IBasso DX50 player: pregled, specifikacije, značilnosti in ocene

DAC na platformi Android s pravimi gumbi - prva stvar, ki pride na misel z iBasso DX50. Plus, seveda, brezhibne specifikacije. Glasbeno srce naprave je 24-bitni DAC Wolfson WM8740, katerega proizvajalec si je pridobil velik ugled in nenehno dokazuje svoje zasluge. Vendar pa je kitajska strojna oprema praviloma opremljena s povsem nevsiljivim vmesnikom. Prisotnost operacijskega sistema Android pomeni, da je tokrat v redu. Toda to izvajanje ni povsem običajno. Na Kitajskem je bistveno obrezan in izdelan, kot govori. In vendar je vmesnik daleč od najslabšega.

iBasso DX50: prvi vtisi

Po namestitvi kartice SD, velikosti 64 GB, ki daleč doda skromnih 8 GB notranjega pomnilnika in se naprava zažene, se začne postopek skeniranja predstavnostnih datotek. Po nekaj minutah je igralec pripravljen. Majhen DX50 lahko enostavno ročaj velike slušalke Sennheiser HD600 tudi pri nizki ravni dobička. To pomeni, da bi obseg moral doseči nore višine, zlasti ker igralec nima omejitve, ki jo je uvedla Evropska unija. Zvok je zelo topel, bogat in bogat. Z eno besedo ima pravi Wolfsonov lik. Še posebej velja omeniti, da se predvajalnik napaja z izmenljivo baterijo. To je skupna baterija Samsung S3, čeprav je čudno, iBasso nikjer ne kaže na to.

Oblikovanje

Pri dimenzijah 100x64x17 mm se predvajalnik zdi preširok in debel. Naprava z ohišjem iz aluminija in plastikeTeža je £ 146. DX50 je videti precej nerodno, vendar so zadnji robovi rahlo zdrsnili in vse se radikalno spreminja. V roki se igralec počuti bolj zaokroženo, kot je v resnici. Oblika primera se zdi uspešna. V črnem, nejasnem videzu je nekaj posebnega, zaradi česar je izjemno privlačen. Nekaj ​​skoraj monolitnega. Naprave ne moremo imenovati lepa, vendar povzroča sočutje. No, gumbe lahko pritisnete, ko je predvajalnik v žepu, in prsti intuitivno najdejo pravi ključ vsakič, tudi ne morete zavreči. To ne pomeni, da gre za vsak podoben izdelek s Kitajske.

Dodatki

iBasso DX50 zajema par ščitnikov za zaslon, adapter z 35-mm vtičem na koaksialni vtičnici, polnilnik in podatkovni kabel za napravo.

Zaslon

Mali 24-palčni zaslon ima nizko ločljivost 320x240 slikovnih pik. Zaslon iBasso DX50 je dobro znan po igralcih na Kitajskem. Čeprav je treba dati prednost avdio, ne video, je še vedno škoda, da besedilo na zaslonu izgleda zelo majhna, in zaslon na dotik ne deluje vedno, ker je težko priti do želene točke zaradi svoje majhnosti. Če se odločite, kaj boste izbrali, Fiio X3 HiFiMan 603 ali iBasso DX50, morate upoštevati, da je zaslon na dotik samo v tem modelu, kot tudi preprosta in dostopna logika menija.

Vmesnik

Čeprav iBasso DX50 deluje na platformi Android, ga uporabnik težko ugani. Navigacija omogoča zaslon na dotik. Vmesnik je zelo preprost. Po ocenahuporabnikom, da ugotovijo, kako mešati vse pesmi, ne enega, traja minuto ali dve, vendar je eden najboljših obstoječih avdiofilmov v svojem cenovnem razredu.
Fizični gumbi se uporabljajo za nastavljanje glasnosti, predvajanje /pavzo in preskok. Omogočajo vam nadzor nad procesom učenja brez aktiviranja igralčevega zaslona. To prihrani življenjsko dobo baterije, ki se ne porabi za osvetlitev, samo da spremeni glasnost ali preskoči skladbo.

Življenjska doba baterije

Ker je baterija zamenljiva, lahko pravi ljubitelj glasbe vedno dobi rezervno, da lahko posluša glasbo neprekinjeno. Proizvajalec trdi, da baterija zagotavlja 14 ur delovanja in uporabnike, ki to potrdijo. Uporaba igralca čez dan zmanjša raven napolnjenosti na dve delitvi indikatorja, kar je povsem zadostno za normalno uporabo. Popolno polnjenje traja 3 ure iz omrežja ali dvakrat dlje kot reža Micro-USB.

