Zakaj se v računalniku ne prikaže moj pogon: kaj storiti?

Odstranljivi mediji so zelo priročni. Danes so flash diski na voljo do 64 GB. Priročna naprava se priključi na USB-vrata računalnika in omogoča hitro shranjevanje pomembnih datotek in besedilnih dokumentov. Vendar pa se včasih uporabniki soočajo z dejstvom, da bliskovni pogon ni prikazan na računalniku. Kaj storiti v tej situaciji? Kakšni so lahko takšni problemi? Spomnimo se, da včasih računalnik preneha gledati izmenljive medije, tudi če s tem nima težav. V nekaterih primerih računalnik ne prikaže vsebine map in včasih ne »vidi«, da je naprava povezana. Ko v tej situaciji, vsak uporabnik zahteva logično vprašanje: "Zakaj ne moj zaslon bliskovni pogon?" Nekateri začnejo panike, skrbi, da bodo vsi shranjeni podatki izgubljeni. Vendar ni nujno, da prezgodaj obupamo. Najprej morate mirno rešiti vzroke problema. Mogoče jih je več.


Pomanjkanje napajanja ali težave z režo

Običajno na stacionarnih sistemskih enotah obstaja več priključkov za priključitev USB pomnilniških naprav. Nekateri se nahajajo na sprednji strani "sistema" in pogosto prenehajo delovati pravilno. V tem primeru morate poskusiti vstaviti bliskovni pogon v priključek na zadnji strani računalnika. Če ni ustreznih vrat, morate preveriti vtičnico za slušalke, ki je običajno nameščenapred sistemsko enoto. Če se zvočni posnetek ne predvaja, je težava posledica mehanske odpovedi priključkov. Druga razlaga je, da prvotno niso bili povezani z matično ploščo računalnika. Razvijalci pogosto naredijo to napako pri izdelavi "sistemov".


Poleg tega, če računalnik ne vidi pomnilnika USB, lahko to pomeni, da je napajalnik premajhen za priključek, zato se mediji nenehno vklopijo in izklopijo. Razlog za to so napake pri razvijalcih, ki ne postavljajo kablov v želene reže čim tesneje. Če pomnilniški pogon zaradi teh razlogov ni prikazan v mapi Moj računalnik, bo težko odpraviti težavo. Veliko je lažje vzpostaviti stik s servisnim centrom ali vrniti napačnega prodajalca sistema.
Če težava ni povezana s podhranjenostjo ali nepravilnim delovanjem priključkov, je treba upoštevati druge vzroke za neuporabne izmenljive medije.

Gonilniki

Vsak pomnilniški pogon ima nameščeno privzeto programsko opremo, ki se samodejno aktivira, ko je naprava povezana z računalnikom. Vendar pa operacijski sistem Windows 7 ne vedno pravilno namesti gonilnik. Zato se pojavi najpogostejši razlog, da v računalniku ni prikazan bliskovni pogon. To težavo odpravite tako, da obiščete upravitelja naprav. To lahko storite na dva načina:
 • Z desno miškino tipko kliknite ikono Moj računalnik in izberite vrstico Lastnosti. Seznam bo na levi strani oknarazpoložljivih imenikov. Iz nje morate izbrati Upravitelj naprav.
 • Z levim klikom na gumb "Start" in uniči iskalni imenik želenega imenika.
 • Če je vse narejeno pravilno, se pojavi novo okno s seznamom vseh priključenih naprav in poročilo o njihovem delu. Na tem seznamu morate najti "krmilnike USB". Ob napisu se bo pojavil znak "+". Morate klikniti nanj in preveriti, ali je pred katerimkoli devaysisom klicaj.
  Če nekateri gonilniki ne delujejo pravilno, ga kliknite z desno tipko miške in izberite "Posodobi". Po tem bo sistem sam poskušal najti potrebno programsko opremo.
  Če se to ne zgodi in računalnik ne vidi pogona USB 7 USB, je potrebno ročno namestiti potrebne gonilnike. Za to morate iti na spletno mesto proizvajalca za odstranljiv pogon in prenesti trenutno različico. Nato lahko datoteko zaženete neposredno iz mape za prenos ali se znova vrnete v Upravitelj naprav in jo usmerite v mapo, kjer so gonilniki. Če računalnik ni več videl bliskovnega pogona, lahko za odpravo te težave uporabite tudi druge načine.

  Odpravljanje težav v operacijskem sistemu Windows

  Ta metoda ni primerna v primerih, ko sistem sploh ne določa sistem. Če računalnik vidi bliskovni pogon, vendar ne odpre datotek, shranjenih na njem, bo v tem primeru problem rešil sam "veter". Če želite uporabljati standardno odpravljanje težav, morate znova odstraniti bliskovni pogonvstavite. Po tem sistemu vas sistem običajno obvesti, da je namestitev programske opreme za napravo neuspešna in vam ponuja možnost, da poskusite rešiti težavo. Če te funkcije v računalniku nimate, ne smete biti obupani. Če želite to narediti, pojdite na uradno Microsoftovo spletno mesto in prenesite potreben pripomoček. Po tem ga zaženemo in pritisnemo gumb "Naprej". Program bo samostojno začel diagnosticirati in popraviti morebitne napake. Kot rezultat, utility bo napovedala razsodbo in bo predlagala več možnosti za reševanje problema, da izberejo. Dovolj je, da uporabnik upošteva priporočila programa.
  V nekaterih primerih standardna orodja za odpravljanje težav izdajo poročilo, ki navaja, da ni bilo odkritih napak. To pomeni, da komunalna storitev ni bila dovolj za delo. To je lahko tudi znak, da je težava v odstranljivem disku. Včasih v mapi Moj računalnik bliskovni pogon ni prikazan iz več drugih razlogov.

