Ali je možno v avtomobil vključiti klimatsko napravo pozimi: značilnosti in priporočila

Pred približno 20 leti je bila klimatska naprava nameščena samo na avtomobilu poslovnega razreda. Sedaj je ta oprema prisotna celo v proračunskih avtomobilih skoraj v minimalni opremi. In mnogi lastniki avtomobilov ne vedo, kako pravilno uporabljati klimatsko napravo. Newbies se bojijo, ali je mogoče v avto vključiti klimatsko napravo pozimi. To je res dvoumno vprašanje. Ali je treba ta sistem vključiti za ogrevanje ali preprosto za preprečevanje? Ali ne more biti vključena pred nastopom toplote? Poglejmo to težko vprašanje.

O napravi

Za začetek spoznajmo, kako je urejen ta sistem. Poleg tega bomo lažje razumeli njegovo načelo dela. Zato klasični avtomobilski balans sestavljajo:
 • kompresor (to je glavna sestavina na seznamu).
 • Ekspanzijska posoda.
 • Tesnilni elementi.
 • Sušilo.
 • Odvodnjavanje.
 • Kondenzator.
 • Uparjalnik.
 • Tudi pri načrtovanju so cevi, na katerih se premika hladivo. Sistem deluje na principu gospodinjskega hladilnika. Bistvo dela temelji na prehodu hladilnega sredstva iz tekočega v plinasto stanje. To absorbira veliko količino toplote. Toda klimatska naprava jo lahko da. V tem primeru bo sistem deloval kot pečica, iz šob pa bo pihal topel zrak. Hladivo v tem primeru je le v plinastem stanju.

  Opomba

  V zimskem času lahko količina hladilne tekočineskrči Podatek je drugačen in običajno znaša 5-10 odstotkov. V zvezi s tem strokovnjaki redno priporočajo izdelavo TE sistema za kondicioniranje. Torej, enkrat vsaka tri leta je treba avto pripeljati na polnjenje freona.
  Toda pred-mojstri jo preverijo zaradi uhajanja (sicer bodo vsa dela nična in neveljavna). Če v sistemu ni luknje, jo strokovnjaki priključijo in črpajo manjkajoče hladilno sredstvo v pravem znesku. Stroški takšnega postopka je majhna - približno tisoč rubljev. Vendar pa je obvezna - drugače klimatska naprava ne bo delovala.

  Vključiti kot preprečevanje?

  Ali lahko pozimi v avtomobil vključim klimatsko napravo za preprečevanje? Strokovnjaki dajo pozitiven odgovor. Čeprav mnogi lastniki avtomobilov pozabijo vključiti split sistem v zimskem času. Zato deluje le poleti. Drugi meseci klimatska naprava miruje.


  To negativno vpliva na njegovo stanje. Nekateri deli klimatske naprave so pokriti z mazivom, ki se spušča navzdol. Posledica tega je, da bodo ob prvem zagonu parovi trenja delali "suhi". To bistveno zmanjšuje njihov vir. Kot rezultat, voznik ne more niti zagnati freon-klimatizirano klimatsko napravo. Naslednji dejavnik je nabiranje prahu in kondenzacije v sistemu v času izpada. Ko se začne, vsa umazanija začne krožiti skozi sistem. Celotna sol je, da se nekatera usedline kopičijo na stenah cevi in ​​kompresorju, zato je zelo problematično pranje.
  Ali lahko pozimi vklopim avtomatsko kondicioniranje? Kot že razumete, periodični zagon tega ne bo preprečilsistema. Poleg tega je uporaben za gumijasta tesnila in cevi. Ne bodo se posušili in razpokali.

