Lucky Nastya: Kako postati milijonar za dve leti

V zadnjih nekaj letih je YouTube video postal ne le zabavna platforma, ampak tudi dober način za zaslužek. Uporabniki nalijejo svoje videoposnetke in uspešna integracija z oglaševanjem jim omogoča udobno življenje na prihodkih. Toda, kako obravnavati videoposnetke z otroki pogosteje kot vsebino? Poskusimo na primeru kanala "Lucky Nastya", da ugotovimo uporabnost ali škodo takega podjetja.

Zgodovina ustvarjanja

14. januarja 2016 se je na YouTubu pojavil nov kanal, imenovan Like Nastya. Junakinja valjev je bila dvoletna deklica, ki se je navdušeno ukvarjala z razpakiranjem daril in paketov. Občinstvo je šlo mimo - ti kanali so bili že polni in vsi so delali enako vsebino. Mati Nastya se je odločila iskati svoj "čip". Do takrat so starši prodajali svoje podjetje, prihodki iz kanala pa so bili njihova edina možnost zaslužiti. Preveč jih je vložilo v ta projekt.


Po vsem svetu

Anna Radzinskaya pripravi nov projekt - Lika Nastya bo obiskala najlepše otroške parke in znamenitosti na svetu. Nihče tega še ni storil in to bi lahko bilo zanimivo za male gledalce. Njen izračun je bil upravičen, saj je bilo do konca leta na kanalu že podpisanih 25 milijonov ljudi. Zdaj jim ni bilo treba vlagati svojega denarja v potovanje: oglas plačuje več kot vse stroške. Mala Nastya je postala idol za dojenčke. Rollerji z dekletom so bili povsod - so bili močno priporočeni in priporočljivo gledati po sprostitvi risank. Otroci so bili vnavdušeni s svetlimi slikami in postali zvesti mladostniki otroka.

Zaslužki

Ni dobro šteti dohodkov drugih ljudi, vendar so vsi zainteresirani za to vprašanje. Koliko lahko zaslužite na otroškem kanalu? Menijo, da imajo video oglasi določeno publiko - otroke. In da bi neodvisni nakupi otrok ne more. In zdaj se spomnite vseh otroških histerij v supermarketih in zmedenih staršev, ki so bili pripravljeni kupiti otroka vse, kar je potreboval. Otroka, ki je v rokah videla punčko, čokoladico, nahrbtnik ali čudovito obleko, si to takoj želi. In da zavrnejo ljubljenemu otroku ne more vsak starš!


Leta 2017 so strokovnjaki ocenili, da je s številom naročnikov v kanalu s 25 milijoni Laika Nastya staršem prinesla približno 58 milijonov rubljev. Do danes se ta številka lahko varno poveča 4-krat. Skoraj 10 milijonov naročnikov in skoraj 3 milijarde ogledov. Takšne vsote lahko ne le pretresejo preprostega laika, ampak tudi velikega poslovneža. Nekdo se ukvarja tvegano in ponoči ne spi za manj denarja, deklica pa se igra z očetom, oblečenim v medveda, in hkrati več kot 20 milijonov rubljev na mesec.

Reverse

Obstajajo starši, ki lahko otroku dajo tableto in se ukvarjajo s svojimi zadevami. Vsekakor jim ni mar, da je v tem trenutku otrok videti. Glavna stvar je, da je vsaj za nekaj časa pomiril in ne zmeden pod nogami. Vendar pa obstajajo starši, ki vzamejo obsesivne posnetke Laike Nastie. V valjih ne vidijo le oglaševanja, ampak tudi neposredno škodujejo razvoju svojega otroka.Nekateri ljudje začnejo zajebavati in zvijati besede, ponavljajoče se svoje najljubše. O vseh teh jeznih starših pišejo v komentarjih in v razpravi o kanalu. Prav tako jim ni jasno, kako lahko otroci uživajo v prodornem glasu za sliko samega Anne, ki je brez kakršnegakoli opažanja komentirala vsak korak svoje hčerke. Psihologi začenjajo vznemirjati: obstajajo primeri, ko otroke dobesedno izkoriščajo starši, da vzamejo videoposnetek. Gledalec ne vidi, kaj se dogaja na drugi strani monitorja. Če je streljanje valjev igralni lik, potem ni strahov. Če pa starši prisilijo otroke, da se smejejo kamero in lažna čustva, potem je to še en pogovor. Ali obstaja otroštvo pri otrocih, ki so v dveh letih začeli ustvarjati dva velika denarja? Ali imajo prihodnost? Kaj se zgodi, ko postanejo starejši in interes naročnikov izgine?

Sorodne publikacije