"Privzeti prehod ni na voljo": kako popraviti?

Pogosto se veliko uporabnikov stacionarnih računalnikov in prenosnih računalnikov za povezavo z brezžičnimi omrežji Wi-Fi sooča z zelo neprijetnim problemom, ko sistem ne omogoča dostopa do interneta, ampak namesto tega pri diagnosticiranju poroča, da je prehod nameščen nad privzeto ni na voljo. Kako popraviti to situacijo? Najprej morate ugotoviti, kateri dejavniki so na splošno lahko povezani s tem neuspehom, a šele nato se odločite. Vendar pa obstaja več univerzalnih metod, ki lahko pomagajo v vsakem primeru.


Zakaj je prišlo do napake "Privzeti prehod ni na voljo"?

Torej, zakaj je problem z dostopom do brezžičnega omrežja na prenosnem računalniku ali namizju, medtem ko mobilni dostop do interneta? Medtem, na napravah, v katerih se izvajajo sistemi Windows, diagnostično orodje sporoči, da privzeti prehod ni na voljo.
Glavni razlogi so napačna namestitev napajalnih shem, ko ima adapter za izklop za varčevanje z energijo; nepravilno nameščeni, zastareli ali manjkajoči gonilniki za omrežne kartice, nepravilne nastavitve za omrežne protokole itd. Za vsakega od teh primerov obstaja dejanska rešitev, ki jo lahko uporabi vsak uporabnik. Ampak vse je v redu.

Vpliv programov tretjih oseb

Upoštevajte, da so zgoraj omenjeni programi vplivali le na glavne programePovzroči napako, ko privzeti prehod ni na voljo. Kako popraviti to stanje v sistemu Windows 7? Na začetku bodite pozorni na nekatere programe, ki aktivno uporabljajo internetno povezavo.


Običajno gre za nekatere posodobitve, protivirusno zaščito itd. V najpreprostejšem primeru morate poklicati privzetega upravitelja opravil in pregledati trenutno aktivne procese, ki uporabljajo omrežje na ustreznem zavihku. Morda bo njihovo dokončanje pomagalo rešiti to vprašanje.
Vsaj isti antivirus lahko izklopite za 5-10 minut in si oglejte rezultat. Še bolje je iti v razdelek Auto Backup in izklopiti vse, kar ni potrebno. V deseti različici sistema je ta razdelek v upravitelju opravil, vsi ostali ga lahko pokličejo z ukazom msconfig, ki se vnese v meni »Zaženi«.

Privzeti prehod ni na voljo. Kako popraviti (Windows 8710)? Vzpostavitev sheme napajanja

Vendar, kot kaže praksa, navadno vzrok napake niso komponente programske opreme, ki uporabljajo omrežje. Zelo pogosto diagnostika izda sporočilo, kot je "Privzeti prehod ni na voljo. Ni fiksno “in po njihovi predčasni ali prisilni prekinitvi. V tem primeru je vredno pozornost nameniti nameščeni napajalni shemi in njeni konfiguraciji (najpogosteje gre za prenosnike).
Če želite odpraviti težavo, uporabite meni PCM na ikoni baterije v sistemski vrstici, da greste v nastavitve in pojdete v nastavitve, ki so vtrenutno ni na voljo. Nato v razdelku Nastavitve brezžičnega adapterja za način varčevanja z energijo nastavite največjo vrednost zmogljivosti.
Po izvedbi teh dejanj v upravitelju naprav se pokliče prek nadzorne plošče, skrbniškega dela ali ukaza devmgmt.msc v ukazni vrstici Run, najde brezžični vmesnik in prek lastnosti odidete na močne zaznamke. Tukaj morate počistiti vrstico z dovoljenji, da jo onemogočite, da prihranite energijo. Ko končate s spreminjanjem nastavitev, jih morate shraniti in nato znova zagnati napravo.

