Duolingo: ocene. Najbolj priljubljena aplikacija Duolingo za učenje tujih jezikov

Znanje vsaj enega tujega jezika je že dolgo zaželeno. Specialist, ki govori dodatno v enem ali več jezikih, je vedno bolj zaželen, če najem, da ne omenjam, da se takšni ljudje zlahka in samozavestno počutijo v tujini, lahko berejo knjige v izvirnem jeziku. Napredek ni vzpostavljen in učbeniki lahko nadomestijo odlično uporabo, imenovano Duolingo. Povratne informacije uporabnikov so jasne - to je eden najboljših programov usposabljanja.


Kaj je zdravilo Duolingo?

Poučevanje jezikov brezplačno! Na računalniku morate namestiti program z uradne strani in začeti lahko z razredi. Znanstveniki so že dolgo odkrili, da oseba zaznava informacije zelo dobro, če je predstavljena v prosti obliki - zdi se, da ostane z nami od otroštva. In če obstaja alternativa za preprosto učenje ali najem učitelja, zakaj ga ne bi uporabili? Poleg tega niso potrebne nobene pomembne naložbe. Dodatek Duolingo je primeren tudi za tiste, ki sploh ne poznajo angleščine. Mimogrede, poleg tega obstajajo tečaji iz nemščine, španščine in francoščine.

Kako študirati

Preprostost v kombinaciji z zmogljivo funkcionalnostjo - to je tisto, kar uporabnik dobi v Duolingu. Registracija traja le nekaj minut. Po potrditvi e-pošte virtualni študent dobi dostop do nalog, ki jih je mogoče izvesti tako na spletnem mestu kot v aplikaciji, ki je nameščena v računalniku. Zapletenost nalog se poveča za. \ Tobseg, v katerem oseba razvije svoje sposobnosti. Vsaka velika tema je razdeljena na številne majhne naloge, zato osebi ni treba učiti ton informacij, lahko se odloči, kaj bo študiral danes. Vsaka tema se konča s posebno mini lekcijo za utrditev znanja.


Motivacija

Nekdo bo rekel, da ni treba iti za takšne trike, ker se lahko učite angleščine v učbeniku. Vendar pa večina ljudi ne poučuje jezika, ker ga potrebujejo, ampak zato, ker ga "potrebujejo", zato ni potrebe po svobodi in doslednosti: hitro sedeti utrujeni od knjige. Duolingo deluje kot učitelj, podeljuje naloge in jih ocenjuje v parih. Resen pomen pri delu s tujim jezikom ima besednjak. Tudi če oseba dobro pozna pravila, ne bo mogel sestaviti stavka, če ne pozna potrebnih besed. Da, pogosto lahko uporabite sinonime, vendar se strinjate, da jih je zelo težko uporabiti za besedo, kot je vilica. Veliko lažje je uporabiti množico besed, ki vam omogoča, da naredite Duolingo. Ravni, ki jih je uporabnik že sprejel, se ne odlagajo v oddaljenem kotu - to je tudi velik plus. Občasno program predlaga ponovitev opravljenega gradiva. Torej, z večkratnim ponavljanjem, je enostavno zapomniti veliko število besed, ki se uporabljajo v drugih nalogah (na primer, ko je potrebno narediti frazo).

Ponovna praksa in praksa

"Minimalna dnevna doba" - to pomaga uporabnikom Duolinga. Mnenja o projektu pogosto vsebujejo sklicevanja na to, kako težko se je prisilitiodprete učbenik po napornem delovnem dnevu. Aplikacija ponuja tudi majhno število nalog vsak dan, obseg pa se lahko poveča ali zmanjša glede na njihovo lastno zaposlitev, poleg tega pa se lahko opravi en dan med dnevom, ko pride nekaj prostih minut ali na poti na delo.
Iz prakse je razvidno, da so dnevni tečaji 20-30 minut produktivnejši od enournega predavanja enkrat tedensko. To pravilo je treba upoštevati tudi pri zdravilu Duolingo: vsak dan opraviti več nalog. V aplikaciji lahko nastavite tako imenovani "cilj" - to so vsaj naloge, ki jih je treba opraviti čez dan v Duolingu. Ravni so: lahka, srednja, resna in nora. Za opravljanje nalog je "lahka naloga" le nekaj minut na dan, če pa je čas, lahko delate in nadurno. Sistem samodejno izračuna, koliko dni ste bili vključeni, zato je pomembno, da ne zamudite dni. To je velika motivacija.

Zanimive naloge

Poleg študija besed in pravil je v prilogi naloga izdelati fraze. Tukaj so razvijalci poskušali slavo: poleg preprostih govornih predlogov, včasih obstajajo citati iz knjig, idiomov, aforizmov in le zabavnih govornih povratnih povezav. To diverzificira učni proces. Stran ima tehnično podporo, katere strokovnjaki so pripravljeni pomagati uporabniku s težavami, lahko prijavijo napake. Pomemben del je forum, kjer lahko komunicirate s sodelavci, iščete sogovornike, celo organizirate tekmovanja. Duolingo lahko z lahkoto izloči življenja takih gostiteljev časa kot socialna omrežja indeskanje po internetu. Usposabljanje je enostavno in zabavno, ni utrujen, ampak omogoča pobegniti ali raztovarjanje glavo po napornem duševnem delu. Vse to je podprto s pozitivnimi čustvi, od takrat je niso zapravili, naredili nekaj koristnega.

