UPS Ippon Smart Power Pro 1000: specifikacije, navodila za uporabo

Neprekinjena oskrba z električno energijo je namenjena oskrbi potrošnika z električno energijo in opremo za občasno zaščito pred motnjami in napetostnimi sunki v omrežju. Dejanska uporaba teh naprav v vsakdanjem življenju za zaščito računalnikov pred nenadnim odklopom s kratkotrajnim napajanjem električne energije računalnika. V tem času lahko imate čas za varno zaustavitev računalnika in shranjevanje pomembnih podatkov. Tipični UPS sestavljajo naslednji sestavni deli:

 • stikala;
 • pretvorniki;
 • polnilne baterije.
 • Ippon Smart Power Pro 1000 UPS

  Ippon Smart Power Pro 1000 je svetel predstavnik številnih neprekinjenih napajalnikov, ki je osredotočen na zagotavljanje električne energije v primeru izklopa vira električne energije v sili. Tudi na rami tega UPS leži funkcija zaščite tehnologije od naslednjih dejavnikov:
 • elektromagnetne in radijske motnje;
 • visoke emisije visoke napetosti;
 • zmanjša ali poveča napetost omrežja.
 • Serija naprav IPS Smart Power Pro 1000 je zasnovana za zaščito osebnih računalnikov, strežnikov in druge računalniške opreme.

  Videz

  Naprava je izvedena v pravokotni obliki črne barve. Vsako spektakularno oblikovanje elementov UPS ne sije. Da, in to mu ni potrebno, glavna funkcija zagotavlja notranje podrobnosti naprave.

  Sistem prikaza na sprednji plošči in množica vrat in priključkov na zadnji strani naprave je lahko zelo zanimiva.

  Sprednja plošča

  Na vrhu sprednje plošče je več LED indikatorjev, ki so razporejeni v vrsti. Najvišja dioda prikaže okvarjeno stanje preddvorja. Če zasveti rdeče, je težava in morate ukrepati. Naslednji 4 kazalniki kažejo stopnjo obremenitve pri delovanju naprave iz omrežja. Če iz nekega razloga manjka napajanje iz omrežja, bodo ti kazalniki odražali trenutno napolnjenost baterije. Zadnji indikator v vrstici prikazuje stanje linije naprave. Če LED-lučka stalno sveti zelena lučka - potem gre delo iz omrežja, če pa utripa - iz baterije. Po tej indikaciji se bo Ippon Smart Power Pro 1000 končal. Treba je omeniti, da je poleg vizualne indikacije tudi dobro obvestilo. Pod napravami za prikazovanje se nahajata dva gumba za upravljanje, ki se nahajata eden nad drugim - zgornji gumb izklopi zvok, spodnji pa sam.

  Zadnja plošča

  Zadnja plošča ima eno vtičnico, ki napaja napravo. Nad njim je vrsta vtičnic, ki so pod zaščito naprave. Vsa oprema, priključena na eno od teh vtičnic, bo zaščitena pred prekinitvami in izpadi električne energije. Tudi zadnja plošča vsebuje dve vtičnici, ki nista nagnjeni k varnosti. Zato lahko UPS uporabljate kot običajni omrežni filter za naprave, ki ne motijo ​​električne energije in prekinjajo napetost.

  Med vtičnicami je varovalka, ki jo je mogoče po potrebi zamenjati. Vmesniška povezavaNaprava z računalnikom uporablja vrata USB ali standard RS-232. Obstajata tudi dve omrežni vrsti, ki zagotavljata stabilne omrežne naprave.

  Kaj je v notranjosti

  V ohišju sta dve bateriji, povezani zaporedno. Zmogljivost vsakega je 72 ac. Končna napetost je 24 St. Baterijo lahko zamenjate celo doma. Poleg baterij je notranja polnitev sestavljena iz transformatorja in PCB, ki je odgovoren za logiko in upravljanje napajanja. Zadnja plošča ima hladilnik, ki zagotavlja svež zrak sredi ohišja.
  Nadzor celotnega sistema zaščite in oskrbe se izvaja s pomočjo električnega vezja. Omrežni filter kot tak je odsoten in vsa zaščita leži na rami varistorja. Transformator je v obliki črke Sh, z enostopenjskim avtomatskim transformacijskim sistemom, ki zmanjša vhodno napetost za 15%.

  Prva vgradnja Ippon Smart Power Pro 1000

  Proizvajalec mora izpolnjevati minimalna varnostna priporočila, in sicer kraj, kjer bi bilo treba uporabljati UPS, biti čist, suh in dobro prezračevan. Prav tako ni priporočljivo priključiti naprav, ki lahko v kratkem času povečajo porabo energije. Te naprave vključujejo veliko večfunkcijskih naprav, laserskih tiskalnikov in podobnih naprav. Komplet vsebuje več vrst kablov, ki jih lahko uporabite za inicializacijo naprave in začetek dela z Ippon Smart Power Pro 1000. Obstaja tudi priročnik.

