Renault Talisman: Pregled, funkcije, dodatki in pregledi lastnikov

Konec leta 2015 je postal zelo pomemben za francoskega avtomobilskega proizvajalca Renault. Septembra letos v Frankfurtu je potekala svetovna predstavitev novega modela - "Renault-Talisman". To je limuzina razreda "D" s spektakularnim videzom. Zamenjal je samo dva modela podjetja: "Laguna" in "Laitytud".

Zunanji pregled avtomobila

Novi Renault-Talisman ima gladko, racionalno telo. Velika rešetka hladilnika vstopi v pokrov. V njem je logotip podjetja. Optika je pritrjena na rešetko, podolgovata in elegantna. To, mimogrede, je bil razvit na podlagi optike iz "Lagoon". Tekoče luči osvetljujejo diode. Zategnjeni odbijač daje avtomobilu malo agresivnosti.


Streha kupole se nahaja na tankih nosilcih. Med njimi - debela odprtina vrat. Na pokrov prtljažnika je nameščen spojler. Zadnja LED optika, z majhnimi "repi". Delijo jih simbol podjetja.

Notranja oprema

Usnje, mehka plastika in les se uporabljajo za notranjo opremo. Vsi visoko kakovostni materiali. Plošča z najmanjšim številom elementov. V sredini je zaslon multimedijskega sistema. Malo spodaj - nekaj gumbov. Velikost zaslona je odvisna od konfiguracije vozila. V osnovni različici je nameščen 42-palčni zaslon. In dvakrat je več (87 palcev) za različice v suite.

Širok salon bo omogočil udobno namestitev ne samo vozniku, ampak tudi štirim potnikom.In prostor bo dovolj. Od kolen do sedežev v prvi vrsti ostane približno 26 cm. To je zelo dober kazalnik za avtomobile tega razreda. Tukaj bo udobno, med vožnjo po mestnih ulicah in na dolgi poti. Prtljažnik bo presenetil svojo velikost. Njegova prostornina je 608 litrov. V kabini je še približno 20 litrov prostornine. To vključuje predal za rokavice, naslone za roke in druge majhne predpomnilnike za shranjevanje malenkosti.


Posebej je vredno govoriti o sedežih. Opremljeni so ne samo z ogrevanjem. Opremljene so z masažami. Sedež ima "spomin". Shranite lahko do pet položajev.

Tekmovalci

Reno-Talisman je svetel predstavnik svojega razreda. Njegov videz in specifikacije niso slabše od analogov. Po mnenju proizvajalcev je ta model konkurenčen. Analogi lahko štejemo za "Volkswagen Passat-B6", "Mazda-6" tretje generacije in celo "Audi-A4". Prav na teh avtomobilih, ki jih je vodil razvoj "Renault-Talisman". Cena in komplet teh modelov sta primerljiva. In tukaj jih je treba podrobno primerjati, da bi lahko izbrali najboljše.

Vendar obstaja en pomemben "izgubljaj" trenutek. Zdi se, da "Reno-Talisman" v Ukrajini še ni za prodajo. Po mnenju proizvajalcev odločitev o dobavi modela ruskemu trgu še ni sprejeta. Ali bo sploh sprejeta? Tisti, ki želijo kupiti "Talisman", ga bodo morali naročiti iz drugih držav.

Mere vozila

Renault-Talisman se nanaša na srednje velik razredavtomobilov Njegova širina je 187 centimetrov, dolžina je 485 centimetrov, višina pa 146 centimetrov. Povečana medosna razdalja je 281 centimetrov.
Če primerjamo z drugimi avtomobili, potem je na primer "Lagoon" v karoseriji hatchbacka krajši od 155 centimetrov, vagon pa 6 centimetrov. Hkrati je prostornina prtljažnega prostora "Renault-Talisman" 608 litrov. V analognem, avto Volkswagen-Pasat, ki je priljubljena v Evropi, je manj kot 20 litrov.

