Zakaj ne bi prenesli aplikacij iz storitve Play Market: možni razlogi

Verjetno ni vredno reči, da je aplikacija Play Market (to je Google Play) na sistemih Android ena od komponent, ki je najbolj nagnjena k različnim napakam. Zelo pogosto težave povzroča dejstvo, da nameščanje programčkov ni mogoče. Zakaj ne prenesete aplikacij s trga Play? Seveda se zdi, da tudi razvijalci operacijskega sistema Android in Googlove storitve ne odgovarjajo na to vprašanje. Kljub temu pa je nekaj glavnih razlogov za dodelitev enakega lahko in na tej podlagi za reševanje nastalih težav.

Zakaj ne bi prenesli aplikacij iz Play Marketa: glavni razlogi

Na splošno se zdi, da je sama storitev za nekatere uporabnike malo nerazvita, čeprav samo pametni telefoni in tablice, ki jih je kupil, delujejo normalno in prvič. Težave se zaženejo šele kasneje, vključno s programi, ki niso naloženi na trg Play. Prenos lahko traja nekaj časa, potem pa se pojavi ustrezno sporočilo o vzroku napake. Včasih pa sporočilo določa samo kodo napake, vendar ni jasne razlage.

Strokovnjaki opozarjajo na nekaj ključnih točk, povezanih z dejstvom, da aplikacije niso bile prenesene s Play Market:
 • nezadostno shranjevanje na notranjem pogonu;
 • nepravilno nameščen datum in čas;
 • prelivanje predpomnilnika;
 • odsotnost ali nepravilnost nameščenih posodobitev Googlovih storitev, vključno s trgom Play;
 • težave z registriranimi računi.
 • O virusih, ki so zadnjivčasih se je razpadlo toliko, da nimajo časa za spremljanje, zdaj pa ne govori (čeprav njihov vpliv ni izključen). Osredotočimo se samo na težave, povezane s programčkom Play Store in z njim povezanih storitev, čeprav je včasih preprosto ponovno zagnati napravo, da bi odpravili zrušitve.

  Čiščenje prostora na notranjem pogonu

  Najpogostejša napaka se šteje za situacijo, ko nekatera izbrana aplikacija ne zapusti trga Play zaradi pomanjkanja prostora. Kljub dejstvu, da sama storitev navaja eno velikost datoteke, za katero se zdi, da ima dovolj prostora, in v resnici, monter "tehta" veliko več. Ko poskusite prenesti, storitev običajno izda ustrezno sporočilo, ki vas prosi, da odstranite nepotrebne aplete (čeprav ne vedno).

  Za takšno situacijo je zaključek očiten: nekatere redko uporabljene ali nepotrebne splošne aplikacije je treba odstraniti. To lahko storite v ustreznem razdelku v nastavitvah, ki izbere želeni programček in po vnosu njegovih parametrov pritisnete gumbe za brisanje podatkov in odstranitev. Enako velja za velike datoteke v obliki fotografij, video posnetkov ali glasbe. Če ima uporabnik nameščen optimizator ali čistilec, je postopek videti še enostavnejši.

  Napaka: ne prenesem aplikacij s trga Play. Datum in čas

  Pogosto se ugotavlja, da lahko nastavitve datuma in časa negativno vplivajo na učinkovitost Googlovih storitev. V tem primeru morate preveriti te možnosti.
  V nastavitvenem meniju izberite ustreznoČe nameščate trenutni datum in čas, je zaželeno omogočiti sinhronizacijo omrežja. Včasih pa sinhronizacija deluje nepravilno. V tem primeru je potrebno ročno določiti nastavitve in nastaviti pravilen časovni pas z onemogočenjem sinhronizacije.

  Predpomnilnik in začasne datoteke

  Še ena težava praktično vseh naprav Android je nered naprave zaradi velikega števila začasnih datotek in prenatrpanosti predpomnilnika.
  V tem primeru morate v razdelku aplikacije poiskati programček Play Market, prijaviti se v njegove nastavitve, zaustaviti program in klikniti gumb za čiščenje predpomnilnika. Včasih so lahko podobna dejanja potrebna tudi za druge Googlove storitve, kot tudi za upravljalnik zagona.

  Nameščanje in odstranjevanje posodobitev Googlovih storitev

  Pogosto je težava, da za aplet Play Store in druge storitve ni novih posodobitev (samodejne posodobitve so onemogočene). Zakaj ne prenesete aplikacij s trga Play? Samo zato, ker sama storitev ne deluje v smislu dostopa do glavnih funkcij.
  V takšnih primerih se morate prijaviti v aplikacijo Play Market, kliknite gumb v zgornjem levem kotu in iz menija izberite vrstico za nastavitev. Tukaj morate omogočiti samodejno posodabljanje (označite potrditveno polje). Prav tako lahko ročno preverite, ali so na voljo posodobitve. V ta namen uporabite meni »O telefonih«, ki izbere sistemsko particijo in preveri razpoložljivost posodobitev. Vse najdene je treba namestiti. Seveda se morate povezati z internetom.

  Toda tudi sami serviserji pogosto povzročajo napake. V njih je veliko hroščev, niso popolnoma nameščeni - nihče ne ve. Pozitiven učinek pa je mogoče doseči z njihovo odstranitvijo. Če želite to narediti, uporabite isti razdelek aplikacije in po vnosu v nastavitve kliknite gumb, da odstranite posodobitve. Če teh korakov ne odpravite, morate ponoviti postopek za druge Googlove storitve in programčke. Upoštevajte, da je treba v tem primeru samodejne posodobitve deaktivirati za nastavitve tržnice Play.

  Dejavnosti računa

  Nazadnje, včasih pomaga izbrisati osebne podatke, ki so bili uporabljeni za registracijo pri vzpostavljanju dostopa do Googlovih storitev.
  To lahko storite v razdelku Varnostno kopiranje in obnavljanje, ki izbere nastavitve ponastavitve za odstranitev osebnih podatkov, nato pa morate ponovno zagnati napravo in ponovno vnesti podatke.

  Ponovna namestitev programa

  Druga rešitev je, da prenesete programček Play Market iz interneta, kopirate namestitveni paket v napravo APK in ga znova namestite. Posebno pozornost je treba nameniti aktiviranju dovoljenja za namestitev aplikacij iz neznanih virov. Če se prenos in kopiranje izvede iz računalnika, morate aktivirati razhroščevanje USB. Verzija appleta mora imeti oznake, kot je Team Black Out ali No Update. Seveda je treba programček izbrati izključno za svojo različico Androida, ki jo najdete v razdelku "O telefonih".

  Obnavljanje tovarniške programske opreme

  Nazadnje je mogoče svetovati še eno rešitev problema. To je popolna obnovitev prvotne programske opreme, na primer po namestitvi po meri. Zakaj v tem primeru ne prenesete aplikacij s trga Play? Vse je preprosto! V sami vdelani programski opremi je različica glavnega apleta, ki ni delovala, ali pa je bila njegova zmogljivost prekinjena zaradi konfliktov med komponentami sistema. Lahko ga ponastavite, da ga popravite, vendar, da se ne zatekate k tej ekstremni metodi, je bolje, da napravo povežete z računalnikom z nameščenim nadzornim programom in z njim izvedete potrebne ukrepe (na primer, uporabite aplikacijo Xperia Companion za linijo pametnih telefonov Sony)

  Sorodne publikacije