Kako preveriti kamero pri nakupovanju: nasveti in triki

Ta članek bo razpravljal o tem, kako preveriti kamero, ko jo kupite, tako da traja več let in se ne izgubi takoj na drugi dan. Da bi se temu izognili, je pomembno poznati tri najpomembnejše stvari o fotoaparatu.

Navodilo za preverjanje

Kupec je prepričan, ko pride v trgovino, da bo zagotovo kupil novo tehniko, vendar se izkaže, da to ni vedno tako. Na primer, vrnjeno blago pod garancijo se lahko da v servisni center in spet dano v prodajo. Seveda bo to najpogosteje navedeno na ceni. Vendar obstajajo primeri in še slabše, na primer, če je blago med prevozom stanovanja. Ja, to se zgodi. Kako preveriti kamero med nakupovanjem? Kot smo že omenili, morate narediti le tri korake, in prva stvar, ki se jo morate naučiti, ni potopljena.

Stik z vodo

Da bi ugotovili, ali je fotoaparat omočen ali ne, je pomembno, da si ogledate vse njegove kovinske vozlišča. Najprej morate pogledati vroč zagon - to je kraj, kjer je vstavljena bliskavica.


Praviloma, ko fotograf doda svetlobo, se na adapterju pojavijo majhni mikroskopi. Tudi če so copati vročega čevlja pobarvani z barvo, bo škoda še vedno. In če je na kovini nekakšna rja, potem nakup zavrnite. Seveda so pritožbe glede kakovosti in videza veliko manjše, če gre za nakup fotoaparata. Kaj naj opozori v tem primeru, vsak odloči zase.Sledi uporabe bodo jasno vidni, čeprav na novi, čeprav stari opremi. V trgovski opremi lahko le redko vidite mikro votlino. Pri nakupu nove naprave morate preveriti druge specifikacije. Odvijte lečo in si oglejte vse povezave. Najprej morate paziti, če na obroču ni rje. Oglejte si tudi vse povezave in stike. In če najdejo malo oksida, potem zavrnite nakup. Stiki iz barvnih kovin niso zarjaveli, vendar imajo sposobnost oksidacije. In če je bila naprava v visoki vlažnosti ali je bila kupljena nekje med prevozom, potem je v teh krajih napad.


Na naslednjem koraku odprite predal za baterije in vedno izvlecite baterijo. Tukaj si morate ogledati kontakte, ki so znotraj. Če je na drugih mestih mogoče odstraniti rjo ali oksid s posebno kemijo, potem praviloma predalček za baterije ni obdelan, ker je to zelo težko. Zato bo ta kraj prikazan, prišlo je do stika z vodo. Ogledate si lahko tudi prostor za pomnilniško kartico. Obstajajo tudi stiki in veliko železnih kovinskih elementov. Če ni tujih onesnaževal, rje ali oksida, je ta izdelek že minil. Lahko nadaljujete z naslednjim delom odgovora na vprašanje, kako preveriti kamero pri nakupu.

Obstajala je tehnika popravila

Praviloma, če ima kamera tovarniško zakonsko zvezo in je vrnjena pod garancijo, obstaja možnost, da je dobrapopraviti Možno je, da bo tehnologija še naprej delovala dobro. Ampak ne pozabite, da če je bila majhna poroka, potem pa čez nekaj časa razmere lahko ponovijo. Na primer, če bliskavica preneha delovati po 3-4 posnetkih in jo morate prenašati v delavnico, se bo 80% to zgodilo z zavidljivo stabilnostjo. To pomeni, da če je montaža slabe kakovosti, se lahko pojavi težava ali pa bo spet drug, bolj globalni razlog za prenos fotoaparata na popravilo.
Kako ugotoviti, ali je bila kamera obdelana ali ne? Za začetek si oglejte vse vijake. Če so na pokrovu kakršnekoli izbokline ali mikro prask, to pomeni, da je bila kamera odprta z izvijačem. Še huje, lahko pride do situacije, ko je bilo vse popravljeno z metodo koče, kar pomeni, da bodo na vijakih obstajali različni sledovi posega. Pogosto je takšna tehnika dober popust, zato se mora vsakdo sam odločiti, tvegati ali ne. Druga faza preverjanja fotoaparata, ko se prečka nakupovanje, je lahko še dlje.

