Senzor s senzorjem gibanja: tipi, načelo delovanja

Sodobni proizvajalci pripomočkov s področja LED opreme do sedaj ponujajo veliko novih izdelkov. Ena od njih je nočni senzor z zaznavalom gibanja, ki bo postal pravi odkritje za apartmaje ali podeželske hiše, kjer se pojavijo motnje v električni energiji ali pa živijo ljudje, ki sanjajo o širokem udobju. To je idealna enota za nočni sef (kar je pomembno!) Sprehodi na kvadratni meter hiše ali stanovanja. "Inteligentna" brezžična LED nočna luč ne razsvetljuje le tam, kjer je potrebna. Še vedno bo bistveno prihranil električno energijo, s čimer bo zagotovil prihranke družinskega proračuna za plačilo računov za komunalne storitve. Toda vse je v redu.

Vrste kagantov

Glede na oddajane valove so vse nočne sijalke s senzorji gibanja razdeljene v štiri skupine. Vsak ima svoje posebnosti in prednosti.

Infrardeče

Za industrijske prostore in stanovanjske stavbe je osvetlitev s senzorji gibanja, ki daje infrardečo svetlobo, odlična. Delo naprave temelji na prepoznavanju najnižjih temperaturnih sprememb v prostoru. Fotoaparat, ki je nameščen v senzorju, reagira na infrardečo svetlobo in temperaturne spremembe v okolju, ki se pojavi, ko se oseba približuje.


Senzor s senzorjem gibanja je preprosto idealen svetlobni instrument, saj se počuti zelo blizu približevanja ali razdalje objekta. V tem primeru osebi ni treba plesati ali skakati blizu stikala. Dovolj bomalo se vznemirja, tako nočno življenje prepozna "gostitelja" in se je pridružilo.

Mikrovalovna pečica

Za domačo ali ulično razsvetljavo se lahko uporablja tudi mikrovalovna naprava. Radijski valovi se prenašajo na sprejemnik - vklopi se nočna lučka. Val je prekinjen - ni svetlobe.

Ultrazvok

Ultrazvočni modeli nočnih svetilk se najpogosteje uporabljajo na ulici. Prekine zvočni signal - vključena je osvetlitev. Takšne žarnice se lahko uporabljajo v mestnem stanovanju, če pa so drugačne velikosti. Strokovnjaki svetujejo zamenjavo ultrazvočnih modelov cevi z običajnimi svetilkami.

Kombinirano

Ta varianta kagantov s senzorji gibanja je najbolj priljubljena in zahtevana s strani kupcev. Ker ima naprava precej široko vidno polje zaradi uporabe več tipov senzorjev, je njegovo delo vedno natančno in neprekinjeno. Na primer, nekateri modeli združujejo uporabo ultrazvočnih in infrardečih senzorjev. Naprava bo "videla", ki je bila temna na ulici, in sama osvetlila. Pri približevanju se oseba takoj odzove, ne da bi mu omogočila, da se spotakne v temo o kavču ali se dotakne kota stene s komolcem.

Vrste LED sijalk po vrsti energije

Obstajata samo dve možnosti: bodisi nočna luč iz omrežja, bodisi polnilne baterije. Kateri modeli so boljši in bolj praktični? Vodilni modeli so vključeni v omrežje in v celoti odvisni od njegove učinkovitosti. Pogosto takšno nočno življenjesvetilke priporočamo za domačo uporabo. Če pa želi lastnik stanovanja preiti na popolno varčevanje z električno energijo, je bolje dati prednost brezžični možnosti. Baterijski senzor ne bo odvisen od elektrike. To vrsto razsvetljave lahko izberete za vrt, za razsvetljavo na ulični gazebo, v bližini žara, po vrtnih poteh ali v garaži.
Ne samo navadne baterije, ampak tudi sončne celice ali fotocelice lahko služijo kot vir energije za to napravo. To je verjetno najuspešnejša možnost za tiste prostore, kjer ni možno povezati hangana s senzorjem gibanja iz omrežja. Edina pomanjkljivost takih naprav je potreba po nenehnem spremljanju njihove polne napolnjenosti.

