Kako narediti trdi disk flash pogon: korak za korakom navodila, mojstri nasveti

Na žalost računalniški sistem pogosto naleti na težave, ki jih ni lahko rešiti. Nekdo mora prej ali slej znova namestiti operacijski sistem ali obnoviti računalnik. Dostop do sistema za pridobivanje ni vedno mogoč, če želite sistem povrniti ali namestiti novega. Zato strokovnjaki uporabljajo bliskovni pogon. Uporabite ga veliko bolj udobno kot prenašanje težkega trdega diska. Ampak za to se boste morali naučiti, kako narediti trdi disk s pogonom flash. Mnogi verjamejo, da je to težko. Toda če uporabite priročnik, bo vse veliko lažje. Da bi dobili vse, kar potrebujete, da dobite bliskovni pogon ali pomnilniško kartico.

Priprava

Pred izdelavo bliskovnega pogona s trdim diskom pripravite vse za ta postopek. Prvič, vredno je razmisliti o večdelni delitvi. Kot kaže praksa, bo treba zavreči, ker pogoni ne morejo obvladati drugih delov, ampak delujejo samo s prvim blokom.


Nato morate preveriti, ali Windows deluje z bliskovnim pogonom. Ko ste konfigurirali definicijo pogona kot ne odstranljivo napravo. Bliskovni pogon je skoraj vedno prikazan kot izmenljivi pogon, sistem pa bi moral "pomisliti" na nameščeni trdi disk. Preden naredite bliskovni pogon s trdim diskom, morate razumeti, da lahko nekaj narobe pokvari napravo. Če nastavitev ni pravilna, pogon ne more spremeniti možnosti povezave. Strokovnjaki predlagajo uporaboposebnega voznika.

Prva faza

Ali lahko izdelam bliskovni pogon s trdim diskom? Če želite to storiti preprosto, je pomembno, da sledite le navodilom. Po priključitvi bliskovnega pogona boste morali določiti njegovo vrsto. To lahko storite na dva načina: z uporabo dveh ukazov ali posebnega menija.


V ta namen odprite upravljalnik upravljanja pogona. Z uporabo kombinacije Win + R lahko zaženete iz menija Run. Iskalni niz mora zapisati ukaz diskmgmt.msc. Prikazani bodo podatki o pogonu.
Uporabite lahko tudi diskpart. V novem oknu morate vnesti naslednji ukaz - seznam glasnosti. Če želite določiti seznam bliskovnega pogona, samo poglejte količino pogona. Ogledate si lahko tudi vrsto lastnosti medija. Pojdite na kartico Volumes.

Druga faza

Kako narediti bliskovni pogon s trdim diskom? Ko določite vrsto pogona, boste morali spremeniti povezavo ali nadaljevati delo z njim. Če pa je trenutni pogon definiran kot odstranljiva naprava, morate namestiti filter gonilnika. Za to lahko uporabite pripomoček Hitachi Microdrive. Zahvaljujoč temu ne morete "fizično" spremeniti lastnosti bliskovnega pogona in "zavajati" sistema z izdajo pogona za trdi disk. Naprej lahko izdelate bliskovni pogon s trdim diskom. Sistem bo razdelil arhiv na več blokov, ki bodo morali delovati sočasno. Dovolj bo namestila potrebno programsko opremo.

Tretja faza

Nato boste morali najti številko prevoznika. Pojdite v "Moj računalnik", poiščite priključeni bliskovni pogon in kliknite PCM. Izbirapostavko "Lastnosti", pojdite na "Vedomosti" in v "Lastnosti" izberite "Pot do primerka naprave". Spodaj je številka naprave. V tej vrstici morate znake kopirati po drugi poševnici. Za program Hitachi Microdrive so potrebni podatki. Nato boste morali vedeti sistemski bit, da boste razumeli konfiguracijo pogona.
Če želite to narediti, pojdite na "Moj računalnik", kliknite na PCM v prostem območju in izberite "Lastnosti". V novem pogovornem oknu boste našli tudi informacije o sistemu in njegovi velikosti bitov. Nato lahko prilagodite program.

Konfigurirajte Hitachi Microdrive

Če vaš računalnik deluje 64-bitno, boste morali iti v mapo programa. V njej poiščite dokument cfadisk, poiščite poglavje cfadisk_device in cfadisk_device.NTamd64. Po poševnici morate vstaviti številko kopirane opreme. Če računalnik izvaja 32 bitov, morate uporabiti glavo cfadisk_device. Poiščite vrstico DISK & VEN_ & PROD_USB_DISK_2.0 & REV_P in vstavite številko operaterja.

