Seznam emulatorjev igralne konzole

To je bil čas, ko so najstniki po vsem svetu nesebično igrali igralne konzole in sedeli za njimi ves svoj prosti čas. Z rastjo tehnologije in kakovosti grafike se je stara konzola umaknila računalnikom. Ampak kljub temu, tudi po več kot 20-30 let, se lahko spomnite preteklosti in spet potopite v svet Super Mario, Tetris in Tanks.

Sodobna realnost igralniške industrije

Seveda konzola v preteklosti ni padla. Danes obstajajo tako močne igralne konzole Xbox, Sony Playstation in drugi. Toda bistvo je, da jih nikomur ne more kupiti, saj se njihova vrednost spreminja v 1000 $.
Izhod je in se imenuje konzolni emulator. Da, obstaja alternativa fantastični grafiki in nori igri. Zahvaljujoč emulatorju se lahko s pomočjo računalnika in posebnega programa potopite v svet sodobnih igralnih konzol. Ampak vse je v redu.


Emulatorji 8-bitnih konstant

Za tiste, ki se želijo spomniti svojega otroštva in se igrajo v starih dobrih 8-bitnih igrah, obstaja emulator za retro konzole, tako imenovani NES. Poleg tega ni niti eden.
Treba je razmisliti o najboljših predstavnikih te kategorije. Ti vključujejo:
 • FCE Ultra. Morda najboljši 8-bitni konzolni emulator (Dendy). Veliko nastavitev, možnost uporabe goljufije (vključno s prilagoditvijo za ArtMoney), funkcije samodejnega shranjevanja in samodejnega nalaganja, podpora za omrežni način.
 • Nestopija. Še en odličen emulator. Velik izbor video načinov, podpora za shranjevanje in prenos funkcij, interakcijas pakiranimi igrami (delo z arhivi).
 • VirtuaNES. Glavna prednost tega emulatorja starih konzol je popolna interakcija z vsemi različicami 8-bitnih iger. Nekatere datoteke ROM so odprte samo v tem emulatorju.
 • Emulatorji 16-bitnih konzol

  Naslednja veja konzol je bila 16-bitna konzola, ki temelji na Sega MegaDrive. Pravzaprav so se 16-bitne igre razlikovale od svojih predhodnikov s tem, da so imele boljšo grafiko, zanimivejše ploskve in nekoliko zapleteno upravljanje.


  Med najbolj priljubljenimi emulatorji so:
 • Super Nintendo. Ta konzola za emulator ima zelo veliko funkcionalnost, vključno s podporo za celo šibke računalnike, veliko izbiro iger, možnost individualnega konfiguriranja upravljanja, hitro nalaganje in shranjevanje funkcij, elegantne nastavitve videa.
 • Gen32 - Genesis. Morda je ta emulator najboljši. Kljub dejstvu, da je njegova funkcionalnost le angleščina, jo je lahko razumeti. Vendar pa je opremljen z inovativno tehnologijo vizualizacije, ki vam omogoča, da shranite kakovost grafike tudi pri povečanju ločljivosti zaslona. No, standardni nabor možnosti - hitro shranjevanje in prenos, nastavitve upravljanja.
 • Emulatorji 32-bitnih konzol

  Z razvojem igralnih konzol 5. generacije že imajo 32/64-bitne korake, vsi parametri - grafika, zvok, močne igre, običajni omrežni načini. in možnost prenosa iger prek interneta. V skladu s tem so se povečale tudi cene za takšno konzolo.
  Tako so se pojavili 32-bitni emulatorji igralnih konzol. Glavna stvar, ki je potrebna od teh aplikacij, je ustvariti ozračje realizma, kot da se proces igre izvaja na konzoli. To je bilo doseženo, zato bodo obstoječi emulatorji zadovoljili ljubitelje konzolnih iger in grafike:
 • Gens32. Ta emulator ima številne nastavitve, ki vključujejo upodabljanje, optimizacijo video parametrov in podporo za hitre ukaze.
 • Kega Fusion. In ta ROM je tako dobro prilagojen računalniku, ki lahko shrani kakovost videa tudi na velikih zaslonih. Poleg tega ima podporo za goljufije, nameščanje lastnih vtičnikov in še veliko več.
 • Regen Posebnost tega emulatorja je, da je enostavno iti celo piratske različice iger. Seveda pa prihaja z zmogljivim naborom orodij, ki naredijo igro prijetno in enostavno. Prav tako podpira ta linux konzolo emulator, zaradi česar je vsestranski in koristno za vse platforme.
 • Emulatorji 64-bitnih platform

