Datum in čas v MySQL: format datuma, sortiranje in lokalizacija

Naravna predstavitev časa je datum: leto, mesec, dan in čas: ure, minute sekunde. Nekatere aplikacije imajo dneve v tednu in delček sekunde, vendar so v vseh aplikacijah vedno potrebna orodja za obdelavo časovnih spremenljivk in njihovo predstavitev na naraven način.

Čas je označen s krajem v prostoru, kjer se dogodek, in točko, kjer se lahko uporablja. To je splošni postopek, ki določa potrebo po lokalizaciji in poročanju o časovnem pasu.

MySQL: Tipi podatkov za časovno beleženje

Formalno so vrste podatkov v sistemu za upravljanje podatkovne baze MySQL pet deskriptorjev (datum, čas, časovni žig in leto). Razvijalec pogosto raje univerzalno različico: char
 • - kadar obstaja objektivni razlog za uporabo njegove interpretacije funkcije MySQL date_format () ali za zagotovitev potrebnih pogojev za pravilno razvrščanje.  V tem primeru se oblikuje tabela možnosti za predstavitev datumov in v njej se vnesejo dve vrstici. Prva vrstica vsebuje podatke v naravnem formatu in v poljih za polnjenje ni polja "x_timestamp". Druga vrstica na vseh poljih uporablja funkcijo MySQL now (). Opozoriti je treba, da je navedeno polje v obeh primerih izpolnjeno.

  Oznaka časa in njena oblika

  Ta vrsta časovnega polja (časovni žig) in uporaba funkcije MySQL date_format () sta izjemno učinkovita za ustvarjanje časovnih žigov. To "nima nobene povezave" z nobenim algoritmom. Ne zahteva posebnega raziskovanja pri predstavitvi datuma ali časa. To je samo začasna oznaka - točka na liniji razvoja.


  Ta vrsta polja je poseljena, ko je linija ustvarjena. Ni vam treba paziti na to, ampak vedno in v vseh poizvedbah, na katere se lahko zanesete: MySQL date_format () datetime = čas, ko je bila linija ustvarjena. Seveda je pomembno, da je nikoli ne spreminjate. Vrstica je ustvarjena in čas izdelave je določen samo enkrat. Ne morete ga urejati. Ta odločitev ima številna področja uporabe:
 • protokol o dialogu z obiskovalcem;
 • Log Security Journal;
 • spremljanje ukrepov za zaposlene;
 • koledar dogodkov;
 • nabiralnik itd.
 • Čas je najprej vrsta dogodkov. Vse, kar je povezano z spletnim virom, ki išče popolnost, razvrščanje in refleksijo v resničnem življenju, je tako ali drugače povezano s pravilnim odrazom časa:
 • kot je, ni vidno uporabniku na voljo razvijalcu;
 • kot bi se moralo odražati v spletnem viru, uporabljenem v algoritmu, ki se upošteva v dokumentu itd. prostora, kjer bi ga bilo treba uporabiti ali odražati.

  Zdrav razum MySQL izberite date_format ()

  Zahteva za vzorčenje informacij je glavni izraz v jeziku SQL. Tako je povpraševanje, ki je zelo pomembno pri oblikovanju želenega vzorca čim hitreje pretvoriti njegovo vsebino v pravilno obliko, ne da bi obremenjevali algoritem z dodatnimi modeli.
  S tega vidika vam MySQl date_format () omogoča izvršitev katere koli vrednosti datuma in časa v obliki, v kateri je potrebnotakoj ob zahtevi. Tabela prikazuje dve vrstici in dve identični polji: "x_timestamp" in "x_datetime". Zahteva se nanaša na ti dve polji, vendar navaja njuna imena, ki prečkajo PHP, v datumski obliki MySQL neposredno.
  Niz oblikovanja je lahko katerikoli. Vsebina niza formata se posreduje rezultatu poizvedbe v obliki "kot je" z zamenjavo ključnih elementov oblike "% *", kjer simbol zvezdice pomeni simbol za obliko: leto, mesec, dan in ura.

  Oblika nacionalnega časa in razvrščanje

  Uporaba datuma v standardu MySQL je najboljša rešitev za uporabo funkcionalnosti jezika SQL. Ni težav z razvrščanjem, niti z izračuni, niti z oblikovanjem v slogu MySQL datum_format (). Toda ne vse države imajo delovni teden, ki se začne v nedeljo, se ne šteje vedno kot običajen prikaz časa v 12-urni obliki, v vseh jezikih pa je pojem "AM" in "PM". Obstaja veliko takšnih nacionalnih posebnosti, vendar velika večina leži zunaj funkcije jezika SQL.
  Vprašljivo je, da na splošno obstaja takšno narečje SQL, ki se lahko širi na račun nacionalne barve držav, ki presegajo meje izraza "lokalizacija". Pravzaprav ni presenetljivo, da "lokalizacija" v praksi pomeni večjo samodejno zamenjavo nekaterih besed (kombinacij) z drugimi, odvisno od jezika. Toda ne vedno nacionalni jezik določa vse, predvsem, to nikakor ni povezano s pravilnim prikazovanjem časa.

  Tipka za dogodek in podatkovni ključ

  Čas se nikoli ne vrne, zato je popoln ključ do katere koli vrstice, do katere koli tabele, do katere koli baze podatkov. Če je interval enak, se lahko pojavita dva dogodka hkratisledenje več kot časovne razlike med njihovim videzom. Na primer, dva uporabnika sta se prijavila na spletno mesto hkrati, vendar v različnih sekundah te minute.
  PHP ima zanimivo rešitev: obstaja objekt in je primerek objekta. Obstaja zamisel o statični spremenljivki:
 • zasebna statična $ iUniqueNo = -1; //"UU" je vedno edinstvena številka
 • //pri vsakem klicu te funkcije bo $ iUniqueNo drugačen in
 • //se nikoli ne bo ponovil v eni sekundi.
 • javna funkcija IncUniqueNo () {
 • če (self: $ iUniqueNo> 99)
 • self :: $ iUniqueNo = 0;
 • drugo
 • self :: $ iUniqueNo ++;
 • }
 • Ne preveč fantazira, združuje se v eno celoto: leto, mesec, dan, ura, minuta, sekunda in $ iUniqueNo. za zapisovanje in hkrati časovni žig za vsako uporabo. To je idealna rešitev v kontekstu tipa časa baze podatkov in funkcije MySQL date_format (), kar pomeni, da sta čas in ključ enkrat naenkrat.

  Sorodne publikacije