Roll-out gonilnika

Druga metoda, ki vam omogoča, da rešite problem, da privzeti prehod ni na voljo, je v sistemih Windows z vrnitvijo gonilnika v omrežno kartico.
To naredite iz istega "Upravljalnika naprav", kjer je izbran želeni vmesnik, nato pa gre na zavihek Lastnosti in gonilnika. Dovolj je, da kliknete na gumb za povrnitev in počakate na dokončanje operacije. V nekaterih primerih je lahko gumb neaktiven, kar pomeni, da takega dejanja ni mogoče izvesti, zato boste morali preiti na naslednji korak.

Odstranitev in ponovna namestitev gonilnika

Ker povrnitev ni mogoča in posodobitev pogosto ne vpliva (sistem ali piše, da je najprimernejši gonilnik že nameščen ali poroča, da ustreznega gonilnika ni mogoče najti), ga morate samo odstraniti. Popolnoma obstoječi gonilnik ali napravaKliknite na gumb v njegovem razdelku.
Sledi ponovni zagon. Sistem lahko samodejno namesti gonilnike, vendar je najbolje, da najnovejši gonilnik prenesete s spletnega mesta proizvajalca omrežne opreme, ali pa ga ročno namestite ali pa v sistem prikaže lokacijo shranjenega namestitvenega programa (v upravitelju naprav bo strojna oprema označena z rumeno ali označena kot neznana naprava).
Še lažje je uporabiti specializirane programske pakete in vzorce gonilnikov, ki vsebujejo veliko podatkovno bazo gonilnikov in jih lahko posodabljajo tako, da prenesejo nove različice programske opreme s strani proizvajalcev strojne opreme, ne da bi skoraj vsakdo sodeloval.

Ročna nastavitev prehoda

Če zgornje metode ne pomagajo in sistem ponovno prikaže sporočilo, da privzeti prehod ni na voljo, lahko poskusite spremeniti nastavitve za omrežne protokole. Običajno je to različica IPv4, saj je šesta sprememba skoraj neizkoriščena.
Pri omrežnih povezavah izberemo lastnosti omrežja in gremo v lastnosti IP protokola četrte različice. Navadno se naslovi IP, maske podomrežja, prehoda in DNS nastavijo samodejno. Lahko pa tudi ročno prepišete naslov prehoda (tisti, ki je naveden na nalepki na zadnji strani usmerjevalnika), in če IP označuje zadnjo številko, ki jo je treba spremeniti od 1 do 40 ali 50. Če ti parametri ne delujejo, lahko v skrajnem primeru določite želeni in alternativni DNS v obliki brezplačnoGooglove storitve (kombinacije osmih in štirih). Nastavite lahko tudi Yandex naslov ali katero koli drugo brezplačno storitev, čeprav v večini primerov to ni potrebno (nastavitve Gateway in IP address so ročno vnesene).

Konfiguriranje FIPS

Nazadnje, privzeti prehod je morda nedostopen z vidika samega operacijskega sistema, tudi zaradi prekinitve povezave s storitvijo FIPS. Lahko ga aktivirate zelo preprosto.
Če želite to narediti, kliknite ikono omrežja, iz katere se pojavljajo težave, kliknite vrstico stanja in nato gumb za lastnosti. Naslednje so izbrane varnostne in napredne možnosti. Preprosto potrdite polje v vrstici za združljivost s FIPS.

Kratki rezultati

Tu so vse osnovne metode za odpravo takšnih neprijetnih situacij. Kot že razumete, se te napake večinoma pojavljajo na prenosnih računalnikih in ni vedno mogoče natančno ugotoviti, kaj je povzročilo napake. Zato bo treba uporabiti zgoraj opisane metode in ni obvezno, da to storite natančno po vrstnem redu, v katerem so bili predstavljeni. Nekdo lahko prilagodi nastavitve moči, nekdo bo moral delati z vozniki in nekdo bo lahko rešil problem z združljivostjo. V vsakem primeru bo pomagala vsaj ena od naslednjih tehnik. Nekateri uporabniki pa verjamejo, da je težava še vedno v nastavitvah usmerjevalnika. To ni tako, ker je prehod naslov usmerjevalnika. In če je pred vsem delalo, inpotem se je ustavil, je treba težavo iskati ne v njej, temveč v računalnikih in prenosnih računalnikih, ki se skušajo povezati v omrežje Wi-Fi.

Sorodne publikacije