Raven

Če uporabnik ni nič novega, da je jezik sistem hitro določi svojo raven, in ne za monotono izvajanje številnih nalog je zelo preprosta. Če je, na primer, oseba, ki bere in tudi piše, vendar ni dobro poslušati, potem je to problem, ki je prav tako enostavno rešiti. Spoznanja, da je uporabnik že ve, je mogoče sprejeti na začetku.
Glavna stvar pri učenju jezikov - je možno, da se naučijo, kako komunicirati, da premagajo "audyobarer." Za ta funkcionalno programa je naloga poslušanja pa je, da bi usposabljanje čim bolj vpeta, lahko uporabite glasovni vnos. Torej, če je odgovor na vprašanje, ki ga potrebujete, da napišete (tisk), uporabnik preprosto govori. Sistem lahko prepozna besede pravilno, vendar pa bo spodbuda za usposabljanje izgovor.

Polyglot

Za več bistvenih osnov jezika, uporabite dva predmeta, kot je hkrati rusko-angleški in angleško-ruski. Posebnost je, da je gradivo za angleški jezik večkrat, in izbiro nasprotno smer, uporabnik dobi dostop do njih. Za rusko govoreče uporabnike, ki so na voljo za študij štiri jezike, pa angleško govoreči seznam občinstva za veliko več. Zato, ko prinesel angleški medijlahko sprejmete, na primer, anglo-španski tečaj in hkrati izboljšate dva jezika. Poleg tega bo odprt dostop do novih zanimivih gradiv.

Za otroke

Nepogrešljivo orodje za poučevanje otrok v tujem jeziku je Duolingo. Nemščina, francoščina ali angleščina - ni pomembno, saj ne bo samo odrasla oseba, ampak tudi otrok zanimiva za študij in spremljanje njihovega "črpanja" v profilu, dobila bonus-žargon, je tako imenovana igralna valuta in za njih kupila različne dodatke funkcionalnemu na primer sposobnost opravljanja nalog za eno uro. Vendar ne pozabite, da je to izobraževalna igra, in otrok naj ga nevsiljivo opomni na njo.

Proti

Kljub mnogim pozitivnim lastnostim ima Duolingo tudi minus. Povratne informacije uporabnikov vam omogočajo, da pripravite nekaj statističnih podatkov: nobena aplikacija za pritožbe ne povzroča samo začetnikov. Za tiste, ki tekoče govorijo jezik in na primer želijo poglobiti znanje ali se pripraviti na izpit (IELTS, TOEFL), bo aplikacija malo pomagala. Tu se lahko spomnite čudovite alternative - projekta LinguaLeo. Njegova bistvena pomanjkljivost je ozka specializacija: izključno angleščina, toda materiali so bistveno večji od materialov Duolinga. Angleški jezik s to storitvijo se lahko naučite tudi iz nič. Res je, da bodo nekatere funkcije na voljo le pri nakupu premije, vendar brez njih je to enostavno, saj vedo, kako se malo ukvarjajo. Na primer, uporaba mobilne aplikacije in funkcionalnosti samega spletnega mesta vam bo omogočila razširiti število razpoložljivih usposabljanj (iz nekaterih razlogov na teh platformah).pomembne razlike v nalogah). Poleg tega je brez premije veliko zanimivih in motivirajočih videoposnetkov z angleškimi podnapisi. Za novince se lahko zdi, da so taki materiali zapleteni, vendar bo bolj napreden v jeziku videa zelo koristen. Naloga, v kateri je treba izgovoriti odgovor, je lahko resen problem, če je povezava z internetom nestabilna ali sploh ni. Enako velja za poslušanje. V Duolingu je še en minus. Ocene o programu občasno dopolnjujejo poročila o napakah v nekaterih tečajih, vendar niso kritična in jih hitro odstranijo programerji spletnih mest.

Namesto sklepanja

ne, Duolingo ni program, ki bo vzpostavil tuji jezik v človeškem "operacijskem sistemu". Noben napor ne bo imel učinka. Toda za tiste, ki se resnično želijo naučiti jezika, bo ta aplikacija resnično pomagala. Kljub temu morate študij kompleksno preučiti, premalo enega Duolinga. "Poučevanje jezikov brezplačno" je slogan in številni govorni klubi. Nekateri od njih so resnično svobodni in v nekem denarju ne sprejemajo le tistih, ki že dobro obvladajo jezik. V vsakem primeru bo to ne le odličen dodatek k glavnim nalogam, temveč tudi priložnost za zanimivo poznavanje. Pogosto nastopajo večeri pogovornih klubov in domači govorci, kar je tudi priložnost, da se seznanite s kulturo druge države. Ne da bi zapustili hišo, lahko uporabljate različne klepetalnice, kjer ljudje z vsega sveta iščejo sogovornike za pogovore v jeziku, ki ga študirajo. Obstaja veliko orodij za samo-učenje in kar je najpomembnejšemnogi od njih so brezplačni (ali skoraj brezplačni), morate jih pravilno uporabljati.

Sorodne publikacije