  Najnovejša generacija igralnih platform, ki podpirajo 64-bitne korake, se razlikuje od predhodnikov velike grafične komponente. Poleg tega se je obseg iger bistveno razširil, kar je praktično slabše od PC verzij, in celo nekateri parametri jih presegajo.
  Seveda obstaja vedno večja potreba in iskanje analogov za tako drage platforme. Najnovejši emulatorji 64-bitnih platform imajo izjemno funkcionalnost in priročno uporabnost:
 • Project64. To je najboljši emulator, ki podpira vse obstoječeizvirne igre. Vgrajena konfiguracijska funkcija in internetna povezava za igre na spletu. Številni hitri ukazi, priročno upravljanje in širok spekter video nastavitev.
 • 1964. To je veteranski emulator za 64-bitne platforme. Vendar pa ni slabša od sodobnejših modelov zanesljivosti. Edini minus - poznejši ROM-i se ne bodo zagnali v tem emulatorju. Vse ostalo ima visoke parametre. Poleg tega ima 1964 zelo majhne sistemske zahteve, zato se lahko uporablja tudi na šibkih osebnih računalnikih.
 • Mupen64Plus. Ta konzola za emulator je navzkrižna platforma in se enostavno prilagaja vsakemu OS. Poleg tega deluje pri visokih zmogljivostih, hkrati pa ohranja kakovost in zmogljivost igre. Najprej se zažene iz ukazne vrstice, vendar je možno tudi namestiti samostojno lupino.
 • Univerzalni emulatorji

  Pravzaprav je univerzalni emulator? To je aplikacija, ki podpira več vrst diskov naenkrat in omogoča zagon ROM-ov različnih generacij, kot sta Dendy, Sega, PS. Takšnih programov je malo, saj so pri izvajanju precej zapleteni. Lahko rečemo, da za danes deluje le en predstavnik te družine - RetroArch.
  Načelo njegovega delovanja je individualno delo z jedri, ki po zagonu ustvari potrebno konzolo za igre. Program podpira posodobitve, tako da se ne bi smele pojaviti težave z zagonom novih iger.

  Prenosni emulatorji

  Sodobne tehnologije so že dosegle takšno raven, da se lahko igranje v dobrih starih igrah in s pomočjoposebne naprave (kot so tablete). To je tako imenovana prenosna konzola. Emulatorji Dendy, Sega, Sony ali celo Nintendo64 podpirajo vse potrebne bite. Seveda, odvisno od proizvajalca ali kakovosti. Najbolj priljubljene naprave so Sony in Nintendo, saj je večina retro iger izdelala ta podjetja.

  Danes pa njihove dobre kolege izdelujejo druga, manj znana podjetja, čeprav z nekoliko omejeno funkcionalnostjo, vendar precej dostojno, kot za majhno prenosno napravo.

  Pregled prenosnih konzol

  Med številnimi izdanimi ročnimi konzolami je mogoče prepoznati več najbolj iskanih: 43. Ritmix RZX-50. Ta naprava je opremljena z 43-palčnim LCD zaslonom, ki ga lahko priključite na televizor. Podpira 816 in 32-bitne igre ter avtomatizacijske igre.
 • NVIDIA Shield. Ta konzola je verjetno najboljša možnost za nakup. Že edino ime NVIDIA pravi, da bo kakovost grafike tudi najstarejši emulatorji na neverjetni višini. Absolutno so podprti vsi obstoječi emulatorji (od 8 do 64 bitov). Poleg tega se ob priključitvi na televizor spremeni v pravo igralno konzolo - preprosto morate priključiti igralno konzolo.
 • Prenosni pare Smash Zero. Ta konzola je nova generacija, ki uporablja nadzor na dotik. Zmogljive funkcije, velik zaslon in sinhronizacija z vsemi obstoječimi emulatorji, vključno s PS3. Izbira je za prave poznavalce iger.
 • Sorodne publikacije