Kako priključiti monitor na tablični računalnik? Navodila

Tableta je zagotovo zmogljiv in napreden pripomoček, ki mu je uspelo zamenjati veliko računalnikov in televizorjev, vendar na tabličnem računalniku ne bo podjetje, ki bo gledalo nekaj svežega filma in ne bo delovalo z enako udobjem kot HD-monitor močnega računalnika. youtra ali laptop. Ne glede na to, kako moteča, vendar stara tehnologija ne premika tablete predvsem zaradi njene kompaktnosti.

V tem primeru je treba stare in nove tehnologije poročiti, veliko ljudi pa se že sprašuje, kako povezati monitor s tabličnim računalnikom, tabličnim računalnikom in tako naprej. Pravzaprav je vse to povsem izvedljivo in ne zahteva veliko truda. V tem članku bomo izvedeli, kako to storiti.


Kako priključiti monitor na tablični računalnik prek USB-ja?

Razmislite o prvem načinu povezovanja prek kabla USB. Upoštevajte, da za priključitev tabličnega računalnika obstajata dve možnosti:
 • Kot pogon USB (bliskovni pogoni).
 • Kot dodatni zaslon (kot je računalnik prek HDMI).
 • V prvem primeru je potreben televizor, ki podpira pogone USB. Če je temu tako, potem je dovolj, da tablični računalnik povežete s televizorjem s standardnim kablom, prihaja z vsemi pametnimi telefoni, tabličnimi računalniki itd. Nato na televizorju morate izbrati napravo, ki je povezana kot vir, poiskati datoteko, ki jo želite predvajati, in pritisniti Play.
  V drugem primeru televizor s podporo USB ni potreben, vendar boste potrebovali adapter za tablični računalnik. Najbolj preprosta in priročna možnost jeMHL adapter (na eni strani mikro USB, na drugi strani pa HDMI). Večina televizorjev podpira to tehnologijo, ki omogoča pretakanje podatkov iz tabličnega računalnika na zaslon ali monitor v načinu pretakanja. Na ta način lahko igre, filme in glasbo racionalizirate na velikem zaslonu in uživate v polni vsebini. Stari monitorji in televizorji delujejo bodisi prek USB na VGA ali preko kompozitnih adapterjev. Ta metoda je primerna samo za tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 4.0 ali novejšim.


  Kako priključiti monitor na tablični računalnik preko WiFi?

  Zgoraj predstavljena metoda je odlična za vsakogar, ki je lastnik starega monitorja ali televizorja brez podpore funkcij SMART. Če je SMART-TV ali monitor možganov še vedno tam, morate razmisliti o povezovanju tabličnega računalnika prek Wi-Fi. Uporabite lahko brezžično tehnologijo Miracast. Ta metoda deluje samo z napravami z operacijskim sistemom Android 4.2. Če želite podvojiti sliko iz tabličnega računalnika na televizorju SMART, morate:
 • TV in tablični računalnik priključiti na eno omrežje Wi-Fi.
 • Pojdite na nastavitve televizorja in izberite "Presnemavanje slike".
 • Pojdite na pločevino, odprite podmeni "Zaslon" in vklopite možnost Miracast.
 • Na seznamu zunanjih monitorjev izberite in kliknite.
 • Ko je povezava vzpostavljena, bo vsa vsebina tabličnega računalnika zrcaljena na priključenem monitorju ali televizorju.
  Prav tako lahko konfigurirate izmenjavo datotek med tabličnim računalnikom in televizorjem s standardom DLNA. Za topotrebujete:
 • Televizor in tablični računalnik povežite z enim omrežjem Wi-Fi.
 • Aktivirajte protokol UPnP na usmerjevalniku.
 • Prenesite strežnik aplikacij za upravljanje naprav v enem lokalnem omrežju.
 • Pošljite datoteko v pomnilniku tabličnega računalnika na želeno televizijo (na televizorju se prikaže zahteva, ki vam omogoča predvajanje poslane datoteke).
 • Uporaba Chromecasta

  Kako priključiti monitor na žično tableto in Miracast? Iz njega bomo naredili SMART-TV. Kot kateri koli SMART TV, lahko pretvorite vsak sodoben monitor tako, da ga priključite na Chromecast - poceni repetitor, ki se priključi na vrata HDMI in sprejema video in avdio iz mobilnih pripomočkov (v primeru Android lahko iz naprave pošljete zrcalno sliko). Stane 35 $ in deluje s katerim koli monitorjem, podpira HDMI. Naprednejša 4K video različica bo stala 60 $, kar je ceneje kot nakup SMART televizorjev in je bolj priročno kot povezovanje monitorja prek adapterja MHL.

  Kako povezati monitor z iPad prek AirPlay?

  Kar se tiče lastnikov iPad, je tu malo težje. Zaradi bližine operacijskega sistema iOS povezovanje iPada z monitorjem ne bo neposredno izšlo. Isti Chromecast lahko uporabite za pretakanje videoposnetkov iz YouTuba ali glasbe iz storitve Google Play, vendar boste za popolno funkcionalnost z dodatnim monitorjem in prikazovanjem zrcalne slike morali kupiti Apple TV za 3 ali več generacij.
  Apple TV se poveže z monitorjem prek kabla HDMI, iPad pa se poveže z Apple TV preko Bluetootha ali WiFi. Uporabnikmorate samo odpreti "Nadzorni center za iOS", kliknite "Video Airplay" in izberite predpono. Zrcalna slika se samodejno prenese na monitor, priključen na Apple TV.

  Sorodne publikacije