Uporaba funkcije trim (PHP)

Uporabljeno kodiranje znakov je pomembno. V vsakem kodiranju je koda znaka, njegova semantika za programerja in uporabnika.

Simbol za programerja je pomemben v kontekstu algoritma in v smislu tega, kaj bi bilo treba posredovati uporabniku. Oznaka znakov je tisto, kar označuje to razlikovanje.

Sintaksa in vsebina funkcije trima (PHP)

Običajno je beseda, besedna zveza in simbolična konstrukcija pomembna, vendar nimajo vedno ničelnih ničel ali simbolov. Nule na sprednji strani številke niso pomembne za številko in se uporabljajo samo za namene usklajevanja številskih podatkov. Ničelne vrednosti prvega znakovnega niza in po slednjem prav tako niso pomembne, prav tako tudi opustitve, zavihki, linijski prevodi in drugi »nenatisljivi simboli.


Funkcija trima v PHP-u ima tri možnosti: trim, ltrim in rtrim. Prvi odstrani nepomembne znake pred začetkom vrstice in od njenega konca. Drugi je le od začetka. Tretji - samo od konca.
Funkcija trima v PHP-ju ima dva parametra: prvi je niz, nad katerim se izvede dejanje, drugi je seznam znakov, ki jih želite izbrisati. Posebni znaki so kodirani in navadni so taki, kot so. Določite lahko obseg: "x11x22". Opozoriti je treba, da trije v PHP brez drugega parametra odstranijo nepomembne (nenatisljive) posebne znake, vključno s presledkom. Upoštevajte, da seznam izbrisanih znakov nima nič skupnega s presledki ali posebnimi znaki, če to ni določeno. V zadnjem primeru je prikazano, da izhodni niz „yy x20x18x yzx“ daje rezultat odin z znakom "x" znotraj črte.

Uporaba funkcije trima za linijsko obdelavo

Pri sodobni produktivnosti računalniške strojne opreme so vse nizovne funkcije na ravni enake, v vsakem primeru pa je pri obdelavi bistveno velikih količin informacij smiselno primerjati različne algoritme, ki uporabljajo različne nizovne funkcije nato izberite najboljšo možnost.


Običajno programator uporablja strpos in substr ali str_replace, da izvede pretvorbo niza in dobi želeni rezultat. Zakaj ne bi uporabili treh PHP? Ta funkcija programerja ne omejuje na uporabo na sintaktični način. Izjava if primerjalnika ali konstrukta stikala se uporablja za izbiro želene smeri v algoritmu, toda pogoj, ki je v njihovi lasti, se lahko dinamično spremeni s trimom. PHP ne omejuje razvijalca niti v prvem parametru niti v drugem, ne prepoveduje rezultata dela funkcije za dopolnitev kraja prejema.
Dober primer je uporaba konvencionalnih nizov za pretvorbo decimalnih števil v šestnajstiško. Če preprosto dodate vse šestnajstiške številke v prazno polje v naraščajočem vrstnem redu, boste dobili neposredno ujemanje decimalnih indeksov z njihovimi šestnajstiškimi vrednostmi. Pri obdelavi znakov tudi uporaba funkcije trim PHP ne postavlja nobenih omejitev. Pravilno izdelavo drugega parametra, lahko postopoma spremenite vsebino prvega parametra, ga uporabite kot pogoj za izbiro smeri algoritma.

Stack, rekurzija in PHP trim

Obdelava stack je obetavna. Obstaja zelo malo možnosti, da bo v razvoju algoritmov kdajkoli zapustila spekter najbolj iskanih idej. Raven rekurzivnosti funkcije, to je njena zmožnost, da se kliče brez omejitev, je merilo za kakovost funkcije.
Izvajanje trima v PHP-ju je v veliko pomoč pri uvajanju sodobnih idej. Ta funkcija deluje strogo vzdolž robov izhodne linije, omogoča obdelavo znakov in se lahko izvaja kot algoritem nadzora za procese višje ravni.

Sorodne publikacije