Število posnetkov, ki so bili posneti

Najpogosteje, ko se preveri v trgovini, bo kilometrina enaka nič. Če pa je bila kamera pod garancijo ali za nakup, ste izbrali prvo možnost uporabe, potem pa tega koraka ne smete preskočiti. To bo tretja faza preskušanja tehnologije. Pred določitvijo števila operacij zaklopa v izbrani tehniki, morate ugotoviti nekatere funkcije. Cenejši je fotoaparat, manjša je garancijska doba zaklopa. Praviloma neprofesionalna oprema morda tudi ne preživi do tega števila okvirjev.
A.višja kot je kakovost, boljša je kamera in s tem tudi več okvirjev. Glede na prakso lahko rečemo, da se končne številke povečajo 2-3 krat. Včasih je število izvršenih uslužbencev več kot jamstveni vir desetkrat. Canon-600D je na primer polprofesionalna kamera, v kateri proizvajalec trdi, da je sposoben izdelati 50.000 okvirjev. Vendar pa povratne informacije kažejo, da zaklop ima 500 tisoč in več. Pri profesionalnejši kameri lahko označite Canon-6D. Za mnoge, deluje tudi več let brez zamenjave gradu in gre, kot pravijo, ogenj, voda in bakrene cevi. Če na kratko povzamemo število operacij zaklopa, lahko rečemo:
 • Canon 100011001200 ali Nikon 30005000 so tiste blagovne znamke, ki niso polprofesionalne. V skladu s tem bo zaklop deloval, najverjetneje nič več kot je zapisano v garanciji.
 • Čim manjša je slika Canon, to je 600D, 550D, 6D, bolj bo fotoaparat naredil okvirje, preden bo zamenjal ključavnico.
 • Če želite izvedeti, koliko okvirjev je naredila kamera, morate prenesti poseben program. Fotoaparat se nato prek kabla USB poveže z prenosnim računalnikom ali računalnikom. Dodatek takoj prikazuje, koliko vrat je bilo izdelanih z njim. Seveda, ta korak je mogoče narediti šele po nakupu tehnologije, ampak kako preveriti kamero pred nakupom? Ko gre za nekdanje fotoaparate, lahko prosimo, da posnamete posnetek na tej kameri. Ko prodajalec pošlje fotografijo, morate prenesti poseben program in ga videtištevilo sprožilcev

  Da se prodajalec ne bo prevaral, boste lahko pozvani, da vzamete okvir s zaprtim pokrovom, z držanjem 10 sekund, da pogledate slikovne pike, ali so ali ne.

  Izbira tehnologije

  \ t
  Zgornje vprašanje je zadevalo preverjanje kamere pred nakupom. Pomembno pa je tudi vedeti, kako ga izbrati in na katere parametre je treba paziti. V sodobnem svetu, v dobi interneta in razvoja maloprodajnih omrežij, nakup fotoaparata načeloma ni problem. Torej, kako kupiti tehniko lahko v spletnih trgovinah in offline. Fotografska tehnika ponavadi ima večjo izbiro, tako da lahko vedno najdete nekaj, kar je primerno za vse kazalnike. Še vedno pa je treba preveriti vsako tehniko. Če si ne morete ogledati vsaj osnovnih nastavitev fotoaparata pred nakupom, je bolje, da opustite tako loterijo. Ampak še vedno, preverjanje fotoaparata pri nakupu iz rok, kot v trgovini je zelo preprosta, seveda, če prodajalec vam omogoča, da pregleda fotoaparat. V vsakem supermarketu so svetovalci, ki lahko pomagajo pri izbiri. Poleg tega je nakup v trgovini boljši od dejstva, da prodajalci vedno dajejo jamstvo za svoj izdelek. Seveda, mnogi kupci trdijo, da zaposleni niso vedno sposobni, in njihov cilj - prodati dražje, ne pa dokazati opreme. Ampak še vedno preverite fotoaparat pri nakupu v trgovini bodisi s pomočjo svetovalca, in brez njega je mogoče. V vsakem primeru se lahko zaposleni seznani s funkcionalno stranjo tehnike in razloži vsako vrednost lastnosti.

  Izbirastore

  Preden govorimo o tem, kako preveriti nov fotoaparat pri nakupu, je vredno izbrati ustrezen salon. Če kupec želi kupiti rabljeno opremo, je bolje, da jo poišče na mestih, kot sta Avito in Dzyga. Pri izbiri kamere v nakupovalni mreži morate poskusiti priti v specializirano fotografsko trgovino. Svetovalci te ustanove so pametni ljudje in bodo lahko odgovorili na vsa vprašanja bolj ali manj sprejemljivo, da bodo povedali nekaj koristnega. V spletnih trgovinah so zaposleni ponavadi na poti branje nalepk za blago, ki se prodaja.

  Preverjanje ne-odsevne kamere pri nakupu

  Pravzaprav med tehniko praktično ni razlike. In ogledalo različice, in običajno mila na prvem mestu je treba preveriti za mehanske poškodbe. Za začetek si oglejte paket in sam fotoaparat. Telo ne sme biti obrabljeno ali prašno, leče ne smejo imeti prstnih odtisov. Prav tako je vredno preveriti vse možnosti dostave, zagotoviti, da so na voljo vse žice in vezalke. Navodilo mora biti posamično pakirano in ne razkrito.