  Virusi

  Virusi in vohunska programska oprema lahko vplivajo tudi na pravilno delovanje sistema. V tem primeru se napake pogosto pojavijo na zaslonu, kot je »Zavrnjen dostop«. To pomeni, da so virusi in trojanci poškodovali gonilnik naprave in na njem zamenjali več datotek. Da bi rešili ta problem, se morate prijaviti v računalnik in v naslovno vrstico (običajno latinico) vnesti ime bliskovnega pogona, ki mu sledita znaka ":". Nato pritisnite Enter. Na naslednji stopnji se najverjetneje odpre prazna mapa. Za toDatoteke so vidne, dovolj, da se premaknete v imenik samodejnega zagona. Če želite to narediti, izberite "Service" in pojdite na "Properties", nato pa se odpre novo okno.
  Poiskati mora zavihek "Pogled" in se pomakniti po drsniku na dnu. Ko najdete »Skrij datoteke, morate izključiti možnost in aktivirati vidnost skritih datotek. Po tem je dovolj, da potrdite operacijo, in vse potrebne datoteke morajo biti prikazane v mapi na bliskovnem pogonu. Vendar to ni vse. Dejstvo je, da po teh manipulacijah v mapi "Moj računalnik" bliskovni pogon ni prikazan enako, ker se virusna datoteka ne izbriše. Če se želite znebiti, morate najti dokument z imenom autorun.inf in ga izbrisati. Po tem boste morali samo pregledati sistem za morebitno škodljivo programsko opremo. Možno je, da so preostale datoteke z virusom v računalniku. Če nič ne pomaga in bliskovni pogon ni viden na telefonu in računalniku, lahko poskusite izvesti bolj zapletene manipulacije. Prav tako lahko poskusite izklopiti vse naprave iz računalnika in ponovno zagnati računalnik. Po tem morate pregledati viruse, ga izklopiti in vklopiti, nato pa priključiti pogon USB. Dejstvo je, da virus ne more biti na računalniku, ampak na kateri koli dodatni napravi, ki je z njo povezana, zato jih je treba tudi onemogočiti.

  Oblikovanje medijev

  Če naprava ni vidna ne samo v računalniku, temveč tudi v pametnem telefonu, so težave lahko resnejše. Praviloma se v tem primeru pojavi na zaslonuUpoštevajte, da mora biti disk, ki ga želite namestiti, formatiran. Začenši z zahtevami sistema, morate razumeti, da bo ta operacija popolnoma uničila vse podatke iz izmenljivega medija. Toda skupaj s potrebnimi dokumenti bodo odstranjeni in škodljivi ali napačni. Če želite aktivirati ta postopek, kliknite "Format" in počakajte, da sistem počisti bliskovni pogon. Za začetek ročnega oblikovanja je dovolj, da izvedete naslednje manipulacije:
 • Pojdite v Lastnosti tako, da z desno tipko miške kliknete na Moj računalnik.
 • V spustnem meniju aktivirajte funkcijo oblikovanja.
 • Izberite datotečni sistem, ki se popolnoma ujema z računalnikom.
 • Nastavite polja pred "Hitro". V tem primeru se lahko datoteke shranijo, vendar z njimi ne izginejo in "zlomijo" mape.
 • Kliknite "Start".
 • Obstajajo tudi drugi razlogi za krivdo, da mapa Moj računalnik ne prikaže bliskovnega pogona.

  Konflikt razdelkov

  To se zgodi, ko iz nekega razloga sistem ne more prepoznati imena bliskovnega pogona. Dejstvo je, da je na vaš računalnik mogoče namestiti več diskov. Če je uporabnik enemu od njih dodelil ime "K" in istočasno isti indeks nastavljen na izmenljivem mediju, bo to povzročilo okvaro. Reševanje tega problema je zelo preprosto.
  Če želite to narediti, pojdite na "Nadzorna plošča" in naredite vzorec po kategorijah (tako bolj priročno). Po tem morate najti upravno ploščo in izbrati "Upravljanje računalnika". Hkrati je treba izvesti vse manipulacijeizključno v imenu skrbnika. V nasprotnem primeru bodo vse operacije zaman, saj sistem ne bo sprejel sprememb. V upravni plošči so 3 kategorije. Iz njih je potrebno izbrati «Pomnilniške naprave». Ko odprete novo okno v desno, boste videli seznam vseh pogonov, ki so registrirani v sistemu. Na tem seznamu bo neimenovana naprava - to je bliskovni pogon, katerega ime "ni zadovoljen" OS. Če želite popraviti to majhno napako, je dovolj, da disku dodelite nov indeks. To storite tako, da z desno miškino tipko kliknete na bliskovni pogon vzdevek in izberete element "Spremeni črko". Po tem se na monitorju prenosnega računalnika prikaže novo okno in sistem predlaga spremembo črke. Pri bliskovnem pogonu ni priporočljivo uporabiti črke "A", saj velja le za disketo. Iz istega razloga ne smete uporabljati znaka "B". Indeks "C" je običajno dodeljen glavni sistemski particiji trdega diska. Črka "D" je odgovorna za drugi logični del, zato tudi ni primerna. Vse ostale znake lahko varno uporabite za pogon. Če boste še naprej razumeli, zakaj na vašem računalniku ne vidite bliskovnega pogona in kako odpraviti to težavo, si oglejte še nekaj možnosti.

