Kako dokončati pisma, da pustite prijeten vtis o sebi

Čas se izteka, vse se spreminja, tehnološki napredek poteka po korakih v sedmih korakih, vendar ostaja nespremenjen. Tako kot naši daljni predniki potrebujemo stalno izmenjavo informacij. In čeprav zdaj lahko enostavno pokličete želenega sogovornika, vendar včasih to ni mogoče, in potem je treba pisati pisma. Da bi prejemnika pustili najugodnejši vtis, je zelo pomembno, da pravilno napišete svoje pisno sporočilo in ga dokončno dokončate, kar še zdaleč ni učinkovito za vse. Zdaj bomo poskušali ugotoviti, kako končati pisma prijateljem, sorodnikom ali poslovnim partnerjem.


Načelo pisanja pisem znanim ljudem

Preden začnete razumeti del sporočila, je pomembno, da napišete pismo, pri čemer sledite zelo preprostim pravilom. Ko pošiljate sporočila prijateljem, sorodnikom in sorodnikom, v bistvu ne morete niti res razmišljati o tem, kaj bi moral biti vzorčni dopis, ki ste ga napisali vi. Preprosto bo deliti sporočilo v treh delih.
 • Pozdrav, v katerem se želite posloviti od sogovornika, ga poklicati po imenu, obravnavati njegove zadeve in dobro počutje.
 • Glavni del pisma, kjer lahko opišete vse, kar želite deliti z naslovnikom - o dogodkih njegovega življenja, njegovih čustvih, izkušnjah in samo delite nekaj novic.
 • Konec sporočila, v katerem se poslovite od prejemnika.Toda o tem, kako končati pisma prijateljem in sorodnikom, bomo kasneje govorili podrobneje.
 • Načelo pisanja poslovnih pisem

  Sporočilo poslovnemu partnerju je napisano popolnoma drugače. Prvič, stil sporočila mora biti strogo formalen, ne sme vsebovati nobene posamezne napake, vzorec pisma pa je treba vzeti iz uradnega vira. Kljub temu, da obstajajo različne vrste poslovne korespondence in številne funkcije v vsaki od njih, lahko izdelate približen načrt poslovnega sporočila.

 • Spremno pismo uradnega sporočila, ki vsebuje ime družbe prejemnice, z navedbo priimka, imena in patronima prejemnika, z navedbo datuma pisma in njegove registrske številke.
 • Naslov pisma in njegovo glavno besedilo je jedrnat, vendar vsebuje vse potrebne informacije.
 • Konec sporočila ima številne nianse, tako da bomo o dokončanju poslovnega pisma ,govorili kasneje, vendar na koncu dneva pošiljanja sporočila in podpisa pošiljatelja, njegovega priimka, Jaz, moj patronim in zaseden položaj.
  Konec pisma prijateljem ali sorodnikom
  Zdaj je čas, da se natančneje osredotočimo na to, kako posebej izraziti sporočilo znani ali domači osebi, zapustiti najbolj ugoden vtis in povzročiti željo sogovornika, da hitro odgovori.


  Najprej morate pozorno prebrati vaše sporočilo, preden izpolnite pismo prijatelju, sorodniku ali ljubljeni osebi. PoBranje sporočila bo zagotovo želelo dodati, popraviti ali dodati nekaj, da bo besedilo čim bolj popolno in razumljivo. Po tem je priporočljivo ponovno prebrati pismo, po katerem boste na koncu dodali le nekakšen "epilog", v njem pojasnili glavno idejo svojega sporočila in se toplo poslovili od sogovornika.

  Konec uradnega pisma

  V poslovnih korespondencah ima sporočilo ključno vlogo. Zato je treba pri pripravi posebne pozornosti posvetiti temu, kako izpolniti poslovno pismo, da bi ohranili bonton in pravila dobrega tona. In prva stvar, ki jo morate narediti pred pisanjem zadnjega dela sporočila, je, da ponovno preberete pismo, popravite napake v njem in ga pravilno oblikujete, tako da je besedilo dobro prebrano, pomembne trenutke pa lahko takoj opazite s poudarjanjem v krepkem tisku.

  Po takem usposabljanju se lahko odpravite do konca pisma. Če je sestavljen iz več listov, je na koncu pomembno narediti povzetek odstavka, ki je sestavljen iz nekaj odstavkov, v katerih bo treba odražati najpomembnejše trenutke sporočila, tako da bo prejemnik lažje odgovoril. Če je pismo majhno, potem ni potrebe po povzetku, tako da bo na koncu dovolj, da se poslovimo, spoštljivo obračamo k sogovorniku in se naročimo.

  Prijateljska ali poslovna korespondenca s tujcem

  Naša starost se šteje kot čas, ki briše mejo. In to ni enostavno, saj lahko v svetu telekomunikacijskih tehnologijne komunicirajo le s svojimi rojaki, ampak tudi s tujci. Vendar, ko se je odločil začeti korespondenco z osebo iz druge države, je pomembno, prvič, da svobodno komunicira v svojem maternem jeziku, drugič, da je vsaj malo seznanjen z mentaliteto tujca, in tretjič, da ve, kako dokončati pisma, tako da sogovornik Lepo jih je bilo brati. Toda ne glede na to, katera država je bila prejemnica pisma, ne glede na to, kaj je korespondenca - poslovno ali prijazno, je zelo pomembno, da se v njej obojestransko podprejo, se prepričajte, da ga pozdravite in vljudno se poslovite od njega.

  Končne vrstice sporočila

  Ko se približuje zaključku svojega sporočila, je zelo pomembno vedeti, kako končati črke zadnjega stavka, ki bi morale posredovati vse vaše spoštovanje in sočutje sogovorniku. Torej, zadnja vrstica pisma prijatelju, bližnjemu prijatelju ali sorodniku lahko zveni tako:
 • Z ljubeznijo (vaše ime).
 • Odlično razpoloženje!
 • Sestanek.
 • Čakam na odgovor.
 • Pozdravite me.
 • Kmalu vas vidim.
 • Vendar je treba uradno sporočilo zapisati ob spoštovanju na koncu pisma prejemniku in brez poznavanja. Torej, na koncu pisanja poslovnega sporočila, je treba v končni fazi napisati:
 • Z upanjem na plodno sodelovanje.
 • Iskreno vaš FOI in položaj v podjetju.
 • S spoštovanjem, (vaše F.I.O. in položaj v podjetju).
 • Hvala, ker ste se odzvali na našo ponudbo.
 • Prosimo, odgovorite čim prej.
 • Če vas zanimajo dodatne informacije, nam pišite.
 • Sorodne publikacije