Kako nastaviti Apple Pay: Navodila. Kaj je Apple Pay in kako ga uporabljati

V obdobju razvoja mobilnih plačil IT podjetja izumljajo bolj priročne in hitre načine za svoje uporabnike, da se delijo s svojim denarjem. Tako je Apple razvil nov plačilni sistem, ki vam omogoča plačevanje nakupov v offline trgovinah in internetu z uporabo pametnega telefona ali računalnika. Apple je z vami uspel premisliti naše denarnice in bančne kartice, jih previdno in varno "zložil" v naše pametne telefone. Kot ste že razumeli, bo članek v članku namenjen prav temu plačilnemu sistemu. Kaj je Apple Pay? Kako deluje? Kako nastaviti Apple Pay? In zakaj ga sploh potrebujete?


Sistemske zahteve

Preden namestite Apple Pay za iPhone ali Apple Watch, se morate prepričati, da vaše naprave podpirajo to tehnologijo. Za te namene so primerni naslednji pametni telefoni:
 • iPhone 5 (če je priključek Apple Watch);
 • iPhone 5s (če obstaja povezava z Apple Watch);
 • različica iPhone 6 (in Plus);
 • iPhone 6s (in različica Plus);
 • iPhone SE (2016 in 2017);
 • iPhone 7 (in različica Plus).
 • Če imate pametne ure Apple, potem za Apple Pay prilagodite vsak iPhone, začenši s petim modelom.

  Banke, ki podpirajo plačilni sistem

  Pojav takšne novosti je moral nujno spremljati sodelovanje z regionalnimi bankami. Na srečo so naše banke zelo toplo sprejele pojav Apple Pay v državi. Veš, kdo se je prvič priključil na nov plačilni sistem? Sberbank. Apple Pay je prišel na okus tudi o tej pravoslavni bankidruge.
  Seveda seznam podprtih bank vključuje:
 • "Tin'koff Bank";
 • "GAZPROMBANK";
 • Skupina odpiranja (skupaj z "Rocket Bank");
 • "VTB 24";
 • Alfa-Bank;
 • Plus, elektronska plačilna storitev "Yandex.Money".
 • Popoln seznam bank najdete na uradni spletni strani plačilnega sistema in omejitve, ki veljajo za nekatere kartice. Nekatere banke podpirajo MasterCard, vendar iz nekega razloga zavrnejo služiti Visa.


  Kako nastaviti Apple Pay? Navodila

  Vse iPhones in ure Apple Watch so že nameščene z aplikacijo Denarnica. Potrebno bo delati s plačilnim sistemom. Odprite ga, kliknite na gumb "Dodaj kartico" in v okno vnesite podatke o kartici (če želite uporabiti tisto, ki jo že uporabljate za nakup iTunes, bo dovolj, da izberete ta podpostavka in greste na bančni ček). Nato preverite kartico. To običajno ne traja dlje kot eno minuto. Nekatere banke potrebujejo osebno potrditev ali potrditev s pomočjo SMS sporočila. Ne pozabite, da za delo s plačilnim sistemom potrebujete kartico, ki podpira brezkontaktna plačila, to je tisto, ki ima PayPass ali PayWave logotip (no, NFC čip).

  Kako plačati z Apple Pay v podzemnih trgovinah?

  Če so zaključene vse predhodne stopnje usposabljanja, lahko greš v nakup. Gremo v trgovino in najdemo terminal, ki ga potrebujemo (to bi moral biti terminal, ki sprejema plačila prek NFC). Prilepite na optični bralnikprstne odtise in telefon držite 2 centimetra od samega terminala. Apple Pay se bo samodejno aktiviral in izvedel plačilo.
  Po nekaj sekundah bo na zaslonu pametnega telefona zasvetilo zeleno potrditveno polje, ki potrjuje uspešno delovanje. Če imate več priloženih kartic in običajno plačate preko VTB 24, zdaj pa potrebujete Oschadbank, Apple Pay ponuja možnost izbire kartice za nakup. To storite tako, da dvokliknete gumb Domov in izberete privzeto kartico. Če nameravate potovati v podzemno železnico in vzpostaviti Apple Pay na Apple Watch, to ni odvisno od vas, da jih uporabite za plačilo potovanja. Če želite to narediti, vam sploh ni treba priti telefon iz žepa, samo dvakrat kliknite na tipke na primeru ure in obrnite uro obraz na plačilni terminal.