Po vrsti namestitve

Metode namestitve dajejo še eno klasifikacijo semaforjev s senzorji gibanja. Za stanovanje ali podeželsko hišo lahko izberete naslednje modele:
 • Zgornji del (za stopnišča in stopnice).
 • Vgrajen.
 • Zgornje meje.
 • Konzola.
 • Stena (za fasade).
 • Samostojna vgradnja in priključitev

  Sodobne svetilke s senzorji gibanja - naprave so tako preproste in razumljive, da lahko prihranite ne le pri elektriki, temveč tudi pri plačilu strokovnjakov za namestitev. Kako namestiti in namestiti takšne modele svetilk neodvisno? Najprej se odločite, kje je smer senzorja. Poskusite upoštevati prostor, prostore v stanovanju in najpogostejše in najbolj običajne poti gibanja.doma.

  Druga točka je stalno delovanje naprave. Če ste izbrali akumulatorsko baterijo, je treba njegovo delo vedno zavarovati z namestitvijo rednega stikala iz omrežja. S tem se boste izognili težavam, kot so izgorevanje indikatorja v primeru skokov električnega toka. Poleg tega boste prepričani, da bo v hiši stalno svetloba.
  Tretji trenutek je tehničen. Tukaj je potrebno pravilno in brez žuranja povezati vse potrebne žice od noči do ustreznih kablov omrežja. Zaradi varnosti in udobja ne pozabite na prisotnost razdelilnega bloka in izolacije žic. Če ste na baterijah izbrali brezžično žarnico, lahko delo na tej stopnji preprosto preskočite. Zadnja faza je nastavitev in nastavitev senzorja. Le sprehodite se čez noč in preverite, kako se bo odzval na vaš videz blizu vas. Če se lučka vklopi, ko jo potrebujete, je svetilka nastavljena na pravilen način.

  Prednosti in glavne prednosti semaforjev z merilniki

 • Znatni prihranki električne energije, ki smo jih omenili že prej. Poleg tega so najbolj ekonomične LED svetilke brez omrežne povezave.
 • Priročen za potovanje, lahek in udoben svet. Najmanjša osvetlitev, ki jo daje naprava, bo dovolj za merjenje velikosti prostora in za vse, kar je pod njihovimi nogami in ovirami. V tem primeru svetloba ne bo motena ponoči, če se ne nameravate prebuditi,ampak samo vstal, da pijejo vodo ali stranišče.
 • Kot veste, se ponoči "za trenutek" zbudi, potem je zelo težko spet zaspati. Prvič, dolgo časa iščete v temnem stikalu. Drugič, svetloba na stimulira živčni sistem in vas popolnoma zbudi. LED žarnice s senzorji gibanja vam omogočajo, da ne izgubljate časa v iskanju stikala, temveč dajete tudi topel, udoben svet, ki se ne zbudi. Po nočnem sprehodu po hiši boste zaspali hitro in brez težav.
 • Sodobna oprema ima zelo eleganten in sodoben dizajn. Ne bo težko pobrati moškega za obliko sobe, ki jo imate. Poleg tega proizvajalci ponujajo veliko izbiro kagsets s senzorji gibanja in za otroške sobe. Lahko so zgoščeni in zadržani v slogu kot tudi v obliki risanih likov ali filmov. Takšen izvirnik, vendar daje mirno nevsiljivo svetlobo, bo nočni čas v vrtcu precej lep.
 • Številni modeli svetilk so dodatno opremljeni s posebnimi senzorji, ki merijo svetlobo v zaprtih prostorih. Ne bodo delovali v času dneva, ampak bodo prispevali k še večjemu prihranku v družinskem proračunu.
 • Sorodne publikacije