  Zamenjava podaljškov

  Vrata USB pogosto uporabljajo vse vrste razdelilnikov. Takšne žice pogosto ne uspejo. Z njimi se enako dogaja, ko so slušalke vedno v stiku - kontakti izginejo ali se poškodujejo, zaradi česar ni mogoče pravilno uporabljati dodatka. To se lahko zgodi, če je bil v računalnikusočasno je priključenih preveč pogonov. V tem primeru priporočamo, da bliskovni pogon poskusite povezati neposredno z računalnikom. Če deluje pravilno, potem je vse v podaljšku. Prav tako je vredno poskusiti uporabiti razdelilnik z drugo napravo, da preveri njegovo delovanje.
  Strokovnjaki priporočajo nakup ločenih napajalnikov za podaljške, ker včasih napajanje "domačega" USB vhoda vašega računalnika morda ni dovolj za rokovanje s takimi dodatnimi dodatki. Vendar pa se včasih zgodi, da tudi po vseh teh manipulacijah računalnik ne vidi pomnilnika USB. Kaj storiti v tej situaciji? Ne obupajte. Morda so priključki za izmenljive pogone preprosto onemogočeni.

  Kako vklopiti vrata USB

  Včasih prodajalci iz neznanih razlogov odklopijo priključke z uporabo "subtilne" nastavitve sistema. Morda je to storjeno, da bi kupci stopili v stik z njimi za plačane storitve. Vendar pa lahko vse opravite sami. Če želite to narediti, pojdite v BIOS. Po tem morate odpreti razdelek, ki je odgovoren za krmilnike in aktivirati priključke, če so dejansko onemogočeni. Praviloma so zahtevane nastavitve v razdelku Napredno. Če želite omogočiti krmilnikom, preprosto s puščičnimi tipkami na tipkovnici izberite Omogoči pred linijo krmilnikov USB. Nato pritisnite F10, da shranite spremembe. Po tem boste morali zagnati računalnik samo v običajnem načinu. Obstaja tudi enostavnejša razlaga, zakaj računalnik Windows ne vidi pomnilnika USB.

  Mehanskipoškodba

  Miniaturna naprava se lahko spusti na tla ali v vodo. Od krhkih krhkih delov se zelo enostavno poškodujejo. Če želite preveriti delovanje bliskovnega pogona, ga vstavite v vtičnico za osebni računalnik. Če lučka ne zasveti na pogonu in računalnik ne prikaže tipičnega "ti-dik", se lahko pribor poškoduje. V tem primeru bo zelo težko "oživiti" sam flash pogon. Seveda ga lahko poskusite pripeljati v servisni center, kjer lahko specialist obnovi podatke. Zato je bolje ne shranjevati informacij samo na enem miniaturnem nosilcu. Tudi strokovnjaki priporočajo, da shranite pomembne podatke ne na bliskovne pogone, temveč na izmenljive trde diske. Redko se zlomijo in služijo dlje.

  Specializirani programi

  Če je uporabnik kupil bliskovni pogon od priljubljenih Kingston, Verbatium in drugih, je vredno spoznati programsko opremo, ki jo ponujajo ta podjetja. Če pogledate njihove uradne strani, potem boste našli specializirane pripomočke, ki bodo pomagali hitro obnoviti napravo. Na internetu lahko iščete še kaj drugega od drugih proizvajalcev. Vendar pa nalaganje takih programov s strani, ki niso povezane s podjetjem, ki proizvaja flash pogone, ni vredno. V tem primeru lahko v računalniku dobite nevarno programsko opremo. Vedoč, zakaj računalnik ne vidi bliskovnega pogona, kaj storiti in kako rešiti ta problem, ga lahko poskusite sami ugotoviti. Toda za prihodnost je vredno, da takoj uporabimo praviloveč pogonov. Samo tako ste lahko prepričani, da pomembni podatki in datoteke ne bodo izgubljeni v najbolj nepričakovanem trenutku. Priporočljivo je tudi, da pravočasno očistite register računalnika in preverite, ali obstajajo virusi. Nekateri so v sistemskih datotekah. Zato ne pozabite na varnost OS.

  Sorodne publikacije