Kali Linux - namestitev na bliskovni pogon: navodila

Operacijski sistem Kali Linux (prej BackTrack 5) je vse bolj priljubljen. Razlog za to so številni razlogi, med katerimi je glavna skrb, glede na uradne vire, skrb za varnost računalniških sistemov, spletnih aplikacij in omrežij. Ta članek vam bo povedal, kako namestiti Kali Linux na bliskovni pogon. Posledično boste prejeli poln operacijski sistem, ki bo gostoval na vašem bliskovnem pogonu. Lahko ga vstavite v katerikoli računalnik in ga prenesete iz njega, s čimer hitro pridobite dostop ne le do datotek v operacijskem sistemu, temveč tudi do njegovih glavnih komponent.

Sistemske zahteve

Preden razpravljate o tem, kako namestiti Kali Linux na pomnilniški ključek USB, je vredno upoštevati sistemske zahteve. Seveda pa niso tako visoke, kot v kateri koli drugi distribuciji Linuxa, in so odlične za vsak računalnik, vendar pa se bomo o njih ukvarjali, ker se bomo ukvarjali s flash diski.

Zato morate za popolno namestitev sistema imeti:
 • 10 gigabajtov prostega prostora na disku;
 • 512 megabajtov računalniškega pomnilnika.
 • Tu je prvi kazalnik bolj zanimiv, saj je neposredno povezan z bliskovnim pogonom. Glede na to, da sistem zavzema 10 GB, je potrebno uporabiti bliskovni pogon 16 GB ali več, saj boste poleg samega sistema ustvarili, prenesli in kopirali datoteke. Ko pregledamo sistemske zahteve, pojdite na navodila za namestitev Kali Linuxabliskovni pogon

  Priprave

  Namestitev Kali Linuxa na pomnilniški ključek USB in namestitev katere koli druge distribucije OS se začne z vrsto pripravljalnih korakov. Zdaj bodo vsi popolnoma razstavljeni.

  1. korak: Prenesite sliko

  Najprej morate prenesti sliko ISO distribucije v računalnik. To morate storiti samo na uradni spletni strani razvijalcev, tako da boste dobili sto odstotkov uradne različice distribucije, brez nepotrebnih sprememb. Poleg tega lahko na spletni strani samostojno najdete različico OS, njeno hitrost prenosa in še veliko več. Pojdite na spletno mesto, kliknite gumb »Prenesi« in izberite distribucijo, ki vam ustreza.

  2. korak: Ustvarite zagonski flash pogon

  Čeprav bomo na pomnilniški pogon namestili "Kali Linux", moramo ustvariti njegovo zagonsko sliko na drugem bliskovnem pogonu. To je zelo preprosto. Poglejmo, kako ustvarim z Rufusom. Torej, prva stvar, ki jo morate storiti, je, da obiščete uradno stran programa in ga prenesete od tam. Po tem odprite in kliknite gumb diska v spodnjem desnem kotu okna. Izberite sliko ISO distribucije, ki je bila prenesena vnaprej, in kliknite »Odpri« v Raziskovalcu. V prvem seznamu izberite bliskovni pogon, na katerega bo posneta slika (ne zamenjajte z bliskovnim pogonom, na katerega se bo izvajala namestitev, to sta dva različna pogona). Ostala polja lahko ostanejo nespremenjena. Na koncu kliknite gumb "Start". Obdelal bo posnetek. Počakajte na dokončanje in nato na naslednji korak.

  3. korak: Prenesite računalnikiz bliskovnega pogona

  Torej, preidimo na zadnjo pripravljalno fazo. Računalnik moramo zagnati z bliskovnega pogona, ki ima podobo »Cali Linux«. To naredite prek BIOS-a.
 • Znova zaženite računalnik.
 • Ko ste zagnali, pritisnite gumb F9.
 • Na seznamu naprav izberite ime bliskovnega pogona.
 • Potem se računalnik zažene iz bliskovnega pogona in prikaže se glavni vmesnik namestitvenega programa.

  Namestitev Kali Linuxa

  Čas je, da gremo neposredno na navodila, kako namestiti Kali Linux na bliskovni pogon. Spodaj boste našli vse korake, ki jih morate izvesti za uspešno dokončanje naloge.

  Korak 1: Kako začeti

  V tej fazi namestitve celotnega sistema Kali Linux je pred vami seznam. Veliko stvari je treba opraviti, vendar nas zanima le namestitev, zato s puščičnimi tipkami na tipkovnici izberite ukaz Namesti in pritisnite gumb Enter. Izbira jezika Pred vami se bo pojavilo okno za izbiro jezika. Če želite rusko različico Kali Linuxa, potem ustrezno izberite ruski jezik s seznama. Upoštevajte, da se po izbiri prikaže okno, v katerem bo navedeno, da ima namestitveni program nepopoln prevod. Označite None (Brez), zavrnite vrnitev v okno za izbiro jezika in pritisnite Enter.
  Izbira regije Sedaj morate izbrati svojo regijo. To je potrebno za pravilno določitev časovnega pasu. Seznam bo prikazal tri možnosti:
 • Ruska federacija.
 • Ukrajina.
 • Drugo.
 • Če je vaša država na seznamu, izberitetočka "Drugo" in jo poiščite na seznamu. Določanje razporeditve tipkovnice Naslednji korak je definiranje razporeditve tipkovnice. Priporočljivo je, da izberete angleščino, da se izognete težavam pri izpolnjevanju vašega profila, kar bo še naprej. Prenos komponent Sedaj boste imeli okno, ki prikazuje postopek prenosa in namestitev dodatnih komponent. V nobenem primeru ga ne prekličite, ker lahko to povzroči kritično napako. Bodite potrpežljivi in ​​počakajte na konec.

