Omrežni nadzornik za Windows 7: Kaj je to, kaj se uporablja in kaj naj storim, če naprava ne deluje?

Večina uporabnikov, ki delajo z internetom ali z omrežji, se nenehno soočajo s konceptom omrežnega krmilnika. Res je, da začetniki ali da nimajo ustrezne ravni usposabljanja, uporabniki morda ne vedo, kaj je naprava in za kaj je namenjena. Poskusimo ugotoviti, kaj predstavlja omrežni krmilnik za Windows 7 ali kateri koli drug računalniški sistem. Hkrati razmislite o tehniki za odstranjevanje nekaterih najpogostejših težav, povezanih z dejstvom, da takšna naprava na računalniku ali prenosniku iz nekega razloga ne deluje pravilno ali pa sploh ne deluje.

Kaj je omrežni krmilnik za Windows 7 ali kateri koli drug sistem in zakaj se uporablja?

Običajno se omrežni krmilnik nanaša na običajne omrežne kartice, ki so skupaj z nameščenimi gonilniki in včasih z dodatno programsko opremo odgovorne za povezovanje računalniških sistemov z lokalnimi in virtualnimi omrežji ter za zagotavljanje dostopa do interneta. Zato lahko omrežni krmilnik za Windows 7 ali kateri koli drug operacijski sistem (neobvezno Windows) predstavimo kot dve glavni vrsti.


Glavni tipi omrežnih krmilnikov

Najprej je mogoče vse naprave razdeliti na dva glavna tipa - železo in virtualno. Prvi, kot je že jasno, so strojna oprema, ki je najpogosteje nameščena neposredno na matično ploščo. Drugi tipObstajajo posebne programske komponente, ki so tudi neke vrste posredniki za dostop do lokalnih in virtualnih omrežij ali interneta, vendar se izvajajo izključno kot posebna programska oprema (na primer virtualni tunelski adapterji). Omrežne kartice tipa "železo" so lahko žične in brezžične.
Na žicah so posebni priključki za povezovanje omrežnih kablov. Brezžični krmilniki vključujejo vse vrste modulov, ki omogočajo dostop do omrežja iz računalnika ali računalnika brez neposredne povezave z drugimi napravami (kot so moduli Wi-Fi). Oba sta lahko vgrajena in zunanja. Prvi, kot že omenjeno, je nameščen neposredno na matično ploščo, drugi pa lahko poveže dodatne vmesnike z vzorcem USB. Včasih se lahko srečate z napravami kombiniranega tipa.


Namestitev gonilnika omrežnega krmilnika za prenosni računalnik ali stacionarni računalnik

Običajno tudi pri prvi namestitvi operacijskega sistema na nov računalnik ali prenosni računalnik ni potrebno namestiti gonilnikov takšnih naprav. Vsi znani operacijski sistemi Windows zadnjih generacij opredeljujejo omrežne kartice in module sami, nato pa zanje namestijo gonilnike iz lastne baze podatkov. Ročna namestitev upravljalnika je morda potrebna le, če ustreznega gonilnika sistem ne najde. Pogosto je to mogoče najti z uporabo omrežnih kartic malo znanih proizvajalcev, za katere ni zahtevane Microsoftove podpore.
V tem primeru namestite gonilnikOmrežni krmilnik za operacijski sistem Windows 7 ali kateri koli drug znani operacijski sistem je mogoče ročno upravljati z nosilcem gonilnika, ki je nujno dobavljen pri nakupu zbranega računalnika (prenosnika) ali same naprave.

Kaj storiti, če omrežni krmilnik ne deluje?

Če ni voznikovega pogona (na primer, ko kupite ročni ročni računalnik), ga lahko prenesete neposredno z uradne spletne strani proizvajalca takšne opreme.
Toda za določitev tipa krmilnika je mogoče neposredno na operacijski sistem, pri čemer za ta "Device Manager", v katerem mora izbrana naprava iti na lastnosti, in podatke kartico prikaže ID-oprema zaslon, čeprav to ni vedno tako. Na primer, če potrebujete gonilnik omrežnega krmilnika za prenosne računalnike Acer, ga ni treba iskati na spletnem mestu proizvajalca. Če želite začeti, lahko uporabite vsak avtomatiziran program, kot je Driver Booster, ki bo brez vašega sodelovanja določil napravo in namestil najnovejši gonilnik zanj. Če to ne deluje, uporabite identifikatorje VEN in DEV, določene v upravitelju naprav, da določite iskanje gonilnika na internetu, ga prenesite in namestite sami (datoteka EXE). Če je gonilnik prenesen kot datoteka INF, ga namestite v meni PCM. V primeru napake posodobite gonilnik v upravitelju naprav in podajte sistemsko lokacijo prenesene datoteke.

Sorodne publikacije