Kje metati rld.dll v operacijskem sistemu Windows in druge načine za odpravo napake

Mnogi uporabniki poznajo situacijo, ko se po nalaganju igre ali aplikacije pojavi napaka, ko jo poskusite zagnati, povezano z manjkajočo dinamično knjižnico. Poleg tega so te knjižnice v različnih primerih različne. Ta članek bo razpravljal o napaki rld.dll. Razložili bomo, zakaj je ta datoteka potrebna za zagon programa, iz katerih razlogov pride do napake in kako jo odpraviti. Poleg tega bodo v članku ponujeni trije načini za njegovo odpravo.

Zakaj potrebujem DLL-je?

Najprej je vredno govoriti na splošno za dinamične knjižnice. Seveda jih večina uporabnikov pozna samo za razširitev DLL.
Zato je treba najprej razumeti, kako programi delujejo na splošno. Mnogi ljudje mislijo, da je za njihovo normalno delovanje potreben le dober prenos. To je deloma res, vendar brez takšnih knjižnic, tudi tak program ne bo začel. Dejstvo je, da so za pravilen prikaz vseh elementov programa potrebna orodja, ki delujejo z njimi. Ta orodja so naše knjižnice. Toda spodnja vrstica je, da so preneseni ločeno od samih programov in iger. Večina nameščenih v Windows od začetka - to so tiste, ki jih je razvilo samo podjetje, nekatere pa je treba naložiti.


Dober razvijalec programov in iger bo postavil potrebne komponente v namestitveno mapo igre, vendar to ni vedno tako. V takih primerih morate vse storiti sami.

"Laman Game" - vzrok napake?

Malo nižje bomo govorili o tem, kje lahko prenesemo in kje vrgati rld.dll, in do sedaj se pogovorimo o vzrokih za napako.
Najpogostejši razlog je prenos pretrganih iger ali aplikacij. Dejstvo je, da je knjižnica rld.dll neke vrste datoteka za preverjanje pristnosti igre, zbiralci RePack pa spreminjajo to datoteko, tako da lahko zaženete aplikacijo, ne da bi jo kupili. V takšnih primerih antivirusi včasih dojemajo to datoteko okuženi in jo zato postavijo v karanteno. Če ste prepričani, da zahtevana knjižnica ni 100% okužena z virusom, lahko vnesete nastavitve protivirusnega programa in ga dodate na seznam izjem. Po tem se bo aplikacija zagnala.


Včasih pa lahko datoteko dejansko poškoduje virus. V tem primeru bo igra ali program prav tako izdala napako, vendar je način, kako jo popraviti, popolnoma drugačen. Glavna stvar pred izvedbo navodil je, da preverite vaš računalnik za zlonamerne programe, in če jih najdete jih odstranite vse, drugače nikakor ne bo pomagalo.

Ponovna namestitev programa

Večina uporabnikov je slišala, da je za odpravo napake potrebno le vedeti, kje delno zavreči rld.dll, vendar je bolje poskusiti druge načine, kako to popraviti. Pomaga lahko na primer z običajno ponovno namestitvijo programa. Toda pred tem je bolje, da greste na torrent in preverite lastnosti, ne pa "pretepli" datoteko. Prav tako pred namestitvijo v vsakem primeru izklopite protivirusni program, tako da zahtevane komponente ne vrne v karanteno.

Paket z zahtevano datoteko

V primeru ponovne namestitveni pomagalo, potem hitenja vrgati rld.dll, kjer ni bilo potrebno. Bolje je, da gremo na zvest način - namestite paket Microsoft Visual C ++ 2013. Lahko se vprašate: "In zakaj namestiti ta paket, če sistem potrebuje popolnoma drugačno datoteko?". Dejstvo je, da je ta datoteka ravno v tem paketu. Zato ga namestite tako, da boste samodejno namestili sistem in program, ki je potreben za zagon knjižnice.

Datoteke ločeno od paketa

Če se ne želite ukvarjati z namestitvijo paketa, in želite vedeti samo, kje naj vrnete rld.dll, vam bomo o tem povedali zdaj. Ampak ne mudi, je najbolje, da najprej ugotovimo, kako deluje in kaj storiti ni potrebno. Deluje na naslednji način: sistem zahteva datoteko rld.dll, zato ni v sistemu, lahko jo prenesete iz interneta in ga postavite v želeni imenik. Po tem, v teoriji, bi bilo treba vse zaslužiti, vendar vedno obstaja "vendar". Dejstvo je, da je na internetu za prenos datotek, ki jih postavite v sistemski imenik, nevarno, mnogi proizvajalci virusov samo čakajo na to, širijo viruse pod imenom potrebnih knjižnic na internetu. Vendar te datoteke ne boste mogli prenesti, zato bodite previdni: poiščite spletno stran z dobro oceno, preberite komentarje, preden jo prenesete, in kar je najpomembnejše - po prenosu preverite datoteko s protivirusnim programom.
Torej bi lahko našli rld.dll, kaj naj potem storimo? Postaviti jo je treba v mapo "System32" v mapi Windows na sistemskem pogonu. Toda, če imate 64-bitni sistem, bo ta mapa"SysWOW64". Po premikanju bi moral problem z rld.dll izginiti.

Sorodne publikacije