Vsebina paketa

Avto ima veliko različnih vrst in funkcij. Njihov seznam se razlikuje za različne različice avtomobila "Renault-Talisman". Cena je seveda odvisna od konfiguracije. Zato je ta model bolj primeren za avtomobilske navdušence, ki imajo radi takšno "mleto meso".

Večina funkcij je povezana z enim nadzornim sistemom, ki se nato poveže z zaslonom na plošči. Med njimi - klimatska naprava, masažer na sedežih, radio, avdio sistem, ogrevanje sedežev in drugo. Obstaja celo "pomočnik za parkiranje", ki bo nadzoroval postopek in naredil potrebne nasvete.

Vrste motorjev

Za avtomobile "Renault-Talisman" so proizvajalci izbrali pet različic pogonskih enot. Tri od njih - dizel in dva bencina. Glede okoljske združljivosti v celoti izpolnjujejo zahteve Euro 6.
Spremembe vozila z dizelskimi motorji:
 • Najenostavnejši pol-litrski motor vam omogoča, da dobite 110 konjskih moči. V kompletu je nameščena dva diska sklopke in mehanska škatlaprestavljanje s šestimi koraki.
 • "Srednji razred" ima prostornino 1,6 litra. In njegova moč je 130 konjskih moči. Deluje v parih z menjalnikom, ki je lahko dveh vrst: šeststopenjski mehanski ali robotski s šestimi razponi.
 • Najmočnejši motor (160 konjskih moči) ima prostornino 1,6 litra. Vendar pa se njegova moč doseže na račun sistema Twin Turbo. Opremljen z dvema vrstama zabojev: robot s šestimi razponi ali šeststopenjska mehanika z dvema sklopkama.
 • To so glavni kazalniki dizelskih agregatov. Oglejte si, katere različice so med bencinskimi motorji. Obstajata samo dva:
 • Enostavnejša možnost - 150 konjskih moči, ki proizvaja 1,6-litrski motor. Menjalnik je nameščen v eni izvedbi: robotski menjalnik s sedmimi platišči in dvema sklopkama. Proizvajalec ne zagotavlja druge možnosti.
 • Za ljubitelje močnih avtomobilov - motor z zmogljivostjo 200 konjskih moči in prostornino 1,6 litra. Menjalnik je enak kot v prejšnji različici: sedem-diagonalna, robotska, z dvema ploščama.
 • Druge tehnične značilnosti

  Glavna značilnost avtomobila je sistem Multi-Sens. " Vozniku omogoča določitev optimalnih pogojev gibanja v različnih situacijah, vpliva na delovanje menjalnika, volana, celotnega vzmetenja in celo motorja. Ta sistem nadzira tudi zavorni sistem, zvok delovnega motorja, zasnovo instrumentne plošče in notranje razsvetljave, klimatsko napravo in druge indikatorje. Obstaja pet možnih načinov: odgospodarsko za šport. Obstaja tudi osebni način, ki vozniku omogoča, da samostojno izbere vse potrebne parametre.

  "Renault-Talisman": cena

  Tukaj smo prišli do drugega zanimivega kazalnika - stroškov avtomobila. In tu so nekatere težave. Ker se avto še ni pojavil na ruskem avtomobilskem trgu, cena novega avtomobila v naši državi ni znana.

  Če govorimo o evropskih državah, kjer je "Talisman" že v povpraševanju, je mogoče ta dejstva pripisati novemu "Reno-Talismanu". Cena za to je v razponu od 25 do 30 tisoč dolarjev. Če ga prevažate v Ukrajino, morate plačati ustrezne dajatve in davke. To bo trajalo nekaj več tisoč dolarjev. Kot rezultat, bo avtomobil stane približno 30-35 tisoč dolarjev. Drage. Tudi za nove avtomobile. In potem se postavlja vprašanje: ali smo pripravljeni plačati to ceno za nov avto tega modela? Če povzamemo, je varno reči, da je avtomobil vreden pozornosti. Učinkovito privlačen videz, udobna in zanimiva notranjost, dobro organizirana tehnična stran. Vse to vam omogoča, da pustite le pozitivne povratne informacije in misli.

  Sorodne publikacije