  Korak 2: Ustvarite profil

  Po zaključku postopka prenosa in namestitve komponent se bo pred vami pojavilo okno za ustvarjanje profila. Prva stvar, ki jo boste morali vnesti, je ime računalnika. Izberite možnost sami in po vnosu kliknite gumb "Nadaljuj". Vnašanje imena domene Nato morate vnesti ime domene. Najverjetneje boste uporabili operacijski sistem za domačo uporabo, zato vnesite lokalno in kliknite "Naprej", če ne, potem vnesite želeno domeno. Vnos gesla Odpre se okno z geslom. To je zelo pomembna faza, ki je ne smete zamuditi. Ne pozabite, dlje ko je geslo, manj verjetno je, da bo prekinjeno. Če pa ste prepričani, da vaš računalnik ni ogrožen, lahko uporabite geslo, ki je sestavljeno iz enega znaka, na primer "0".

  Korak 3: Disk Markup

  Čas je, da poveste o najpomembnejši fazi namestitve "Kali Linux" na bliskovni pogon. Zdaj smooznačite disk. Možnost označevanja Torej, preden imate okno, v katerem morate izbrati možnost označevanja. Ker smo namestili operacijski sistem na bliskovni pogon, moramo izbrati "Manual". Mimogrede, na tej stopnji mora biti vstavljen bliskovni pogon, na katerega mora biti napisana distribucija. Izbira pogona Po izbiri morate določiti pogon, ki ga želite namestiti. Izbrati morate svoj trenutek. Določite ga lahko po imenu ali velikosti. Razdelek tabele Ker bo flash pogon vdrl v operacijski sistem, moramo na tej stopnji ustvariti novo tabelo particij, izberite element "Yes". Mimogrede, preklapljanje med različicami poteka s pritiskom na tipko TAB. Ustvarjanje korenske sekcije Sedaj boste imeli tabelo razdelkov, ker pa je bliskovni pogon čist, bo na voljo le ena particija, na kateri bo prost prostor. Izbrati morate isti "Prosti prostor" in pritisnite tipko Enter.
  V oknu izberite "Ustvari nov razdelek". Nato morate določiti velikost prostora na disku, ki ga boste podali pod korenskim delom. Naj vas spomnimo, da je vsaj 10 GB, če pa pomnilnik flash dovoljuje, je bolje vnesti 11-12 GB. Po vnosu kliknite "Nadaljuj". Nato morate izbrati vrsto particije in njeno lokacijo. Na začetku izberite vrsto - primarno in lokacijo. Sedaj imate zadnji del čarovnika. V njem morate izbrati datotečni sistem "Journal Ext4 datotečni sistem" in točko priklopa "/", ostalo pustite nedotaknjeno.Zato kliknite "Konfiguracija odseka je končana".
  Ustvarjanje odseka za ostranjevalni oddelek Poleg korenskega odseka morate ustvariti izmenjalno particijo ali, kot se imenuje, "izmenjalna particija". To storite tako:
 • Izberite razdelek »Prosti prostor«.
 • V oknu pritisnite Enter za "Ustvari nov razdelek".
 • V polju za vnos dodelite prostor na disku v oddelku, določite količino gigabajtov, ki ste jih namestili v računalnik. Ker bo OS na bliskovnem pogonu, kar pomeni, da bo uporabljen na različnih računalnikih, je bolje določiti od 4G do 8G.
 • Kliknite "Nadaljuj".
 • Izberite vrsto razdelka »Primarni«.
 • Izberite lokacijo "End".
 • V zadnjem oknu za ustvarjanje particije spremenite datotečni sistem v "razdelek particije".
 • Kliknite "Configuration Configuration Complete".
 • 4. korak: Dokončanje namestitve

  Po zaključku korakov izberite "Finish markup in shranite spremembe na disk." V naslednjem oknu izberite »Da« in v nadaljevanju se strinjate tudi s predlogi. Zato morate počakati, da se postopek namestitve dokonča in znova zaženete računalnik. Ta priročnik lahko uporabite tudi za namestitev BackTrack 5, ker če se spomnite, je to prejšnja različica "Cali Linux". Seveda pa lahko pride do razlik v nekaterih točkah, vendar je bistvo eno in isto. Mimogrede, namestitev Kali Linuxa na pomnilniški pogon preko VirtualBoxa je ista stvar.

  Sorodne publikacije