Pixel art risarski program. Pixel Art Studio, pixel grafični urejevalnik

Zdelo se je, da je grafika pikslov že zdavnaj preživela. Obstaja veliko novih formatov (veliko bolj kakovostnih). Vendar se je izkazalo, da je grafika slikovnih pik še živa. Še vedno se uporablja v igrah, memih in različnih programih. Pixel grafika počasi postaja nova vrsta umetnosti, ki ima pravico živeti samo na internetu. Toda to ne pomeni, da je bolj specifično. Da bi uresničili svoje umetniške ambicije, morate najprej izbrati ustrezno programsko opremo. Obstaja velika možnost. "Pixel Art Studio" je brezplačen program za risanje slikovnih pik. To vam bo pomagalo izvajati najbolj drzne projekte. Preučili bomo vse njegove glavne možnosti, vendar bomo najprej razumeli, kaj pomeni izraz "pixel art".


Kaj je pixel art?

Ustvarjanje pixel-arthusa vključuje risanje kompleksnih grafičnih objektov iz preprostih figur. Celotna slika je sestavljena iz majhnih kvadratov (slikovnih pik), ki so ročno pobarvani in dajejo sliki želeno barvo, volumen in obliko. Prej je bilo to točno tako, kot so ikone ustvarjene za zagon aplikacij (bližnjic). Nekateri so ustvarjeni do danes. Pixel Art se trenutno uporablja na različnih področjih. Uporablja se v 2D igrah, preproste risanke, meme na internetu in v nekaterih programih. Kar je precej čudno. Vendar pa je vredno priznati, da je slikovna pika videti precej smešno.
Za delo v tem slogu se bo pojavil vsak grafični urejevalnik.Tudi razvpiti "Photoshop". Vendar je veliko lažje uporabljati specializirano aplikacijo, ki je posebej zasnovana za delo s to vrsto grafike. Takšen program je brezplačen izdelek, imenovan Pixel Art Studio. Obstajajo različice pod "Winds" in "Mac OS". Ustrezne različice lahko najdete v trgovini "Windsor" in v AppStore. Zdaj pa si poglejmo prednosti in slabosti programa.


Prednosti programske opreme

Torej je Pixel Art Studio programska oprema za risanje slikovnih pik za računalnike. Ima veliko prednosti.
 • Pripomoček je popolnoma brezplačen. Lahko ga prenesete in namestite.
 • Program ima najbolj preprost in intuitiven vmesnik (čeprav brez ruskega jezika). S tem bo razumel tudi začetnike.
 • Izdelek nima velikega števila orodij, kot so naprednejši uredniki. Ne izgubi se v orodjih in nastavitvah.
 • Program podpira delo s plastmi. Kot vsak kakovosten grafični urejevalnik.
 • Pripomoček deluje zelo hitro tudi na starih in šibkih strojih (čeprav je optimiziran za "Winds 10"). To je le redko.
 • Razumevanje načela dela osnovnih orodij ne bo prineslo nobenega dela. Večinoma so to preproste geometrijske oblike in linije.
 • Program za risanje slikovnih pik ima zelo bogato referenčno gradivo s kupom učnih ur. Tukaj je samo celotno besedilo v angleščini. Toda o tem ni nič strašnega. Prevajalec iz Googla bo hitro in natančno pojasnil, kaj je tam napisano.
 • Slabosti programa

  Kot v primeru običajne vloge ima Pixel Art Studio tudi vrsto pomanjkljivosti. Seveda so manj kot prednosti, vendar so.
 • Program vsebuje precej skromen nabor funkcij in orodij: nekaj vrstic, več številk, paleto barv, platno s piksli in več orodij za urejanje. To je vse.
 • Ta urejevalnik slikovnih pik ne omogoča ustvarjanja visoko kakovostne vsebine. Maksimalna kakovost slike je umetno omejena.
 • Ta program nima možnosti ustvariti animirane slikovne pike. In to je zelo pomembno za igre, karikature in meme. Grasshopperjev program - statične slike pikslov. Za več programske opreme ni mogoče. Ampak to je popolnoma brezplačno.
 • Zakaj ne bi uporabili Photoshop?

  Dejstvo je, da je grafični urejevalnik Adobe - zelo napreden izdelek. Da bi uspešno delali, morate dolgo časa študirati. In v primeru pikselskih artefaktov je to precej težko. Morali bomo pretresti goro literature o tem, kako narisati slikovno sliko v Photoshopu. Ta urednik je dober za tiste, ki so se nanj navadili. In začetniki bodo preprosto izgubljeni v številnih orodjih in funkcijah. Čeprav morate mu pokloniti: izdelek deluje popolnoma in lahko naredite skoraj vse. Tudi v "Photoshopu" obstajajo animacijske možnosti, ki so primerne za izdelavo risank iz umetniških del. Ne pozabiDejstvo, da je "Photoshop" plačan izdelek. In naročnina je zelo draga.

  Pozitivne povratne informacije o programu

  Vrnimo se na naš risalni program. Kaj pravijo ljudje o Pixel Art studiu? Omeniti je treba, da so bila mnenja razdeljena. Nekateri uporabniki trdijo, da je to zmogljivo in priročno orodje za ustvarjanje mojstrovin. Pohvalite se za preprosto uporabo in razpoložljivost vseh osnovnih orodij. Prav tako uporabniki uživajo v intuitivnem vmesniku in oblikovanju programa, ki se izvaja v minimalističnem slogu. Pripomoček se popolnoma prilega v standardni vmesnik sistema Windows Vista. Poleg tega uporabniki opazijo zelo visoko hitrost programske opreme. Pixel Art Studio deluje hitreje, bolj urejeni grafični urejevalniki. Kot je za lastnike starih osebnih računalnikov, pravijo, da se ta program obnaša odlično tudi na starih računalnikih. Na splošno je optimizacija programa odlična.

  Negativne povratne informacije o studiu Pixel Art

  Vse pozitivne ocene pustijo tisti, ki so se pravkar začeli potopiti v fascinantni svet računalniške grafike. Negativni komentarji so tisti, ki nimajo nič lažjega za risanje pixel art v Photoshopu. Ti spremljevalci trdijo, da je "Pixel Art Sutdiot" vreden dodatek za tiste, ki želijo črpati iz celic. Strokovnjaki trdijo, da v tem programu ni ničesar, za kar bi ga bilo vredno pohvaliti: slaba orodja, brez dodatne funkcije, ni načina za animacijo predmetov. Tudi mnogi opažajo koren napačnega mehanizma delajajca Ne glede na to, ta programski izdelek ni namenjen strokovnjakom, ampak novincem. Torej pregledi "strokovnjakov" ni mogoče zanemariti.

  Zaključek

  Torej povzemimo rezultate. Pixel Art Studio je odlična aplikacija za ustvarjanje pixel grafike za začetnike. Ima jasen in nevsiljiv uporabniški vmesnik in minimalen nabor orodij za ustvarjanje enostavnih slik. Hkrati pa ta izdelek ni primeren za strokovnjake, saj ne morejo zadovoljiti svojih potreb po funkcionalnosti. V vsakem primeru je risanje slikovnih pik v tem programu veliko lažje kot v zloglasnem "Photoshopu". Če potrebujete izdelek, da bi začeli, ni nič boljšega od Pixel Art Studio.

  Sorodne publikacije