben samo oddajati video in avdio v digitalni obliki. Možnost je zelo enostavna za povezavo in omogoča ogledovanje dinamičnih prizorov z najboljšimizaradi večje odzivne hitrosti monitorja. Veliko kinematografov ima več vrat HDMI. V tem primeru lahko preklopite iz monitorja na televizor, ne da bi se dotaknili kablov.
  Nekoliko bolj zapletena možnost, vendar daje več koristi. Povezovanje domačega kina z računalnikom na ta način je lahko, če poznajo protokole za prenos informacij preko brezžičnega omrežja. Z organiziranjem skupne medijske mape v računalniku si boste lahko ogledali kakovosten zaslon domačega kina. Večina sodobnih gospodinjskih aparatov podpira standard DLNA, ki omogoča prenos digitalnih vsebin z uporabo Wi-Fi. Prijeten »dodatek« si ga boste lahko ogledali na mobilnih napravah.

  Avdiosistem

  Ko se sooči z nalogo prenosa videa na želeni sprejemnik, je treba organizirati reprodukcijo zvoka. Priročnik za domači kino vam ponuja idejo o pravilni lokaciji sprednjih in zadnjih elementov sistema zvočnikov. Poleg pravilnega umeščanja v prostor je morda treba prilagoditi tudi določeno višino, da se zvok enakomerno prenese na gledalca. Seveda, popolnoma natančno sondiranje je mogoče doseči le v posebej oblikovani in opremljeni sobi. Zaželeno je, da ima geometrijsko pravilno obliko in ni bila napolnjena s tujki. Seveda je težko doseči idealne pogoje, toda v tem primeru pride do pomoči elektronskega polnjenja, ki je opremljenodomači kino Prilagajanje zvoka, zahvaljujoč modernim tehnologijam prilagodljivega zvoka, bo nadomestilo slabosti, ki so prisotne v izbrani sobi.

  Izbira zahtevanega kabla

  V času izbire bodite pozorni na niz kablov, ki jih sprejema domači kino. Pregled rešitev celo od vodilnih proizvajalcev pojasnjuje, da mnogi menijo, da so kabelski izdelki dodatna oprema. V tem primeru se ne trudijo, da bi mu dobavili opremo. Na primer, isto priljubljeno Sonyjevo domače kino je opremljeno s kablom HDMI samo za Singapur.
  Če poznamo to vnaprej, raziščite zmožnosti vašega sprejemnika TB. Tako boste lahko takoj vzeli pravo vrv za domači kino. Bolje je, da to storite na istem mestu, kjer kupite tehniko; to vam bo dodatno zagotovilo zanesljivosti. Kot smo že zapisali, morate izbrati možnost digitalne povezave, če je to mogoče. Ni vredno varčevati s kabli: to bo odvisno od kakovosti prejetega signala in odtisa gledanja.

  Instalacijska podjetja

  Kot veste, povpraševanje ustvarja ponudbo. Povezovanje domačih gledališč ni izjema. V velikih mestih lahko najdete instalacijska podjetja. Specializirani so za dobavo in montažo multimedijskih centrov srednjega in višjega cenovnega segmenta. Torej, če je vaša želja za nadgradnjo vašega doma opreme enaka kot popravila in možnost nakupa domačega kina, pregledUstrezne storitve vam bodo odprle to tržno nišo. Če ste navdušeni kino igralec in imate dovolj prostega denarja, je to vaša priložnost, da ustvarite odlične pogoje za ogled vsebine doma. V tem primeru je vredno spomniti, da nakup drage opreme, kot so popravila, ne boste izvedli letno. Včasih je vredno porabiti nekaj denarja, da dobimo največje udobje že vrsto let.
  Glavna naloga podjetij za montažo je, da postavijo domače kino na ključ. Strokovno osebje pred-študija prostore, ki zagotavlja namestitev opreme in opravi vse potrebne izračune. Kot rezultat tega dela boste dobili cel niz aktivnosti, ki so potrebne za ustvarjanje ugodnega akustičnega ozadja in kakovostnega prenosa slike. Oprema bo izbrana posebej za dimenzije prostora, ob upoštevanju popravil.

  V zaključku

  V tem gradivu smo zbrali za vas vse koristne informacije, ki jih boste potrebovali pri izbiri domačega multimedijskega sistema. Povezovanje domačega kina, kot ste videli, je zelo težka naloga, ki jo je mogoče opraviti neodvisno.

  Sorodne publikacije