Dober bralec za Android v ruskem jeziku

Za mnoge je branje knjig bilo in ostaja prva točka na seznamu dejavnosti med ostalim. Nove tehnologije so nam zagotovile še eno potencialno napravo za vaš najljubši poklic - mobilne pripomočke. Zasloni pametnih telefonov in tabličnih računalnikov so postali jasnejši in jasnejši za dojemanje preprostega uporabnika, zato je vedno več stavnic raje preživelo čas branja na kateri koli mobilni napravi.

Ampak samo en pametni telefon ali tablični računalnik ni dovolj za popolno potopitev v svet knjig. Tukaj potrebujete posebno programsko opremo (bralnik), ki pravilno "prebavlja" in vizualizira vse tekstovne informacije za uporabnika. Poskusimo ugotoviti, kateri bralec je boljši za Android, kako se razlikuje med seboj in kateri izbrati v eni ali drugi situaciji. Jezik bo namenjen posebnim programom za branje formatov, pisav in drugih zapletenosti te vrste pripomočkov.

FBReader

Ta program je verjetno najboljši bralnik za Android v ruskem jeziku, saj mu ni treba čakati na kakšno skrito in neprijetno presenečenje, kot da je za vedno dolgočasne oglase ali plačano funkcionalnost. Ta argument daje uporabniku zelo veliko prednost pred drugimi programi v tem segmentu. Ljudje so utrujeni vsakih pet do deset minut, da zaprejo oglaševalska okna in plačajo za sposobnost branja kupljene knjige.
Poleg tega je ta programska oprema več platform, zato bo najboljši bralec za Android deloval na vseh vaših napravah, z samo eno rezervacijo - ne zaiOS Z lahkoto lahko sinhronizirate vse knjige in dokumente, s katerimi delate in jih berete v kateri koli storitvi v oblaku, na primer isti Google Drive ali FBReader. Te priložnosti se ne morejo pohvaliti vsi najboljši bralci na Androidu in Rusi. Drugi kritični trenutek je podpora pametnih telefonov razreda YotaPhone, to je popoln zaslon E-Ink. Skoraj vsi lastniki takšnih pripomočkov in ljubiteljev knjig pustijo veliko pohvalnih mnenj o tem pripomočku, zato je to še en argument v prid namestitvi FBReaderja. Poleg tega je programska oprema postala široko priznana s strani internetne skupnosti in je prevzela prvo mesto v nominaciji "Best Reader for Android 2016".

Značilnosti pripomočka

Aplikacija zlahka prebavi vse znane formate besedila: mobi, rtf, epub, doc, itd. ali DjVu, potem boste morali namestiti niz dodatnih vtičnikov (tudi brezplačno). Poleg tega programska oprema odlično deluje s slovarji tretjih oseb in lahko pravilno razvrsti datoteke in dokumente. Aplikacija podpira spletno nalaganje, tako da lahko kupite /prenesete knjige neposredno iz litrov, branja, ePubBud, Free Books Hub in drugih. Zelo pomembno je, da se vse razpoložljive knjižnice prilagajajo vaši regiji, to pomeni, da, na primer, iščete Fausta, vam bomo ponudili rusko različico knjige in ne izvirnika.
Najboljši bralec za knjige Android ne more samo označiti strani, ki jih želite, ampak tudi informacije o besedilu.barvne oznake. Poleg tega je na voljo bogata funkcionalnost za nastavljanje pisav, oblikovanje in drugo spremstvo. Če ste navajeni brati knjige in druge »dobre« informacije, lahko vedno namestite poseben vtičnik za branje na glas.
Želite delati neposredno s prevajalci iz Googla in Yandexa, pa tudi brati komične knjige - na vašo storitev premium različico programa, ki, čeprav s hitrostjo, vendar bistveno razširja osnovne funkcije programa. Na splošno je FBReader res najboljši bralec za tablete Android in pametne telefone, ki ima preprostost, funkcionalnost, udobje in pomanjkanje oglaševanja.

Moon + Reader

Bralnik "Moon" je eden od voditeljev v svojem segmentu. Značilnosti programske opreme so nekoliko slabše od "FBRider", vendar pa je to dober bralec za Android ima veliko povpraševanje po stavnicah. Pripomoček deluje brezhibno s skoraj vsemi besedilnimi formati: fb2 doc, epub, mobi itd. Poleg tega lahko program dela z arhivi zip in rar, kar je pomemben plus za take programe.
Dobra žlica katrana v našem primeru je pomanjkanje vsaj nekaterih funkcij za delo s priljubljeno obliko PDF v brezplačni različici. Če želite razširiti zmožnosti bralca, boste morali kupiti premium vsebino (Moon + Premium), kjer se takšna funkcija izvaja v celoti.


Odlične značilnosti programa

Dober bralnik za Android Moon + ima svoje nedvomne prednosti, eden od njih pa je možnost, da program prilagodite svojemu okusu in barvi. Na primer, lahko se pomikate po stranehna predhodno določeni lokaciji zaslona uporabite aktivacijski ključ kamere, gugalnico za glasnost ali samo tapa. Poleg osnovnih tem oblikovanja lahko najdete tudi ton lupin za "Lunar" bralnik na spletu, kjer lahko preprosto prilagodite vizualno komponento: pisave, gama, animacija, preglednost in veliko drugih parametrov. Poleg tega pripomoček udobno in inteligentno razvrsti vse vaše datoteke na posebno "knjižno polico", kjer lahko izberete katero koli vrsto filtriranja: avtorja, datuma, imena itd. Na strani lahko nastavite tudi različne vrste obvestil: trenutna glava, število strani pred in za, odstotek vsebine, do indikatorja napolnjenosti baterije.
Treba je omeniti, da se dober bralec za Android Moon + odlično sinergira z zunanjimi slovarji iz ABBY, Fora in ColorDict, lahko pa tudi predvaja zvočne knjige v formatu epub3. Če želite razširiti zmogljivosti "Lunar" bralca, lahko kupite plačano različico izdelka, kjer ni oglaševanja, obstaja sinhronizacija z "oblaki" iz Google Drive in DropBox, kot tudi upravljanje bralnika z zunanjo slušalko.