  Kako plačati z Apple Pay na internetu in programih?

  Pomembna značilnost družbe Apple Pay v primerjavi z drugimi storitvami je zmožnost nakupovanja na internetu in v aplikacijah tretjih oseb. To se naredi preprosto:
 • najdemo program ali spletno stran, ki podpira plačilni sistem;
 • izbere način plačila z uporabo plačilnega sistema "jabolko" (običajno velik črni gumb z jabolkom);
 • Vpišite naslov dostave in obračun;
 • Nakup potrdimo s funkcijo Touch ID.
 • Nakupovanje lahko poteka ne samo iz telefona, temveč tudi iz računalnika, vendar se potrditev nakupa še vedno dogaja na pametnem telefonu, kolikor daleč ni od vseh računalnikov Apple, opremljenih s čitalnikom prstnih odtisov.

  Varnost plačil

  Kaj je Apple Pay? To je najvarnejša denarnica na svetu. Naprave Apple, kot vsa vključena tehnologija, so bile vedno neverjetne glede na raven varnosti. Preprosto je nemogoče priti v operacijski sistem iOS in ga ukrasti iz podatkov. Zdi se, da Apple ne misli tako, zato so razvili poseben sistem za označevanje, ko so podatki o vaši kartici shranjeni v telefonu in posredovani terminalu v šifrirani obliki (namesto številke kartice ali računa se prenaša niz številk). To močno poveča varnost vsakega posameznega plačila.
  V tem primeru ni mogoče fizično ukrasti podatkov, kot v primeru običajnih NFC kartic. Če je prenosni plačilni terminal nameščen na standardni kartici, bo kartica samodejno plačala za nakup in ne bo zahtevala potrditve. Telefon bo v vsakem primeru zahteval preverjanje občutljivosti na dotik, kar pomeni, da nihče, razen vas, ne bo mogel porabiti denarja za vaš pametni telefon.

  Vtisi, pregledi, popusti

  Ruski uporabniki so se na novo tehnologijo odzvali dovolj hitro in takoj začeli z njimi eksperimentirati. Na internetu se je takoj pojavilo veliko objav o novem plačilnem sistemu. Nekateri niso takoj ugotovili, kako ustanoviti Apple Pay, in zato so na Mreži zavirali, dokler se končno niso spoprijeli z napredkom in niso temeljito preučili navodila. Za mnoge uporabnike je podjetje dobesedno prisililo Apple Pay, da je sprožil obsežno oglaševalsko akcijo s popusti in bonusi iz različnih trgovin in kavarn. Brezplačne vstopnice za film, hamburgerji po polovični ceni in popust na potovanje z metrojem so opravili svoje delo.Ogromno občinstvo uporabnikov vsaj enkrat, vendar se je zatekel k Apple Pay, s čimer je izzval neprimerljivo povečanje priljubljenosti te tehnologije. Najbolj novost prestrašen prodajalci. To velja zlasti za majhne prodajalne, kjer ni nihče dobil navodil, in vsak nakup telefona se je zdel strašna magija ali goljufija. Leto pozneje so se razmere dramatično spremenile in takih ekscesov ni. Vsi so navajeni In se uporabljajo v takšni meri, da se komaj želijo odreči. Uporabniki plačilnega sistema so resno povezani s to tehnologijo in verjetno ne bodo predstavljali življenja brez njega.

  Namesto sklepanja

  Kot lahko vidite, je Apple Pay enostaven. To je celo preprosto, zelo zanimivo in priročno. Nov pristop k izplačilu bo zagotovo spremenil svet v bližnji prihodnosti, če ne bo spremenjen. Kmalu Apple načrtuje uvedbo zmožnosti prenosa sredstev z naprave na napravo prek posebnega virtualnega računa Apple Cash, kar pa očitno ni zadnji korak v razvoju storitve. Morda bo Apple zagotovo želel postati banka in bo ponudil, da sredstva ostanejo na svojih računih. Zdaj, ko veste, kako nastaviti in uporabljati Apple Pay, je čas, da ga osebno preizkusite v resničnem življenju.

  Sorodne publikacije