GTX 1050 Ti: pregledi, specifikacije, namigi

GTX 1050 Ti se ponaša ne le z močjo, funkcijami v grafiki, ampak tudi z dostopno ceno. Kako se odzivate na tako priljubljeno grafično kartico in kaj je na njej? Katere funkcije je relativno pred kratkim izdal GTX 1050 serije Ti? Današnji pregled tega članka.

Zgodovina nastopa

Leta 2014, ko je INTEL predstavil prvo 750/750 Ti grafično kartico z osnovno ločljivostjo, je svet iger na srečo pretresel. Serija 970/980 je bila kmalu objavljena in od takrat se je podjetje strogo razvijalo, vendar se je nepričakovano odločilo, da bo navdušilo ljubitelje cenenih izdelkov s priročno in praktično možnostjo - GTX 1050 Ti, ki je bil razdeljen na preglede in misli. Po eni strani, dober FPS v igrah, tiho, ne segreje, porabi malo električne energije, na drugi strani - cena.


Izdelan na osnovi Pascalove arhitekture, ki vam omogoča, da čim bolj izkoristite prednosti iger. Dejansko, veliko uporabnikov naredi to kartico, je na 3. mestu v priljubljenosti v Steam. Zakaj tako?

Opis funkcij

Osnova je 14-nanometrski procesor, ki ni tipičen za trenutne 16-nanometrske norme, sredi polnopravnega čipa, ki je močno vplival na grafične zmogljivosti. Prirezano jedro je bilo odvzeto enemu mikroprocesorju. Ena od prednosti je, da dvignete raven moči in s tem zmogljivost, se kartica izračuna za igralce srednjih nivojev. GeForce GTX 1050 Ti je boljši od slabše različice GeForce GTX 1050. To je posledica povečanja.zmogljivost pomnilnika, ki je v novi različici dosegla 4 GB, v nasprotju z analognim 2 GB. Zato je kartica te generacije sposobna povečati količino grafike, brez drobirja in recesije. Priključek za namestitev na matično ploščo je standard: GDDR5. Grafična kartica se lahko poveže z očali navidezne resničnosti, zaradi pospeševalnika DirectX 12-različice pa se je povečal celotni potencial računalniške komponente. Pomembno je reči, da grafična kartica podpira 3 monitorje.


Prav tako je treba omeniti, da grafična kartica opravlja skoraj vsako nalogo in izpolnjuje sodobne poizvedbe. Še vedno je priljubljena, čeprav se izdaja nanaša na obdobje 2015–2016. Pospeševalnik porabi 75 vatov, za proračunske modele je značilna nezmožnost overclock-a, za razliko od njihovih igralcev. Poleg vseh teh funkcij je vredno edinstvenega razvoja porabe energije in hlajenja. Konkurenčni analog je Radeon R9 Nano, grafična kartica, ki je za 1% produktivnejša od izdelka Nvidia. Njegova cena se spreminja v takšnih mejah.

Kaj prikazuje zaslon GeForce GTX 1050 Ti?

Pregledi naprav so pogosto pozitivni. Kaj nakazujejo igralci v svojih komentarjih? Seveda so izjave o GTX 1050 Ti zasnovane na načelu prikazovanja iger uporabnikov različnih ravni. Zmogljivosti te grafične kartice:
 • Fortnite. Ni slabo FPS na povprečne nastavitve grafike, odvisno od njegove kompleksnosti in kakovosti, se lahko razlikujejo od 55 do 70. Igra se dobro nalaga, kartica se po daljši uporabi skoraj ne segreje. Omeniti je treba tudi pomanjkanje hrupa. Priporočajo mnogiuporabniki za to igro. Nastavitev ultra tipa potiska 40-45 in 4K na največ 15.
 • Battlegrounds ali PUBG. Pri nastavitvi parametrov na 720p FPS približno 130 ob posnetkih, eksplozije nekoliko potonejo (do 121). Igra se upočasni pri visokih nastavitvah, kar lahko bistveno vpliva na proces.
 • Overwatch. Lahko se pohvali z odličnimi posnetki na sekundo tudi z dolgo igro. S povprečno namestitvijo se FPS spreminja v razponu od 60 do 70 ultra 4K za predvajanje pri 25-30 sličic na sekundo.
 • GTA V na kartici GeForce GTX 1050 Ti, ki jo lahko preberete spodaj, ima izjemno širok FPS 30-38. To je malo, vendar ni vredno zmanjšati proračun iz grafične kartice, ki porabi proračun.
 • Dota 2. Tudi na osnovi Core i5-3470 procesorja (čeprav lahko tudi i-7) igro močno naložimo. Kakovost slike se ne poslabša in proces igre ne upočasni eksplozij. Morda je to posledica nepazljivosti igre, v kateri je mogoče namestiti minimalno grafično kartico iz serije GT. FPS iz 90, ki jih je bilo treba pričakovati.
 • Counter-Strike: GO. Igra deluje pri največjih nastavitvah. Nobenih okvar, grafičnih težav ali dolgih prenosov, CS: GO je zadovoljna s svojo uspešnostjo.
 • Battlefield V je dobro znan po svojih zmožnostih preprečevanja zoženja, ko gre za združljivost kartic RTX generacije. V igri z GTX 1050 Ti se mnenja in mnenja zmanjšajo na eno: najbolje je igrati na srednjih grafičnih nastavitvah, saj ločljivost 4K grafične kartice ne bo potegnila.
 • Minecraft navdušuje ljubitelje z enakimi jasnimi kazalniki kot druge nezahtevne igre. V takšnih programihgrafična kartica ne razkriva vseh svojih zmožnosti, vendar pa uživa v gfi.
 • Igranje na Fallout 4 je malo počasnejše med ultra nastavitvami, kar vpliva na proces igre. FPS na območju 50-55. Ventilatorji so zelo močni, hrup pa ni ustvarjen.
 • Čarovnik 3 se je odlikoval z odličnimi zmogljivostmi. Kadri na sekundo od 40 s povprečnimi nastavitvami, se zmanjšuje različica z ultra grafiko do 25. Predvajaj lepo, nič "zamikov". Mnogi uporabniki bi imeli običajne prenose.
 • Prav ti kazalci v igrah se lahko pohvali s kartico s ceno 10500 rubljev. Primerno za vse sodobne igre, podporo za več monitorjev (vsaj 3).

