Procesor AMD A8-4500M: opis, funkcije in pregledi

Procesorska naprava za nizkocenovne proračunske prenosne računalnike in odličen grafični pospeševalnik - AMD A8-4500M. Tehnične specifikacije, povratne informacije lastnikov in druge pomembne informacije o tem CPU bodo obravnavane v okviru tega gradiva.

Nični CPU

Netbooki in prenosni računalniki na ravni proračuna - to je glavni namen AMD A8-4500M. Značilnosti te procesorske rešitve vam ne omogočajo, da računate na karkoli drugega. Procesorski del je nizko zmogljiv in lahko reši le najpreprostejše naloge, ki vključujejo pregledovanje spletnih strani, delo v pisarniških aplikacijah in predvajanje večpredstavnostnih datotek. Ta seznam se lahko dopolni z osnovnimi igračami najmanj zahtevne strojne opreme. Ampak za rokovanje z grafiko, dekodiranje videa ali zagon najnovejših 3D iger na taki strojni opremi zagotovo ne bo delovalo.


Arhitektura čipov

Trinity je kodno ime mikroprocesorske arhitekture AMD A8 - 4500M. Značilnosti čipa kažejo na prisotnost štirih računalniških enot, ki so združene v dva sklopa. Vsak grozd je sestavljen iz dveh blokov celoštevilskega računanja in ene enote za obdelavo s plavajočo vejico. Slednja značilnost je na koncu pripeljala do tega, da je raven učinkovitosti v tej CPU zelo nizka in zelo nizka. Silikonski substrat v tej procesorski napravi je izdelan s tehnologijo 32nm To vodi do povečanja polprevodniškega kristala in povečuje odvajanje toplote v primerjavi s svežimi čipi tega razreda.


Frekvenca ure

AMD A8-4500m procesor podpira različico 3.0 Dynamic Turbo Core Changer. Zato lahko v načinu delovanja ta parameter, odvisno od temperature polprevodniškega kristala in stopnje kompleksnosti problema, ki ga je treba rešiti, poveča ali zmanjša. Najnižja nominalna vrednost urne frekvence je 19 GHz, večina - 28 GHz. Takšna sprememba tega parametra vam omogoča, da dosežete visoko stopnjo energetske učinkovitosti. Pri reševanju najenostavnejših nalog se frekvenca zmanjšuje in zmanjšuje porabo energije računalniškega sistema. Zaradi tega se tudi življenjska doba baterije poveča. Če se stopnja kompleksnosti izvršljive kode poveča, postane taktna frekvenca večja. To poveča porabo energije osebnega računalnika in skrajša življenjsko dobo baterije.

Cache. RAM

Ta model procesorske naprave je opremljen z dvema nivojema predpomnilnika. Skupna prostornina prvega je 192 KB, druga pa 4 MB. Odsotnost tretje ravni integriranega pomnilnika v polprevodniškem kristalu na koncu negativno vpliva na zmogljivost čipa. OCM krmilnik je vključen v sistemski logični sklop severnega mostu in lahko deluje le z pomnilniškimi moduli DDR3 z nazivno frekvenco 1600 MHz. Lahko tudiza namestitev in več hitrih plošč v takšnem računalniškem sistemu, vendar se bo njihova delovna frekvenca samodejno znižala na 16 MHz. Največja količina RAM-a, ki je lahko del tega računalniškega sistema, je 32 GB.


Poraba energije. Temperatura

Maksimalna toplotna vrednost paketa za AMD A8-4500M ustreza 35 vatom. Za polprevodniški čip s 4 jedri in integriranim grafičnim pospeševalnikom je to normalno. Drug dejavnik, ki prispeva k tako visoki porabi energije, je tehnološki proces. Največja dovoljena temperatura tega čipa je 100 0 C. V običajnem načinu, odvisno od kompleksnosti problema, ki ga je treba rešiti, je ta parameter lahko v območju od 40 0 ​​C (pri izvajanju najpreprostejših nalog) do 60 0 C (v tem primeru je najbolj zapleten) programsko kodo).

Vgrajena grafika

Obstaja tudi vgrajena grafična kartica AMD A8-4500M. APU z Radeon Graphics - to je ravno položaj tega procesorskega podjetja AMD. Model pospeševalnika je HD 7640G. V tem primeru je podprt sistemski RAM. Največja količina video pomnilnika lahko doseže 2 GB. Pozitivne vidike te CPE je mogoče pripisati precej visoki zmogljivosti integriranega video podsistema.

Zmogljivosti za overclocking

Minimalne izboljšave zmogljivosti so v AMD A8-4500M. Izključitev čipa je možna samo s frekvenco sistemskega vodila. Za izvedbo te operacije mora biti osebni računalnik opremljen s sodobno modifikacijo matične ploščein izboljšan hladilni sistem. Maksimalno povečanje zmogljivosti v tem primeru lahko doseže 5 odstotkov. To bo znatno povečalo porabo energije računalnika. Zato v tem primeru ni posebnega smisla v overclockingu.

Testi

Tipični rezultati v preskusih, tako kot za centralni procesor s proračunom, kažejo AMD A8-4500M. V testnem paketu dobi ta čip 2438 točk. Neposredna konkurenca Pentiuma 2020M s samo dvema jedera v tem primeru pridobi 2449 točk. To še enkrat dokazuje, da je procesorski del tega procesorja šibka povezava. Toda vgrajeni grafični sistem brez posebnega problema pri testiranju zmogljivosti Windows 7 obide celo Core i5 model 3230M. A8-4500M v tem testu pokliče 73 točk in 3230M-6, vendar zadnji trenutek ne nadomesti slabosti procesorske rešitve AMD in lahko učinkovito sodeluje pri enakih pogojih z najbolj proračunskimi čipi. In s CPU "Intel", in z AMD.

Reviews and Summary

Lastniki prenosnih računalnikov, ki temeljijo na modelu A8-4500M, poudarjajo naslednje prednosti:
  • Visoko zmogljiva vgrajena grafika.
  • Demokratična vrednost.
  • Sprejemljiv čas avtonomije.
  • Ni slaba avtonomija.
  • V tej procesorski rešitvi je naslednje:
  • Računalniški del z nizko zmogljivostjo.
  • Zastareli tehnološki proces vodi k dejstvu, da je energetska učinkovitost tega čipa nad dovoljeno ravnjo.
  • AMD A8-4500M deluje pri mobilnih računalniških sistemih z nizkimi zmogljivostmi. V vseh drugih primerih pa uporaba takihpolprevodniški procesor je popolnoma neupravičen. Za te namene je bolje uporabiti produktivnejše procesorske rešitve Intel.

    Sorodne publikacije