Opis igralne konzole za Xbox 360

Igralna konzola Xbox 360 je edinstvena naprava, zasnovana predvsem za igre na srečo. Vendar pa je primeren tudi za uporabo kot nadzorna plošča za odprtje dostopa do multimedijskih izdelkov iste imenske konzole. Glede na dejstvo, da Xbox upravlja Microsoft, ni presenetljivo, da je igralna konzola (to je krmilnik) prosto povezana z računalniki z nameščenim operacijskim sistemom istega ustvarjalca.

Xbox 360 Game Package

Naprava je na voljo v relativno majhni kartonski škatli, katere srednji del je narejen iz prozorne plastike in ima obliko krmilnika. Tam se nahaja. To je zelo priročno, saj lahko brez razpakiranja izdelka takoj cenite njegov videz. No, v primeru škode, je bolje, da ga vrnete prodajalcu pod garancijo takoj v prvotni obliki. Škatla je izdelana v belo-zelenih tonih, informacije so minimalne. Za Xbox 360 je samo ime igralne konzole. V notranjosti, odvisno od izbranega modela, bo prisoten žični ali polnilnik. Zdaj je to praktično isto. Preprosto na modelih, prvotno usmerjenih na povezavo brez kablov, je mogoče odklopiti, v drugih - ne. Obstaja tudi navodilo, napisano v več jezikih. Načeloma v njem ni posebnih potreb, saj je vse tako intuitivno, vendar nekatere značilnosti naprave niso preveč očitne, zato je potrebno brati ta dokument. No, zadnji je jamstvo. Če izdelek nenadoma ne uspe, brez očitnega razloga, je vedno možnoizkoristite ta kupon in vrnite denar. Ali pa zamenjajte novega, novega krmilnika.


Gradnja

Naprava, tako kot večina drugih igralnih konzol, ima 2 igralne palice. Odgovorni so za upravljanje vseh 4. osi. Za izvedbo nekaterih dejanj je uporabljenih 10 ključev, drugo pa srebrno, ki se nahaja na sredini, in se uporablja tako za vklop /izklop moči konzole kot za izvajanje iger za Windows Live (če uporabljate povezavo z računalnikom). Prav tako ima žični in brezžični gamepad Xbox 360 štiri sprožilce in privzeto funkcijo izhodne vibracije. Še posebej je uporaben, saj uporabnika popolnoma potopi v svet zabave. Na primer, zanesljivo odraža učinek streljanja, krmilo med dirkami izbruhne in tako naprej. V igrah, kjer ni takih aktivnih elementov, vibracije pomagajo pritegniti pozornost igralca na določene dogodke. Oblika krmilnika je zelo primerna za odrasle in otroke. Vse kontrole je mogoče doseči brez veliko truda. Ne pozabite na oblikovanje. Sprva se morda zdi nekoliko nenavadno, vendar pa uporaba lokacije krmilne palice pomaga kontrolirati proces veliko bolje kot klasičen.


Pri nadzorovanju položaja tarče, na primer, včasih, zlasti v bitki, igralec ne sme vedno zavestno razbrati, kateri en ali drug element ustreza. In če se igralne palice nahajajo drugače, takoj postane jasno, za kaj je odgovoren vsak izmed njih. Posebej želim omeniti žice. Če neVzemite brezžični model, nato pa bo dolžina kabla skoraj 3 metre. Res je resno, zato ne potrebujete več sedenja pred zaslonom. Lahko prosto sedite na kavču in se igrate za užitek. Plastika krmilnika je groba. Ne toliko, da bi se res počutil in povzročal neugodje, ampak dovolj, da bi preprečil, da bi izdelek zdrsnil iz rok. Tudi teža je optimalno izbrana. Ne morete imenovati gamepad lahek, je precej težka. Po eni strani takšna masa ni dovolj za utrujene roke. Po drugi strani pa obstaja občutek, da nekaj ohranimo, kar je zelo pomembno za pravilno oblikovanje ekip.

Kontrola

Če predvajate igro Xbox 360 in računalnik v roke, potem so na desni strani štiri kontrolne tipke z oznakama A, B, X in Y. Tu je tudi ena od igralnih palic. Levo je križna kontrola. Malo bolj levo je še ena igralna palica. Vse kontrole so izdelane iz visoko kakovostnih materialov in so zelo udobne s prsti. V središču plošče naprave so še trije gumbi: Start, Back in čvrst ključ, ki je odgovoren za vklop moči konzole. Pod igralno konzolo so priključki, ki jih je mogoče priključiti na dodatno opremo. Na hrbtni strani so še štirje ključi.

Povezovanje igralne konzole z Xbox 360

Kot je bilo že omenjeno, lahko krmilnik komunicira z obema konzolama in stacionarnimi računalniki. S predponami in tako je vse jasno, obstajajo posebni konektorji, ki so zasnovani posebej za takšno prilagoditev. Mimogrede, kabel je vgrajensistem zaščite, tako da uporabnik ne more, po nesreči zadeti vrvi, obrniti konzolo. Povezovanje igralne konzole Xbox 360 s stacionarnim računalnikom je zelo preprosto prek standardnega priključka USB. Takoj po samem aktiviranju operacijskega sistema Windows boste našli potrebne gonilnike. To lahko storite prav med igro, zato ponovnega zagona ali izvajanja dodatnih dejanj ni potrebno.

Povzetek

Številni projekti v industriji zabave se bolje zaznavajo z nadzorniki, ne z miško in tipkovnico. Mimogrede, nekatere igre brez take naprave ali vsaj igralni emulator Xbox 360 sploh ne delujejo.

Sorodne publikacije