  Od serije ASUS: Phoenix

  O ocenah Asus GeForce GTX 1050 Ti so sporne. Običajna zasnova, zunanjost batmanovega ohišja, poudarja vrata in zaščitno ohišje. V vseh scenarijih, "je dokaj preprost ventilator z razlogom, ki je izoliran od tiskanja, kar je precej nenavadno. Mnenja o tem modelu GeForce GTX 1050 Ti so izjemno pozitivna. Število vrat je standardno, plošča je enaka. Izjemno se ne segreva.

  Od serije ASUS: Expedition

  Kaj se ponaša z Asus GTX 1050 Ti? Pregledi serije Expedition, ki je preprosta, priročna in zanesljiva, ni ostala najbolj pozitivna. za delo v načinu n G. ustavi, da je dolgo časa brez prekinitve.
  Dvojni ventilator, ki bo omogočil veliko uporabnikov, saj je to najboljša možnost.Razdelilniki so tiho, popolnoma ohlajeni med pospeševanjem, pokriti s plastičnim ohišjem. Pomembno je poudariti, da tak hladilni sistem izgleda na prvi pogled. Plošča ima 3 vrata: HDMI, displayport in DVI. Mnogi ugotavljajo, da kartica zaostaja za močjo, nestabilna. S to možnostjo je nemogoče eksperimentirati, maksimalno overclocking od 16 Hz doseže 19 Hz. Obstaja verjetnost, da je razpon omejen z zmerno porabo električne energije. Čeprav mnogi menijo, da je izhodiščna cena za ta model nekoliko precenjena.

  Iz serije ASUS: ROG Strix

  Pregledi 4GB GTX 1050 Ti iz linije ASUS ROG Strix so praktično pozitivni. Po eni strani ima grafična kartica preprosto zasnovo, po drugi strani pa je namenjena igralcem in ljudem, ki lahko v celoti prenesejo celoten video pomnilnik. Treba je omeniti obseg ventilatorji, rezila, ki so ustvarjeni s posebnim vidikom hrupa. Pomembno je poudariti povečanje vmesnika v primerjavi s prejšnjim modelom: DisplayPort, HDMI in dve DVI, ki je najbolj optimalna. Frekvenca 1305 MHz, kartica primerna za overclocking.

  Obstaja možnost neznatnega overclockinga, pri katerem se skoraj ne uporablja video pomnilnik. Ugotovljena je bila tudi možnost regulacije frekvence, odvisno od načina uporabe.

  Model iz Inno3D

  Naslednja različica Nvidia GTX 1050 Ti je zelo pozitivna. Enostavna zasnova na črni podlagi (tako na plošči kot na ohišju), 2 gramofoni. Glavna stvar je oblikovanje toplotne disipacije v obliki tiskanega vezja. Hladilni sistem je zelo preprost, razvijalci niso začeli razmišljati o menjavi gramofonov. Prav tako je treba omenitiPoraba v 3-faznem slogu na grafičnem pomnilniku in samo 1 za video pomnilnik. Okvir, v katerem je opremljena grafična kartica, je opremljen z najbolj potrebnim: od zgoraj so podrobne informacije o vratih, velikosti video pomnilnika in reži na matični plošči. V notranjosti, poleg grafične kartice, voznik pogon.