Podprti formati

Skoraj vse. V skladu s specifikacijami lahko iBasso DX50 predvaja FLAC, APE, WAV, AAC, WMA, ALAC, OGG, AIFF, MP3 kot 24 bitov /192 kHz. To je skoraj vse. Treba je omeniti, da naprava podpira formate exFAT. To pomeni, da vam ni treba nadgraditi FAT32 in namestiti kartic do 2 TB. To je velika prednost, če se spomnite, da so imeli prvi MP3 predvajalniki 32 MB kartice. Vsaj DX50 ne zastari tako hitro, kot so.

Povezava

Naprava ima tri 35-mm konektorje, izhod za slušalke, linijski vhod in to niseveda, koaksialni izhod. To pomeni, da lahko DX50 uporabljate kot digitalni transport za vašo glasbo. Napolnjenost igralca je dovolj dobra za uporabo linearnega izhoda, vendar je boljši od nič. Druga značilnost DX50 je podpora USB OTG. To uporabniku omogoča, da preko adapterja poveže pomnilniški ključ micro-USB in posluša tudi glasbo. Lepo je vedeti, da taka možnost obstaja, vendar uporabniki niso prepričani v njeno praktičnost.

Glasnost

Prilagodi raven zvoka digitalno in ima 256 korakov. Nastavite lahko tudi nizek, srednji in visok dobiček. To je več kot dovolj. Na primer, tudi z nizko dobičkom, velike slušalke slišijo HD600 glasneje, kot si jih uporabnik upa poslušati.

Kakovost zvoka

Kot je bilo že omenjeno, je predvajalnik opremljen z WAFSON DAC. Zagotavlja toplo, gladko, trezno, bogato in rahlo koncentrirano v visoko pasu iBasso DX50. Fiio X3, na primer, ima tudi ta čip.
Nizke frekvence so enakomerne in razkošne. Ko gre za bas, iBasso DX50 deluje dobro, toda edina stvar, ki je neuspešna, je, da je agresiven. Glede na povratne informacije uporabnika, predvajalnik proizvaja najtoplejše in najbolj nežne nizke frekvence, ki so možne. V primerjavi s HM-603 zveni tanjši, lažji in mehkejši. DX50 preprosto ne želi biti grbinast. Tudi X3 ni tako vljuden. To je akustični ekvivalent ogrevane čokoladne ploščice. To je toplo, občutljivo, očarljivo, vendar včasih želite svež in trpka grenivka, ki ga DX50 ne more dati. Srednje frekvencebo zadovoljila ljubitelje vala. "Pesem umetnika" Nora Jones je tako glasna in žametna, da je njeno poslušanje užitek. Enako velja za kompozicijo Tracy Chapman "Rapid Machine" - glas je zelo lep, a akustične kitare, čeprav se sliši dobro, manjka energična, zvonjava glava. Imeti bi morali vsaj malo in ta majhnost ni dovolj.
Visoke frekvence so tople, mehke, neryzki in sladke. Vsekakor imajo točko, kjer se osredotočijo in ustvarijo akustični udarec. Vendar pa tudi pri sorazmerno dobrih slušalkah zvok ne postane tako oster, kot to zahtevajo nekatere skladbe. Velik plus je, da je nepotreben, slabo zgrajen ali pa se najvišja kakovost zvoka pojavi v najboljši luči. Krhkost, ki jo je mogoče zaznati na visokih frekvencah, je skrbno ukrojena. To pomeni, da ko uporabljate nekaj takega kot DBA-02 z zelo togimi in agresivnimi notranjimi slušalkami, so namigi za vljudnost zelo in zelo dobrodošli. Če poslušanje poteka z uporabo IE7, bo toplota postala depresivna. Tako je serija tehnično brezšivna, vendar zaradi svoje narave ni tako očitna. Po mnenju uporabnikov so slušalke W4 popolne v smislu, da so brez odtenkov. Naredijo skoraj vse, kar potrebujejo, in z DX50 se bo lastnik obogatil z vsem. Maksime so seveda obrezane, vendar je veliko lahkotnosti in dinamičnosti.

