Dongfeng S30: opis, specifikacije, pregledi

V državah SND so v zadnjem času postali priljubljeni kitajski avtomobili. Vzamejo jih predvsem zaradi nizkih stroškov. Konec koncev, za majhno ceno lahko dobite precej dostojno limuzino z dobrim naborom možnosti. Ampak ali obstajajo dobri kitajski avtomobili? Misli so razdeljene. No, poglejmo bližje "kitajski" v primeru Dongfeng S30.

Opis

Torej, kaj je ta avto? Dongfeng S30 je kitajska limuzina s štirimi vrati, prvič predstavljena leta 2009. Začetek prodaje v Rusiji se je začel leta 2014. Sproščanje modela je še vedno v teku.

Videz

Oblika kitajskega avtomobila ni impresivna s prefinjenostjo. Vendar ne pozabite, da je to avto s proračunom. Spredaj je preprosta DXO optika z modernim odbijačem. Spodaj - okrogel antifog. Splošno sliko razvaja črna maska ​​hladilnika. Mimogrede, taka odločitev se ne izvaja samo v tovarni Dong-Feng. Stranska ogledala so barvno kodirana in imajo obračalni repetitor. Iz tovarne je avto že na litih diskih.


Na splošno je zasnova kitajske limuzine dolgočasna. Stroj se ne razlikuje hitro in dinamično. Torej, tisti, ki imajo oblikovanje pomemben avto, bodo morali izbrati drug avto.

Telo in korozija

Mnogi se sprašujejo, kako se sama barva in kovina hranita v našem kitajskem avtomobilu. Na žalost kakovost LKP ni najboljša. Lastnik povratne informacije pravi, da lahko leto po operaciji na sprednji strani telesa se pojavijo majhni čipi. Z letilahko se povečajo. Hkrati se pojavijo "krmila". Da bi preprečili gnitje telesa, je priporočljivo ravnati z dnom, loki in drugimi skritimi votlinami z antigravno ali katerokoli bitumensko sestavo. Samo tako lahko podaljšate življenjsko dobo. Kar se tiče same kovine, je presenetljivo debelejša kot na ruskih avtomobilih. Toda v primeru nesreče bo težko najti kateri koli del obloge. Takšnih odsekov ni. In nove dele je težko najti in so drage.

Mere, razdalja, masa

V skladu z evropsko klasifikacijo Dongfeng S30 spada v razred C. Da, skupna dolžina telesa je 453 metrov, širina - 174 višin - 147 metrov. Razdalja na standardnih kolesih je 15 centimetrov. To ni veliko, ampak zaradi kratkih vetrov, avto samozavestno čuti na ruskih cestah. Tara je 12 ton.

Salon

Kakšen je videz znotraj proračunske kitajske limuzine, bralec lahko vidi na fotografiji v našem članku. Na splošno se je izkazalo, da je model precej dober. Ampak še danes je že zastarel. Med nenavadnimi rešitvami je treba omeniti "plavajočo" centralno konzolo. Kot zaključna uporabljena plastika, stilizirana v črnem sijaju. Ne izgleda vulgarno.
Volan s tremi kraki. Toda kot je navedeno v povratnih informacijah, je volan zelo tanek. Instrumentna plošča je sestavljena iz treh ločenih vodnjakov. Vsak ima svoje kromirane robove. S sovoznikove strani - prostoren predal za rokavice. Na osrednji konzoli je na voljo preprost CD-sprejemnik in "twist" klimatskega sistema. Med pomanjkljivostmi je pomanjkanje deflektorjev za pihanjeza potnike zadaj. V tem primeru obstaja osrednji naslon za roke. Kakovost obdelovalnih materialov je povprečna. Plastika ni blaga, vendar nima značilnega vonja in ne hiti na hrbtni strani. Volan ima nastavitev višine in odhod (seveda je mehansko). Lahko tudi ročno nastavite in sedite. Voznikov naslanjač ima široko paleto vzdolžnih nastavitev. Vendar ni dovolj bočne in ledvene podpore - upoštevajte povratne informacije. Drugi lastniki pravijo, da obstajajo pritožbe glede gumbov, ki odpirajo okna, ki segajo nad naslon za roke voznikovih vrat. Z najmanjšim neprevidnim gibanjem lahko odprete eno ali drugo steklo.
Prtljažnik
Njegova prostornina je 487 litrov. To je zelo dober kazalnik za ta razred. Toda možnosti preoblikovanja kabine so omejene. Da, zadnja vrsta sedežev je v celoti. Ni smučarske koče.

