OpenAL32.dll: Kje metati in sploh želite to narediti?

OpenAL32.dll je knjižnica z več platformami. Ona je odgovorna za prostorski zvok v igrah in programih. To ime boste najverjetneje videli, ko boste poskusili zagnati igro, vendar je v odgovoru morda prišlo do napake, da programa ni mogoče zagnati, ker ta DLL datoteka ni na voljo. V tem članku bomo govorili o tem, kaj storiti, če pride do napake in, tako rekoč, OpenAL32.dll, kam naj se vrne.

Metoda # 1. Če je datoteka zaklenjena z varnostnim sistemom

Zdaj bomo govorili o najpogostejšem vzroku te napake - blokiranju protivirusnega programa. V bistvu je včasih uporabnik lahko prevzel virus na internetu, integrira se v DLL datoteko, po kateri vsak antivirus meni, da je škodljiv in se preprosto ustavi. Seveda se zgodi, da antivirus sam prepozna datoteko kot zlonamerno in jo tako blokira, vendar je to izjemno redko. Zdaj bomo govorili o tem, kaj storiti v tem primeru. In tako se ne boste naučili OpenAL32.dll, kamor bi ga lahko zdaj vrgli, ker le to ni potrebno.


Najprej se prijavite v svoj protivirusni program in poiščite potrebne datoteke v zaklenjenih datotekah in jih ustrezno odblokirajte. Ko to storite, je treba igro zagnati, vendar pod pogojem, da datoteka ni bila okužena z virusom. Če se igra še vedno ne zažene, potem sta dva izhoda. Antivirus lahko onemogočite vsakič, ko zaženete program, vendar je to seveda nezaželeno. Drugi, bolj radikalen - poskusite zdraviti to datoteko. To lahko storite s katerim koliantivirus, celo avtocesta.


Vredno je reči, da včasih zdravljenje datoteke ne uspe. V tem primeru je edini način, da ga izbrišete. Toda po tem, boste morali znova namestiti gonilnik na zvok, tako da bo vse spet delovalo. To je bil prvi način, da popravimo napako, vendar ne zadnje. Kot lahko vidite, nismo potrebovali znanja o OpenAL32.dll (kje bi ga vrgli), ker samo ni potrebno.

Metoda št. 2. Obnovitev sistema

Drugi način je bolj radikalen, zato boste morali obnoviti svoj sistem. Da ne govorimo veliko, pojdimo naravnost do točke. Če želite obnoviti operacijski sistem, morate priti v "Lastnosti sistema". To storite tako, da se najprej prijavite v nadzorno ploščo in ga najdete v meniju Start. Ko se prijavite v nadzorno ploščo, poiščite vse elemente "Sistem". Na levi strani boste videli okno, na katerem boste morali najti postavko "Napredne nastavitve sistema". S klikom nanj se odpre okno »Sistemske lastnosti« - kar potrebujemo. Ampak morate iti na zavihek "Zaščita sistema". Na tej kartici kliknite gumb "Obnovi". Videli boste okno z vsemi obnovitvenimi točkami, po datumu, izberite čas, ko ni bilo težav z OpenAL32.dll in začnite obnovitev.
Kot je razvidno, z datoteko OpenAL32.dll (kam jo vrnemo) še nismo ugotovili. Zakaj je tako rečeno na koncu članka in zdaj uživajte v igri, naj se začne.

Metoda št. 3. Čiščenje registra

Včasih je problem z DLL posledica zrušitev v registru, zato ga je treba očistiti, zdaj paPovejte nam, kako to storiti. In tako, v tej metodi, vam tudi ni treba namestiti OpenAL32.dll, zakaj, recimo kasneje.
Pri tej metodi bomo uporabili program CCleaner. Prenesite ga in namestite. Po odprtju programa pojdite v razdelek "Register", kjer morate narediti tri korake. Kliknite gumb »Odpravljanje težav«, nato »Popravi« in v polje »Popravi to preverjeno«. Po tem poskusite zagnati igro, prenos se mora začeti. In zdaj je vredno povedati, zakaj OpenAL32.dll ni bilo treba vrniti kjerkoli. Dejstvo je, da je to vse priznanje vsiljivcev. Vse napake, povezane z DLL, ne zahtevajo namestitve. Te datoteke so del gonilnikov za njihovo namestitev v sistem, morate namestiti ustrezen gonilnik. V našem primeru je voznik na zvoku. Zato nikoli ni zastavil vprašanja, kako namestiti OpenAL32.dll na nič dobrega, da ne bo vodil.

Sorodne publikacije