Kako izvedeti, kaj imam internetnega ponudnika: vse načine

Vprašanje, kateri ponudnik storitev ponuja storitve, se lahko pojavi v različnih primerih. Na primer, če oseba nekaj časa ni uporabila interneta ali izgubila dokumentov, v katerih je bilo mogoče videti vse podrobnosti računa. Tudi, da me razmisli o vprašanju, kako ugotoviti, kaj imam internetnega ponudnika, morda ostalo v stanovanju od prejšnjih lastnikov (ali najemnikov) kabla, itd. stanovanje ali hišo. V tem članku bomo to podrobneje opisali.


Kako naj vem, ali imam ponudnika internetnih storitev? Simple Ways

Poiščite dokumente, ki so bili objavljeni, ko ste se povezali z internetom. Predvsem gre za pogodbo o opravljanju storitev. Lahko določi, katera organizacija zagotavlja internet. Seveda tega dokumenta ne shranjujejo vsi naročniki. Čeprav je priporočljivo, da se pusti pri roki za prekinitev pogodbenih obveznosti. Oglejte si, kam gre kabel za internet. Verjetno ste pri vhodu v vašo hišo opazili majhne škatle, pritrjene na stene, ki vključujejo žice. Praviloma imajo logotip ponudnika podjetja ali ustrezno nalepko. Da bi razumeli dolžino kabla, je dovolj, da pazljivo pogledate, kam gre iz apartmaja. Ta metoda morda ne bo vedno učinkovita in vam bo omogočila, da ugotovite, kateri ponudnik je povezan z internetomstanovanje.

Drugi načini

Kako lahko ugotovim, kaj imam ponudnika internetnih storitev na druge načine?
 • Z uporabo znanih internetnih storitev za preverjanje hitrosti povezave lahko dobite tudi informacije o imenu ponudnika. Vse kar morate storiti je, da odprete eno od teh spletnih storitev in izvedete testiranje. V nekaj sekundah bo sistem prikazal statistiko o hitrosti vhodnega /izhodnega toka podatkov, pa tudi informacije o tem, kateri ponudnik zagotavlja storitve.
 • Druga metoda je povezana tudi z internetom. Obstaja veliko spletnih mest, ki vam omogočajo, da ugotovite ime ponudnika storitev z naslovom IP odjemalca. To je verjetno posledica dejstva, da ima vsak ponudnik svoj obseg naslovov. Zato se uporabniku pri povezovanju z internetom dodeli edinstven IP iz tega območja. Ko bo storitev prepoznana, bo obvestila ime ponudnika.
 • Če je treba ob koncu obračunskega obdobja dopolniti stanje, najpogosteje z odpiranjem brskalnika, lahko naletite na stran od ponudnika z informacijami o tem, da je treba na račun položiti denar. • Kako ugotoviti, ali lahko povežete dom z internetom določenega dobavitelja?

  Če imate vprašanja v zvezi z izbiro dobavitelja in vas zanima, kako ugotoviti, kateri internetni ponudnik je povezana, potem bodite pozorni na naslednja priporočila:
 • Bodite pozorni na oglase na vhodu. Pogosto lahko srečate informacijeznaki, da ima hiša možnost uporabe storitev podjetja.
 • Obiščite spletna mesta ponudnikov internetnih storitev. Številni ponudniki zagotavljajo spletno preverjanje možnosti za povezavo z internetom na določenem naslovu. Z vnosom naslova v posebnem obrazcu in pošiljanjem zahtevka lahko prejmete informacije o razpoložljivosti povezave v zameno.
 • Obrnite se na tehnično podporo (številke ponudnikov storitev so navedene na spletnih mestih ponudnikov) in jih prosite, da pojasnijo, ali je povezava na vaš naslov možna.
 • Zaključek

  V tem članku smo govorili o tem, kako ugotoviti, kaj imam ISP. Upamo, da vam bodo naši nasveti pomagali, da čim prej dobite informacije, ki jih potrebujete.

  Sorodne publikacije