Kako preveriti pristnost spletne trgovine? Učinkoviti načini in priporočila

Kaj bi lahko bilo bolje, če bi si lahko ogledali blago, ne da bi zapustili hišo, naročili želeno stvar, tudi ne da bi odšli nikamor in dobili pošiljko preko kurirja?

Poleg tega obstajajo spletne strani in spletna trgovina z zasebnimi podjetniki, ki izdelujejo lastne izdelke, ki jih ni mogoče kupiti na njihovem območju. Toda preden se odločite za nakup, morate ugotoviti, kako preveriti pristnost spletne trgovine. V tem članku boste našli odgovore, kako se prepričati, da spletna stran ne bo zavajala, in kako razkriti zlobnega "prodajalca", ali pa bolj lopov.

Res je lahko spletna stran trik?

Na žalost je veliko zaupanja vrednih ljudi. Ampak še več - goljufi, ki ustvarjajo mesta, ki prejemajo črno dohodka. Samo ne bojte se, pošteni prodajalci že dolgo na trgu in pošteno izpolnjujejo svoje dolžnosti. Malo kasneje bomo preučili, kako preveriti pristnost spletnega mesta, spletne trgovine.


Pogosto se zgodi, da goljufov ni mogoče izračunati, ker ve: njegova stran "izdaja" vse znake. Poleg tega se lahko izkaže, da je pošten podjetnik pripravljen dobaviti blago, vendar iz nekega razloga strežnik ni uspel. Praviloma se v tem primeru pojavi vprašanje o vračilu denarja kupcu.

Znaki poštenosti in nezvestobe

Da bi bili bolj jasni, razmislimo o dveh različicah lokacij v obliki primerjave:

Poštena spletna trgovina)Portal za goljufijeSpletna stran "živi" ni prvi mesecPortal je nastal pred kratkimBlago ima kakovostno sliko) Izdelki brez slik ali fotografij, ukradenih na internetuIme izdelka je v celoti napisano, kot jeIme izdelka je lahko popačeno ali izmišljenoBesedilo je kompetentno sestavljeno s strogo stilistikoOpis blaga in naslov strani spletnega mesta sta nepravilna, imata stilske in slovnične napake, zgrešene ali nepotrebne ločila.Zahtevani kontaktni podatki: stacionarni /mobilni telefon, e-pošta (po možnosti tudi naslov urada /trgovine)Brez kontaktnih podatkov , ali so lažneSpletna stran se najpogosteje nahaja na plačani domeniStran je gostila na brezplačno spletno gostovanje) Portal ne vsebuje samo zemljevida mesta, ampak tudi iskanje, obstaja veliko straniLastnik vira ni težko ustvariti uporabniku prijaznih funkcij, z enim članom ali v prisotnosti največ 2-3. InnocentOblikovanje spletnih strani Ustvarjeno StrokovnoNi registrirano ali poceniMinimalno ali neVeliko nejasnih in obsesivnih oglasov, ki vam ne omogočajo, da v celoti preučite strani portala
92) Z uporabo podobnega goljufanja boste razumelispletna trgovina za verodostojnost. Vendar pa obstajajo nekatere nianse, ki jih bomo nadaljevali.

Koliko je stara spletna trgovina in ali naj pokličem prodajalca?

Treba je opozoriti, da ni vsaka spletna trgovina, ustvarjena dobesedno podnevi, goljufiva. Strinjam se, da je poštena oseba pred kratkim izdala zakonske pravice za svoje podjetje, zdaj pa je ustvaril svoj portal za izdelke.

Če si želite ogledati to, preverite, ali obstaja kontaktni telefon. Če obstaja, ne bojte se, da pokličete številko, še posebej, če ima določeno kodo regije. Počakajte na odgovor ali pokličite pozneje. Bodite pozorni:
 • ponastavite klic;
 • neskončni rogovi (nihče ne vzame telefona);
 • odzivnik je stalno v teku;
 • Neprekinjen signal je "zaseden";
 • odgovor osebe, ki ni povezana z lokacijo;
 • zvočna napoved, na primer, "ta številka ne obstaja", "številka blokirana".
 • Zdaj razumete, kako preveriti spletno trgovino za verodostojnost njenega obstoja. Toda hkrati so lahko še vedno strahovi. Nadaljujmo z nadaljnjo preiskavo.

  Dejanski naslov, socialna omrežja in mačka v vrečki

  Idealno bi bilo v meniju "Stiki" ali v kleti mesta dati pravni naslov trgovine, pisarne ali stanovanja /hiše, kjer se nahaja prodajalec in kje se lahko obrnete v primeru nesporazumov . Včasih se zasebni podjetniki bojijo navesti svoj domači naslov. Lahko jih razumemo. Toda če spletna trgovina trdi, da je velik posel, potem je treba navesti naslovnujno in morajo biti tudi bančni podatki, koda OGRN. Slednje je mogoče preluknjati na uradni strani OGRN.
  Torej, kako razumete, kaj je zasebni trgovec, kako preveriti pristnost spletne trgovine? Praviloma prodajalec najpogosteje uporablja socialna omrežja. Imeti mora skupino /skupnost, povezano z njegovo spletno trgovino. Povezave do socialnih omrežij so na voljo neposredno na spletnem mestu. Lahko greste in preverite, ali obstajajo komentarji, ocene strank in po možnosti s priloženimi fotografijami. Mimogrede, prisotnost fotografije, in ne enega kupca, zagotavlja, da je prodajalec pošten, ne bo sesati mačke v vrečki.

  Značilnosti spletnega mesta

  Glavni načini preverjanja pristnosti spletne trgovine so zgolj vizualno, saj so proučili strukturo spletnega mesta. Prvič, spletna stran ne sme biti enojna stran s kričavimi stavki, kot je "Cenejši ne boste našli nikjer!" Tukaj je primer razširjenega varanja z monaškim čajem. Bilo je in bo spet pojavijo goljufive strani-enodnevni meniški čaj, ki se prodaja "za samo 990 rubljev", ki tehta 50 gramov. Pravzaprav je tak čaj včasih cenejši in ga lahko kupite v dokazanih krajih več ur. Tukaj je še en način za preverjanje zanesljivosti spletne trgovine: poglejte, ali obstajajo znani komentarji komentatorjev in publikacij na tej strani ali v podjetju.
  Pošten in dokazan prodajalec ne škodi oblikovalcu, razvijalcu intekstopisec Njegovo spletno mesto bo izgledalo zelo resno in profesionalno. In vse napake bodo odpravljene čim prej.

  Dostava in plačilo

  Prodajalec mora določiti pogoje dobave blaga, zagotoviti ceno za prevozne storitve. Poleg tega je treba navesti možne načine za plačilo posebnega avtomatskega sistema na mestu. Naučili ste se, kako preveriti pristnost spletne trgovine. Želimo vam uspešne in poštene nakupe!

  Sorodne publikacije