  Board

  Med drugim lahko vidite, da ne vsebuje že posnetih kamer. Seveda, če obstajajo fotografije iz trgovalne etaže, potem ni nič strašnega. Vendar pa obstajajo primeri, da so na kupljenih fotoaparatih celotno fotografiranje neznanih ljudi.

  Dodatni parametri

  Za preverjanje novega fotoaparata pri nakupu čim višje kakovosti morate opraviti testni posnetek v enem od avtomatskih načinov.Po delu z nastavitvami se morate prepričati, da je samodejno ostrenje jasno in hitro usmerjeno proti cilju. Ko posnamete še nekaj fotografij z bliskavico, povečate sliko in tako naprej, si morate ogledati posnete posnetke za napake na sliki. Vsi deli kamere morajo biti jasno izbrani, brez vrzeli. In objektiv je bolje delati tiho, brez dodatnih zvokov. Pri izdaji dokumentov za nakup morate skrbno prebrati garancijsko kartico. In po spoznavanju pogojev vračanja in popravila, morate vedno skrbno in previdno obravnavati nakup. Če kupec želi, da se fotoaparat globlje preveri, morate zaprositi za pomoč. Kamera najbolj protestira fotograf ali navdušen ljubitelj. Samo strokovnjak bo lahko opazil opremo na stvareh, kot so tek in frontalni fokus, kot tudi vroče in zlomljene slikovne pike. Pri nakupu drugega fotoaparata ni več vprašanja, kako preveriti digitalni fotoaparat pri nakupu.

  Navodila za uporabo

  Nekatere veščine in manipulacije s kamero je treba raziskati vnaprej, saj brez njih ne morejo brez fotografa začetnika. Kaj iskati pri nakupu fotoaparata? To vprašanje je precej pogosto. Vendar pa je vredno spomniti, da so vse kamere ob sprostitvi pod nadzorom kakovosti. Najpomembneje je, da ne gledate na očitno napako, ki se je pojavila med prevozom ali shranjevanjem v trgovinski mreži. Za lastnike fotoaparata obstaja več obveznih pravil:
 • Ko je kamera kupljena, se je treba zavedati, da se amaterske kamere bojijovoda in sonce.
 • V brezskrbnem ravnanju niti najboljša tehnika ne traja dolgo. Občasno je potrebno poskrbeti za fotoaparat, občasno obrišite leče s posebnim peresom za optike in v nobenem primeru ne z robčki ali oblačili.
 • Naprave ne smete pustiti na soncu. Potrebno ga je zaščititi pred prahom in vlago, ne spreminjati leč med dežjem ali na prašnih mestih.
 • Matrico kamere je treba očistiti enkrat letno. Ni vredno storiti enako, saj je oprema sama po sebi zelo visokotehnološka. Zelo pomembno je razumeti, zakaj in zakaj. Najbolje je, da ga odpeljete v servisni center za čiščenje.
 • Dobro opremljena kamera bo vsakemu uporabniku povrnila svoje robustno delo in kakovostno sliko.

  Neobvezna dodatna oprema

  Poleg fotoaparata je treba kupiti torbo ali nahrbtnik za nošenje. Za danes, v kateri koli trgovini obstaja izbira različnih vrst, velikosti in barv. Vse je odvisno od osebnih preferenc in načrtov za nadaljnji razvoj. Zahteve za torbo ali nahrbtnik za nošenje kamere izgledajo zelo preprosto - to je zanesljivost in varnost:
 • Nosenje mora nujno biti z debelimi stenami in čvrstim dnom. Če oseba uporablja običajno torbo ali nahrbtnik, bo shranjevanje dragih fotoaparatov velika težava.
 • Bolj kot je kamera večja, večja je zanesljivost vrečke. In kaj je večji voziček, bolj je opremljen s pripomočkom.
 • V vsakem primeru mora biti torba ali nahrbtnik udobna. VečEden od odličnih kakovosti bo hitrost in enostavnost montaže v nosilni opremi.
 • Hkrati vreča ne sme povzročati neugodja. Trak naj bo širok in udoben, po potrebi pa bo mogoče prilagoditi dolžino.
 • Ko oseba začne fotografirati, bo sam razumel, da še vedno potrebuje opremo.

  Razlika v blagovni znamki

  Zelo pogosto lahko slišite vprašanje, kako preveriti fotoaparat pri Canonu pri nakupu. Pravzaprav pri pridobivanju tehnologije ni razlike v blagovni znamki. Seveda imata Canon in Nikon drugačno postavitev in funkcije, ki se med seboj razlikujejo. Ampak, če govorite neposredno o nakupu, potem je odgovor na vprašanje, kako preveriti Nikon fotoaparat pri nakupu, bo popolnoma enako kot nakup blaga iz drugih podjetij.

  Sorodne publikacije