Četrta faza

Zadnji korak je zamenjava voznikov. Če imate nameščen 64-bitni OS, morate nastaviti še eno možnost. Za pravilno delovanje in namestitev gonilnikov bo treba onemogočiti preverjanje digitalnega podpisa, sicer bo sistem sumil na goljufijo. Poleg tega se lahko sam posodobi, kar je seveda nezaželeno za ta proces.
Zdaj lahko zaženete namestitev. Odprite zavihek "Driver" in izberite "Driver download". Tu morate podati pot do mape z gonilnikistoritve. Sistem zazna, da je digitalni podpis onemogočen, in vas pozove, da znova zaženete računalnik. Že po ponovnem zagonu bo bliskovni pogon deloval kot ne odstranljiv pogon.

Delo s trdim diskom

Prav tako lahko poskusite ugotoviti, kako s trdega diska narediti zagonski pogon. Dovolj je, da konfigurirate trdi disk za delo z OS. Preko "Control Panel" morate iti na "Administration", "Computer Management". V levem stolpcu najdemo Disk Management. Tabela na desni bo prikazala vse informacije o odsekih trdega diska. Sedaj morate formatirati trdi disk in izbrisati vse particije. Po tem morate razdeliti disk na particije in ustvariti novega. Dovolj bo dodeljen aktivnemu in tam zapisal operacijski sistem.

Alternativa

Razmišljanje o tem, kako narediti bliskovni pogon na zunanjem trdem disku, uporabnika pripelje tudi do pripomočka Lexar Bootlt. O njih se ne govori, čeprav je zelo preprosta in učinkovita za to nalogo. Pripomoček je brezplačen in pomaga pri obnovi bliskovnega pogona v fiksni napravi. Mimogrede, zahvaljujoč istemu programu, lahko vrnete pogon izmenljivega tipa. Programska oprema je zasnovana za napravo Lexar, vendar zlahka obvladuje druge pogone. Prav tako deluje z operacijskim sistemom Windows, začenši z XP.
Vendar pa obstajajo nekatere odtenke, povezane s tem programom. Pomožna programska oprema deluje z napravami z blagovno znamko, včasih pa se zruši z drugimi pogoni. Lahko povzroči napako v povezavi prek vmesnika USB 3.0. Pomembno je vedeti, da se po utripanju katere koli naprave izgubi garancija.

Ko namestite Lexar Bootlt, morate program zagnati kot skrbnik, na seznamu izberite flush in kliknite na ukaz Flip Removable Bit. Nato morate shraniti spremembo in znova zagnati računalnik.

Delo s prenosnim računalnikom

Ali lahko trdi disk prenosnega računalnika postane bliskovni pogon? Kot kaže praksa, prenosniki niso večni, zato veliko uporabnikov preprosto vrne napravo ali preprosto proda. Lahko pa ga izkoristite tako, da trdi disk zavrtite v pogon. Običajno je dovolj, da kupite posebno škatlo, kamor želite postaviti železnico. Ta možnost je primerna za trde diske, ki so bili nameščeni v starejšem modelu. Na primer, lahko uporabite trdi disk velikosti od 4 do 100 GB. Večje naprave morda ne bodo delovale zaradi precej počasnega vmesnika USB. Takšno boksanje stane približno 10-20 dolarjev. Vključeni z njim je potreben kabel za priključitev diska na računalnik. Za vgradnjo trdega diska so vijaki, ki varno pritrdijo trdi disk v ohišju.

Nasveti strokovnjakov

Trdi disk in bliskovni pogon ni lahka. Paziti je treba, da se pogon ne pokvari. Prav tako je treba upoštevati navodila za namestitev gonilnikov in skrbno uporabljati ukaze. Strokovnjaki svetujejo, da se nemudoma ukvarjajo s tem, kako odstraniti voznika programa. V našem primeru gre za Hitachi Microdrive. To storite tako, da odprete lastnosti trdega diska in izberete posodobitev gonilnika. Ta postopek bo samodejno znebil namestitve drugih proizvajalcev in prenesel izvorni gonilnik. Spreminjanje nastavitev bliskovnega pogona povzroči, da uporabnik nima garancije,zato je najbolje, da ne eksperimentirate z novo kupljeno napravo. Poleg tega, če naredite napako v nastavitvah, se lahko znebite pogona.

Sorodne publikacije