  Iz MSI: Gaming X Series

  Naslednja različica GTX 1050 Ti iz MSI recenzij je na splošno pozitivna. To grafično kartico cenijo navadni igralci in napredni uporabniki. Možnost je predvsem igre na srečo, kot pravi ime Gaming X. Videz je veliko bolj privlačen kot v prejšnjem modelu, pokritost je enaka. Struktura radiatorja omogoča najbolj natančno porazdelitev pretoka zraka za visoko kakovostno hlajenje.
  Pogostost zaradi spremembe označbe kartice z delom na igralnem modelu se je povečala za 1000 MHz (s 1300 na 1440 MHz). Napajalni sistem v stilu "3 + 1", 3 veje gredo do grafičnega procesorja in le eden gre za video pomnilniško kartico. O MSI GeForce GTX 1050 Ti so zelo pozitivni. Grafična kartica je sposobna overclocking, poraba energije ostane enaka tudi pri težkih obremenitvah.

  Iz MSI: Standard OC

  Najbolj dostopen in preprost model iz linije MSI 1050 Ti in drugih proizvajalcev. Ima samo en ventilator velikega tipa, vendar kompaktnih dimenzij. Za model je značilna kombinacija črnih in belih barvnih palet. Hladilnik je velikega obsega, sestavljen iz trdne debele plošče. Opozoriti je treba, da je razdalja med rebri precej velika. Za razpihavanje najbolj odprtih žetonovin napajalniki. Transformatorski trifazni tip, skrajšani format plošče.

  Zotac: Serija

  Radiator s toplotnimi cevmi, trdni tip. Video kartica je zelo majhna, nima nobenih funkcij, vendar se razlikuje od najbolj tiha hladilnika vseh predstavljenih modelov.
  Aluminijske plošče so zelo tanke, zato je hlajenje čim večje. Pomembno je omeniti, da je v tem modelu namesto voznikovega diska pozornost namenjena bakrenim cevkam, ki gladko prehajajo v vložek istega materiala. Napajalnik je tudi "3 + 1", kar govori o tridimenzionalni porabi grafičnih procesorjev. Ena faza je dodeljena pomnilniku video kartice.

  Iz serije KFA2: EXOC

  V mnenjih o Nvidia GeForce GTX 1050 Ti, potrošniki iščejo snežno belo podobo modela, reliefni premaz, 2 standardna ventilatorja po dostopni ceni bosta idealna izbira za ljubitelje kontrasta. Radiator je izdelan iz aluminija, ima eno majhno toplotno cev. Treba je omeniti, da je sistem oskrbe z električno energijo tukaj najbolj premišljen: tok je namenjen tistim elementom, ki ne vplivajo na pretok zraka. Tiskana plošča, kot tudi ohišje z gramofoni - belo, trifazno napajanje. Uporabniki pravijo, da je to dobra možnost za overclocking. Eden izmed vodilnih med vsemi modeli GeForce GTX 1050 Ti so pregledi kartic.

  Iz Gigabyte: Standard OC

  Naslednje je zelo podobno prejšnjemu iz MSI. 2 standardna ventilatorja, enake obloge in materiali za izdelavo, logotip podjetja na gramofonih. Ima osvetlitev, kiNastavite ga lahko s posebnim razdelkom na vašem računalniku. Video kartica ima več vrat: Display Port, 3 HDMI in DVI. Omeniti je treba oboževalce, nad katerimi so proizvajalci poskušali. Prvič, opremljeni so s posebnimi lopatami, ki povečajo zmogljivost hlajenja za 20-25%. Drugič, tehnologija pretoka zraka vam omogoča hitro znižanje temperature grafične kartice. O GTX 1050 Ti iz Gigabyte ocen so sporne. Dejstvo je, da deluje z različnimi načini, ki se lahko spremenijo z uporabo uradne uporabnosti podjetja. Frekvenca, s katero je kartica izdana v tovarni, je 19 MHz, vendar to še zdaleč ni v celoti. Uspela je preobčutiti na 8000 Hz! Treba je omeniti, da to vpliva na sposobnost za delo in stabilnost, tako da ni vredno eksperimentirati.

  Iz Palita: Serija StormX

  Ima zanimivo zasnovo, ohišje je izdelano v edinstvenem slogu. Prav tako je treba omeniti, da je zaradi tega model povečan po velikosti, zato ne ustreza standardom EVGA. Pod pokrovom je ventilator, izdelan iz aluminija z najbolj enostavnimi rezili, ki se razpršijo v različne smeri. Prav ta varianta lokacije ventilatorja ohlaja čip z največjim pretokom zraka. Torbica je standardna, okrašena v klasičnem slogu, barva je črna. Nekateri uporabniki opazijo, da se grafična kartica ogreva samo, če ni očiščena 6 mesecev. Nagnjeni k overclocku.