Izenačevalnik

Glede na povratne informacije uporabnika, izenačevalnik deluje tako, da ponastavi glasnost na vsa frekvenčna območja. To pomeni, da dejansko poveča raven določene frekvencezmanjšanje njenega upada. To pomeni, da izenačevalnik deluje samo na negativni strani. To je smiselno, saj postane zelo velika pasovna širina nemogoča. V nasprotnem primeru je to običajen izenačevalnik.

Tresenje

Glede na povratne informacije uporabnikov se ta učinek kaže v bolj občutljivih intracardnih slušalkah, vendar zveni zelo utišano. Zvok, ki spominja na kasetni snemalnik s sistemom Dolby. Vendar mnogi navajajo, da je ne morejo zaznati.

iBasso DX50: Pregled prednosti in slabosti

Predvajalnik glasbe ima zanimiv dizajn. Njegov uporabniški vmesnik je boljši od mnogih kitajskih modelov. Odlično pa je, da lahko podpira SD kartice do 2 TB. Vendar nobena od teh stvari ne določa njene vrednosti. Glavna stvar, na katero je treba paziti, je DAC. In uporabnik zares dobi visoko kakovosten izdelek z avdiofilskim zvokom, ki stane svoj denar. Če primerjate iBasso DX50 s 16GB iPod Touch, se izkaže, da med njimi ni konkurence. Za kupca avdio predvajalnika je resnično pomemben zvok, vse ostalo pa je le omaka. Predvajalnik glasbe je opremljen z zelo dostojnim DAC in ima veliko funkcionalnosti. Najpomembnejši je uporabniški vmesnik, tisti, ki uporabljajo avdiofilmske rešitve, pa bodo razumeli, kaj se pravi. Pogosto programska lupina ne dovoljuje reproduciranja tega, kar si želi uporabnik, in preprečuje, da bi karkoli naredil. Vmesnik DX50 je resnično zelo dober, z njim lahko delate brez veliko dela. Čeprav je sprostitev svojega modela na začetku prvain bilo je nekaj napak, odstranili so jih med nadaljnjimi posodobitvami. Če na primer iBasso DX50 ne vidi bliskovnega pogona, se prepričajte, da je nameščena najnovejša različica vdelane programske opreme. Toda glavna stvar je zvok. DX50 je lep in razkošen zvok. To je občutljivo in toplo ter ustreza vsem metaforam, povezanim s čokolado. IBasso DX50 uporablja najsvetlejše in najsvetlejše slušalke, ki jih je mogoče najti samo. Po mnenju uporabnikov so modeli q-JAYS, RE-0 ER4 RE-272 RE-400 in CK10 najboljši apartmaji, od katerih vsak ustvarja čudeže s predvajalnikom glasbe. Vsi so malo preveč lahki in ostri in zato potrebujejo toploto za mehčanje. In slušalke HD600 so v redu. Kljub temu se zdi, da je DX50 zadržan in nekoliko stoičen. Prizadeva si za gladko, počasno, razkošno glasbo, ki teče skozi čute, in ko prejme nekaj hitreje, se zdi, da njegova duša odhaja. Igralec seveda opravlja svoje delo, toda toplota in lepota zahtevata njegovo lastno. Omogoča vam, da dosežete vse, kar bi lahko kdaj slišali Nora Jones, Rebecca Pidjohn ali Diana Kroll.

Zaključek

Morda je problem povsem drugačen. Že več let Sony proizvaja iste "tople" DAC, ki nenehno pridobivajo visoke ocene za svoje potrošniške izdelke. Mnogi so bili navdušeni nad bogatim zvokom toplote, zelo prijaznim do nizkih bitov ali slabo poznanimi. Če bi bile številne priljubljene DBA-02 slušalke edini monitor z enim monitorjem, bi se to zgodilo. IBasso DX50 proizvaja najtemnejšo in najbolj razkošno toploto, s katero so uporabniki naleteli. VIma izmenljivo baterijo, podpira kartice do 2 TB in uporabniški vmesnik je bolj priročen kot drugi. Višina prostornine. To je predvajalnik glasbe, ki vas vabi z vašimi avdio posebnostmi. Tudi avdiofili, ki radi všeč svetlejši zvok, razumejo ljubitelje glasbe, ki so se zaljubili v izjemno bogat in globok zvok iBasso DX50. Cena modela je 240 dolarjev, kar ga glede na ceno na kakovost uvršča med najbolj donosne prevzeme.

Sorodne publikacije