SVEN SPS-820 (zvočniški sistem): funkcije, pregledi

Sven je precej dobro znan mnogim uporabnikom, saj se izdelki te blagovne znamke nahajajo v skoraj vsaki računalniški trgovini. Obseg podjetja je velik: tipkovnice, miške, gamepadsi, spletne kamere - to je le majhen del tega, kar podjetje proizvaja. Še posebej priljubljeni so akustični sistemi, ki so relativno poceni, a zvenijo precej kakovostno. Gre samo za en tak sistem, ki bo šel danes - Sven SPS -820.

Opis

Zvočniki Sven SPS-820 je zvočni sistem formata 2.1, ki poleg satelitov vsebuje tudi subwoofer. Ta model je bil razvit že zdavnaj. Natančen datum je težko poimenovati, leta 2004 pa se je že prodajal v trgovinah. Dejansko se 820. lahko šteje za enega najuspešnejših modelov podjetja, saj se proizvaja in prodaja do danes (13 let), in če bi model propadel, bi se proizvodnja že dolgo zrušila.


Med zanimivimi značilnostmi stebrov je treba opozoriti na več barvnih možnosti, da se tako rekoč pojavi v vsaki notranjosti, prisotnost ojačevalnika (subwoofer), dobra frekvenčna frekvenca, možnost prilagajanja zvoka, skupna moč 38 W in seveda nizko ceno, ki je načeloma del družbe Sven. Oglejmo si podrobneje akustiko.

Vsebina paketa

Sven SPS-820 akustični komplet za prodajo v srednje velikih standardnih kartonskih škatlah. Na embalaži, tradicionalno, obstajajo akustične slike in nekatereznačilnosti in specifikacije. Na njenem mestu je tudi barva paketa pod zastavo Finske. Na vrhu škatle je mehak plastični ročaj za prenašanje stebrov, na primer od trgovine do hiše. Seveda ga ne boste imenovali udobno, ampak je enako, da ga prinesete iz trgovine v avtomobil ali javni prevoz.


V paketu bo kupec našel standardni komplet: navodila za uporabo Sven SPS-820, garancijski list, subwoofer, RCA kabel, pritrdilne tečaje na steni in na splošno vse. Bilo je prijetno presenečeno, da je bilo vse v celoti razporejeno v ločene vreče, po drugi strani pa je bilo spet odveč.
Prav tako je treba omeniti, da ni nadzorne plošče za nadzor sistema, ker je akustika preprosto ne podpira. V času, ko se je ta model šele začel pojavljati, so bili daljinski upravljalniki na ploščah čudež in so takšne sisteme stali drago. Sven za tako dolgoletno proizvodnjo se je odločil, da ne bo spreminjal tehnične naprave in pustil vse, kar je. To je slabo ali dobro, naj se vsi odločijo sami.

Videz akustike

Izgleda, da je Sven SPS-820 zelo dober, lahko celo rečete, da je zelo dober. Na začetku so bile na voljo štiri barve: črna, srebrna, rumena in rjava. Trenutno je to število padlo na dve - črni in rjavi. Najbolj zanimivo je, da sistem izgleda točno v drugi barvi - pod drevesom. Tudi pri črnih zvočnikih so sateliti pobarvani v temno barvo, v rjavi pa imajo vstavitev svetlo rumene barve.
Konstrukcija akustike je ostala povsem enaka kot na samem začetku proizvodnje in je bila v celoti izvedena v klasičnem slogu, in kot veste, je klasika vedno v modi. Torej težave z dejstvom, da zvočniki ne spadajo v notranjost, ne bo.
Materiali telesa - MDF in majhna plastika, iz katerih so v bistvu izdelani le posamezni vložki in kontrole. Z vrha MDF je ohišje prekrito s tankim filmom ali črno barvo ali pod drevesom - vse je odvisno od barve.
Na satelitih Sven SPS-820 (zvočniki) ni priključkov ali regulatorjev, le zadnja stran je vidna zunaj kabla za povezavo z nizkotoncem in majhne luknje 2 na vsakem stolpcu. Potrebni so za posebne pritrdilne elemente, s katerimi lahko satelite obesite na steno. Spredaj so zvočniki prekriti z dekorativnimi prevlekami s tanko krpo, ki jo lahko po želji odstranite brez težav.
V zvezi s subwooferjem Sven SPS-820 so na zadnji strani priključki RCA za priključitev kabla, 3 5 mm priključek, stikalo za vklop /izklop, priključek za avdio izhod za zvočnike in kabel iz notranje strani ohišja. Na sprednji strani subwooferja so redni regulatorji ali, kot se jim reče, "pletenice" za volumen, bas in tembre. Spodaj je postavljen majhen indikator, ki vam pove, da akustika deluje ali ne. Glavni plus indikatorja je, da ni preveč svetel in v temi zagotovo ne bo motil ali vam v oči povzročil dolgočasnega sijaja. No, dokonča prednji del nizkotoncafazni pretvornik
Na splošno se lahko videz in razporeditev krmilnih elementov štejeta za zelo uspešne, vendar se lahko gumb za vklop /izklop premakne na sprednjo ploščo - toliko bolj priročno.