  Omrežni kabel se poveže s priključkom z napisom INPUT, saj ga povezava nikjer drugje ne bo delovala. Drugi konec, ki je običajen vtič, je obtičal v omrežni vtičnici. S pomočjo drugega kabla morate priključiti obremenitev, to je opremo, ki potrebuje zaščito pred motnjami in nenadnim odklopom. Na hrbtni strani so vtičnice z besedo OUTPUT. S priključkom USB ali RS-232 se Ippon Smart Power Pro 1000 poveže z računalnikom, kar vam omogoča dostop do nadzora stanja naprave in nastavitev samodejnega izklopa za vaš računalnik.

  Ippon Smart Power Pro 1000: Specifikacije

  Napajanje Ippon Smart Power Pro 1000600 W deluje. Razpon dopustne vrednosti napetosti v omrežju je 170-280 čl. Baterije, ki se uporabljajo v napravi, so svinčeve kisline, ki so hermetično zaprte in jih ni mogoče servisirati. Odvisno od količine priključene opreme in obremenitve lahko UPS deluje z baterijo 5-30 minut. Sistem AVR ima en korak navzgor in en počasnejši. Čas vklopa akumulatorja v primeru izhoda napetosti v dovoljenih mejah ali v popolni odsotnosti se pojavi v 3 ms. Sistem hladnega zagona vam omogoča zagon UPS brez priključitve na električno omrežje.
  Seznam vgrajenih zaščite:
 • zaščita pred pulzom je 320 J na 2 ms;
 • vhodna napetost varuje varovalko;
 • zaščita pred kratkim stikom;
 • sistem samodejnega izklopa, ko se presežejo omejitve obremenitve;
 • zaščita telefonije.
 • Prvi preskusi

  Pri preklopu napetosti električnega omrežja preko nastavljenega tolerančnega območja bo neprekinjeno napajanje samodejno preklopilo na napajanje iz vgrajene baterije. V tem primeru jo naprava obvesti s posebnim zvočnim signalom. Ta UPS ima vgrajen sistem AVR. Ta sistem je odgovoren za samodejno nastavljanje napetosti, ki je potrebna za stabilizacijo vhodne napetosti, če se ne ujema z normalno napetostjo. Sistem AVR v Ippon Smart Power Pro ima en korak za vsako stopnjo normalizacije - povečanje ali zmanjšanje. Delo stabilizacijskega sistema je pokazalo, da je izravnava napetosti v območju od -15% do + 7%. Ne sovpada z deklariranimi lastnostmi in ni v skladu z GOST, vendar ni kritična za večino priključene opreme. Ko je UPS obremenjen z manjšo obremenitvijo na večjo, je pokazal stabilno napetost 228 na vseh ravneh obremenitve. Za preverjanje funkcije hladnega zagona, ki je opremljena s sistemom Smart Power Pro, je bila oprema priključena na 600 W brez stika z napajalnikom. Oprema se je začela brez pritožb.

  Popravilo IBZ Ippon Smart Power Pro 1000

  V primeru okvare naprave je sposobna diagnosticirati njeno stanje in izdati poseben zvočni signal, ki bo pokazal določeno okvaro. Pri preklopu na akumulatorski način UPS oddaja signal, ki je bolj informativen kot opozorilo za napako. Signali se slišijo pri frekvenci, ki ni daljša od 1-krat v 10 sekundah. Če pri delu od akumulatorja svoje polnjenjepostopoma zmanjšuje na najmanjšo možno mero, nato pa UPS posreduje informacije o tem, sodeluje pri zvočnem signalu do 1 časa na sekundo. Če zanemarite signal, se bo naprava izklopila, ko bo prag dosegel 20-30% napolnjenosti. V primerih, ko moč priključenih naprav presega moč UPS-a, pride do preobremenitve, saj bo takoj opozorila na pogost pisk. V takšnih primerih je najbolj enostavna rešitev prekinitev povezave z sekundarnim UPS. Naprava lahko zazna trenutek, ko akumulator ne deluje in ga lahko pravočasno sporoči. Signal se bo predvajal enkrat na dve sekundi. Rezultat bo zamenjava baterije z novo. No, najslabši rezultat, ko se Ippon Smart Power Pro 1000 nenehno hrani. To pomeni, da napake ni mogoče diagnosticirati in da jo lahko obdelajo le strokovnjaki servisnega centra.