  Iz Palita: Dual OC Series

  Nova različica je zmanjšana. Grafična kartica GeForce GTX 1050 Ti iz Palita je po pregledu priljubljena le zaradi svoje kompaktnosti. Malo malopodaljšali samo zato, ker je bilo potrebno uporabiti 2 ventilatorja. Oblika je večinoma črna, možno je poudariti olajšave in nenavadne gramofone. Napajalni sistem je namenjen predvsem grafičnemu procesorju, le majhen del pa ostane na video pomnilniku, čip pa temelji na proračunskem segmentu. Treba je omeniti dvojni hladilni sistem. Radiator je ravno, brez lokov, enoslojni.

  Iz Palita: serija KalmX

  Model je resnično presegel vse misli o oblikovanju, ker je njegov radiator trden. Celo presega čip. Brez ohišja, gramofona, enodelne možnosti hlajenja zaradi močnega ogrevanja (zaradi dvofaznega napajanja iz omrežja). Grafična kartica izgleda ne tako navidezno, razlikuje se po prisotnosti 2 toplotnih cevi. Standardna in poceni možnost za tiste, ki "napolnijo", je pomembnejša od videza.

  Iz EVGA: FTW Gaming

  Eden od tistih nekaj modelov, ki imajo dobro razvit hladilni sistem z možnostjo nadzora nad procesom, ki je vplival na ceno. Zadeva je dekorativna, novost se ne razlikuje poseben videz.
  Ventilator iz aluminija je polni aluminijasti grelec. Segmenti toplotne cevi 3 so zelo tanki, kar omogoča hitro in enostavno hlajenje grafične kartice. Črna tabla, osnova. V preostalem se ni nič spremenilo.

  Iz serije EVGA: Gaming

  nima dodatne moči, majhnosti. Kartica ima samo en gramofon, vendar zaradi dobro premišljene zasnove,poudarjanje, kjer je lahko logotip podjetja, je priljubljeno pri številnih uporabnikih. V sistemu aluminijastih mehov je barvan v črni barvi. Poraba električne energije se zmanjša, edinstven sistem distribucije električne energije iz omrežja. Cena je okoli 17000, ki ne upravičuje proračuna, vendar kartica potegne vse sodobne igre v srednjih nastavitvah. Ima možnost povezovanja s tremi monitorji, ima standardne priključke: HDMI, DVI-D in DisplayPort.

  Komplet paketov

  Grafična kartica je pakirana v gosto kartonsko škatlo majhne velikosti. Vsebuje tudi pogon z vsemi potrebnimi gonilniki za namestitev, nekateri modeli imajo vmesnik (velja za starejše računalnike). Poleg tega lahko izberete paket ASUS, ki poleg navedenih komponent vsebuje tudi kupon za igro World of Warships s križarko in premium dostopom v višini 15 dni.

  Pregledi grafične kartice: zakaj imajo radi uporabniki?

  Na splošno je bila ta igralna kartica za večino uporabnikov proračunski segment. To je izjemno za povečanje spomina, kar dokazuje znak Ti, kot tudi možnost overclockinga. Cena grafične kartice ni posebej zadovoljna z naprednimi "uporabniki", čeprav je zasnovana za cenejši segment. Mnogi ljudje pravijo, da grafična kartica ne ustreza deklarirani vrednosti, zato je namesto novega zaželeno, da kupite iz rok ali v spletni trgovini. Prav tako nima posebne oblike ali edinstvene osvetlitve ozadja - preprosta osnovna različica po ceni 10500 rubljev. Radiator, izdelan iz aluminija, ne dopuščaneposredni stik gramofonov in grafičnih kartic, standardnih čipov, slotov itd.
  O grafični kartici GeForce GTX 1050 Ti 4GB so pozitivni. Uporabniki na primer opozarjajo na tihe ventilatorje, ki med aktivnim delom ne motijo ​​uživanja v igralnem procesu. Ne vrtijo se po nepotrebnem (niso vključeni takoj), samo če je potrebno, hlajenje. Glede na ocene GTX 1050 Ti za 4G so primerne za začetnike, igralce zgodb. Pri iskanju grafike na ultra-nastavitvah obstaja možnost, da se bo vsa zmogljivost izgubila. Kartica je praktično hrupna in primerna tudi za overclocking, medtem ko so pregledi Nvidia GeForce GTX 1050 Ti zelo sporni, saj uporabniki poudarjajo tako pozitivne kot negativne točke. Grafična kartica iz segmenta proračuna se razlikuje v več različicah. Ima večjo količino pomnilnika, nima več kot 2 gramofonov in več vrat. Če ga kupim, se odločim samo za vas.

  Sorodne publikacije