IMEI: kako sami zamenjati telefon

Če želite spremeniti IMEI v telefonu, boste v tem članku dobili popolne in pravilne informacije o tem, kaj je koda IMEI, za katero je potrebna in kako jo spremenite sami.

Kaj je IMEI

Morda ste že naleteli na ta koncept in potem veste, da se IMEI uporablja za identifikacijo vašega telefona. Vendar vse ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled. IMEI je okrajšava angleškega imena International Mobile Equipment Identity. Dešifrira se kot "mednarodni identifikator za mobilno opremo". Ta niz številk je edinstven za vsako telefonsko napravo. Ta številka se uporablja v telefonih, tablicah, kot tudi v nekaterih satelitskih telefonih. Poleg enostavne identifikacije se mai uporablja tudi za blokiranje naprav, ki dostopajo do mobilnega omrežja. Kraja pametnih telefonov je velika po vsem svetu in telefon IMEI je postal nujen varnostni ukrep.


Zakaj res potrebujete to kodo

Če je vaš mobilni telefon ukraden, ga lahko prijavite svojemu ponudniku storitev. Blokira dostop naprave do vašega omrežja. Po kodi lahko policija identificira ukradeno napravo, ker so manjkajoči telefoni zabeleženi v bazi podatkov. Lastnik se mora odzvati na svoj pripomoček in shraniti prednastavljeno kodo na varno mesto, če ne bo videl svojega telefona. ID nima nič skupnega s kartico SIM - ko je telefon ukraden tudi po ponastavitvi nastavitev in zamenjavi kartice IMEI SIMtelefon ostane isti. Ko kupite ročno izdelan telefon z ID-jem, je lahko prepoznati skrivnost naprave. Tudi z May lahko telefon zaklenete prek mobilnega operaterja. Poleg tega je v interesu preiskave do maja napravo mogoče dostaviti poslušalcu.


Kako preveriti

Obstaja standardni ukaz za preverjanje te kode. Večina telefonov prikaže IMEI pri tipkanju * # 06 #. To je precej običajno za redno preverjanje na ulici ali za samopreverjanje. Seveda obstajajo tudi drugi načini za učenje kode IMEI, da niso isti za različne proizvajalce. Na platformi iOS morate iti v Nastavitve, Osnovno, Telefon. V napravi Android pojdite na Nastavitve in Telefon. Ko gre za telefon Sony Ericsson, morate pritisniti desno, levo, levo in levo tipko na tipkovnici. Na napravah, kot je Blackberry ali novi Sony Ericsson, morate v meniju z nastavitvami najti razdelek »Stanje«.

Kako spremeniti IMEI v Android

Za začetek se morate prijaviti v inženirski meni. Je skrita, vendar jo najdete pri tipkanju posebnih ukazov za vsak model posebej. Po vstopu v meni je zaporedje dejanj naslednje: pojdite na razdelek Povezave - & gt; CDS Informacije, razširite zavihek Radio Information in kliknite na telefonsko linijo 1. Aktivno IMEI bo zapisano v prvo polje. Če ga želite zamenjati, napišite EGMR = 17 "Nov ID" in v oklepaju podajte zahtevano kodo. Na koncu morate potrditi dejanja, ki ste jih izvedli s klikom na SEND AT COMMAND in ponovno zagnati telefon.
Poleg tegaTako lahko IMEI zamenjate s posebno programsko opremo. Številne pripomočke, kot je Mobile Uncle, Xposed IMEI Changer, vam omogočajo, da spremenite IMEI brez težav. Za primer upoštevajte vrstni red dejanj v aplikaciji Xposed IMEI Changer. Ko ste zagnali, pojdite na zavihek "Moduli", pokažite na modul IMEI Changer in ponovno zaženite napravo. Nato ponovno odprite program, vnesite potrebne številke za novi ID in ponovno zaženite telefon. Pred uporabo opisanih metod je pomembno, da skrbno preverite, ali je ta metoda vašega telefona ustrezna.

Kako spremeniti IMEI na iPhoneu

Ni preprostega in varnega načina za spreminjanje IMEI kode na pripomočku Apple. Na žalost se te številke na srečo všijejo v čip in jih ni mogoče spreminjati s preprostimi manipulacijami. Seveda pa obstajajo tudi tehnike in metode hekerske uporabe. V glavnem jih uporabljajo zlonamerni ljudje za izvajanje ukradene opreme. IMEI lahko spremenite le z matično ploščo telefona. Toda potem bo popolnoma drugačna naprava, ki je bila shranjena od prejšnje le za primer.

Pozor!

Sprememba kode IMEI se nanaša na kategorijo kaznivih dejanj. To je treba poznati tistim, ki poskušajo izvesti ta postopek na telefonu nekoga drugega. Podrobne informacije so navedene v Kazenskem zakoniku Ruske federacije, členi 272-273. Prav tako je treba upoštevati, da lahko sprememba identifikatorja povzroči popolno okvaro telefona in v vsakem primeru razveljavi garancijo. Sama sprememba IMEI je zelo nevarno in nepredvidljivo dejanje. Ne zaženitekakršne koli manipulacije s telefonom, ne da bi bili prepričani o pozitivnem izidu.

Sorodne publikacije