  Ippon Smart Power Pro 1000: okvare

  V primeru tipičnih napak bo UPS takoj opozoril z zvočnim signalom, vendar obstajajo številni dejavniki, ki lahko presežejo obseg sistema samodiagnoze. Stanje, ko se Smart Power Pro ne vklopi, se lahko zgodi, ker gumb za vklop ni bil pritisnjen. Kljub vsem sranjem, ta težava ni tako redka. Preverite gumb ali poskusite znova. Tudi odsotnost vključitve in navedba delovanja UPS-a je lahko naključje dveh okoliščin, ki preprečita zagon naprave. Prvič - v električnem omrežju ni napetosti; drugi - napetost baterije ne presega 10 Art. Problem je mogoče rešitisluži za polnjenje baterije UPS-a več ur. Napajalnika UPS tudi ne morete priključiti zaradi izpada električne energije v omrežnem kablu. Če želite odpraviti težave, morate preveriti stik ali ponovno priključiti kabel. Drugi razlog za napako je varovalka vhodne napetosti. Odpravljanje težav je mogoče z zamenjavo stare varovalke z novo. Najresnejši razlog za pomanjkanje vključitve je lahko neuspeh sistemske plošče UPS. V tem primeru vam lahko pomaga le stik s servisnim centrom. Ko je Ippon Smart Power Pro vklopljen v omrežju, je možno, da se vedno izvaja v načinu, ki ga poganja baterija. To je lahko posledica nestabilne, visoke ali nizke napetosti. In to je normalno stanje delovanja UPS-a. Trajno preklapljanje na način akumulatorja je lahko tudi posledica napake PCB, ki jo je treba zamenjati ali zamenjati z nekaterimi njenimi elementi. Tudi pogost vzrok je popolnoma napolnjena baterija naprave. To bo pomagalo povezati UPS v omrežje in ga polniti za nekaj ur. Ko naprava za kratek čas deluje na napajanje iz akumulatorja, lahko to pomeni, da je življenjska doba baterije do konca, zato se morate obrniti na servisni center ali pa jo zamenjati sami.

  Ippon Smart Power Pro 1000: Zamenjava baterij

  Da bi baterijo zamenjali samostojno, vam ni treba imeti nobenega posebnega znanja v elektroniki ali imeti posebnih orodij. Za izvedbo te preproste operacije boste potrebovali le izvijač, večnitno in novobaterije, ki jih je bolje zamenjati s parom. Na dnu ohišja je 5 vijakov, ki jih je treba odviti. Po tem se lahko ohišje odpre in dostopa do notranjih delov naprave. Baterije v napravi so dve in so povezane v seriji. Pomembno je vedeti, da lahko baterije prihranijo napetost, zato morate biti zelo previdni pri ravnanju z njimi. Ko so baterije zaznane, morate previdno odstraniti priključke in odviti element, ki jih drži. Ko ste iz naprave dobili baterije, morate z njimi povezati več naprav. Baterije morajo prikazati napetost 24 V skupaj in 12 V ločeno. Ko poskrbite, da akumulator ne doseže dejanske nazivne napetosti, lahko baterijo zamenjate posebej ali pa jo takoj zamenjate. To bo tehnološko pravilna in zanesljivejša. Po zamenjavi je mogoče napravo ponovno sestaviti, preveriti za delo in začeti uporabljati.

  Sklepi

  UPS Ippon Smart Power Pro 1000 je naprava, ki je v svoji niši precej opazna. S svojimi neposrednimi nalogami se popolnoma in popolnoma sooča. Montaža je izvedena na dobrem nivoju. Elementi tiskanega vezja so zanesljivo in kakovostno spajkani. Iz testov lahko dobite nekaj koristi. Celoten razpon obremenitev naprave se pretvori v stabilno izhodno napetost. To bo zaščitilo priključeno opremo pred nenadnimi zaustavitvami in podaljšalo življenjsko dobo. Standardna oprema je precej bogata in vam omogoča, da začnete takoj po priključitvi na napravo. Poleg tega bo omogočila tudi razpoložljivost dodatnih kablovustvarite dodatno zaščito naprave ali povežite UPS z računalnikom, da preverite stanje in diagnostiko. Kakovostna zmogljivost omogoča dolgoročno uporabo UPS-a. Bistven plus za to je garancija proizvajalca na napravo in baterijo, ki je 2 leti uporabe Ippon Smart Power Pro 1000. Cena je tudi dobra prednost, saj je v cenovno dostopni kategoriji. Poleg prednosti so bile tudi manjše slabosti. Sistem stabilizacije izhodne napetosti ga nekoliko zmanjša. Ventilator je prisoten na zadnji strani naprave, ki deluje stalno in je dovolj hrupna. UPS nima pametnega sistema SmartBattery, ki lahko samodejno nadzoruje in nadzoruje delovanje baterije.

  Sorodne publikacije