Specifikacije Dongfeng S30

Brez izbire elektrarn. Pod pokrovom v "kitajski" je alternativni atmosferski štirivaljni motor. S prostornino 1556 kubičnih centimetrov proizvede 117 konjskih moči. Navor je 153 Nm pri štirih tisoč vrtljajih na minuto. V paru s to enoto je na voljo petstopenjska ročna škatla ali 4-pasovni hidrotransformator iz Aisina. V prvem primeru stroj pospeši do sto za 11 sekund, v drugem - za 125.
Kot je navedeno v pregledih, Dongfeng S30 ni prilagojen za športno vožnjo z avtomatom ali mehanikom. Ampak avto je ekonomičen. Na 100 kilometrih potiV mešanem ciklu porabi do sedem litrov (s prvim in z drugim prenosom). Največja hitrost je 180 kilometrov na uro.

O zanesljivosti

Mnogi se bojijo kupiti kitajske avtomobile zaradi svoje nezanesljivosti. Toda lastniki Dongfeng S30 imajo več sreče. Da, ta avto poganja motor A16, ki je v bistvu motor Nissan HR16DE.

Enak motor je bil nameščen na "Micro", "Tiida" in celo na "Nissani Kaskaya". Že dolgo se je izkazal kot zanesljiva in brezskrbna enota. Avtomatski menjalnik - japonska izdelana. Vendar je treba povedati, da prenaša prenos počasi. Mehanika je kitajska, vendar z njo ni velikih težav. Po 100 tisoč ljudi lahko pove o sebi pečate. Prav tako je potrebno pravočasno zamenjati olje za menjalnik.

Podvozje

Avto je bil razvit v povezavi s Francozi in je bil zgrajen na francoski platformi (na podlagi "Citroen ZX"). Torej, pred avtomobilom dobil klasično neodvisno obesek s stojali "McPherson". Zadnje vzmetenje je odvisno. Predstavlja ga torzijski nosilec. Ni treba posebej poudarjati, da se prednji vzvodi v tem avtomobilu razstavljajo in tihe bloke se spreminjajo ločeno. To znatno prihrani denar za nakup rezervnih delov za Dongfeng S30. Enako velja za kroglične ležaje. Ločijo se od vzvoda. Če ta ni deformiran, je možno zamenjati sebloke in kroglice. Zadnje vzmetenje je enostavno in zanesljivo. Za 100 tisoč kilometrov z njo ni težav. Do tega trenutka lahko amortizerji sami povedoin Hub ležaji.
Ker je ta avto obnaša na poti? Avto ima na cesto dobro, vendar ocene pravijo, da je limuzina slabo izvajajo povratne informacije in premalo ostrine kolo. Zanimivo je, da se uporabljajo prednje in zadnje kolutne zavore. Kot testno vožnjo, Dongfeng S30 odziva tudi na zavorni pedal. Prav tako je avtomobil opremljen s sistemom ABS, ki odpravlja odnašanja v primeru zaviranja v sili in izgube vlečne sile na cesti.

Stroški

V času v Rusiji prodaja vozil prenehala. Torej najti Dongfeng S30 le na sekundarnem trgu. Stroški sedan se začne pri 250.000 rubljev. Najnovejši model v sprejemljivem stanju je mogoče najti za 450 tisoč evrov. V osnovni konfiguraciji, je ta stroj opremljen z:
 • Električno servo krmiljenje.
 • električni pomik.
 • ogrevana ogledala.
 • zraka.
 • Nastavitev volanski drog.
 • Multimedijski sistem s štirimi zvočniki in zaslon na dotik s podporo za "Bluetooth".
 • parkirni senzorji spredaj in zadaj.
 • za imobilizacijo vozila.
 • sprednje meglenke.
 • električno nastavljivo stranska ogledala.
 • Vendar pa mnogi izvodi imajo usnje (oziroma, da je nadomestek za kožo). Povprečne kilometrine limuzine podpira je 40 tisoč kilometrov.

  povzema

  Tako smo ugotovili, kaj pomeni "Dong Feng". Model C30 je primer tega, kar bi moral biti proračun kitajski avto. Na kratkoNaročnik prejme ekonomičen avtomobil z dobro opremo in zanesljivim in zanesljivim motorjem. Toda prodaja tega modela je v Rusiji prenehala, novi prihodki pa niso pričakovani. Zato avtomobil ni tako priljubljen kot francoski ali ruski konkurenti (Renault-Logan, Lada Grant in drugi). Med negativnimi točkami je treba opozoriti na šibko izolacijo hrupa in šibek motor. Hkrati pa ne moremo pozabiti na stroške. Iskanje te cene je nekaj težjega. To bo bodisi "Logan", bodisi domača "Lada".

  Sorodne publikacije