Honda Gold Wing - luksuzni "jedec razdalj"

Honda Gold Wing je motorno kolo, ki velja za eno izmed najuspešnejših izdelkov Honda. Prvo zlato krilo se je pojavilo leta 1974, od takrat pa se je koncept klasike v tistem času motocikla precej spremenil. Ta razkošni "jedec razdalj" je skozi leta našel celo vojsko oboževalcev po vsem svetu in zasluženo ima status kulta v okolju motoristov.

Modelski prvenec

Novo motorno kolo Honda Gold Wing je družba predstavila v drugi polovici leta 2017. Japonci so ustvarili popolnoma novo zlato krilo GL1800 naslednje generacije - prvo radikalno posodobitev obračalnika za 17 let. Na splošno se je novost pojavila v avtomobilskem salonu v Tokiu in po določenem času je nastopil v Evropi - platforma za predstavitev je bila razstava v Milanu EICMA. Ni skrivnost, da so v zadnjem času inženirji v Hondi prišli do previdnega pristopa k ponovni izgradnji svojega vodilnega vozila, ki naj bi ga vodilo načelo: "bolje je biti dober sovražnik" in se boji, da bi po nesreči storil slabše od tega kultnega kolesa. Toda naslednja generacija je videla svetlobo, kaj so nam storili Japonci?


Zunanje spremembe

V motornem kolesu je veliko sprememb ali, pravilneje, skoraj vseh. Strukturni elementi in sistemi motornega kolesa so doživeli precejšnjo prilagoditev: Honda Gold Wing se je nekoliko zmanjšala po velikosti in teži, poleg tega pa se je nekoliko spremenila in zunaj: nekdanji videz, ki je prej prevladoval v obliki "pihanih" oblik in zaobljenih obrazov, je postalda bi bili bolj agresivni, dodali zlomljene črte, ploske površine sekajo pri bolj radikalnih kotih. Vetrobransko steklo precej pomembnih dimenzij na prejšnjem modelu je postalo opazno bolj kompaktno, poleg tega pa je sedaj na voljo tudi elektronski nadzor višine. Upoštevajoč sodobne trende v avtomobilski industriji, ima celotna tehnologija osvetlitve na novem modelu LED, vključno s prednjim žarometom, izjemno, kot bi lahko, malo "rezano" obliko.

Pogonski agregat

V zvezi s pogonskim agregatom je enako pomemben vodoravni motor s šestimi valji, vendar je bila konstrukcija precej precej razvita. Motor Honda Gold Wing 1800 je sedaj opremljen s štirimi (namesto dvema) ventili na jeklenki, cilindrične glave pa so dobile nov sistem za distribucijo plina (Honda Unicam), oblika zgorevalne komore je postala nekoliko drugačna. Krmiljenje plina je postalo elektronsko. Zahvaljujoč tej inovaciji, priložnost za izvajanje štirih načinov delovanja motorja, ki je namenjen, da bi motor najbolj prijazen povratne informacije na ročaj plina v vseh cestnih razmerah. Poleg tega elektronski pomočnik nadzoruje in "polico" povratnega udarca, kar pozitivno vpliva na dinamiko obračalnika. Poleg tega se je Honda Gold Wing, zahvaljujoč elektronskemu polnjenju, "naučila" pomagati pilotu pri premikanju iz dvižnega položaja.

Podvozje

Nosilni elementi Honda Gold Wing so se prav tako bistveno spremenili. Od zdaj naprej je konstrukcija okvirja definirana kot diagonalna, okvir je izdelan iz aluminijeve zlitine, posebenSestava daje strukturi izjemno togost, kar pozitivno vpliva na ravnanje z masivnim motorjem. Sprednje vzmetenje namesto običajnih vilic, v Honda Gold Wing, je zamenjano z ločeno neodvisno dvoosno konzolo. Sistem naj bi zagotavljal elektronsko regulacijo, vključno z vzmetmi zadnjega blažilnika. Poleg tega ima motorno kolo na krovu zaslon s tekočimi kristali, "pameten" sistem za zagon motorja v osnovni različici.
Treba je opozoriti, da je Honda razvila blok tretje generacije DCT posebej za zadnjo generacijo Honda Gold Wing 1800. Sistem uporablja dva prijemala, ki se ločeno ujemata za parno in nenavadno prestavo, tako imenovani "pre" -Selekcija-design "upravlja vsako sklopko z ločenim tokokrogom. Pri predčasno vklopu krmilne enote, se izbere naslednji prenos in sklopka trenutno ni vklopljena, vključitev enega tokokroga in izklop drugega pa se izvede elektronsko hkrati.

Sorodne publikacije