  O slabem zadah

  Pogosto na forumih lahko vidite sporočila na temo slabega zadaha v kabini. Poleg tega se pojavi takoj po vklopu naprave. Kaj je razlog? Koren problema je v kondenzaciji, ki tvori plesni v obdobju mirovanja.
  Kot rezultat, junija iz šob, hladen, vendar neprijeten vonj zraka. Problem je mogoče odpraviti, vendar se bomo morali obrniti na strokovnjake, da razstavimo ploščo in očistimo uparjalnik. To je velika izguba časa in denarja. Ali obstajajo druge možnosti? Samo preprečevanje Uporaba zimske klimatske naprave v avtomobilu bo odpravila te težave.

  Ali je mogoče klimatsko napravo pozimi vključiti v avto pogosto?

  Nobena škoda za avto ne bo prinesla. Vendar pa morate vedeti nekaj pravil (o njih bomo povedali kasneje). Strokovnjaki pravijo, da je za preprečevanje dovolj, da sistem vključite enkrat na dva tedna za 10-15 minut. S takšno frekvenco se deli ne bodo suhi in na uparjalniku se ne bo pojavila kondenzacija.

  Začnemo pravilno

  Kako uporabljati zimsko klimatizacijo? Glavna točka je temperatura okolja. Ne sme biti nižja od -7 stopinj. V nasprotnem primeru vlaga na uparjalniku ne bo imela časa za taljenje. Delci ledu prodrejo v vozlišča sistema, kar tudi ni normalno. Klimatsko napravo zaženite šele, ko se motor popolnoma segreje.
  OgrajaZrak se mora izvajati samo iz kabine (tj. vključiti recirkulacijski način). Sistem se bo kmalu ogreval in uparjalnik bo manj izpostavljen mrazu. Da ne bi pometali oken, je treba v obtoku opraviti recirkulacijo v odsotnosti potnikov.

  Klimatizacija in poraba

  Ali je treba pozimi v avtomobil vključiti klimatsko napravo v avtu, že vemo. Toda nekateri vozniki tega namena ne proizvajajo namenoma. Zakaj, zakaj voditi split sistem, če je tako hladno na ulici, in poleg dela kompresor poveča porabo goriva?
  Tukaj bo dejanski pregovor "Škrtačo plača dvakrat." Če prihranite čas na gorivu, tvegate, da boste "popravili" split sistem. Ali lahko pozimi vklopim klimatsko napravo v avtu? Odgovor je očiten - sistem potrebuje redno preprečevanje. Naj bo kratek, vendar bo potekal vsaka dva tedna. S tem boste shranili podrobnosti sistema v dobrem stanju.

  Kaj storiti, če je bil v kabini neprijeten vonj?

  Avtomobilisti pogosto naletijo na to težavo, pred kratkim so kupili avto "izven roke". Kako biti v takšni situaciji? Seveda preprečevanje v obliki periodičnega vključevanja sistema ne bo pomagalo. Treba je delovati korektno.

  V tem primeru je uparjalnik odstranjen z zunanje strani in obdelan z antiseptiki. Takšna operacija je priporočljiva za vse, ki imajo avto opremljen s klimatsko napravo (vsaj enkrat v petih letih). Na uparjalniku se zbirajo vse vrste bakterij in plesni. To lahko povzroči ne samo gnus v obliki neprijetnega vonja, ampak tudi alergije in vse vrste bolezni.

  Povzamemo

  Tako smo ugotovili, ali je treba pozimi vključiti klimatsko napravo v avto. Za tak sistem ta operacija ne bo odveč. Ampak, da bi bilo koristno, ne škodi, morate vedeti, kako pravilno zagnati klimatsko napravo. Ne vključujte ga v hude zmrzali. Pri temperaturah do -10 je lahko začetek poln posledic. Tudi med hladno sezono je nemogoče preprečiti vstop zraka od zunaj kabine.
  Če veste, kako narediti prave varnostne ukrepe in upravljati klimatsko napravo, poleti ne boste naleteli na številne napake in slab zadah. Da bi sistem lahko povečali, redno preverjajte raven freona v njem in po potrebi dolijte gorivo.

  Sorodne publikacije