Specifikacije

Specifikacije akustičnega sistema Sven SPS-820 so naslednje:
 • Tip sistema - 2.1.
 • Moč - 38 vatov.
 • Moč satelitov (zvočnikov) je 10 W (skupno 20 W).
 • Moč nizkotonca je 18 vatov.
 • Frekvenčni obseg satelitov - 180 - 20000 Hz.
 • Frekvenca globokotonca - 20 - 180 Hz.
 • Vrsta povezave - žično, napajanje iz omrežja.
 • Tip krmiljenja - ročni.
 • Priključki in vhodi - RCA, 3 5 mm.
 • Velikost zvočnikov satelitov je 75 mm.
 • Število govorcev na satelitih - 1 (skupaj 2).
 • Velikost nizkotonskega zvočnika je 100 mm.
 • Število zvočnikov na nizkotoncu je 1.
 • Dimenzije satelitov (W /W /P) so 110/185/120 mm.
 • Mere nizkotonca (W /W /P) - 150/260/270 mm.
 • Teža - 6 kg (skupaj). Značilnosti so precej dobre za domačo in poceni akustiko. Edina stvar, ki zmede frekvenčno območje na zvočnikih. Najverjetneje bodo sateliti očitno zamudili nizke frekvence in nekoliko visoki. Toda pomanjkanje prvega bo moralo povsem nadomestiti subwoofer, vendar pa bo HF že pomagal regulatorju.
  Mimogrede, ojačevalnik Sven SPS-820 deluje prek ločenega transformatorja, ki je vsekakor boljši impulzni transformator. Impulzi imajo zelo slabo lastnino - pogostoizginili, in poleg tega ustvarili dodatne ovire in ozadje.

  Kakovost zvoka

  Čas je, da preverite kakovost zvoka zvočnikov Sven SPS-820. Pravzaprav so bili rezultati testov prijetno presenečeni. Celoten avdio sistem zelo dobro reproducira večino skladb različnih žanrov in smeri.
  Frekvenčno območje ima majhno napako, ki ni zelo kritična, vendar kljub temu. Sateliti rahlo nimajo dna in dobro je slišati okvaro visokih frekvenc pri zadostni glasnosti. Stanje je dobro rešeno s strani regulatorjev LF in HF. Subwoofer se je prav tako dobro prikazal - bas na izhodu zveni tesen, jasen in bogat, brez pretirane "praznine". Sven SPS-820 je odličen za domačo uporabo, tako za računalnik kot za domači kino.

  Mnenja strank

  Kot kažejo ocene Sven SPS-820, ta model ni brez pomanjkljivosti, čeprav večinoma ne obstajajo. Tako lahko nekatere kratkostične žice na zvočniki pripišemo minusom, šibkim stikom na subwooferju pod kablom RCA, gumb za vklop je v ozadju. Drugih pritožb ni.

  Cena

  Cena za Sven SPS-820 je danes od 3400 do 3800 rubljev, kar je povsem sprejemljivo. Obstajajo tudi dražje ponudbe, kjer stroški dosežejo 4000 tisoč in več. Seveda, tak sistem ni vreden sistema, saj je v tem območju že polno konkurentov, ki so videti veliko bolj donosni in boljši.

  Sklep

  Sven SPS-820 se je izkazal za zelo dober avdio format 2.1. Zvok je spodoben in bo zadovoljil večino okusov in zahtev. Ja, sateliti so maloprimanjkuje moči in širšega frekvenčnega območja, toda z nizkotonskim zvočnikom, ki resnično rešuje situacijo, se vse sliši harmonično in celostno. Cena za Sven SPS-820 je povsem sprejemljiva, in za ta denar bo akustika velik nakup, ki bo lastniku zadovoljil že več let.
 • Sorodne publikacije