AlReader

Ta pripomoček je lahko pionir v svojem poslovanju. Dober bralec za Android AlReader je eden najstarejših na tej platformi. Vmesnik programa je čim bolj preprost in brez kakršnih koli "vrtinčkov", ki jih zelo cenijo izkušeni uporabniki, ki so že neprijetni glede vseh vrst "zabavnih" školjk in dodatnih "čipov", kar vam preprečuje uživanje v vaši najljubši knjigi.
Utility se sooča z vsemi znanimi besedilnimi formati, zarazen "težkih" dokumentov PDF in datotek DjVu. Poleg tega lahko aplikacija dela z arhivatorji zip in rar, ki prav tako navdušujejo. Kljub vse domnevne preprostosti, so postavitve v bralcu številne. Uporabnik lahko prilagodi možnosti za obračanje strani, velikost pisave, gama, da izbere informacije o besedilu in zamik. Bralnik je na voljo za nastavitev kratkih in dolgih diaprojekcij, popravljanje dejanj na gumbih pripomočkov in nekatere poteze na zaslonu. Skupno lahko naštete devet območij za klike, ki jih lahko prilagodite v poljubnem vrstnem redu in v kateremkoli vrstnem redu.

Značilnosti programa

Poleg tega programska oprema odlično deluje z zasloni E-lnk (hi YotaPhone) z možnostjo nastavitve osvetlitve ozadja. Na voljo je funkcija za prilagajanje besedila jeziku, niz slovarjev in možnost dodajanja bližnjic do priljubljenih knjig na namizju. Posebej je treba opozoriti, da obstaja pretvorniška funkcija, tj. Uporabnik lahko pretvori na primer format doc rtf in obratno. Poleg tega obstaja možnost urejanja podatkov: vnesite nekaj popravkov v besedilo, dodajte opombe ali opombe k branju, itd. Za običajno literaturo to morda ni potrebno, toda pri branju znanstvenih del - je »čip« nepogrešljiv.

Cool Reader

Utility je z ljubeznijo uporabnikov pridobil zaradi svoje preprostosti in dobrega nabora funkcionalnosti. Videz bralca in oblikovanje posameznih elementov je lahko sramotno. Lahko pokličete celo vrsto nastavitev z enim pritiskom na tipko. Tam nastavimo pisavo, interval glajenja, teksturo ozadja, ogledalo indrugo spremstvo - na splošno je vse po vaši presoji. Orodje podpira priljubljene slovarje in TTS-motorje, kar pomeni, da lahko ljudje s tem programom poslušajo knjige.
Ena glavnih značilnosti programa Cool Reader je popolna podpora za format FB2 in zunanji nabor CSS protokolov. Zato nekateri problemi s tabelami, opombami in slogi načeloma ne bi smeli biti. Poleg tega je koristnost neposredno deluje z mastif "Litrov", kar pomeni, da lahko kupite knjigo, ki se imenuje, ne da bi zapustili blagajni.

eReader Prestigio

Ta recept je izjemno priljubljen ne samo v krogih lastnikov istih pripomočkov, ampak tudi med drugimi oboževalci platforme Android. Utility je prijazen in zelo udoben bralnik z bogatimi funkcijami. Ena od glavnih značilnosti bralca je popoln dostop do bogate spletne knjigarne. Na glavnem zaslonu boste videli tri razdelke: "Polica", "Knjižnica" in "Trgovina". Uporabnik bo z lahkoto postavil svoje knjižne police, kot mu je všeč: dodeli naslov, označil serijo, avtorja, oznake, itd. Obstajajo tudi brezplačne datoteke, vendar boste morali plačati za večino knjig. Povprečna cena ene izdaje se giblje znotraj 1 $, kar je za povprečnega Rusa povsem sprejemljivo. Knjižnica, kot je že omenjeno, je precej bogata in se razlikuje po tematski raznolikosti, pa tudi po jeziku. Obstajajo knjige v ruskem, beloruskem, angleškem, ukrajinskem, francoskem in številnih drugih jezikih.
Utility odlično deluje z vsemi besedilnimi formati, vključno s "težkim" PDF-jem, kar je za redne bralce dokaj redko. V meniju lahko prilagodite polja, vdolbine, pisave, drsenje, barvni razpon, izbor in drugo. Videz bralca navdušuje oči in ne povzroča nasprotnih občutkov - vse je lepo in slog primera.

Če povzamemo

Vsi zgoraj navedeni programi imajo podobno funkcionalnost in se razlikujejo le po videzu in slogu predstavitve materiala. Torej imajo nekateri programi nekatere prednosti, drugi pa, da bi razumeli, kaj točno potrebujete in katera programska oprema bo primerna za vas, boste morali poskusiti vsakega bralca. Ampak, če niste posebej spreten človek za vse vrste cvetja, dodatkov in drugih vizualnih pripomočkov, lahko izberete kateri koli izdelek s tega seznama, ki ste ga padli na prste. Vsi so dokazali svojo sposobnost in pravico, da so na vaši napravi Android.

Sorodne publikacije